Ajotietokoneet ja nopeusmittarit

Garmin 810 ei ole yhtään tuttu laite eikä ongelma ole tuttu.

Aloittaisin lataamalla sen gpx:n johonkin toiseen ohjelmaan joka vaan piirtää mitä siinä näkyy eikä välitä muusta, niin selviäisi tuleeko haamureitit siitä. Vaihtoehtohan on että 810 näyttää jotain muita muistissaan olevia reittejä yhtä aikaa. Tietokoneella ainakin Garmin Basecamp ja iPhonella GuruMaps pitäisi olla tarpeeksi tyhmiä ettei yritä arpoa mitään muuta ruudulle kuin mitä tiedosto käskee.

Jos jotain ylimääräistä näkyy näissäkin ohjelmissa, niin avaisin sen gpx-tiedoston tekstieditoriin ja katsoisin onko siellä useampi kuin yksi elementti. Jos on niin koittaisin poistaa ylimääräisiä elementtejä (siis alku ja lopputägi ja kaikki siinä välillä) ja katsoisin poistuuko kartalta vain haamureittejä.

Jos haamureittien ja oikean reitin koordinaatit on sekaisin samassa elementissä niin menee vähän vaikeaksi, ellei gpx:ää saa ladattua johonkin fiksumpaan ohjelmaan (ridewithgpx:ään? ) jossa ne väärät kuitenkin näkyy ja voi editoida pois.

1 Like

Kiitos, tämä oli hyvää infoa. Silleen jännä juttu, että ennen tätä kesää ko. ongelmaa ei ole koskaan ennen ollut, ts. jotain on joko vanhentunut Garminissa ja/tai uudistunut Stravassa eivätkä ne enää ymmärrä täysin toisiaan. Ehkä kokeilen piirrellä reitin myös jollain muulla ohjelmalla (esim. Ridewithgps) niin näkee toistuuko tuo.

Ei tämä iso ongelma ole toistaiseksi ollut, kun alku- ja loppupisteet ovat pysyneet kohdillaan ja jossain matkan varrella on välillä “vaihtoehtoja”, joista yleensä muistaakin mitä kautta oli ajatellut ajaa. Pysyypä skarppina.

Garminilta näköjään tulossa uusia malleja, 540 ja 840 ja molemmista myös solar-vaihtoehdot

1 Like

Vielä kun tekisivät käyttökelpoisen tekeleen joka olisi hinnoiteltu vähän inhimillisemmin. Mulla on ollut Edge 800, se oli ok, sitten hetken aikaa 820 joka oli täys paska ja nyt 1030 joka on hyvä, mutta ovh-hinnaltaan aivan järkkykallis.

Hommasin Edge Explore kakkosen, kun näytti klikkaavan kaikki boksini ja hintakin alle 250 varuste.netissä. Hyvältä näyttäis, mutta pitää stongateline hommata vielä, kun ainakin fiksissä on sen verran nysä stemmi, että siihen ei mahdu. Samaan tilaukseen sit varmaan vielä aerobar-mountti randotouhuja varten.

Meinasin kirjottaa kokemuksista Edge Exploresta. Lirvahti rapsan puolelle. Rupes mokoma kapistus vituttaa liikaa joten poistin tekstin ja saatte lukea tämän.

Hammerheadiin saa kuulemma muuten nykyään taas Di2-tuen asentamalla tällaisen:

Kattelin vanhat keskustelut läpi, mutta:

Kännykkätelinettä ohjaustankoon??

