Ajotietokoneet ja nopeusmittarit

Wahoo elmnt vinkki (toimii ainakin Raomilla): Jos haluaa tien päällä nopiasti, ilman tietsikkaa, maksullista äppiä tai .gpx sähläystä paikkaan X, voi Gmapsistä kopioida X:n osoitteen ja liittää sen Wahho äpissä “Take me to…” kohtaan. Wahoon sovellus kun ei aina löydä paikkoja niiden kutsumanimellä, eikä tiedä missä on lähin ABC ta pubi.

1 Like

Onko kellään kokemusta Ulefone Armor -tuotteista? Kestäisiköhän tuollainen Ulefonen “rugged”/suojattu android-luuri ajelua vesisateessa, vai onko kyseessä täysin aasian muoviroska?

Ajattelin ajella kesällä musiikin aaltojen siivittämänä kartalle träcker-piirroksia. Musiikin toistoon sopivat lelut jo löytyneet, nyt arvon träkkäämiseen ja striimaamiseen sopivaa kampetta.

Sori siitä metelistä jo etukäteen :slight_smile:

Saakohan tuohon trailmap.fi:n karttapohjan? Hermot menneet totaalisesti Garmin Edge 820:n paskuuteen.

Siis OpenStreetMapsin? Ei kai?

Karttapohja on firman puolesta joku Openstreetmap-johdannainen eikä sitä kai sen erityisemmin saa konffattua, en sitten tiedä onko tämä kysyjälle hyvä vai huono asia.

Toisaalta tuohan on vain kevyesti naamioitu Android, eli developers-modea vaan päälle ja letkulla apk:ta sisään niin trailmapiinhan pääsee vaikka nettiselaimella, jos siitä nyt noin pienellä näytöllä saa jotain tolkkua. (Itse olen ladannut omaani mm. Firefoxin ja VR:n lippusovelluksen.)

1 Like

Onkos täällä Etrexin käyttäjillä ollut sellaista ongelmaa, että laite sammuilee randomisti kesken ajon?

Ulkomaan foorumeilta sain ainakin käsityksen, että melko yleinen vika ja liittyy todnäk johonkin akkujen kontaktin hetkelliseen katkeamiseen. 22x, Ikean akut ja Garminin omat nippusiteellä kiinnitettävät telineet käytössä. Laitoin laitteen pohjaan sähköteipillä palan sisuria demppaamaan telineessä rämisemistä ja nyt toi ei oo sammunut kertaakaan viimeisen +300km aikana, mikä voi johtua ihan tuuristakin. :man_shrugging:

Hankin ittelleni Garmin 1030 plussan retkikoneeksi ja mukava huomata, ettei se oikeen osaa päivittää aikaa vaikka on synkattu puhelimeen ja vissiin GPSn kautta pitäis muutenkin aikaa päivitellä. Myöskin kadenssimittari tuli ilmeisesti tyhjällä patterilla perille. Noh, onneksi toi navigaatio kuitenkin tuntuu pelaavan kivasti. Ehkä nää muut ongelmat saa korjailtua myös kun jaksaa perehtyä enemmän.

huom!

koskenee keskiluokkaisinta promillea tai ei sitäkään tällä palstalla, mutta sramin ostettua hammerheadin niin nyt 1.1300.1244 tekee myös seuraavan vittumaisen tempun

Removal Of Select Di2 Features

At the request of Shimano, some functionality between Di2 drivetrains and Hammerhead Karoo computers has been removed. Specifically, this update removes on-screen battery status and shifter mode data, front and rear derailleur indications, and Karoo screen control via the Di2 hood buttons from Shimano Di2 drivetrains.

Jep. Kuluttajalle koituu tästä se suurin harmi. :frowning:
Luulis että 2022 ei tämmöistä enään tapahtuis, avoin data ja kaikkee…

Luulis että vuonna 2022 kuluttajat osais erottaa Sramin tietsikan ja Shimanon vaihtajan toisistaan ja päätellä kumman valmistajan vika on, kun joku firmware-päivitys rikkoo yhteensopivuuden ja ohjata valitukset ja somekiukun oikeaan osoitteeseen…

…mutta tosiasiassa kuluttajat tänään on ihan yhtä saatanan tyhmiä saappaita, kuin silloin kun campan kitkavivulla ohjattin dura-ace vaihtajaa. Sympatiat näille suuryrityksille näinä vaikeina aikoina ja thotsit ja preierssit muille.

Ja ottaako kukaan näistä di2:sten persäässä juoksijoista oppia tästä? Paskan munat. Samaan smart gadget ansaan juostaan tulevaisuudessakin silmät kiinni, niinku aina ennenki on tehty.

itse sain karookakkoseni jouluna 2020 ja yrityskauppa on julkistettu alkuvuodesta 2022

tossa välissä ehdin itse harkitsemaan di2 hommaamista vain ja ainoastaan hammerheadin omistamisen takia

kyynisenä paskana en tietenkään investoinut

Kyllähän tämä tukevasti haiskahtaa määräävän markkina-aseman väärinkäytöltä Shimanolta, pidemmin esim. täällä:

Ehkä hauskinta tässä on, että kunnon smart gadget enthusiasteilla on tässä vaikea valinta päivittääkö vai ei, koska uusin firmis vie Di2-tuen mutta toisaalta lisää tuen Quarkin rengaspainesensorille (ramikonsernin tuote toim. huom.).

