Aikakausikorrektius

^^^^ Samaan tahtiin polkijat.

-Olli

Vai pitäiskö näistä skidin höpinöistä päätellä, että on hommattu super corsa, mutta ei osata speksata ilman apuja?

Erikoisen hienojen, vanhojen tai harvinaisten runkojen kohdalla pidän kovasti entisöinnistä ja aikakausiuskollisuudesta. Mieleen tulee esim. se LeCren Crescent. Jollekin massatuotantovehkeelle taas voi mun mielestä tehdä ihan mitä lystää, ja lyödä siihen kiinni just sitä palikkaa miltä tuntuu tai mihin massipäällikköys antaa myöden.

Tyylitaju on toki suhteellista ja vaihtelevaa.

^^ei pitäisi - sen sijaan ostin juuri ruisleipää ja piimää

no eikös retrocinelliin kuulu retrorecordit? eli ei taida olla olemassa…

Ei se oo retro, jos sen valmistusta ei ole koskaan lopetettukaan.

leave cinelli alone huudettu.

YOU FAIL! YOU!

Eiku arvostus, aliarvostus, funktionaalisuus ja metakökkö.

konkeli - 16:01, 16.1.2012 » Ei se oo retro, jos sen valmistusta ei ole koskaan lopetettukaan.
Jätetään ne Brooksin jakkarat kuitenkin laittamatta 80-luvun maantierunkoihin.

Minusta vanhoihin ja harvinaisiin runkoihin period-correct-osilla kasatut kompliitit ovat todella hienoja, ja erityisesti siksi, että niissä korostuu usein valtava vaivannäkö ja asiantuntemus. Eikä minulle tulisi mieleenkään, että kyseessä olisi jotenkin huono juttu, jonkin (implisiittisen) myyttisen polkupyöräilyn syvimmän olemuksen näkökulmasta, ja käyttäisin näin ollen näistä jotain selkeän latautunutta käsitettä, kuten “näytöspyörä”. Päinvastoin, esim. spd-polkimet ja moderni satula olisivat näissä aivan väärässä paikassa, vaikka olisivatkin osina “nopeampia”.

Nämä uusklassiset arvorungot kuitenkin hämmentävät, siis aivan oikeasti. Ensinnäkin, kuka maksaa pari kiloeuroa rungosta, joka on vapaasti kaikkien saatavilla eikä ole ominaisuuksiltaan optimi ensisijaista käyttötarkoitustaan, esimerkiksi rata-ajoa, silmälläpitäen? Ja pitäisikö nämä sitten kasata kantaisiensä tapaan vai tavoitella ajofunktionaalisuutta moderneilla osavalinnoilla?

Ei siinä, toki esim. tuollaisella Super Corsa Pistalla ihan mielellään ajaisi, sekä radalla että kadullakin, mutta huomattavasti mieluummin ottaisin tuolla budjetilla selkeämmin joko stailia tai vauhtia.

Tämä(kään) ei tietenkään ole mikään elämän ja kuoleman kysymys, mutta minusta polkupyöräilyyn keskittyvällä keskustelupalstalla voi aivan hyvin keskustella tämänkin tyyppisistä aiheista. Lisäksi mietin tässä samalla parille kaverilleni ensi kevääksi - toki edullisempaan - teräsrunkoon tulevaa kompliittia. Mitkä kammet Bob Jacksoniin ym.

Mulle on tärkeää, ettei pyörässä ole osia sellaselta väärältä aikakaudelta kuten tulevaisuus. Mut estetiikkaa ei sovi unohtaa, ja vanhoihin runkoihin vaan sopii ulkonäöllisesti paremmin vanhat osat. (Vanhan voi äskeisessä korvata sanoilla vanhan näköisellä.)

Sitte on eri juttu jos kootaan historiallisesti arvokasta tai muuten mielenkiintoista pyörää. Mut enää ei riitäkään oikea aikakausi, vaan pitää tutkia lähteistä, millaisia osia rungossa on joskus saattanut olla. Uusi vanhan näköinen osa kelpaa vain pahimmassa hädässä. Lopputulosta voi kutsua museo- tai näytöspyöräksi, eikä termeihin tarvitse hyväksyä mitään negatiivista latausta.

En nyt puhu tietopohjalta, mutta jotenki kuvittelen, että hienosti restauroidun museoauton omistajalle kukaan ei menisi luennoimaan Prius-hybridin paremmista tehoista, alemmasta kulutuksesta ja muusta tosi tärkeästä. Tosin noita museoajokkeja ei kai käytetä päivittäisinä käyttöesineinä…

Jos muusta kuin yksivaihteisesta rungosta tehty sinkula on konversio, tekeekö eri aikakausien osien yhdistely siitä kontroversion?

Mä ostin eilen kunnostettavaksi Rompetorilta Adler -nimisen rungon. Onko toi nimi jollekkin tuttu? Wikipedia kertoo vastaavasti näin. Runko siis tälläinen, ja kyllä tohon mielestäni ihan nykypäivän vehkeet menee, vaikka vanhahan tuo on.

Envaanosaa. Olisko jollain heittää linkki siihen Campan osasarjojen aikajanaan, eli kuvio/kaavio, josta näkyy eri osasarjojen valmistusperiodit…? Kiitos.

Jim Woodring piirtää hienoja kuvia…

Suosittelen kaikille esim. The Frank Bookin ostamista. Siinä seikkailee mm. pitkäaikainen suosikkihahmoni Manhog.

Ostin juuri n. 15 vuotta liian uudet vanteet, koska ne oli niin hienot.

kid_scientifik - 22:43, 16.1.2012 » Envaanosaa. Olisko jollain heittää linkki siihen Campan osasarjojen aikajanaan, eli kuvio/kaavio, josta näkyy eri osasarjojen valmistusperiodit..? Kiitos.
Kuva/jana/vuokaavio olis tietty pähee mutta tähän hätään on vain tällainen [Velobase](http://velobase.com/ViewBrand.aspx?BrandID=547f3aa0-e86c-41a3-b5a6-f75628ea75e7&From=T)

http://campagnolo.wikispaces.com/Timeline

ja sama tekstinä

Cheers. Arvostan.

…tuli muuten mieleen miten Ernesto itkee haudassaan.

10/31gossani on 2010 10-speed vehjekset ja suora tanko ja spedut/miniflätit ja sträppilöiset!!

SEITAN!

Italian kostonenkelit varmaan kesällä minut hurm… murhaavat

Se kai on ihan ookoo, koska runko oli roskislöytö?