Testattu Motonetin silikoninen, johon puhelimen asentaminen vaatii kuorten irroitusta ja joka peittää alareunan näppäimet, sekä joku monimutkaisempi muovihässäkkä, josta puhelin lensi etukoriin (onneksi!) ekan kanttarin kohdalla

Ei huvittais sijoittaa montaa kymppiä tai odottaa Alin postitusta :woozy_face:

Nimim. “>10 u-käännöstä <10 km matkalla”

Rupesin tommosta diy “quadlockia” askartelemaan että ostin sramin jonku ajotietämiskoneen adaptereita garmin-urosliittimellä saksan kaupasta punaisella lapulla. Tarkoitus olis viilata sram-puolisko helevettiin siitä ja liimata epoksilla garmin-liitin kännykän kuoreen, sitte stemmin naamalevyyn tommonen huokea tietokonetellinki GUB 696 (ali/ebay/jne), jonka alapinnassa olevaan gopro-adapteriin paninkin jo lampun roikkumaan. Homma vähän kesken vielä mutta tämmöistä pohdintaa tähän näin perjantain ratoksi

Bilteman puhelinpidike (27-0500) yllätti positiivisesti. TOSIN! Mulla on ollut toi vain sisällä treenikäytössä. Ulkokäytössä sormiruuvikiristys saattaa mennä A.J.A.A. -osastoon.

Quadlock ollu ihan hyvä, dynkkylampunki saa viriteltyä telineeseen

1 Like

Onko kellään kokemusta/tietoa, miten saisi Wahoon Boltin pakotettua muodostamaan ANT-yhteyden Bluetoothin sijaan? Käytössä on Stagesin tehokampi, joka käsittääkseni lähettää molempia.

En tiedä onko täällä ollut aiheesta, mut oon intternetistä nähnyt jonkun verran mainintoja, että pyörän tärinä voisi telineissä paskoa kännykän optisen kuvanvakaimen. Jos siis sellainen puhelimesta löytyy. Enkä itse tiedä pitääkö paikkaansa, mutta tulinpahan levittämään huhuja.

Moottoripyörissä tätä on tapahtunut paljonkin. Varmaan joku nimismiehenkihara voi polkupyörälläkin aikaansaada saman lopputuloksen.

Applen ohje aiheesta puhuu nimenomaan moottorien aiheuttamasta tärinästä. Erilaisia anekdootteja toki liikkuu myös pyöristä.

1 Like

Wahoo roam kestää näköjään aika tasan vuoden ja kuukauden.

Edellinen meni rikki viime kesäkuussa saatuaan vesi- ja ilmakuplia näytön alle, ostin laitteen sitä edellisessä toukokuussa.

Tämän hetkinen joka siis tuli edellisen vaihdossa, lopetti pitämästä latausta eilen. Just sopivasti viikko ennen kuin olis tarkoitus lähteä ajamaan tcr.

Oletan että sieltä lähetetään taas uusi ja toivon todella että se tulee ajoissa perille. Sitten ens kesänä voisi alkaa miettiä että mikä laite tulee tilalle kun tää ei ole oikein hyvä systeemi.

Just. Mulla on 3v vanha Elemnt Bolt, joka on pyörinyt monta kerrosta portaita alas ja ties mitä, mutta niin vaan pelaa ja akunkestoa helposti yhen päivän ajalle. Mietin, että ostais uuden Elemnt Boltin sit kun toi joskus lopettaa toimimisen, mut saa nähä kuin kauan siinä kestää.

Täällä vuonna 2017 tai 2018 ostettu Bolt vielä käytössä ja hyvin jaksaa vielä. En tosin ole pitkään aikaan päässyt pyöräilemään kokonaisen päivän joten vaikeaa sanoa miten tuo akku jaksaa. Saanut aika paljon osumaa ja kuraa maastoajossa mutta ongelmia ei juurikaan ole ollut. Joskus päivitysten jälkeen on näyttänyt vähän hassuja nopeuksia/keskareita mutta ainakin viimeksi kun ajoin mittaustaulun ohi niin heittoa oli se 1 km/h

https://crowdsorsa.com/product/phone-holder-for-bicycle/ , 8,85e posteineen (koodilla kesa50). Suomesta lähettävät. Ei mikään elegantein häkkyrä, mutta ihan jämäkästi tuntuu pitävän.

Hankin jo tuon Bilteman version, ja voisin melkein laittaa joka pyörään samanlaisen