Alumiinisten dropouttien modaus

Ai saatana, nyt on nätin näköistä. Gaad2 suorastaan huutaa samanlaista käsittelyä.

oho, hyvä meininki!

lisäpisteet siit ettei näit kauheuksia ole lähetty kopioimaan http://farm3.staticflickr.com/2507/3896201392_a910b36ddd_z.jpg?zz=1

^^ mikä olla tämä gaad2?

^ droppien sapluunat piirrettiin muistinvaraisesti hatusta sen jälkeen ku se 10mm hahlo oli viivailtu. Muotoiluvaraa on vielä kosolti, täytyy päättää jossain vaiheessa jtn.

^se on sellainen cännärin maastorunko (oisko ollut M300) jonka mä joskus dyykkasin, möin eteenpäin, ja joka päätyi lopulta Samille.

w

vanttera - 17:02, 13.1.2012 » ^^ mikä olla tämä gaad2?
Gännöndeil (vrt. Gamagoolo, Gampagonolino yms.) M300 [b]G[/b]odlike [b]A[/b]dvanced [b]A[/b]luminum [b]D[/b]esign2 aka Cännisinkula
vallengrach - 21:18, 13.1.2012 »
vanttera - 17:02, 13.1.2012 » ^^ mikä olla tämä gaad2?
Gännöndeil (vrt. Gamagoolo, Gampagonolino yms.) M300 [b]G[/b]odlike [b]A[/b]dvanced [b]A[/b]luminum [b]D[/b]esign2 aka Cännisinkula
Nyt minä ymmärrän mikä on GAAD2. Esittelen joskus tuota työn jälkeä, saat päättää sit tehäänkö sulle kans.

Ei puutu ku eturatas ja kumit ni ois valmis. Mutku en muista eturattaan jakoa, eikä tua oo ajokelejäkään, ni katellaan lähempänä juhannusta.

Miten niin ei ajokelejä!? Nythän on just mitä hienoimmat ajokelit. Tänäänkin heitin pikän lenkin Raisioon päin ihan vaan sen takia että lumisia polkuja on niin kiva ajella ja takaspäin oli paikoitellen huikea myötätuuli. Joo, katsellaan tuonnempana noita dropoutteja, vaikka kyllähän sen jo kuvasta näkee, että helvetin hienot ne on. Olisko se pulttijako 110BCD?

vallengrach - 22:39, 13.1.2012 » Miten niin ei ajokelejä!? Nythän on just mitä hienoimmat ajokelit. Tänäänkin heitin pikän lenkin Raisioon päin ihan vaan sen takia että lumisia polkuja on niin kiva ajella ja takaspäin oli paikoitellen huikea myötätuuli. Joo, katsellaan tuonnempana noita dropoutteja, vaikka kyllähän sen jo kuvasta näkee, että helvetin hienot ne on. Olisko se pulttijako 110BCD?
Otin vanhan, kolmen pakasta keskimmäisen rattaan irti kammesta, se odottaa nyt autossa pyöräkauppareisua. Vanhaan vertaaminen ftw.

Ajokelit taitaa olla mulla seuraavan kerran joskus pääsiäisen huitteilla. Tässä onkin aikaa speksaa ja tiggaa ja haalia rauhassa.

[i]Some crank sizes:
“C-C” is the distance between adjacent stack bolts.
This is easier to measure directly than the actual Bolt Circle Diameter.

Measuring BCD: This 110 mm BCD ring measures 64.7 mm center-to-center
(or, from left side to left side, or right side to right side --easier to measure).

Multiplying this dimension by 1.701 will give you the actual BCD for a 5-bolt chainring.

Use 1.155 for 3-bolt chainrings, 1.414 for 4-bolt chainrings and 2.000 for 6-bolt chainrings.[/i]

Mä muuten tykkään siitä että nuo haarukanpäät näyttäis olevan samalla korkeudella runkoon nähden kuin alkuperäiset, eli keskiö pysyy vähintään samalla korkeudella.

