AMA: 8bar TFLSBERGERGER

Metsien musta pukki!

Todella hieno. Tästä minä nautin.

Hiano! Kävin Tammikuussa Teufelbergillä ja ympäristössä näyttäisi olevan crossimaista maastoa loputtomiin. Grunewaldin metsät vaikuttaa muutenkin kuin jostain crossifillarin mainoksesta.

ihan jeppis ja varmasti käyttis. ratakammet ja kierrevapari jännä ratkaisu, mutta jos tuollaiset löytyivät valmiiksi, niin mikäs siinä.

infoile mitä digaat chicaneista jahka kilsoja kertyy enempi…

Teufelsberg paikkana on kyllä mielenkiintonen. Tekis mieli polkasta siellä.

Ratakampia en tähän tosiaan muuten olis laittanu mutta kun ne kerta oli ja piti päästä mahdollisimman halvalla, niin siks. Kokoonpano ei muidenkaan osien kohdalta varmaan ihan lopullinen ole, vaikka hyvin se näinkin kulkee.

kid_scientifik - 22:51, 28.5.2015 » sitä kunnon hyvää.
ziGo - 20:13, 31.5.2015 »

Jarrut: Cane Creek SCR-5, Tektro CR720. Cantit todnäk vaihtuu mini-veehen, kuhan jaksaa.

älä vaihda jos ei ole ongelmia! cantit kuuluu crossariin. Jos tuntuu ettei ole tehoja niin kokeile löysätä tuota linkkivaijeria niin että kolmiosta tulee terävämpi. tanwallit piristää hyvin muuten tummaa pyörää.
netspider - 9:53, 1.6.2015 »
ziGo - 20:13, 31.5.2015 » Jarrut: Cane Creek SCR-5, Tektro CR720. Cantit todnäk vaihtuu mini-veehen, kuhan jaksaa.
älä vaihda jos ei ole ongelmia! cantit kuuluu crossariin. Jos tuntuu ettei ole tehoja niin...
... vaihda maastokasetit ja niihin koolstopin punaiset tai puna-mustat palat

^ Just näin, mua ahdisti tehottomuus mutta puna-mustat lisäsi ihan tuntuvasti tehoa. Sama jarrukombo muuten itellä käytössä.

Nätti pyörä muuten.

Tehottomuus nimenomaan ahistaa. Kiitti vinkeistä, täytyy koittaa.

netspiderin ohje on päälaellaan

tehoja tulee kun kiristät linkkivaijeria

Cantilever-asioista on turha kiistellä, koska Sheldon tiesi nämä jutut.

Mutta Koolstopin punamustille tai lohipaloille kannatus täältä myös.

ziGo - 20:13, 31.5.2015 » yhdeksän sentin stemmillä pyörä tuntuu hiukan pitkältä. Voi myös olla, että pitkään raiserilla ajaneena, oon vaan liian kankea. Ehkä se tästä.
Mun silmään näyttää, että satula on todella edessä, ja se aiheuttaisi juurikin kuvailemasi ongelman.

Ohjaamosta tulee paljon helpommin kurotettavan oloinen vaihtamalla setback-tolppaan ja laittamalla satulaa huomattavasti nykyisestä sijainnistaan taaksepäin. Jos ei oo omassa miljoonalaatikossa tolppaa, pyydä vaikka joltain kaverilta kokeiltavaksi.

Oon iso levyjarrujen ystävä, mutta jotenkin tää on mainio just tuollaisena kuin on. Tehoja alkaa varmastikin löytyä, kunhan säätöihin paneutuu - minivittuihin älä sorru.

Vaikka onkin kehitys meneillään, tässä vaiheessa jo “5/5 Ajaisin”. Hyvä AMA.

Useamman kerran oon tullu tätä uudestaan katsomaan. Pitäisköhän syksyksi tällainen laittaa? Tai sit vaan se do it all-teräsMash

Laita Daniel ihmeessä sellanen flamngo.

^^Lumikko mulla oli tässä setback mutta sillä tuntu vielä enemmän liian pitkältä. Satula tosiaan on niin eessä ku penkissä merkit antaa. Voisin siirtää taaemmas.

Tänään kävin muutamankymmentä kilsaa polkuja polkemassa ja päätin, etten aja tällä ennenku saan säädöt kuntoon. Alussa oli selkä jumissa, sitte puutu kädet ja melkeen koko ajan vitutti. Auttaisko pari senttiä lyhyempi stemmi?

Ainiin ja satulatolppa naksu kans uskomattoman paljon.

Mistä arvasit että se flamingo kiinnostelee eniten? :smiley:

Koska se on siistein.

Käsien puutumista ei saa korjattua lyhentämällä stemmiä loputtomiin. Tulee vaan huonosti ohjattava pyörä, jonka polkimiin ei saa kunnolla voimaa. Oon tämän virheen tehny kolmen fillarin kohdalla ja onneksi tullut järkiini.

Eteenpäin kaatuvaa asentoa saa korjattua polkemalla kovempaa tai siirtämällä satulaa taaksepäin. Jos otat sivukuvan itestäsi pyörän päällä ja kokeilet kumarrella ja kurottaa käsillä eteen ilman pyörää, huomaat äkkiä ettei se tankoon ylettäminen siitä ole kiinni, että satulaa siirtää sentin-pari taaksepäin.

Pituuden fiilikseen tottuu, kun siirtää painoa taakse. Käsillä olevaan painoon ei totu, mutta voi saada aikaan vaurioita mm. ranteisiin, homman pitkittyessä kroonisiakin.

Hieno laitos. Toimii henkisenä esikuvana omille haaveille. Nätti ja yksinkertaisen tyylikäs kokonaisuus. Toivottavasti sait asento-ongelman ratkottua.

//Juha

Kiitti. Lumikon opeilla asennosta tuli parempi. Kilometrejäkin kertyy treellä jnssää enempi.

Erittäin tasapainoinen ja maukas kasaus.