Ajotietokoneet ja nopeusmittarit

Garminilta näköjään tulossa uusia malleja, 540 ja 840 ja molemmista myös solar-vaihtoehdot

1 Like

Vielä kun tekisivät käyttökelpoisen tekeleen joka olisi hinnoiteltu vähän inhimillisemmin. Mulla on ollut Edge 800, se oli ok, sitten hetken aikaa 820 joka oli täys paska ja nyt 1030 joka on hyvä, mutta ovh-hinnaltaan aivan järkkykallis.

Hommasin Edge Explore kakkosen, kun näytti klikkaavan kaikki boksini ja hintakin alle 250 varuste.netissä. Hyvältä näyttäis, mutta pitää stongateline hommata vielä, kun ainakin fiksissä on sen verran nysä stemmi, että siihen ei mahdu. Samaan tilaukseen sit varmaan vielä aerobar-mountti randotouhuja varten.

Meinasin kirjottaa kokemuksista Edge Exploresta. Lirvahti rapsan puolelle. Rupes mokoma kapistus vituttaa liikaa joten poistin tekstin ja saatte lukea tämän.

Hammerheadiin saa kuulemma muuten nykyään taas Di2-tuen asentamalla tällaisen:

Kattelin vanhat keskustelut läpi, mutta:

Kännykkätelinettä ohjaustankoon??

Testattu Motonetin silikoninen, johon puhelimen asentaminen vaatii kuorten irroitusta ja joka peittää alareunan näppäimet, sekä joku monimutkaisempi muovihässäkkä, josta puhelin lensi etukoriin (onneksi!) ekan kanttarin kohdalla

Ei huvittais sijoittaa montaa kymppiä tai odottaa Alin postitusta :woozy_face:

Nimim. “>10 u-käännöstä <10 km matkalla”

Rupesin tommosta diy “quadlockia” askartelemaan että ostin sramin jonku ajotietämiskoneen adaptereita garmin-urosliittimellä saksan kaupasta punaisella lapulla. Tarkoitus olis viilata sram-puolisko helevettiin siitä ja liimata epoksilla garmin-liitin kännykän kuoreen, sitte stemmin naamalevyyn tommonen huokea tietokonetellinki GUB 696 (ali/ebay/jne), jonka alapinnassa olevaan gopro-adapteriin paninkin jo lampun roikkumaan. Homma vähän kesken vielä mutta tämmöistä pohdintaa tähän näin perjantain ratoksi

Bilteman puhelinpidike (27-0500) yllätti positiivisesti. TOSIN! Mulla on ollut toi vain sisällä treenikäytössä. Ulkokäytössä sormiruuvikiristys saattaa mennä A.J.A.A. -osastoon.

Quadlock ollu ihan hyvä, dynkkylampunki saa viriteltyä telineeseen

1 Like

Onko kellään kokemusta/tietoa, miten saisi Wahoon Boltin pakotettua muodostamaan ANT-yhteyden Bluetoothin sijaan? Käytössä on Stagesin tehokampi, joka käsittääkseni lähettää molempia.

En tiedä onko täällä ollut aiheesta, mut oon intternetistä nähnyt jonkun verran mainintoja, että pyörän tärinä voisi telineissä paskoa kännykän optisen kuvanvakaimen. Jos siis sellainen puhelimesta löytyy. Enkä itse tiedä pitääkö paikkaansa, mutta tulinpahan levittämään huhuja.

Moottoripyörissä tätä on tapahtunut paljonkin. Varmaan joku nimismiehenkihara voi polkupyörälläkin aikaansaada saman lopputuloksen.

Applen ohje aiheesta puhuu nimenomaan moottorien aiheuttamasta tärinästä. Erilaisia anekdootteja toki liikkuu myös pyöristä.

1 Like

Wahoo roam kestää näköjään aika tasan vuoden ja kuukauden.

Edellinen meni rikki viime kesäkuussa saatuaan vesi- ja ilmakuplia näytön alle, ostin laitteen sitä edellisessä toukokuussa.

Tämän hetkinen joka siis tuli edellisen vaihdossa, lopetti pitämästä latausta eilen. Just sopivasti viikko ennen kuin olis tarkoitus lähteä ajamaan tcr.

