Ajotietokoneet ja nopeusmittarit

ai paris vuodes

tollanenhan olisi joka tapauksessa vielä parempi syy hyllyyn jättää

Parissa vuodessa akun kapasiteetille ei vielä tapahdu mitään. Puhun lähinnä että jos meinaat käyttää laitetta yli 5 vuotta niin siinä vaiheessa tod näk joku muu kuin akku on sun ongelma. Oma Wahoo Bolt on nyt lähemmäs 3 vuotta vanha ja 15h luvatusta akkukapasiteetista se jakso viime lauantaina 15 tunnin ajon niin että viimesen 10 kilsan aikana piti laittaa laturi kiinni hetkeksi että jakso loppuun asti. Meitistä se on vielä aika hyvä.

Kannattaa olla lataamatta niitä akkuja yli 80% sillä se kuluttaa niitä huomattavasti. Sähköautoissa esim. on estetty jatkuva täyteen lataaminen juuri tuosta syystä.

Sama ohje koskee kaikkia li-akkuja mm. kännykät ja läppärit.

ununu - 11:28, 22.8.2020 » 5-10 vuoden päästä tätä kiinteiden litiumakkujen aikaa katsotaan sellasessa epäuskon sävyttämässä takatukkaretrospektiivissä
Joo kelkka johon en oo koskaan lähteny kyytiin. Paitsi luureissa oon. Mutta Garmin eTrex, lisävalot sun muut: aina käynnissä Eneloopilla eli aina mukana pari kourallista NiMh AA- ja AAA- kennoja. Voi keskittyä ajamiseen.

Oliskohan näkemyksiä siitä että mikä olis navigointilaite jota toopekin osaa käyttää?

Tarkoitus olisi hankkia kasa hyvin yksinkertaisia ja pomminvarmoja laitteita, kohdeyleisö on ei-aktiivipyöräilijöitä ja vanhempaa sukupolvea.

Hyviä asioita voisi olla

  • yksinkertainen käyttöliittymä
  • akun kesto vähintään 8 tuntia
  • voi ottaa vähintään 20 reittiä muistiin
  • suurehko näyttö, mielellään värit
  • jos se on mahdollisimman samanlainen kuin autonavigaattori niin se varmaan helpottaa

Asiat joilla ei ole väliä

  • paino
  • coolius

Eiköhän tuossa käyttöliittymäkohdassa jo tipahda kaikki garminit ja wahoot pois pelistä. Vedenpitävät Android-puhelimet hyvillä akuilla ja joku lapsitila päälle jossa pystyy käyttämään vain yhtä avoinna olevaa navigointisovellusta?

Tikkaa vain kaksi hyvyysboksia viidestä mutta itse ehkä ostan seuraavaksi:

grep - 22:58, 27.4.2020 » en tiedä täyttäkö tarpeita mutta kiintoisan yksinkertaistetun näköinen noin muuten https://beeline.co/pages/beeline-velo
roenski - 14:21, 26.8.2020 » Eiköhän tuossa käyttöliittymäkohdassa jo tipahda kaikki garminit ja wahoot pois pelistä. Vedenpitävät Android-puhelimet hyvillä akuilla ja joku lapsitila päälle jossa pystyy käyttämään vain yhtä avoinna olevaa navigointisovellusta?
Tähän varmaan itsekin taipuisin, tosin akun kesto voipi tulla vastaan.

Oisko Hammerheadin Karoo 2 ehkä semmoinen? Heti etusivulla on routes nappi josta löytyy reitit. Toinen mukava ominaisuus tuommoiseen käyttöön voisi olla se että tuossa on wifi, ja se synkataan tietokoneelta chrome extensionilla joka etsii samasta verkosta laitteen ja tuuppaa uudet tiedot sinne, ei tarvi siis bluetooth yhteyttä kännykkään yksitellen ja synkkausta sitä kautta.

Julkaisivat eilen, ennakkotilaamalla pitäisi saada noin vuodenvaihteeseen laitteita. Tuossa on taustalla semmoinen homma että tuo Hammerhead teki puhtaalta pöydältä android pohjaisen Karoo pyörätietokoneen. Saivat hyvää markkinaa aikaiseksi ja myivät nuo loppuun alkuvuodesta kun Karoo 2 oli vasta kehitteillä. Ovat nyt sitten puskeneet päivityksiä vanhaan, uudessa on tässä vaiheessa täysin sama softa mutta uusia juttuja tulee ennenkun laitteet on toimituksessa. Ja vanhaa päivitetään mukana niin kauan kun sen rauta vaan tukee uudistuksia.

