8 vaihdetta enempi!

:stuck_out_tongue:

Oli pakko alakaa elevisteleen ku taas on pyöräkipinä syttynyt, UUDELLEEN!

Aikanaan ku tuli muka harrastettua enempi tosissaan, niin piti olla vehettä jos vaikka mitä. Joten vitummoiseen sinkulavouhotukseen piti päässä mukaan!! Siispä tuli lapinjuutalaisena tingattua ittelle kaverilta vanahan liiton Bianchi. Tällä tuli ajettua jopa yhdet ällärit stadin yössä. Makia kampe kaikinpuolin, ainoastaan oli about 10pykälää liian iso, runkokoko pyöri jossain 64cm(wtf) nurkilla tms…

Romut kiertoon ja uutta tilalle! Taidettiin elää kesää 2007?

Joten, jätkiltä vihjeet kouraan ja nokka kohti Vantaan Urheiluaittaa! Siellä oli 90-luvun puolesta välistä asti roikkunu seinillä näpsäkkä englantilainen lortto, Raleigh M3000 tais olla virallinen nimi. Osina perus simppaa sielä täälä, vaihteita tais löytyä 16?

Heti ku saatiin kuminpoltot hoidettua autolla ja kirvattu liikenteessä, aloitettiin rallun purkaminen partsilla. Pakista löyty sinkulakittiä ja ties mitä muuta.

Sinkula siitä tehtiin. Pyörä pysy pääasiassa orkkiksena, mitä nyt raavittiin ylimääräsiä romuja veke, kiinniteltiin pinkkiä tankonauhaa, anaalia myötäilevä jakkara ja asennettiin se pakista löytyny sinkulakitti. Fillarilla tulikin ajeltua sinä kesänä sinkulana ja muutamilla eri tankosetapeilla. Oli tietty pulhornia niinkö muilaki kovila jätkillä, lähinnä Steelduckilla. Sillä oliki niitä ainaki 3! Ja kaikki vitun hipoja! Meikä vaan sahas käyräsarvisen vääristä kohista poikki ja pyöräytin ympäri! Ekana kesänä meni kiekotkin vaihtoon, eihän net vakiokiekot pysyny millään suorana old-skuul-friiraiden perseen alla. Onneksi Tarmo-lähikauppias tarjos Richeyn valamiskiekkoja hämmentävän halvalla!

Sitte iski todellisuus, tää sinkulointihan on ihan perseestä! Mitä tilalle? Tuli mäkipyörät myytyä osissa ja niistä jäi rompetta käteen. Rallu sai vaihteet! Sramin x9 tuli hoitamaan takavaihtajan virkaa, samalta putkalta x9:n vipu. Pakaksi 11-34 XT joka on toiminut TODELLA monessa mäkipyörässä 2004-vuodesta lähtien… :open_mouth: Ja ketjuksi valikoitui pakista jokin vähiten ajettu sram. Tangoksi löytyi lähikauppiaalta RaceFacen DH joka kavennettiin juurikin sopivaksi, jarrukahvoiksi Cane Creekin kroztopi jotka oli muuten jo pulhorniajoilla mukana menossa. Ja kun oli Timon-hullutpäivät Urheiluaitassa, tuli hankintoja tehtyä lisää. Dura-acen toloppa tuli penkin alle, kampiin löyty Middleburnin titaaninitraatilla pinnoitetut pultit ja alumiiniset sekä komiasti anodisoidut ulosvetopultit. Myös juomapullotelineet löytyi asukokonaisuuten sopivaksi Urheiluaitan alekorista, alupultein höystettynä, tietenkin, pitää olla kevyttä ja hipoa! :wink: Velosportin Toni tarjos halvalla renkaita, vanteille tuli pyöräytetty misukan pro2racet.

Noniin, tämähän alako olemaan valamis! Jälkeenpäin pakista löyty vielä jämä Sigman bc800 ja tuli hankittua Topeakin kilkkeitä. Makia tuo penkin alle tuleva säkki, mukana kulkee kätevästi 2x sisäkumi, topeakin työkalusetti jossa on rengasraudat+yleisimmät kuuskölöt ja ketjunfixaus välineet ja tietty pari ketjulukkoa. :slight_smile:

Joten, pitäskö jo tarjota pari kuvaa?

