AMA - Arvostele Mun Apina

Laitetaas ama tulille ennen kuin buildi taas elää ja vaihteiden lukumäärä kasvaa. Tätä on tullut täällä vilauteltua jo erinäisissä räpsyissä mutta ansaitsee kyllä yritystä visuaaliseen esitykseen ennen kuin talvi ja fixed gear 29er hommat saa väistyä retkikesän tieltä.

Seitsemäs vuosi menossa tällä jarruraitaruskealla Karate Monkeylla ja vieläkin jaksaa inspiroida unelmoimaan. Buildit on eläny vuosien varrella, ja toisinaan jäänyt pidemmiksi ajoiksi varaston perukoille palasina pyörimään, mut aina tän jaksaa kaivaa esiin kun inspiraatio iskee.

Täällä etelässä on ollut kyllä melkonen ihmiskannanharvennustalvi kelvien ja pyöräteiden hoidon suhteen, stadin huoltotoimenpiteet nojaa vissiin sellaseen strategiaan että kevät sitten hoitaa ja Espoolta nyt ei tietty voi edes odottaa että ois talvella huolehdittu muusta kuin henkilöautolla liikkumisen mahdollisuuksista. Rollerin kaverina on siis oltava joku vähän järeempi kyntölaite ja viime talvesta asti olin pyöritelly tollasta fgmtb ajatusta. Onneks tuli nyt laitettua tuumasta toimeen!

Ilman karateapinaa ois tänä talvena kyllä muutama duunipäivä tyssänny seinään, ja muutenki tällä ajaminen on suorastaan hauskaa vaikka tiet on ihan naurettavassa kunnossa. Tää fgmtb-homma on just omiaan tällaseen paskakaupunkiajoon, super siistiä kanttailla menemään kakspyöräluisussa ja skidailla luistonestomaisesti tuolla jäillä ja sohjossa, mtb geo ja isot kumit auttaa kivasti siihen loputtomaan ryskytykseen mitä toi ajo on. Ei oo kyrpä ottassa niin usein ku rollerilla.

Omista tähänastisista KM buildeistä varmaan tietyllä tavalla luontevin ja hauskin, vaikka poltteleekin jo iskeä venturemaxi kii ja 27.5+ kumekset alle ja lähtee retkeileen. Mut ens talvi on kyl taatusti fg29er talvi taas!

Osat pitkälti parts bin, takakiekon ostin palstalta:

Fixie inc. takakiekko ja joku spessun OEM etukiekko
Musta kingi
XT BR-M775, toiminu aina ku junan vessa!
Ohjaamo vanha Raceface NEXT + TAQ Pro alumiini/kuituihme
Kampiosasto Raceface Atlas Salsan rattaalla
34/16
Penkkinä Cambium C17 ja Ritcheyn tolppaTässä vielä muutama vanha buildi, ruskeen apinan saaga taatusti jatkuu vielä pitkään. :slight_smile:
36 Likes

Ihana <3

1 Like

Ei tästä ole pahaa sanottavaa. Sairaan hieno ja monipuolinen pyörä, parhaalla Surly-värillä.

Hemmetin kova työpyörä.

1 Like

Tämä bongattu tänään tulossa Triplasta ulos ja olihan kerrassaan mukava luonnossa nähtynä.

1 Like

Hieno pyörä. Kevätkuva puhuttelee minua juuri nyt.

1 Like

ihan kiva kakka-affe

1 Like

Fukken hell mikä armageddon oli iltapäivällä. Ei helvetti/för helvete. Onneks ei ollu rolleri. :grinning:

9 Likes

Kaikesta sitä on tullu luovuttua. Hyvä pyörä, hyvä koti. Itkettää.

4 Likes

Hyvä pyörä

Allekirjoitan kiitollisena!Varaslähtö retkikesäsetuppiin! Ei malttanu.

17 Likes

2x. Nuff said / en valita

1 Like

no tuollahan kelepais ajella
mitkä ne nuo vipuset on?

Noi on vanhemmat SRAM Apexit, haaveissa ois gevenalle GX:t mut ei noissa nyt varsinaisesti mitään vikaa oo :slight_smile: Ja näyttää hyvältä IMO.

@mankkis 2x ei kyl mitään pahaa sanottavaa! En oo ihan päässy jyvälle tosta 1x hömpötyksestä muuta ku esteettisessä mielessä, henk. koht. tuntuu et ketjut aina pomppinu vähän liian herkästi vaikka on NW:tä ja kitkalukkoo ja vaikka mitä…

No siis onhan toi hitosti esteettisempi etuvoimansiirto kuin mikään 1x järjestelmä. Siistit kammet, siistit rattaat ja mekaaninen etuvaihtaja ai että! Ja ennenkaikkea käytännöllisempi!

3 Likes

ku kattelee tota haarukkaa niin herää kysymys että minkäs kokoset gummid tohon on niinkun tarkoitus suurimmillaan mennä? entä taakse?

Vanhaan KM:n menee 29:na eteen varmaan lähemmäs 3", 2.6" nyt vähintäänkin. Perä on tiukempi ja siellä alkaa 2.3" jälkeen mutavarat käydä aika ohuiksi.

27.5x2.8" näyttäs menevän

Kannattaa muistaa että 2.8" Trailblazerissa on todella kapea kuvio. Tuo 2.8" leveyden saa ehkä aikaiseksi jollain 45-50mm kehällä ja se on silloin kylkien leveys, ei kuvion. Muistaakseni kuvion leveys tyssää melkein aina kehän leveydestä riippumatta johonkin ~2.5"…

Oikeilla jäljillä kyl, sanoisin et tohon perään istuu viel 29 2.4" kumi ihan hyvin mut siitä isompi alkaa käydä ahtaaks. Trailblazer on tosiaan tosi kapee kumi, mulla oli joskus 40mm vanteilla ne tässä mankissa ja tilaa oli ruhtinaallisesti takana, about saman verran ku 29 2.4" kumilla. Nyt tossa on noi 3.0 g-onet 35mm vanteilla ja mahtuu nipin napin, jää ehkä 3-4mm per puoli chainstaystä mut näillä mennään ja hiton hyvä näin :cowboy_hat_face:

Edelleen rakastan. Tällä onnistuu eskapismi hyvin. Vähän ikävä talvee ja fg29erii. Lol. No ei oikeestaan kyl.

17 Likes