AMA: Bronco (Gitane Track)

Konversion kaveriksi valmistunut ratarunkoinen kaupunkikulkine. Koko on äärimmäisen passeli, mikään ei kolise ja tuntuu ylipäätään todella hyvältä ajaa.

Tarkoituksena oli saada pyörä nopeasti kokoon ja ajoon. Kuukauden päivät siinä taisi loppujen lopuksi mennä postipaketin saamisesta hyppysiin. Vaikeimmaksi löydettäväksi osoittautui tuo ranskisstemmi. Ihan riittävän nopeasti siitä kuitenkin tuli valmista.

Halusin saada nätin pyörän pienellä budjetilla liikoja hiomatta ja kuumottelematta. Toisaalta kun käyttää kromia ja mustaa ei voi paljoa mennä vikaan. Tänään kävin noutamassa tuohon vielä valkokylkiset renkaat ja kaivoin Kashimaxin tilalle väreihin paremmin täsmäävän nahkajakkaran. Kyllä tuo kokonaisuus miellyttää kovasti omaa silmää. Kaiken kaikkiaan hankittuihin palikoihin meni 365 euroa.

Fiilistelykuva.

Tässä kuvassa ei oo venttiilit suorassa eikä sen koommin pyöräkään, mutta se on niin toissijaista kuin olla voi. Ohi ajanut auto ja kova sivuvalo loi sen sijaan oikean fiiliksen.

Gitane Track Bronco
Leather covered noname saddle and Oury grips.
Scwalbe Delta Cruiser and Andel Track Crankset
Gitane Track Bronco
Gitane Track Bronco
Gitane Track Bronco

OSAT:
Runko & haarukka: Gitane track 55 x 55
Ohjainlaakeri: Alkuperäinen
Kiekot: Alexrim jotkut / On-One track 32
Renkaat: Schwalbe Delta Cruiser 28
Kammet: Andel Track 165 44t
Keskiö: Tange
Polkimet: MKS Sylvan Track + noname häkit + nahkaremmit
Takaratas: 17 t noname
Ketju: XLC
Satula: Vanhoista nahkahousuista (ei valitettavasti omat) päällystetty tuntematon satula
Ohjaamo: Biltema riser + 100 mm stemmi + ruskeat Ouryt

Toimivan näköinen peli. Itse hioisin “ZOOM”-tekstin pois satulatolpasta, mutta nämä on niitä yksityiskohtia joihin ei aina edes kannata puuttua.

fillarji - 15:38, 6.5.2011 » Itse hioisin "ZOOM"-tekstin pois satulatolpasta, mutta nämä on niitä yksityiskohtia joihin ei aina edes kannata puuttua.
Nuo tekstit lähtee muuten hyvin dremelin huopaisella kiillotuspäällä.

Omaa silmääni miellyttää kaikki paitsi stonga oyryineen… Varsinkin tuossa ekassa kuvassa oikein hieno siitä huolimatta!

Todella hieno peli, värimaailma iskee meikäläiseen. Mun silmään kuitenkin keula näyttää vähän taipuvan taaksepäin, ettei vaan olisi kolaroitu?

Erik - 15:35, 6.5.2011 » Kaiken kaikkiaan hankittuihin palikoihin meni 365 euroa.
Yksivaihde 2011, toimituksen valinta: Paras hinta-laatusuhde! Hieno kokonaisuus. Ouryjen tilalle laittaisin ehkä sitä nahkahousua, jos sitä jäi vielä varastoon...

Nätti on - ajaisin.

Näin vähäeleisen elegantti kokonaisuus vaatii imo kokonaisfiilikseen mäzäävät tupit + textit tosiaan veks putkesta. Lisäksi en keksi syytä lipsua jakkara-gripit-remmit-värikoodauksesta :wink:

Onko tuossa ranskisstemmin lisäksi myös ranskiskeskiö? Kysyn ihan vaan uteliaisuuttani, koska kaikissa tähän asti vastaan tulleissa Gitanen ratamalleissa (omani ja TYAn) on Brittistandardit.