Omakohtaisia kokemuksia tuosta ei ole, mutta tuo Karoo 2 on kovasti harkinnassa jos laittaisi ensi kesäksi.

^ oliko livejulkaisu? :smiley: Pitääpä pitää silmällä.

Tässä skenaariossa reitit laitetaan laitteeseen henkilökunnan toimesta eli harmaahapsen ei tarvitse (eika edes voisi) osallistua siihen. Toisin sanoen laitteella tarvii olla se mahdollisuus, että sen ei tarvitse pariutua puhelimen kanssa toimiakseen kuten esim wahoo käsittääkseni aina tekee.

Mites jos lähtee sille reitille että käyttää ihan android-puhelinta niin onko nykyisin saatavilla navigointiohjelma joka ei vaadi puhelinyhteyttä toimiakseen? Näitä käytetään välillä vähän rämeessä minkä takia ajattelin että ns oikea gps olisi parempi, mutta olen mielelläni väärässä tässä asiassa.

kohderyhmäkuvailusta päätellen ilmeisesti rabba buyers clubille tulossa

en ole enaa rabba buyers clubin listoilla vaan teen nyt villina ja vapaana freelancena kahdelle pienemmalle fillaribrandille sita sun tata.

Komoot ja offline-mapsit toimii kyl hyvin ilman verkkoa, mut toisaalta en oo koskaan ajellu missään hevonvitussa jossa ois tarvinu tarkkaa maastokarttaa mut muuhun käyttöön toi on mainio.

Wahoo elmnt vinkki (toimii ainakin Raomilla): Jos haluaa tien päällä nopiasti, ilman tietsikkaa, maksullista äppiä tai .gpx sähläystä paikkaan X, voi Gmapsistä kopioida X:n osoitteen ja liittää sen Wahho äpissä “Take me to…” kohtaan. Wahoon sovellus kun ei aina löydä paikkoja niiden kutsumanimellä, eikä tiedä missä on lähin ABC ta pubi.

1 Like

Onko kellään kokemusta Ulefone Armor -tuotteista? Kestäisiköhän tuollainen Ulefonen “rugged”/suojattu android-luuri ajelua vesisateessa, vai onko kyseessä täysin aasian muoviroska?

Ajattelin ajella kesällä musiikin aaltojen siivittämänä kartalle träcker-piirroksia. Musiikin toistoon sopivat lelut jo löytyneet, nyt arvon träkkäämiseen ja striimaamiseen sopivaa kampetta.

Sori siitä metelistä jo etukäteen :slight_smile:

-nt-

Saakohan tuohon trailmap.fi:n karttapohjan? Hermot menneet totaalisesti Garmin Edge 820:n paskuuteen.

Siis OpenStreetMapsin? Ei kai?

Karttapohja on firman puolesta joku Openstreetmap-johdannainen eikä sitä kai sen erityisemmin saa konffattua, en sitten tiedä onko tämä kysyjälle hyvä vai huono asia.

Toisaalta tuohan on vain kevyesti naamioitu Android, eli developers-modea vaan päälle ja letkulla apk:ta sisään niin trailmapiinhan pääsee vaikka nettiselaimella, jos siitä nyt noin pienellä näytöllä saa jotain tolkkua. (Itse olen ladannut omaani mm. Firefoxin ja VR:n lippusovelluksen.)

1 Like

Onkos täällä Etrexin käyttäjillä ollut sellaista ongelmaa, että laite sammuilee randomisti kesken ajon?

Ulkomaan foorumeilta sain ainakin käsityksen, että melko yleinen vika ja liittyy todnäk johonkin akkujen kontaktin hetkelliseen katkeamiseen. 22x, Ikean akut ja Garminin omat nippusiteellä kiinnitettävät telineet käytössä. Laitoin laitteen pohjaan sähköteipillä palan sisuria demppaamaan telineessä rämisemistä ja nyt toi ei oo sammunut kertaakaan viimeisen +300km aikana, mikä voi johtua ihan tuuristakin. :man_shrugging: