Ajoasentoa etsimässä

asb - 8:11, 17.4.2009 » > Stuntti ajoi oikeaoppisesti selkä köyryssä, stara vääräoppisesti selkä notkolla. Korostaahan se tietty persettä, mutta onhan se vaan rumaa.
Tää kommentti tuli mieleen, kun koitin löytää dataa siitä oikeasta ajoasennosta.

Der forumilta löytyi linkki Kevin Lippertin ylitsevuotavaan fysiologiseen paapatukseen aiheesta. Sieltä onnistuin puolestaan bongaamaan tällaisen kommentin:

Eikös toi flat meiinaisi sitä, että selän pitäisi olla suorana?

asb - 8:11, 17.4.2009 »
K-Mikko - 14:36, 3.3.2009 » Toi perseen korostaminen tulee monesti mieleen kun FGG:ssä tulee vastaan filoja, joiden tanko on dramaattisen matalalla verrattuna satulaan.
Selkä köyryssä ajaminen tekee selästä jousen, joka ottaa vastaan takarenkaasta tulevia töyssyjä. Selän lihakset toimivat. Jos selkä on suorassa, niin iskut tulevat selkärankaa pitkin. Samoin köyry kääntää lantiota istumaluiden päälle ja vähentää painetta sukuelimissä. Sama kikka etureunassa, eli hartiat eteen ja kädet vähän koukkuun, jolloin rintalihakset ja käden ojentajat vaimentavat etupään töyssyjä.
Ja sit Flippertin seuraavaan kappaleeseen:

Eli tän sedän mielestä hartioita ei pitäis työntää eteen?

Vai onko tässä nyt sitten kysymys rata- ja maantiepyörän ajoasentojen eroista?

NKOTB - 11:01, 17.4.2009 » Eli tän sedän mielestä hartioita ei pitäis työntää eteen? Vai onko tässä nyt sitten kysymys rata- ja maantiepyörän ajoasentojen eroista?
Eri asia, sama nimi. Hartiat eteen voi tarkoittaa joko "korviin nostamista" tai "rintaa kohti työntämistä". Oikea olisi rento asento ilman, että lapaluut painuvat yhteen ja rintakrhä painuu alas (eteen) käsien väliin tai että hartiat nousevat (eteen) korviin.

Siinä edellisessä kohdassa sanottiin, että stemmin korkeutta mitattaessa käsivarsien pitäs olla vaakasuorassa. Eihän kukaan noin aja, eli se on vaan ohje stemmin kohdan katsomiseen. Kun käsivarret nostetaan varsinaiseen ajoasentoon, jossa vietetään tunteja, nousee selkäkin pystympään. Eli mun tulkinnan mukaan ristiriitoja ei ole. Ja olihan siinä myös disclaimeri “as comfortably as possible.” Jos koko selkä laitetaan levyksi, niin silloin maataan peniksen päällä, eikä se voi olla pidemmän päälle mukavaa. Jonninlainen kaari täytyy säilyttää. Ehkä tuossa tarkoitetaan vain yläselkää.

Ja kivulias ajoasentohan on aina väärä, vaikka se olisi tismalleen ohjeen mukaan tehty.

Tässä mallia. Kuvan kuskilla on tosin liiallisen ajamisen ansiosta jonkinlainen myhkyrä selässä, joten ihan samanlaiseen muotoon me tavikset tuskin päästään:

http://www.treehugger.com/galleries/2008/12/11/guys-bikes/lance-armstrong-bike.jpg

Eli, eli: alaselkä ulospäin kaarella iskuja pehmentämässä, yläselkä suorana ja hartiat rentoina alhaalla, käsivarret pikkaisen koukussa?

Nykyaikainen arkkitehtuuri, jossa suositaan valtavia ikkunapintoja, tarjoaa muuten hyviä mahdollisuuksia tarkkailla omaa ajoasentoa.

Joopa joo, sitten kun yrittää vielä samalla opetella klossien käyttöä ja peilailla ajoasentoa, voi olla että löytää itsensä aika äkkiä sieltä näyteikkunasta. Täytynee hoitaa vakuutukset kuntoon.

tosta vähän mallia. sopivasti kulmaa käsivarsissa.

embedding disabled by request

asb - 12:15, 17.4.2009 » Ja kivulias ajoasentohan on aina väärä, vaikka se olisi tismalleen ohjeen mukaan tehty.
Juurikin näin. Eli ensin opiskellaan, että minkä säätäminen vaikuttaa mihinkin ja miten, sitten pitkälle lenkille ja kun alkaa sattua niin tietää mitä säätää.

Tätä ajoasento ja rungon koko -keskustelua on käyty pätkittäin monissa säikeissä, mutta nostellaan nyt vaikka tätä vanhaa otsikkoa, kun tuli mielenkiintoinen havainto vastaan.

Ilmeisesti ajoasento ei vuosien saatossa ole muuttunut juurikaan, tai korkeintaan hiukan pystymmäksi.

Liekö sattumaa että toistakin vispikuskia askarruttaa ajoasento…

Enemmänkin noitten aikaisempien konversioraamien kanssa on tullut pähkittyä aihetta. Nykyinen Vispilän setuppi on noilla lyhyillä pyrähdyksillä tuntunut ihan passelilta.

Tänään kun ajoin töihin, asento tuntui taas hyvältä. Taitaa olla vaatteissa ja varusteissa vika jos tuo tuntuu epämukavalta.