Alkuperäinen väritys on todella tyylikäs, metallihohtoinen tumma harmaa yhdistettynä tuohon tummaan metallihohto punaiseen. Siispä tuumastatoimeen! Värityshän piti saada pysymään hyvänä! Lähikauppiaan lootia tonkimaan ja sieltähän löytyi tarrakokoelma! Ei muuta ku “muutama” matkaan ja kassan kautta kotia! Alekoi värityksen peittely! Myös kavereilta on saatu SPONSORITARRJOA yllinkyllin! Eniten mieltä lämmittää Massen tarjoama: “Ei uskonnollista propagandaa, Kiitos!”. :smiley: Myös yks kaunis juodaanviinaa-oksennettaanloppuyöstä-ilta väritti Rallua kivasti, kiitos hyvän humalan ja maalitussien… Moni on kysellyt että miksi vitussa? Siksi, että se tekee pyörästä ruman, voi olla että on muutama varas jättänyt tästä syystä fillarin rauhaan.

Lyödään vielä lopuksi speksit kehiin!

-Rallun M3000(jos oikein muistan), kumminkin Reynoldsin 531-teräs putkea, muhvein liitetty. Koko about 58cm? Keula samaa puuta. Alkuperäinen.
-Shimpan ohjainlaakeri. AP.
-Shimpan kammet+oisko 44 eturatas. AP.
-Shimpan keskiö, kertaalleen vaihdettu. Heti alussa, vissiin oli reilussa 10-vuodessa rasvat kuivunu…
-ITM:n alustemmi. AP.
-RF DH tanko, kavennettu 50cm.
-Grippeinä Lizardin Chargerit, vivun puoli uusittu 09 ja vasuri 10 keväällä… :wink:
-Jarrukahvoina edelleen Canen kroztopit.
-Jarruina Shimpat. AP.
-X9 modattu vipu(kuvia ehkä joskus…) ja X9 lyhythäkkinen takavaihtaja+se XT:n 11-34 takapakka ja nyt jo kohtuu lopussa olevat rasvaamattomat ketjut.
-Dura-Acen tolppa+SDG Belair titanium.
-Takakiekko Richey DS Pro + misukan speedium2 + alakuperäinen pikalinkku
-Etukiekko Richey Aero Road + misukan pro2race + Richeyn pikalinkku
-Polkimina halppis Shimpat.
-Alupultteja, tarroja, vanhojen disco-stu-kenkien sträppejä, nippusiteitä ja lisää tarroja.
-Pari räikeää pullotelinettä, Topeakin pumppu+pussukka ja Sigman bc800:nen.

Nyt heräs työmatkafillarointikipinä ja on tälle kesälle jo muutama satku veivattu. Aloin haaveileen hieman päivityksiä. Pitäis etuhammasratas vaihtaa isompaan, samoin pistää eläkkeelle tuo takapakka, sekä ketjut ja takavaihtajakin alkaa olemaan jo aika lopussa. Edelleen tilalle tulee X9:ä ja laajasti välitettyä takapakkaa, koska täälä pohjosessa on mäkiä minkä pääle pitää lihavanpojan polokea. Joten, jos jollakin on heittää vinkkiä, että mistä löytyis joku 48-piikkinen 130mm 5bolt jaolla oleva ratas niin kertokaapa! Ja jos oikeen hurjaksi heittäytyis niin penkin ajattelin vaihtaa SDG:n Ti-Fly:n ja renkaiksi olen jo 2 kesää kuumotellut 32mm:ä Schwalbe Marathon Supremejä. :wink: Sais hieman ilmatilaa lisää ja varmasti myös ajomukavuutta. Ja jos gripit sävyttäs samalle värikartalle… Mahdollisesti pitää vaihtolistalle heittää myös tuo Dura-Acen tolppa, mahtaa olla ihan inan liian lyhyt. Siitä pitää varmaan tarjota jotain vaihtojuttua sit muualle. :slight_smile:

Mutta tämmönen turina tähän torstai-iltaan!

Muistakaa:

Terveisin

Lapin ensteks kovin friiraideri,

Hösö!

ps. mix täälä ei oo esikatselunappia?

Meitsi diggaa!! Something old, something new, something mtb, something road… vai miten se nyt meni.

Ja ennenkaikkea!!

TOIMIII!!! Ja palvelee meikän käytössä aivan täydellisesti. Kampe on juurikin sellainen, mihin se on rakennettu ja tarkoitettu! AJAMISEEN! :slight_smile:

FAK JEA!

Heti ekassa varsinaisessa kappaaleessa tunnisti, kuka sankari on asialla.

