AMA: Blackrider

Hurahdin pyöräkuumeeseen muutama vuosi sitten. Tälläkin foorumilla on paljon vaikutusta siihen seikkaan. Rakentelen edelleen kaikenmaailman romun varaan uusia, itseni näköisiä pyöriä. Tykkään nimenomaan siitä että bongaan jostain romukasasta tai ojanpohjalta aihion joka kaipaa paijaamista, otan sen kotiini ja alan hommiin.

Tämän rungon löysin matkalla Pälkäneeltä Lahteen. Tienvarressa oli pahvinen kyltti, jossa luki “huutokauppa” ja sen lisäksi siinä oli nuoli keskelle metsää. Ihan syväjokimeininkiä siis. Sinne!

Sieltä huusin 15 eurolla itselleni kauniin, mustan muhvirunkoisen pyörän. Siihen aikaan kaikki käyräsarviset pyörät näytti kivoilta mahdollisilta projekteilta. Siinä oli itseväsätyn näköisellä tarralla kiinni teksti Kynast, mutta en ole ainakaan itse törmännyt Kynast-merkkisiin retkipyöriin, sähköisiin kyllä. Säästin ainoastaan rungon, lokarit ja keskiön. Kaikki muu sai mennä, koska pyörä ei todellakaan ollut ihan uhkeimmassa kuosissa. Hioin ja putsasin rungon ja pistin uudet mustat maalit päälle.

Vähänpä tuolloin mistään mitään tiesin, mutta ajatuksena oli rakentaa itseni niminen pyörä: Blackrider. Siihen aikaan ajattelin että jokaisesta pyörästäni tulee Blackrider. Vasta viime vuonna komponenttikirppiksellä välähti, että pyörähän voisi olla väriltään kokomusta. Sieltä hommasin ainakin satulan, stemmin ja stongan. Loppusyksystä sattuma saneli että tästä tulee sinkula.

Jossain vaiheessa ymmärsin että rungon malli on varsin väljä. Silloin rupesi kutittelemaan ajatus jonkinlaisesta traktorin ja katuhaukan kauniista risteytyksestä ja päätin hommata tähän kunnon läskikumit alle. Onneksi Prisma on vieressä.

Tykkään tästä ihan älyttömästi. Pyörä kulkee kuin radalla, on tukeva, luotettava ja väkevä peli. Tällä pääsee ainoastaan täysii, ja jos joku jää alle niin sille käy tosi huonosti. Tässä on kiinni sekä laatuosaa ja bulkkii sekasin, mutta se on just kiva niin.

Valmishan tämä on vasta sinä päivänä, kun tässä ei ole ainuttakaan krominväristä palasta jäljellä. Tarjota taa pitkälänkisiä mustia jarruja ja -kahvoja. Eteen haluaisin sellaisen sivustapelaavan mallin, en keskivetoista jarrua kuten tässä nyt on. Pistäkää PM jos nurkista löytyy. Komponenttikirppikselle tulen tietty.

Blackrider
Runko: Kynast 60 cm(??)
Kehät: Eighthinch Julianit jarrupinnalla
Stemmi ja stonga: Cinelli
Eturatas ja kammet: Bianchi 51-piikkinen
Takaratas: Dicta 17-vapaaratas
Satula: Velo (olisko joku lastensatula ku on niin pieni?)
Tolppa ja tankonauha: Biltsu
Kumit: Continental Tourride 42mm
Jarrut: Weinmann
Kahvat: Noname bmx-kahvat

Mää tonne facebookiin jaksa mitään closeup-pornoo pistää niin tässä pari yleiskuvaa sykkelistä. Piti ottaa sellaisia värittömiä kuvia jossa menee valot ja varjot sekaisin, mutta menin paikalle liian aikaisin. Jos joku haluaa lähäreitä, niin pistetään tulemaan.

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/252993_10150198376553655_545058654_6910995_5864123_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/247829_10150198376483655_545058654_6910994_8217016_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/251153_10150198376903655_545058654_6910999_792725_n.jpg

Tyylikäs väritys! jarrutkin voisi olla mustana tietty

Asiallisen näköinen. Ja hianot kuvat!

Tolla pääsee varmaan täysii myös syksyn pimeinä iltoina…

Eivaan, siisti menopeli. Toimiiko biltsun tankonauha?

mitä mää nyt niistä mitään ymmärrän niin aikas samalta se tuntui kuin ihan oikeasta pyöräkaupasta ostettu bianchin celesten värinen tankonauha. biltsun nauha venyi käsissä kyllä iisimmin kuin se toinen, en tiedä onko se sitten hyvä vai ei. mutta olihan se puolet halvempikin. ja biltsun paketissa oli vielä sähköteipitkin nauhan päihin laitettavaksi, mikä oli jees.

liimapintaa oli molemmissa vähemmän kuin jossain aikaisemmin asettamassani nauhassa. siitä mä diggasin, koska vois olla että ne ei hajoo ihan käsiin, jos niitä joutuu joskus vähän mallailemaan, purkamaan ja asettamaan uudestaan paikoilleen.