Tässä säikeessä asiasta on taitettu peistä suuntaan jos toiseen…

https://www.yksivaihde.net/old/4913

Nostetaanpa topsua.

Nyt kun talvi tuli ja sain valmiiksi pyörän joka kelpaa pohjolan kylmyyteen, Mash on valmis siirtymään myllyn lämpöön.

Tarkoitus olisi sillä nyttemmin pyöriä myllyssä ja kesällä velolla, mutta sain sellaisen kuvan, ettei pursuit/bullhorni olisi kovin kosher niissä hommissa. Siispä tieteen nimissä hommasin dropin, ja hermothan siinä rahojen lisäksi meni.

http://dmt.stc.cx/IMG_20111120_145921.jpg

Kun lähdin rullailemaan kylille, huomasin ikäväkseni, että dropeilta ajaessa tuntui läskiltä ensimmäistä kertaa tuon pyörän kyydissä.

Kuvan ottamisen jälkeen nostin stemmin niin ylös kuin sen sain, ja aamulla ennen töihin lähtöä äkkiseltään eteisessä kokeiltuna tuntui jo aavistuksen paremmalta.

Käytännössä kuitenkin epäilen, että pötsi edelleen hakkaa ikävästi polviin ja hapensaannin kanssa on vähän niin ja näin.

Tuo droppitangon epämukavuus jokseenkin yllätti, sillä aikaisempien kokemusten perusteella tuon ohjainlaakerin suipon pylpyrän jälkeen yksi 3cm spaceri riittää siihen, että ajoasento on jopa yllättävän syvä, mutta tuntuu silti täydelliseltä bullhornilla, ollen riserin kanssa jopa rento.

Alkaa olla taas kaukopartiolla vitsit vähissä. Terveellisten elämäntapojen lisäksi suositeltaisiin kovaa ajoa, jyrkempää nousua ohjainkannattimeen ja matalempaa droppia, mutta mitä muuta tässä nyt vielä voisi tehdä? Venytellä? Vääntää penkkiä etukenoon ja taakse kiskoilla?

^ droppiin totuttelu vie oman aikansa. ite just vaihoin jaguar+nitto 1" riser kombon tilalle Cinellin ratastemmin ja campione del mondo dropin (syvä) ja tuntu ihan hiton hankalalta vaikka oon joskus aiemmin tolla ajellu ihan tyytyväisenä.

venyttely on aika kova juttu kans.

mut ajattelin kyl kokeilla compact droppia koska se on muotia!

Hyvä ajoasento on rento mutta kuitenkin niin että koko kropasta saadaan mahdollisimman hyvät tehot irti. Ja ei voi olla rentona jos johonkin sattuu väärällä tavalla. Me immeiset olemme myös kovin erilaisia mitoiltamme ja preferensseiltämme. Kuulostaa kovin järkevältä myös toi ettei kandee ottaa rangalla tai luisilla rakenteilla iskuja ja epätasaisuuksia vastaan.

Maastoajo on ihan oma lukunsa, kuten tietty kaikki temppuileminenkin. Noissa kun ajoasento on paljon enemmän dynaamista kuin staattista sorttia. Mutta tietty mahdollisuus muutella tai vaikka vaihtaa asentoa ajon aikana tekee touhusta mukavampaa. Rata, tempoilu yms. ilmaa vastaan tahkoaminen suosii taas staattisempaa asentoa. Suorituksen kesto, olosuhteet ja tarkoitus sen ajoasennon kait määrittelee.

Droppitanko vie asentoa aika paljon eteenpäin. Vaihda stemmi lyhyempään ja laita tankoon maantiekahvat. Kahvoilta on mukavampi ajaa kuin alaotteelta.

Ja jos et halua laittaa maantiekahvoja, niin kierrä tankoa hitusen ylös. Voi tulla mukavammaksi ajaa mutkalta ja sivuilta.

Edit: Unohtui mainita, että laskemallahan voit vähän päätellä mitä muutoksia pitäisi tehdä, jotta pääsisi vanhaan geometriaan… Jos siis sitä vanhaa geoa haluaa käyttää referenssinä.

^^ ja ^ +1. Kahvaote on niska / hartiaosastolle parhautta. Itellä referenssi on semmonen että kun kahvoilla tuntuu nopeelta ja hyvältä niin silti alaotteelle täytyy jäädä tarpeeksi tilaa. Alaote taasen on nousuissa hyvä ja ihan must olla hallussa jos aikoo metikköön mennä. Varsinkin cantijarrullisella härpäkkeellä, alaotteelta saa potkua jarrutuksiin.

Itellä ollu pompinossa nyt pelkkä flared drop-tyyppinen ( midge )
tanko ilman jarrua kiinni. Kovasti kaipaan kahvaotetta tai normi droppitangon " bullisotetta ". Ahnehdin emäputken katkaisussa ja nyt on jaloilla alaotteella kyllä tilaa mutta maastoon asento on turhan matala… Ja tietty stemmi on niin ylhäällä kun vaan uskaltaa laittaa.

Kahvat tuo tietty myös painoa lisää ja saattavat tuntua ylimääräiseltä roinalta jos on tottunut tiukan askeettisiin pyöriin. Silti olen itse vahvasti taipumassa kahden kahvan ja etujarrun yhdistelmään pompinossa, vaikka jarruttomalla krossailu melko hekumallista onkin. Se asento nyt vaan on aivan yyber.