Ajotakkitopic

Rapha Classic Softshell lenkille, kaupunkiin Rapha Fixed Jacket. Molemmat mustana.

riihimäen abc:ltä fjällräven. ja tiimihanskat.

Arc´teryx Gamma MX kylmälle, Epsilon SV ei niin kylmälle ja Haglöfsin tuuliliivi melkein lämpimälle. Kaikkien alta löytyy Ortvoxin merinovillaa joko paksuna tai vähän ohuempana. Vesisateella Nörrönan, TNF:n tai Patagonian kuori sateen määrästä ja ajon pituudesta riippuen.

En edelleenkään käytä varsinaisia pyöräilytakkeja, koska kaikki niistä (ehkä osa Raphoista poislukien) näyttää varsin urpolta muussa kuin pyöräilykäytössä. Toisekseen jo nyt kaapit on täynnä takkeja, joten jos jokaiseen harrastuslistalla olevaan ulkoilmalajiin hommaisi spesifit varusteet, niin ei riittäisi rahat eikä henkarit. Jonkin näköisiä kopromisseja varusteiden suhteen siis joutuu tekemään.

Pari varustelekan erinäköistä maastorotsia todettu kevät-kesä-syksy käytössä toimiviksi. Viime talvi Sugoin sofhshellillä, ja kokemukset positiiviset verrattuna kuoritakkeihin. Alla pääasissa Raphan merinoa, armeijan pooloa tai perkeleen kylmällä jenkkiarmeijan pakkaspaita. Ainoa mikä multa oikeastaan puuttuu on todella pieneen tilaan menevä sadetakki.

Pitäis itsekin jokin softshelli, kuoritakki, whatevö hommata, perus northface käynyt mielessä, melkein tarttui budget sportista mukaan viimeksi.

Ehkä eBay auttaa tässäkin asiassa vielä…

Ite ajan faijalta joskus pöllityllä Haltin hiihtokäyttöön tarkotetulla softshellillä. Tiukka leikkaus, niskassa kiristys josta saa kaulan kohalt takin tiukaks, takaosa ei ollenkaan tuulen tai vedenpitävä eli tosi hyvin hengittävää ja kuivuvaa teknomateriaalia.

toi raphan fixed jacket on kyllä siistin näkönen, mutta niitä ei vissiin tehdä enää?? Ei ainakiin Raphan sivuilla ollut kys. takkia

fixed jacket on nykyään bomber jacket

<3 tya

Kylmällä 'Ryxin Gamma MX:llä, ei-niin-kylmällä Raphan Stowawayllä. Alle vaihteleva määrä merinoa!

Äsken ainakin tarkeni kun oli ajopaidan alla Enduran merinopaita. Rotsina sit kurjemmalla kelillä Patagonian softshelli tai Tacklan gasp talviajotakki. Kerroksia vaan alle kelin mukaan.

^Mitä tuo Enduran “Athletic fit” noin käytännössä tarkoittaa?

Se on sellane KIREE paita, mitoitukset siinä vieressä pitää suht hyvin paikkaansa.
Normaalisti käytän M kokosia paitoja niin tossa meneekin yllättäen S.

edit: sentin pari pidemmät hihat noissa paidoissa vois olla mut kyl ne toimii sen verta hyvin kuitenkin että ostin toisenkin samanlaisen

Swrven Milwaukee on toiminut ja näyttää hyvältä. Vanha malli jenkki-Swrvellä alennuksessa.

R-Collectionin anorakit!

Soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön ja pitävät hillityissä määrin vettä. Erityisesti vetoketjullinen malli on kiva, kun saa vähän tuuletettua. Jokin vamma (asenne?) päässäni estää keinokuituvaatteiden käytön, koska en siedä noiden kahinaa. Sääli sinänsä, koska joku vedenpitävä rotsi voisi olla kyllä nasta keväisin ja syksyisin.

Mutta nuo anorakit ovat kyllä mainioita muuten: saa villapaitaa alle ja pitävät hyvin tuulta, eivätkä näytä ihan tavattoman häröiltä, kuten jotkut erityisesti urheiluun suunnitellut vaatteet.

tutam - 13:07, 7.6.2010 » Jokin vamma (asenne?) päässäni estää keinokuituvaatteiden käytön, koska en siedä noiden kahinaa. Sääli sinänsä, koska joku vedenpitävä rotsi voisi olla kyllä nasta keväisin ja syksyisin.
Barbourin Harrington vois olla ehkä jopa kevyeen kaupunkifillarointiin sopiva, ei-keinokuituinen ja vedenpitävä.

^^
Kyllä ne R-Collectionit vaan aika kettutyttö/puunhalaaja-vermeiltä näyttää. Ei sillä, että siinä olisi mitään pahaa. 90-luvun puolivälissä ne oli kyllä aika kova sana.

^^ Kiitti vinkistä. Täytyy tsekkailla nuo.

^ No onhan noissa toki vähän toi puunhalaajafiilis, mutta toisaalta on mulla se Luonto-Liiton jässärikin, joten mitäs sitä teeskentelemään.

^kepillä vihaajaa.

Noista puuvilla yms. takeista saa vedenpitävämpiä esim. Fjällrävenin Greenland vahalla. Toki siinä hengittävyys kärsii hieman, mutta itse olen tykännyt kun tuolla voi säädellä vedenpitävyyden ja hengittävyyden välillä. Sillä voi myös kyllästää vain tietyt alueet (esim hartiat ja selän).