Ilmainen tolppavinkki vain Gitanemiehelle:
Jos ZOOM-vinoilut käy itsetunnolle ja tuossa on se kuuluisa 26,4mm satulaputki, niin satun tietämään missä voisi olla yksi tällainen Gipiemme ylimääräisenä:

edit. Ettei OT-poliisi silvo sukuelimiäni, niin pakko sanoa, että tykkään pyörästä sekä budjetti- ja DIY-meiningistä. Satulan päällinen näyttää ainakin kuvissa tosi siistiltä. Itsekin tuskailen ruskeat Ouryt vs. nahkan riekaleet -asian parissa oman kesäprojektini kanssa ja näiden kuvien saattelemana suuntaan kohti UFFia etsimään sitä vanhaa rotsia, jota mutiloida. Ei muita pyyhkeitä.

edit2 Voidaan perustaa Gitanekaimat ry. terveisin: Jyri

No onhan tuo nyt ihan saatanan kaunis!

tyylikäshän tuo on :slight_smile:

inforest - 16:13, 6.5.2011 »

Jos ZOOM-vinoilut käy itsetunnolle ja tuossa on se kuuluisa 26,4mm satulaputki, niin satun tietämään missä voisi olla yksi tällainen Gipiemme ylimääräisenä:

Niin satun minäkin.

Mites Delta Cruiserit rullaa?

nyppitää sanoo et vitu hiano pyörä!

On kyllä kova. Ja oot hinnan saanu nipistettyä hyvin kasaan.

hieno ja hyvä budjetti. Väritkin nabisee hyvin.

inforest - 16:13, 6.5.2011 » *Ilmainen tolppavinkki vain Gitanemiehelle:* Jos ZOOM-vinoilut käy itsetunnolle ja tuossa on se kuuluisa 26,4mm satulaputki, niin satun tietämään missä voisi olla yksi tällainen Gipiemme ylimääräisenä: http://farm6.static.flickr.com/5190/5660238855_edf0e8c2af.jpg
Tämä.

Hyvä kuulla, että miellyyttää silmiä! Ainahan tää on vähän kun laittas sielunsa peliin ja koko kansan nähtäväksi.

Seuraa vastauksia ja kommentteja kommentteihin:

Arttu, kyllä toi on kolaroimaton. Vähän seinään ajetun näköinen, mutta suunnitellun mukainen.

ZOOMit hioin pois. Kirkasta tolppaa, kun tuohon alunperin hainkin. Tolpan halkaisija on tosin 25 tai 25,4, en tiedä, koska tolpanmentävä reikä muistutti pikemminkin ovaalia. Nyt siinä on kiinni 25 millinen tolppa.

Ouryt pysyy tuossa luultavasti vaikka nahkaakin ois vielä jäljellä. Ostin noi nimenomaan kätevyyden takia ja kaupunkiajoon. Tosin heti kuvaussessioiden aikana pyörä kaatuili niin, että toisessa Ouryssa on jo vekit. Droppiin voiskin tuota nahkaa laittaa…

Inforest, Gitanekaimat ry:n kuulostaa äärimmäisen hyvältä! Yhden punaisen oon tya:n Gitanen lisäksi nähny Helsingissä. T: Jyri myös.

EDIT: Schwalbet rullaa semihyvin. Kymmenen kilsan perusteella oon tyytyväinen, sillä ostin nuo puhtaasti ulkonäön perusteella. Onhan ne painavammat ja paineettomammat kun Gatorskini, mitkä tuossa oli hetken kiinni.

Oikein nätti. Tuota ei kannata viedä Turkuun…

Taisin bongata tän stokkan kulmalla muutamapä päivä sitten. Tosi hienolta näytti livenä edellisessäkin setupissa.

Todella nätti ja onneksi olkoon. Tyylikäs kokonaisuus ja oot kyllä komean pyörän saanut kasaan tolla budjetilla. Arvostan.

BTW. Hyvin kans valittu kuvauspaikka ja aika nätit kuvat.

tosi makee, mut gripeista en oo ihan varma.