Oletan että sieltä lähetetään taas uusi ja toivon todella että se tulee ajoissa perille. Sitten ens kesänä voisi alkaa miettiä että mikä laite tulee tilalle kun tää ei ole oikein hyvä systeemi.

Just. Mulla on 3v vanha Elemnt Bolt, joka on pyörinyt monta kerrosta portaita alas ja ties mitä, mutta niin vaan pelaa ja akunkestoa helposti yhen päivän ajalle. Mietin, että ostais uuden Elemnt Boltin sit kun toi joskus lopettaa toimimisen, mut saa nähä kuin kauan siinä kestää.

Täällä vuonna 2017 tai 2018 ostettu Bolt vielä käytössä ja hyvin jaksaa vielä. En tosin ole pitkään aikaan päässyt pyöräilemään kokonaisen päivän joten vaikeaa sanoa miten tuo akku jaksaa. Saanut aika paljon osumaa ja kuraa maastoajossa mutta ongelmia ei juurikaan ole ollut. Joskus päivitysten jälkeen on näyttänyt vähän hassuja nopeuksia/keskareita mutta ainakin viimeksi kun ajoin mittaustaulun ohi niin heittoa oli se 1 km/h

https://crowdsorsa.com/product/phone-holder-for-bicycle/ , 8,85e posteineen (koodilla kesa50). Suomesta lähettävät. Ei mikään elegantein häkkyrä, mutta ihan jämäkästi tuntuu pitävän.

Hankin jo tuon Bilteman version, ja voisin melkein laittaa joka pyörään samanlaisen

Ajattelin nyt tässä talviaikaan hommata itselleni ensi kevääksi navigointiin ajotietokoneen, kun alkoi nyppiä viime kesänä sorateillä olla koko ajan tarkastamassa että mihis nyt.

Mutta niin, vaihtoehdot ovat Wahoo Elemnt Bolt 2, Garmin 540 ja Garmin Edge Explore 2. Eli alle/noin kolmensadan hinnoissa mennään.

Periaatteessa tuo Edge Explore 2 kiinnostaisi eniten, mutta jotenkin kosketusnäyttö sateella huolettaa. Ainakin kännykässä tulee kaikenlaista aika nopsaan kun pisarat alkavat kertyä pintaan, onko kokemusta siis miten näissä käy?

Ja siis tuo 540 olisi pidemmällä akunkestolla ja olisi ilmeisestikin parempi MTB-touhuissa sun muussa metsämöyrinnässä, mutta kun ei ole sitä kosketusnäyttöä, niin kaiketikin vaikea käyttää.

Wahoo sitten taas kait buginen ja epäluotettava, mutta helppokäyttöinen.

Sinänsä kaikki treenihomma näissä itselleni ihan turhaa ennen kuin saan sisätreenarin ja senkin kanssa varmaan kännykkä riittäisi. Eli se mitä kaipaan on reitin näyttäminen helposti ja mielellään että voisi jotenkin tehdä muutoksia tien päällä. Toki kännykkäavusteisestikin käy, kunhan ei mene hermot moisessa.

Lisäksi tietty matkan pituus ja semmoiset ihan plussaa, mutta esim. jonkin nopeuden näyttäminen olisi kiva saada piiloon kun on retkimoodissa. Silloin haluan vain tietää olenko oikealla polulla.

Kiinnostaa siis kokemukset ja mielipiteet; mimmoinen olisi näistä hyvä perusnavigointikapine?

Toki jos on tiedossa jokin satkun yksinkertainen GPS-kapistus, niin saa kertoa, mutta aika harva firma näitä kuitenkin tuntuu tekevän. Etenkin semmoinen jonka tuotteita saisi Suomesta, kun takuuasiat yms. vaikuttaa kanssa.

Garminiin olen ollut tyytyväinen (Itsellä Edge 1030). Sade ei haittaa käyttöä oikeastaan ollenkaan. Tietenkin jos on jonkinmoista älykelloa, niin kannattaa katsoa, että synkkailee kivasti keskenään. Ainakin Suunto + Garmin oli mahdotonta, vaihdoin siis kellon myös Garminiin.

Niin ja moni myös käyttää Garmin/Suunto kelloa navigointiin.