Ajotietokoneet ja nopeusmittarit

Minua on lähinnä kiinnostanut kadenssi, siispä tein tavallisesta Lidlin halpisnopeusmittarista itselleni kadenssimittarin asentamalla anturin etukiekon sijasta kampeen. Syötin luvun 1,676 (tai jotain sinnepäin) kehän pituudeksi ja nyt härveli laskee minulle kadenssia.
Nopeudesta yms. ei tuolla systeemillä tietenkään saa mitään tietoa ellei osta toista mittaria siihen viereen.
Halvin mittari jossa on ominaisuuksia lienee jotain eur 50 luokka (Redeye cadence), mutta kerro ihmeessä jos löydät jostain halvemmalla.

… eikun taisi olla Cateye…

Sigma 906. Vanha uskollisesti palvellut mittari.
Toimintoina kello, nopeus, keskinopeus, maxnopeus, trippi, kokonaismatka, trippiaika, kokonaisaika.
Sit on vielä keskinopeuden ja nopeuden vertailu joka käytännössä tarkoittaa sitä että näyttöön tulee nuoli joka näyttää joko ylös -tai alaspäin riippuen siitä ajaako kovempaa vai hitaammin kuin nykyinen keskinopeus.
Kontrastinkin saa tästä säädettyä enkä ole muuta oikeastaan tarvinnut.
Itse mittarihan on kiinni keskiön etupuolella pystyputkessa ja anturi chainstayssa.
Näin siksi kun olen allerginen kaikelle ylimääräiselle roinalle pyörässä mutta kuitenkin kiinnostaa keskari, maxnopeus jne. Ne tiedot tutkitaan sitten illalla.
Suosittelen.

Tollanen suhthalpa kadenssillinen mittari ois:

http://www.hi5bikes.fi//product_details.php?p=2509

Onko kellään kokemusta Polarin CS200cad-mittarista? Oon vähän sellasta miettiny vaihdepyörään. Keskarit, kadenssit yms sykkeet kiinnostaa.
t: succishomo

mulla oli just tommonen, ihan ok, joskus otti häikkää voimalinjoista yms (= huippunopeus 635km/h…) - sit meni hukkaan jonnekin :wink:

rokpete - 20:54, 15.6.2010 »

mulla oli just tommonen, ihan ok, joskus otti häikkää voimalinjoista yms (= huippunopeus 635km/h…) - sit meni hukkaan jonnekin :wink:

Eli sillä pääsee siis todellakin TÄYSII! Pitänee laittaa tilaukseen.

^^^^ mulla on Blackburn neuro, tasmalleen samannakoinen kuin tuo delphi mutta langaton ja mittaa sykkeen mukana tulevalla vyolla. Ihan hyvin se on pari vuotta pelittanyt joten varmaan tuokin on ihan toimiva vehje. Kuoret siina on samat ja varmaan softakin.

pojot cs200:lle! hinta/laatu -suhde aivan kohdillaan. Itselläni mitään virheitä tullut.
Jos haluaa halvan kadenssillisen niin sigman 1606l taitaa olla 1 halvimpia, tosin langallinen…

reiskaw - 13:05, 16.6.2010 » Syötin luvun 1,676 (tai jotain sinnepäin) kehän pituudeksi ja nyt härveli laskee minulle kadenssia. .
Perustuuko toi luku johonki laskelmaan tai taulukkoon? Mulla on ittellä lukema 1620 käytössä. Sen sain laskemalla sorvin pakasta kierroksia mittarin kanssa. Ensin keksin jonkin mielestäni matemaattisen päättelyn mukaan loogisen luvun ja totesin sen vääräksi, sitten paperin, kynän ja laskukoneen kanssa päädyin tähän.

Mulla oli välillä kummatkin mittarit ja päättelin lukemia vertailemalla niiden pelaavan yhteen. Eikä toikaan nyt mitään isoa eroa tee, mun 100 on sulla reilu 103 rpm.

ChainThug - 13:18, 16.6.2010 » ^^^^ mulla on Blackburn neuro, tasmalleen samannakoinen kuin tuo delphi mutta langaton ja mittaa sykkeen mukana tulevalla vyolla. Ihan hyvin se on pari vuotta pelittanyt joten varmaan tuokin on ihan toimiva vehje. Kuoret siina on samat ja varmaan softakin.
Oletko vertaillut Blackburnin antamia sykkeitä johonkin muuhun mittariin? On kiinnostanut Blackburn jo pidemmän aikaa, mutta ei ole vielä uskaltanut tilata.

Perustuuko toi luku johonki laskelmaan tai taulukkoon? Mulla on ittellä lukema 1620 käytössä.

Löysin tuon luvun jostakin UK- tai USA-artikkelista, jonka löysin sattumalta googlesta. Siinä kaveri selitti seikkaperäisesti miten oli tehny nopeusmittarista kadenssimittarin.
Ei ole juttua/linkkiä tallella mutta katson kotosalla jos löytäisin sen tai jonkun viitteen niin voit tarkistaa asian.

no kas…
tuossahan tuo juttu olikin:

http://www.63xc.com/martink/cadence.htm

Oho, poljen lujempaa kuin luulen.

M.O.T.

Mulla on päässä muusikon sisäänrakennettu kadenssimittari, esim:

Porilaisten marssi = 60
Jenkkatempo = 80
Sibelius, viulukonsertto, finaali = 100

sigma 1609 vielä asentamatta.
http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;menu=1000,5,144,13;product=12642
tuohon ostettava cadenssianturi erikseen.
Tuollainen telineeseen kierrettävä sigma on ollut mulla talvipyörässä ja kestänyt 4-5 vuotta. Ja käynyn kerran kirjopesussa. Bio Luvilin kestävä siis.

Tuollainen Blackburn Delphi 3.0 tuli postista eilen, ihan tyytyväinen olen vekottimeen. Nippusiteitä kantsii hommata lisää, ne paketissa tulevat kahdeksan on aika nafti, kun niistä viisi menee anturien ja kadenssimagneetin kiinnitykseen. Nopeusmagneetti kiinnittyy omilla kierteillään pinnoihin.

Lisäksi tarttee hommata joku korokepala joko kadenssianturille tai sen magneetille, mikäli kammen ja chainstayn väliin jää yli 15mm tilaa.

Oli helppo asentaa ja silleen, näyttää monta numeroa kerrallaan ja on hieman muokattavissa turhan datan (häh?) karsimiseksi.

hellcop - 5:34, 17.6.2010 »
rokpete - 20:54, 15.6.2010 »

mulla oli just tommonen, ihan ok, joskus otti häikkää voimalinjoista yms (= huippunopeus 635km/h…) - sit meni hukkaan jonnekin :wink:

Eli sillä pääsee siis todellakin TÄYSII! Pitänee laittaa tilaukseen.
Eipä laitetakkaan tilaukseen, koska Polar dissaa Mäkkikäyttäjiä. Jumalauta 2010-luku, eikä kunnon Mac-supporttia!

Onko joku kokeillut kahta langatonta tai langatonta ja langallista samassa pyörässä? Ottaako pahasti toisistaan? Olis kiva saada langaton kadenssimittari, mutta tarkotus olis pysyä valittemallani putjettilinjalla, eli pyöräilyn pitää olla ylijäämästä autoiluun verrattuna.

Autoilusta tuli mieleen, että Sigma1200 yms. toimii mainiosti myös autossa, ja siitä on paljon enemmän iloa ja hyötyä kuin tavallisesta nopeusmittarista.