Miks ei tos oo kelekasta mitään osaa?

Jumalauta Hösö! Tervetuloa foorumille. Todella asiallinen ruoska. Noi lähikauppiaan Ritcheyn kiekot on muuten meidänkin ruokakunnassa palvelleet todella hienosti. Reilu kaksi vuotta pikkurouvalla ajossa, enkä ole rihdannut kertaakaan.

No perkele! Pitäsikö Ropalixesta raapassa 45ast. tangon pääty mutkat? Ei ois muilla! Makia ku kanttaa TÄYSIÄ mutkaan ni voi siirtää painon sisälle ja roikkua oikeen kunnolla mutkassa… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Miksi kelekkaplokia ei ole päivitetty?!? Oli just hyvä.

eki - 21:45, 1.7.2010 » Jumalauta Hösö! Tervetuloa foorumille. Todella asiallinen ruoska. Noi lähikauppiaan Ritcheyn kiekot on muuten meidänkin ruokakunnassa palvelleet todella hienosti. Reilu kaksi vuotta pikkurouvalla ajossa, enkä ole rihdannut kertaakaan.
Jeah, thx mate! Oon kaappilukenu aina sillontällön, mutta nyt ku iski taas kipinä uusiksi ni piti oikeen kirjautua ja alkaa ekana elevistelleen! :)

Mie muuten tänään bongasin pienen heiton takakiekosta, jos sen oikasis tuosa joskus ni ei häirittis sekkään enää menoa. Tosin eipä se oo häirinny tähänkään mennessä täydellistä laiffia, lapissa…

Rentoakin rennompi laiskuus… :smiley:

Tää on pop ja rock! Mie tykkään, tällasella ilikiäis ajaa jokilaaksossaki yli rajan.

mika - 3:52, 2.7.2010 » Heti ekassa varsinaisessa kappaaleessa tunnisti, kuka sankari on asialla. Miks ei tos oo kelekasta mitään osaa?
Mäpä tunnistin ekasta lauseesta! HÖSÖ!

Tuollahan on hyvä polkea noita susia ja karhuja ja juoppoja lappalaisia karkuun. Tyyliltäänkin hyvin krhm hösömäinen aka bastardi. Eli just niinku pitää :).

OT: Puhuttiin itse asiassa Paavon kanssa niistä älläreistä (Kiirastorstailiekki-ällärit) ja siitä ajasta kun pelattiin pooloa puisilla krokettimailoilla. Good days!

Mites noi vaihteet natsaa kun on edessä vaan yks ratas, ei kai siinä sen ihmeempiä ongelmia luulis olevan? Kelasin säästää tsernobiken kanssa ja ehkä mahdollisesti jättää eteen vaan yhden ettei tartte ostaa uusia kampia jne.

Jos ei kauheasti rytyytä niin luulis niiden pysyvän melko hyvin jos ratas on rampiton (sinkularatas).

Jeah, pysyy ketjut paikallaan! tuossa on nyt paikallaan orkkis eturatas. Tasan kahdesti on ketjtu lähteny ja sekin tapahtui toissapäivänä. Tähänkin oon itselle keksiny selitykseksi tuon loppuun ajetun takavaihtajan… Alkaa se oleen meleko väsyneessä kunnossa nimittäin.

Jii, jep, hienoja aikoja! Silloin muuten elettiin vuotta 2006, ei 2007. :slight_smile:

Way to go Hz! A-arvostan.

Tää on hieno!

Jätkä ihan hilijasuuvesa väsänny tämmösen työmatkatempotykin. Prkle. No makia kampe eniwei, mutta ei kestä rappusia. Millon muuten Sute on kuosissa?

Tältä Lapin suuruudelta olen oppinut elämänviisauden “Paino on voimaa ja ylipaino on ylivoimaa!” Kiitos siitä. Hauska käyttöpyörä kyllä. Tekis mieli itsekin joku 5-8 vaihteinen tehdä, jos sopiva aihio astuisi vastaan.

Noniin! Tänään tuli lähikauppiaalta paketti jossa oli .243:n toloppa ja uudet gripit! :slight_smile: Nyt alakaa ajoasento oleen kunnossa! Huomenna pääsee ekaa kertaa sit kunnolla testaan!

Kuvia vois ehkä laitella jos kerkiäiz…

Nii ja se unohtu että 32mm:set marathon supremet on kans tulossa ja vähän näyttää siltä että 46 hampainen ratas lähtee myös tilaukseen. :slight_smile: