Aikakausikorrektius

Maikkaki repes.

Mun mielestä aikakausikorrektiudesta kannattaa välittää vain, jos runko ja keula ovat vanhoja ja ns. laadukkaita. Sellaiseen ripustaisi mieluusti sopivan vanhaa osaa, jos lompakko antaa periksi.

Tuoreet teräsrungot taas voi koristaa mielensä mukaan. En lähtisi tuhlaamaan rahaa hankkiakseni niihin vanhoja osia, koska se ei tuo mitään muuta kuin mahdollisesti hieman esteettistä lisäarvoa ja vähentää käyttöarvoa roimasti. Rahat voi mielestäni käyttää fiksumminkin.

Repesin täysin tuolle osskun kuvalle. Muutenkin tämä lanka vaikuttaa todella lupaavalta. Koetan kirjoittaa jotain rakentavaa jahka saan kasattua itseni.

EDIT tai no jaa…pitää miettiä tarkasti…

Itse painiskelen tämän ajatuksen parissa usein. Otetaan esimerkiksi -70 luvun alun Peugeot PX-10 joka halutaan ajoon, mutta ei ole oikein massipäällikkö fiilis eikä hyllystä just löydy alkuperäisen kaltaisia osia. Itse ratkaisin ongelman varustamalla pyörän kivan näköisillä -80 luvun Shimano arabesque osilla. En ole tehnyt mitään peruuttamatonta, jos ja kun alkuperäisen kaltaiset osat löytyy niin vanhat pois ja alkuperäisen kaltaiset tilalle. Pyörät (ja niiden osat) on tehty ajettaviksi.

en lukenut kuin otsikon ja ensimmäisen poustauksen.

Ei kai tästä vaan taas tule sellainen kuva-väite-vastaväite-metaironia -lanka?

pitääks näin pienestä asiasta ihan oikesti väitellä?

mutta, mun mielestä ei oo oikein, että näillä on modernit varusteet

mä katsoin vain kuvat ja olen vaikuttunut

tioJONTG - 15:29, 16.1.2012 » pitääks näin pienestä asiasta ihan oikesti väitellä?
Ryhdistäydy nyt edes hetkeks ja lopeta se urpoilu.
kyttyra - 15:01, 16.1.2012 » ...tämä lanka vaikuttaa todella lupaavalta. Koetan kirjoittaa jotain rakentavaa jahka saan kasattua itseni
ja pääsen duunista.

kid_scientifik - 14:01, 16.1.2012 »

uudistuotanto jakkara kasari-Cinellissä

Grammoja vähemmän, aina parempi. Esim. uudessa ja vanhassa Turbossa painoeron pitäisi olla 70g, jos valmistajan ilmoittamaan uuteen painoon on uskominen.

^^^^ Samaan tahtiin polkijat.

-Olli

Vai pitäiskö näistä skidin höpinöistä päätellä, että on hommattu super corsa, mutta ei osata speksata ilman apuja?

Erikoisen hienojen, vanhojen tai harvinaisten runkojen kohdalla pidän kovasti entisöinnistä ja aikakausiuskollisuudesta. Mieleen tulee esim. se LeCren Crescent. Jollekin massatuotantovehkeelle taas voi mun mielestä tehdä ihan mitä lystää, ja lyödä siihen kiinni just sitä palikkaa miltä tuntuu tai mihin massipäällikköys antaa myöden.

Tyylitaju on toki suhteellista ja vaihtelevaa.

^^ei pitäisi - sen sijaan ostin juuri ruisleipää ja piimää

no eikös retrocinelliin kuulu retrorecordit? eli ei taida olla olemassa…

Ei se oo retro, jos sen valmistusta ei ole koskaan lopetettukaan.

leave cinelli alone huudettu.

YOU FAIL! YOU!

Eiku arvostus, aliarvostus, funktionaalisuus ja metakökkö.

konkeli - 16:01, 16.1.2012 » Ei se oo retro, jos sen valmistusta ei ole koskaan lopetettukaan.
Jätetään ne Brooksin jakkarat kuitenkin laittamatta 80-luvun maantierunkoihin.

Minusta vanhoihin ja harvinaisiin runkoihin period-correct-osilla kasatut kompliitit ovat todella hienoja, ja erityisesti siksi, että niissä korostuu usein valtava vaivannäkö ja asiantuntemus. Eikä minulle tulisi mieleenkään, että kyseessä olisi jotenkin huono juttu, jonkin (implisiittisen) myyttisen polkupyöräilyn syvimmän olemuksen näkökulmasta, ja käyttäisin näin ollen näistä jotain selkeän latautunutta käsitettä, kuten “näytöspyörä”. Päinvastoin, esim. spd-polkimet ja moderni satula olisivat näissä aivan väärässä paikassa, vaikka olisivatkin osina “nopeampia”.

Nämä uusklassiset arvorungot kuitenkin hämmentävät, siis aivan oikeasti. Ensinnäkin, kuka maksaa pari kiloeuroa rungosta, joka on vapaasti kaikkien saatavilla eikä ole ominaisuuksiltaan optimi ensisijaista käyttötarkoitustaan, esimerkiksi rata-ajoa, silmälläpitäen? Ja pitäisikö nämä sitten kasata kantaisiensä tapaan vai tavoitella ajofunktionaalisuutta moderneilla osavalinnoilla?

Ei siinä, toki esim. tuollaisella Super Corsa Pistalla ihan mielellään ajaisi, sekä radalla että kadullakin, mutta huomattavasti mieluummin ottaisin tuolla budjetilla selkeämmin joko stailia tai vauhtia.

Tämä(kään) ei tietenkään ole mikään elämän ja kuoleman kysymys, mutta minusta polkupyöräilyyn keskittyvällä keskustelupalstalla voi aivan hyvin keskustella tämänkin tyyppisistä aiheista. Lisäksi mietin tässä samalla parille kaverilleni ensi kevääksi - toki edullisempaan - teräsrunkoon tulevaa kompliittia. Mitkä kammet Bob Jacksoniin ym.