AMA: All-City Femme Boss

Arvostele mielitiettyni ajopeli

Runkosetti: All-City Macho Man Disc
Ohjainlaakeri: Tange Technoglide
Tanko: paras aakkos-alloy eli K-alloy
Stemmi: Zoom
Tupit: ällöttävät Herrmanssit
Kello: Spectra
Satula: Cambium C17S
Tolppa: Kalloy
Jarrut: Shimano M6000
Vaihteenvalitsin: Shimano M780
Takavaihtaja: Shimano M5120
Kammet: Shimano MT62
Keskiö: Neco
Eturatas: Sugino 40t
Pakka: Shimano Deore 11-36
Ketju: KMC X10
Polkimet: jotkut huonot Taiwan-flätit
Kiekot: Mavic XC621/DT Comp/SP PL8/Shimano M8000
Kumit: Panaracer Pasela PT 35mm
Lokarit: Pelago 45mm
Tarakat: Edessä mankka-custom + Wald, takana Tubus Fly
Valot: Edessä B&M Eyc N Plus, takana B&M Toplight Line

Yksityiskohtia voi ihmetellä Flickrin puolella.

21 Likes

upea! onhan se rakkautta jos tuollaisen kasaa mielitietylleen!

necon keskiö salahyvä komponentti kyl, kuulostaa ihan kuralta mut kestää ja kestää.

helkaman kuraläppää huutaa

Hah siinä oli 110mm UN72 mutta piti vielä hioa Q-factorista viimeisetkin millit pois. Kävin sit Styleridestä kyselemässä 103mm keskiötä ja oli pelkkää Necoa. Kuvitelkaa että kysyin Sinkkoselta et ei sulla ole edes Sunracea :grin:
Mutta Neco paljastui ihan päteväksi konelaakerimalliksi. Vetopuolen kupin hammastus oli tosin sen verran ulompana kuin esim. vastaavassa Sunracessa niin piti hiukan näyttää viilaa taas MT62lle. Nyt istuu niin maan perhanan hienolla toleranssilla että huh.

Tässä ollu kyllä taas monenlaista säätöä ja tekemisen meininkiä et olis ihan projektilangankin voinu ampasta liikkeelle. Kai näitä detskuja voi availla sitä mukaan kun te niitä huomaatte :blush:

1 Like

Kieltämättä tuo jäi hieman vaiheeseen. Pitää vielä askarrella läppä viimeisestä mattamustasta 3mm kumimattoarkista joka on jäljellä. Hitsi kun se Bilteman uus kumimatto on kiiltävää. Todella latex-domina-vibat ja sillai huonolla tavalla.

Jos kuraläppä kiiltää niin ei voi muuta ku ajamattomuutta moittia

Puhut Olli vähän mutta asiaa

Järkevä, tarkka, huoliteltu. Kori ehkä mustana tosin.

Kaunis pyörä - arvostan.
Takatarakka hieman heittää tasapainosta.

Dynamojohtojen viennit on aika aaaah. Jotain tällaista yritettävä itse. Hieno polkupyörä siinä muutenkin.

Yllättävän siististi oot saanu ton lokari ja tarakka kokonaisuuden toimimaan.
Munkin mielitietyllä on tollanen ja aikamoisia kiinnike ratkaisuja tohon runkoon on tehty. Selkeesti pyörä on pääasiassa suunniteltu ilman tarakoita ja lokareita käytettäväks.

Upea

Armastan.

Huoliteltu, kiitos. Se olikin tässä tavoitteena vaikkei mitenkään päällimäisenä ajatuksena tätä tehdessä. Puolison piti siis saada uusi pääpyörä, hän kun ei halua montaa vaan vain yhden. Outo tyyppi. Miyatan ikä ja kova elämä alkoi näkymään, olihan se löytölapsi Tukholman kaduilta joka toivotettiin tervetulleeksi kotiimme. Aiempi keltainen mixte on taas laadultaan niin paska ettei siitä hyvää saa millään. Pitkään oli haussa runkosetti jolla päästäisiin kertaheitolla tälle vuosituhannelle standardien osalta mutta silti perusvarma ja toimiva.
All-City on jotenkin outo pyörämerkin nimi ja Macho Man Disc on todella vastenmielinen mallinimi mutta sellanen tuli vastaan hyvään hintaan ja sopivassa koossa. Rungon ja haarukan valkoiset “sukat” ovat absoluuttista inhokkipalatsia mutta kävin sävyttämässä paukkupullon rungon väriin ja suihkin sukat piiloon ja 2k lakka päälle. Toivottavasti kestää.
Osien suhteen oli aika eri visiot. Omistaja halusi full kirkas kasauksen mutta alettuani selittämään että ei, vanha 26,4mm tolppa ei nyt vaan sovi tähän eikä ne sun vanhat kiekotkaan koska ne on 3spd Nexus jalkajarrunavalla niin sain enemmän päätösvaltaa kun vastapuoli ei taaskaan jaksanut kuunnella horinoitani :grin:
Ajatus oli kierrättää laareista mahdollisimman paljon osia ja aika hyvin meni. Onhan tässä ihan uusiakin osia mutta olen silti tyytyväinen kierrätysprosenttiin. Omasta mielestä kirkkaiden ja mustien osien balanssi on erittänkin onnistunut. Vähän uudella tavalla itselle mutta toimiva. Kokonaan kirkas yläkerta tasoittuu täysin mustiin kiekkoihin. Lokarit kirkkaat ja tarakat mustat, aivan tietoista. Kirkas kori, kyllä, musta olisi synkistänyt liikaa aivan kuten kirkkaat pinnat olisivat keventäneet liikaa.
Piti tavallaan tulla kertalaakista hyvä kun tämä pyörä ei pysty viettämään paljon aikaa pajalla.