Consumers didn’t really care

Miten me oltais voitu tietää, ettei nää firmat jotka on tarkoituksella tehneet kasettinsa, kampensa, keskiönsä, ohjainlaakerinsa, läpiakselinsa, rattaansa ja vaihtajansa epäyhteensopiviksi toistensa kanssa viimeiset 20 vuotta, halua tehä yhteistyötä meidän hyväksi?

Polkimien kierteet on hitto soikoon viimeinen yhteensopivuuden linnake.

Eikös Shimano yrittänyt joskus 80-luvulla keksiä polkimen kierteetkin uudestaan, montakohan vuotta enää jäljellä kunnes keksivät että olisi korkea aika kokeilla taas…

Noh, kun Hammerhead Karoo 2 on nyt Suunto yhteensopiva, niin mietin olisiko jollain kiinnostusta ostaa/vaihtaa mun Garmin Edge 1030+ nopeus, kadenssi ja HR antureilla jonkin moiseen Karoo 2 settiin jonkinmoisella välirahalla?

Nyt ei tarvi enää mutuilla kun töissä kertoo kuinka kova vastatuuli oli koko matkan edestakasin.

1 Like

Ei voi muuta sanoo, ku et “Ai vitsi miten nerokasta! Niin simppeli idea yhistellä saatavilla olevaa dataa!”

Vaan 200 eri versiota tartti tehä ennenku toimi täydellisesti.

1 Like

Mikähän on, kun Garmin 810 on alkanut ehdotella vaihtoehtoisia/ haamureittejä? Jos piirtää esim. Stravalla reitin ja siirtää gpx-filen Garminille, niin tien päällä Garmin tarjoaa joissakin kohdin kahta reittivaihtoehtoa. Ilmeisesti ainakin jos on suunnitellessa muuttanut reittilinjausta, niin joskus se eka piirto jää jotenkin sinne muistiin myös. Viimeksi näytti myös siltä, että kapine oli paikoitellen ottanut uuteen suunniteltuun reittiin mukaan vaihtoehtopätkiä jostain vanhasta reitistä.

Onko vika Stravassa, Garminissa vai käyttäjässä? Voiko gpx-filen jotenkin “siivota” ennen siirtämistä Garminille? Helppo ratkaisu tietysti olisi ostaa uusi navigointivehje, mutta jotenkin 810:n askeettinen viiva harmaalla taustalla sopii omiin tarpeisiin just hyvin.

Garmin 810 ei ole yhtään tuttu laite eikä ongelma ole tuttu.

Aloittaisin lataamalla sen gpx:n johonkin toiseen ohjelmaan joka vaan piirtää mitä siinä näkyy eikä välitä muusta, niin selviäisi tuleeko haamureitit siitä. Vaihtoehtohan on että 810 näyttää jotain muita muistissaan olevia reittejä yhtä aikaa. Tietokoneella ainakin Garmin Basecamp ja iPhonella GuruMaps pitäisi olla tarpeeksi tyhmiä ettei yritä arpoa mitään muuta ruudulle kuin mitä tiedosto käskee.

Jos jotain ylimääräistä näkyy näissäkin ohjelmissa, niin avaisin sen gpx-tiedoston tekstieditoriin ja katsoisin onko siellä useampi kuin yksi elementti. Jos on niin koittaisin poistaa ylimääräisiä elementtejä (siis alku ja lopputägi ja kaikki siinä välillä) ja katsoisin poistuuko kartalta vain haamureittejä.

Jos haamureittien ja oikean reitin koordinaatit on sekaisin samassa elementissä niin menee vähän vaikeaksi, ellei gpx:ää saa ladattua johonkin fiksumpaan ohjelmaan (ridewithgpx:ään? ) jossa ne väärät kuitenkin näkyy ja voi editoida pois.

1 Like

Kiitos, tämä oli hyvää infoa. Silleen jännä juttu, että ennen tätä kesää ko. ongelmaa ei ole koskaan ennen ollut, ts. jotain on joko vanhentunut Garminissa ja/tai uudistunut Stravassa eivätkä ne enää ymmärrä täysin toisiaan. Ehkä kokeilen piirrellä reitin myös jollain muulla ohjelmalla (esim. Ridewithgps) niin näkee toistuuko tuo.

Ei tämä iso ongelma ole toistaiseksi ollut, kun alku- ja loppupisteet ovat pysyneet kohdillaan ja jossain matkan varrella on välillä “vaihtoehtoja”, joista yleensä muistaakin mitä kautta oli ajatellut ajaa. Pysyypä skarppina.