Alley SyndiCat PE 31.5. HKI

Tarkoitit varmaan illan kauppa reissua? Voisi tulla ainakin käymään kun kerrakin ällärit keskustassa.

No niin! Viikon päästä ajetaan. Rastit on haettu ja manifestikin edistyy. On aloittelijaystävällinen sikäli, että voi ajaa vähän tai paikallisesti, mutta tekijät voivat käsitellä suurempia historiallis-materialistisia linjoja. Niitä on:

 1. Tulopoliittinen kierros
 2. Histora
 3. Liitot
 4. Vallankumous
 5. Prekaarien kamppailut

Lähtö aukeaa 17:30 Kummulla, ohjeistus 17:45 ja startti klo 18:00. Normihommat, eli reppu, kynä, lukko tai riskimeinings sekä järki käteen. Maali 20:00–20:30 Toverissa. Illan mittaan yleistä hengailua ja palkintojenjako juomien ääressä.

Tapahtumaa sponsoroi työntekijäomisteinen nyrkki- & pieniteollisuusyhtymä Hikipaja.

///

Alrighty; these will be held in one week. The checkpoints have been gathered and the manifest is almost ready as well. The race is beginner-friendly in the sense that one can ride as little as one wants and fairly locally, while the doers can blast along about broad historical-material entities. They are:

 1. The income political round
 2. History
 3. Unions
 4. Revolution
 5. Precariat struggles

The start opens at 17:30 on Kumpu (the circular mound in the Kaisaniemi park, next to restaurant Kaisaniemi; MAP), instructions at 17:45 and start at 18:00. The usual gear: bring a pen, a backpack and a lock (or adventurous attitude) and use your common sense. The finish is open from 20:00–20:30 at bar Toveri. After that hanging out and prizes there.

Sponsored by the worker-owned and democratically controlled Hikipaja light industries.

Ai hitsi. Meinaakko että manifestikin pitää lukea?

asb - 19:37, 24.5.2019 » Ai hitsi. Meinaakko että manifestikin pitää lukea?
Kyllähän se jeesaa :)

Vois olla joskus sairaannopeet ällärit joissa manifesti teipataan stemmiin tälleen, sitä voi sit tuijotella kun ajaa täysii.

Tahmatassu - 20:20, 24.5.2019 » Vois olla joskus sairaannopeet ällärit joissa manifesti teipataan stemmiin tälleen, sitä voi sit tuijotella kun ajaa täysii. https://cdn.road.cc/sites/default/files/styles/main_width/public/images/Paris-Roubaix%202013%20tech%20observations/paris%20roubaix%202013%20-%20bmc%20course%20markers.JPG?itok=70ZjM_NN
Miglos voi järkätä. Ei tartte edes teippailla mitään.

En pääse ajamaan, enkä muutenkaan ole osallisena, mutta kohtaan 2. voin antaa kuuman vihjeen: oma ammattiosastoni (Helsingin kirjatyöntekijäin yhdistys) on Suomen vanhin ammattiosasto.

Tahmatassu - 20:20, 24.5.2019 » Vois olla joskus sairaannopeet ällärit joissa manifesti teipataan stemmiin tälleen, sitä voi sit tuijotella kun ajaa täysii. https://cdn.road.cc/sites/default/files/styles/main_width/public/images/Paris-Roubaix%202013%20tech%20observations/paris%20roubaix%202013%20-%20bmc%20course%20markers.JPG?itok=70ZjM_NN
Eihän se sitten olisi älläri vaan short track brevet. Älä vaan sano että ajaisit ilman reppua?
zykkeli - 20:24, 24.5.2019 » Miglos voi järkätä. Ei tartte edes teippailla mitään.
Alley Cheetah nevö forget :D

Eipä sillä, miglosin noi ällärit mallinsi kyllä ihan uskottovasti lähetin työpäivää—ainakin vihreässä tiimissä tiettyjen dispojen kanssa… Parikin kertaa tuli sellainen “Valimolle ja takas NYT” -viesti siellä ja mietin niitä vääntäessä, että tietäisipä miglos kuinka oikeaan silloin osuikaan.

Yksi tuollainen keikka oli jonkun väikkäri painosta yliopiston pääraksalle esiin. Oli suht hyvä lumisade ja jotain häikkää oli biilien kanssa, niin tuli sitten fillarille se.

BOOM

paukku

NOSTOA TÄLLE!!! SOON

Pave - 23:37, 26.5.2019 » BOOM

SOON!

Pinnakortit laminoitu, manifestit kirjoitettu ja tulostettu.

Pro tip telkkarista: tupo-kierroksen grindaajilla on sellaiset pienet jaffapullot aina edessään, eli riittävän nesteytyksen ja energian avulla niistäkin selvitään.

Näähän olisi tänään!

Aika räkäinen on olo edelleen, mutta kyllähän sitä nyt pitää ajamaan tulla. Kulkee miten kulkee. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo niin liian kauan aikaa.

Onk jottai jossai ja ketä vei?

Kiitos Tuomas! Kivaahan se oli taas kun pitkästä aikaa pääsi kaduille painamaan.
Oma ajatus oli näin flunssaisena ja pitkän älläritauon jälkeen tulla, ajella rauhaksiin jotain ja pitää kivaa. No, tietäähän sen, että paukusta suorilta aika reippaastihan sitä kuitenkin tuli lähdettyä.
Skabojen idea ja manifesti oli hauska. Iso määrä ajettavaa monella paperilla, joistain seteistä extrapojoja ja ihan suoriltakin näki, että toisaalta aika kivan rinkulan noista saa jos vaan pysyy kaikki päässä. No ihan ei pysynyt ja olihan toi ajaminen aika hirveää hapuilua taas tottumattomalle ja sakkometrejä tuli ajettua paljon.
Aloitin heti vähän vinoon merkatusta rastista, mutta onneksi itse tajusin aika suorilta mitä tuolla tarkoitettiin vaikka osoite ei ihan justiinsa ollutkaan. Siitä sitten lähtiessä tuli ensimmäistä kertaa kela, että ehkä näitä nyt kannattaa poimia vähän tarkemmalla kammalla sillä aika pitkälti kaikki voisi olla ajettavissa. Yksi osoite ei aivan tarkkaan soitellut kelloja joten sen vähän ohitin. Käytännössä ajoin ensin stadikalle ja siitä sitten Töölöön ja vastapäivään kierrosta. Joskin sen Nervanderinkadun tietty unohdin välistä. Kirjatyöntekijän skippasin ja ajattelin hakea vielä ennwn maalia jos jää aikaa ja olisi jäänytkin ellei se Nervanderinkatu olisi unohtunut. Pasilasta siis vika lenkki tuota kautta ja Tokoinrannan vikan checkpointin kautta maaliin.
Alun suunnitelmista toteutui siis se, että kivaa oli. Hauskaa oli ajaa ja nähdä naamoja. Tänks!

No niin,
suurkiitos kaikille, jotka tulivat paikalle ja ajoivat. Startissa oli 21 kuskia, joista 18 ajoi maaliin, ja 3 keskeytystä (2 teknisten ongelmien vuoksi). Vähän jännitti, koska ensimmäiset järkkäämäni ällärit, ja pari virhettä oli päätynyt manifestiin.

Niistä kaksi pahinta oli rasti Pohjoinen stadionkatu X Mannerheimintie, joka tietenkin oli Pohjoinen stadionkatu X Nordenskiöldinkatu (tämä oli pääteltävissä), mutta johti harhaan ja vei aikaa. Toinen moka oli Televisiokatu 1: se on oikeasti Danske Bankin konttori, mutta itse tarkoitin Takedaa, joka on kyllä talo nro 1 ja Televisiokadun päässä, mutta osoite on Ilmalantori 1. (Kaikki DB:lla käyneet saivat kuitenkin rastin pisteet, ja erikoismaininta Pavelle, joka päätteli oikein rastin ja jolla oli ainoana rasti manifestissa kuten olin sen suunnitellut). Lisäksi SAK:n talolla oli julkisivuremontti peitellyt yhden rastin vastaukset (Judda ainakin päätteli ne oikein) ja Tokoinrannassa oli vastaus poistettu patsaasta.

Omista sähläilyistäni huolimatta jengi veti hyvin. Paikalla useampi ensi kertaa älläreitä ajanut ja heistä jokainen veti koville sijoille.

 1. Pave 60/60
 2. Judda 55/60
 3. Kim 50/60; Henri & Tyla 50/60
 4. Eli 49/60
 5. Asb 47/60
 6. Axel 43/60
 7. Dmitry 41/60
 8. Carl 40/60
 9. Miran 39/60
 10. Heli 34/60
 11. Sidney 29/60
 12. Miro; Mika 28/60
 13. Matias 22/60 itsenäinen DFL
 14. Riku & Anton 18/60 DFL

///

So… Big thanks to everybody, who came. This was the first time I organized an alleycat and I was pretty nervous. Some mistakes from my part, two which were really misleading (the civil war monument and Televisiokatu 1, although Pave figured out the latter). The Televisiokatu 1 checkpoint was meant to be the company Takeda, at the end of Televisiokatu. It has the number 1 on it, because its address is Ilmalantori 1. That confused me. And the Stadionkatu X Mannerheimintie was brainfart on my part.