Muutamassa muussa modauksessa näyttää siltä, että kun runkoon on vaihdettu ratahaarukanpäät, niin ne on asennettu siten, että keskiö on valmiissa pyörässä tullut alemmaksi kuin alun perin, mikä ei varmaankaan konversioissa ole toivottavaa.

kyttyra - 14:21, 14.1.2012 » Mä muuten tykkään siitä että nuo haarukanpäät näyttäis olevan samalla korkeudella runkoon nähden kuin alkuperäiset, eli keskiö pysyy vähintään samalla korkeudella. Muutamassa muussa modauksessa näyttää siltä, että kun runkoon on vaihdettu ratahaarukanpäät, niin ne on asennettu siten, että keskiö on valmiissa pyörässä tullut alemmaksi kuin alun perin, mikä ei varmaankaan konversioissa ole toivottavaa.
Uusien droppien etureunat ovat tismalleen samalla korkeudella kuin alkuperäiset. Takareunassa taas 2mm korkeammalla, mikä teoriassa jopa nostaa keskiötä marginaalisesti kun akseli on jossain muualla kuin droppien etureunassa.
vanttera - 18:23, 14.1.2012 » Uusien droppien etureunat ovat tismalleen samalla korkeudella kuin alkuperäiset. Takareunassa taas 2mm korkeammalla, mikä teoriassa jopa nostaa keskiötä marginaalisesti kun akseli on jossain muualla kuin droppien etureunassa.
Jos dropit on vaaterissa niinkuin aiemmin väitettiin, niin ei nosta ei laske. Ja jos dropin takareuna on oikeasti korkeammalla, keskiö laskee kun akselia siirretään taaksepäin. Vai oonko mä nyt ihan pihalla?

^2mm nyt oli semmoin heitto, on ne vatupassivaaterissa. Siinä olet (kai) oikeessa, että jos ne päät on ylempänä, keskiö on alempana. Kai. Mää mittaan ens kerralla kun käyn tua pajalla. Sekä mahdollisen heiton että keskiön korkeuden.

=

Vähän viä vaiheessa kun en osaa:
a)ostaa sopivia sisureita
b)säätää ahead-stemmiä/-ohjainlaakeria
c)päättää mitä tolle rungolle tekis

cool bike bro!!!

Pari kertaa kun “minä vahingossa koko pyörä lekalla, onko tämä paha?” noihin putkiin, niin voit alkaa myymään tota Pinarello Dieselinä. http://www.wired.com/images_blogs/gadgetlab/2011/01/Pinarello-Diesel_side-green.jpg

^onpa tavattoman ruma pyörä!

Mullon tohon mätsäävä etukiekkokin, mutta tosiaan ostin sisurit lyhkäsillä venttiileillä, eikä jemmassa ollut kuin yksi pitkällä venttiilillä. Etukiekko on siis tuossa vain mallintamassa, kun piti päästä kokeilemaan.

Runko on aika pitkä, XL-kokoa, ja mulle ihan siinä rajoilla että onko liian iso. Etenkin tuolla kyttyrältä poistetulla pitkähköllä stemmillä.

Mut noin niinku ilmaiseksi rungoksi ja nurkista kerätyillä/käytetyillä osilla kootuksi ihan kiva pöörä taitaa tulla.

True dat, toi nafta-hirvitys on kyl melkonen rumilus ja omaan silmään pistää eniten noi mukahienot taivutukset. Onko toi sun runko ja haarukka putsattu jollain nitromörssärillä, vai vedelty kylmän viileesti grinderillä? Piru vie, mäkin tartten jonkun paikan missä saan käyttää laikkakonetta.

Hachio - 23:17, 19.1.2012 » True dat, toi nafta-hirvitys on kyl melkonen rumilus ja omaan silmään pistää eniten noi mukahienot taivutukset. Onko toi sun runko ja haarukka putsattu jollain nitromörssärillä, vai vedelty kylmän viileesti grinderillä? Piru vie, mäkin tartten jonkun paikan missä saan käyttää laikkakonetta.
Se oli kannutettu mattamustalla kun löysin, morssasin kertaalleen ja rapsuttelin suurimmat pois siinä yhteydessä. Hetken aikaa luki sprayn alta paljastunut handmade in americakin seatstayssa. Tonhan sais lasikuulapuhalluksella pirun hienoksi, tai sais käsipelilläkin jos jaksais, sit lakka päälle ni ei edes alumiini tummu. Muutenkin pintakäsittelyehdotuksia otetaan vastaan.