Takatarakasta en itsekkään pidä ja näyttää turhalta tällä hetkellä. Se olisi silti pitänyt asentaa jälkikasvun valtaistuimen tueksi viimeistään keväällä ja halusin valon nimenomaan tarakkaan enkä lokasuojaan niin asensin sen jo nyt. Etupään takavalojohdotus on vähän sinnepäin mutta kulkee tosi kivasti vaihdekuoren kanssa takatarakalle ja putken sisällä valolle. Miten mulla onkaan kestänyt näin kauan hiffata että Biltemasta saa 5m rullan kutistesukkaa kolmella eurolla, helpotti asennusta kummasti kun ei tarvinnut valmiista pätkistä kikkailla.

Kieltämättä vähän hassu valinta kommutteriksi kun on tommosta cx-henkistä etuvaihtajavetoa ja vain yhdet korvakkeet per pääty lisävarusteille. 74 asteinen satulaputken kulma on kans hölmö mutta saipahan syyn slämmätä Cambium aivan perälle. Varvasylitystä on myös ainakin omilla monoilla mikä yllätti.
Sain kuitenkin ihan kivasti lokarit ja tarakat kiinni ilman erikoisempia kikkoja mitä nyt Fly vaati Tubuksen jotkut jatkopalat kun ei olis muuten mahtunu kunnolla dropouttien päälle. Leventämällä ehkä mutta parempi näin. Unohdin taas tehdä etulokarille yhden kiinnityspisteen lisää etutarakkaan mikä vähän harmittaa. Pilli kuumaks sit vuosihuollon yhteydessä.

Kiitos kommenteista!

4 Likes

Hieno polkupyörä. Ite kyl kirkastaisin tarakat, mutta.

1 Like

Täähän on vähän niinku oranssi Pelago Hanko?

Hopea ja musta on kyllä, hyvässä, leikkisässä tasapainossa ja etutarakka just niin paikallaan kuin vain voi olla.

Luulen, että tää on vaakaputken sloupista syntyvä optinen harha.

Sittenhän se olis jo tippunut niin alas, että ton tukiaisan olis voinu jättää pois ja pultata tarakan vaan kiinni lokariin?

Itse vertailin enemmän Stavaan mutta näköjään Hanko taitaa olla lähempänä. Outoa kun yleensä vertailee runkoja omassa koossa eikä tällaisia pienempiä, geot lähtee välillä ihan eri suuntiin kehittymään kun koot pienenee tai suurenee. Olin myös ajatellut että 52 olis ollu parempi koko kuin tämä 49, pituuden puolesta olisi parempi mutta voi olla että stackiä olisi ollut liikaa. Vanhasta Stavasta olisi siis saanut olla vielä yksi koko 53 ja 46 välillä joka olisi vastannut tätä 49. Ehkä just se Stava 49 :grin: Tangon olisi tietty voinut vaihtaa nollanousuiseksi ja stemmin miinuskulmaiseksi mutta kunhan saan stemmin vaihdettua vaakaputken linjaiseksi niin tämä taitaa olla 100% valmis. Mielestäni myös paremman näköinen tuo hytti kun tangossa pieni nousu ja stemmi tosiaan seuraa vaakaputken linjaa.
Itse kuvittelen Hangon huomattavasti kankeammaksi mutta samalla leppoisammaksi aihioksi, vaikea tosin sanoa kun en ole kumpaakaan ajanut omassa koossa. Tämä pyörä tosin yllätti todella mukavasti koska tuntuu todella hauskalta ja kevyeltä vaikka painoa on runsaasti johtuen lisävarusteista.

Tätä en ollut aiemmin edes miettinyt joten pakko vaan todeta että vahingossa tuli taas kerran parempi lopputulos. Koska siis nyt on yllättävän samanlaiset raot etu- ja takatarakoiden ja lokarien välissä.
Itse ihan siis tykkään tuosta Flyn sinkkuaisasta, hieno toteutus. Ja lokarihan ei ole mitenkään kantava rakenne millekkään, tai no maksimissaan Seculalle vaikka sekin on välillä kyseenalaista. En olisi siis luottanut tohon Flyhyn jos olisi kiinni pelkästään dropouttien korvakkeissa ja lokarissa.

Normaalitilanteessa varmaan aika pieni se voima, mikä siihen aisaan kohdistuu, kun sehän vaan pitää tarakan linjassa ja pystytuet kantaa kuorman :thinking: Ylämäessä sit ehkä eri homma, tai jos lasti muuten elää. En mäkään Pelagon alumiinilokariin pulttais, mutta teräslokarin kanssa saattaisin ainakin harkita.

Paremman näköinen toki noin, että molemmat tarakat on samassa linjassa.

Nätti on ja jotain samanlaista pitäis saada aikaan täälläkin… Nyt on ehkä tyhmä kysymys mut mitäs lastenistuinta tulossa jos se pitää tukea tarakkaan? Hamaxeja ollu meillä satulaputkessa kii ja ohjeet sanoo suurinpiirtein, että tarakkaan/lokariin oltava 10cm ettei ota kiinni jakkaran aisojen joustaessa.