Anyway: nice that some many rode (21 started, 18 finished). There were many riding their first alleycats and everyone of them did really well.

I had fun planning this.

Manifesti oli jaettu viiteen teemaosioon, joista sai valita niin paljon tai vähän rasteja kuin halusi, eikä mitään osiota tarvinnut suorittaa loppuun saadakseen ajaa muita. Eli sikäli simppeli manifesti, että oli iso liuta osoitteita, joissa käydä. Vaikeinta oli varmaan pitää kaikki rastit mielessä kun ajoi rundiaan. Ajatuksenani oli, että nämä voisi ajaa monella tavalla: valita itselleen mieleiset osiot, keskittyä tietyille alueille ja poimia rastit sieltä tai sitten ajaa koko homma kierroksena. Pääasia oli kuitenkin tehdä fiilistely- ja turistikierrosällärit.
Ennen kuin manifestit sai avata, sai lukea toista manifestia:

Hyvät ällärit.

Voin hyvin.

Mites toi vallankumous päättyi?

Kivat kapat :slight_smile:

Paljon tuttuja osoitteita ja sopivan simppeli konsepti, elikkäs ei liikaa oikeestaan yhtään stadityylistä kikkalointia ja pisteitä ja a->b rasteja jne.

Sopivan hutera olo leikkas vissiin pahimmat paineet pois ja sain vedeltyä koko setin silleen aika lunkisti. Siis liekkien osalta. Elikkäs maltto kokoajan chekata ettei tuu huteja ja chekata mihin seuraavaks. Merkkasin listaan aina viis-kuus seuraavaa mestaa, ajoin ne pois ja sit taas pysähyin tarkemmin merkkaamaan seuraavan pikkusetin. Toimi hyvin. Hankalintahan tossa oli se, ettei huku sinne keikkamäärään. Melko täydellinen rundi. Pari pikkumokaa tossa näkyy. Lähin ettimään Eteläespa kuutosta jostain ruottin lähetystön kohilta ja sit leikkas et juuh ETELÄespa :slight_smile: PAsilassa piti mennä eka sinne danskelle ja sit lähin arpomaan Ilmalan aseman viereen… en ollu kyl yhtään varma oonko oikeessa osoitteessa, mut eipä oikein saanu mistään varmistettuakaan. Teollisuuskatua kun painoin, ni ois pitäny tietty kurvata traverssille, mut meni pitkäks… akk x sture oli tukossa, joten eka työläisäidin patsaalle ja sit takaspäin konepajalle.

edit: Nyt kun kattoo karttaa, niin pakko sanoa, että konepajalta sörnäisten rantatie 23:een on hiinä ja hiinä… Oon kyl sitä mieltä, että toi oli hyvä reitti, koska kurvi on niin tukossa.
editedit: juu eihän siin oo mitään epäselvää… junatietä tietty :slight_smile:

edit: Tokoinrannan, eli vikan rastin kuvan oon räpänny klo 20:02, eli aikaa oli oikein hyvin.

Hyvä teema. Kiitos Tuomakselle. Kivaa kun oli porukkaa. Järkätkääs hei tyypit jottai tämmöstä lisää.

Ai nii lopussa olin et en vittu rupee mitää somettelee koska syyt, mut sit löyty muistikansiosta tarra ja pitihän se sit vähä.

Niin ne syyt… No Helatuursdaagin aatto meni hieman pitkäks ja pääsin aleksis kivenkadun perkeleen luolasta ulos siinä neljän aikaan to ip. Mäkkäristä eväät ja dallapeehen sapuskoimaan. No oon sit vissiin sammunu kännykkä kädessä sinne ja ai että oli ilo herätä illemmalla ja huomata että luuri ja lompakko on putsattu :smiley:
Ni ku ei ollu tossa työpuhelimessa noita hilavitkuttimia asennettuna, ni ajattelin et en nyt rupee leikkimään häsäleikkejä. Maalissa oli kuitenki muutama niin totinen nassu jo istumassa, että kisaliekki heräs ja piti sitte vähä kuitenki :slight_smile: