26' er,postaa oma kulkineesi,vinkit,spec's yms

Oikein kivannäköne pyörä. Vaihtaja vois olla lyhythäkkinen ja lokarien aisojen päät olisi kiva suojata.

Satula muistuttaa Toupea mutta ei taida olla, vaan mikä? Tolppa on uskomaton.

Miellyttävä tasapainoisen näköinen käytännöllinen kokonaisuus.

26er langan innoittamana uskaltaudun postaamaan kevään puuhastelun tuloksia:

Suurimmaksi osaksi aitoa ysäriä, mitä nyt NW-ratas ja pitempi etuakseli tuli hankkittua uutena, kun ei foorumeilta tullut vastaan sopivaa. Pohjana on joskus 1996 hommattu Tunturi Matrixx Matra, jota jo ehdin tarjota myyntiin, mutta kun eka tarjoaja tuli, en raaskinutkaan myydä.

Alkuperäiset Alivion kiinteällä 3x ratastuksella olleet kammet vaihtuivat STX RC:hen 1x konversiota varten. Yllättävän vapauttavaa poistaa etuvaihtaja setupista. Samoin Alivion cantijarrut on vaihdettu STX RC V-jarruihin. Pitkän torikyttäyksen jälkeen löytyi taakse 2000-luvun taitteen Weinmann Zac 2000 kiekko, joka on riittävän lähellä alkuperäistä, pöllittyä ja sittemmin jollain bulkkikiekolla korvattua Zac 19:tä. Jonkinlainen historiaprojekti tästä siis tuli, kun ei innostanut uudempaa osaa kiinnitellä. Etutarakaksi valikoitui hopean värinen Basil Portland esteettisistä syistä ja siksi että sen sai akseliin kiinni. (edit: vähän listaa muutoksista)

Ajotuntumaa voisi luonnehtia yhdistelmäksi 26 tuuman slicksejä ja mojovaa stemmiä, varsin hauska ja ketterä peli ekan koeajolenkin perusteella.

Tuo on sinun pyöräsi, mutta eiks olis mukavampaa parituumaisilla kaupunkirenkailla?

Aivan varmasti olisi. Ohuet kumit tuli fillaritorissa vastaan, ja ainakin tuntuvat ja näyttävät erilaisilta kuin entiset raihnaiset mtb-möhkäleet. Mutta olen mä vähän katsellut Schwalben Billy Bonkerseja sillä silmällä… Onko niistä jollain kokemusta? Ja mustana vai tanwallilla tähän setuppiin?

Mustat ehdottomasti!

Jenssen - 22:44, 18.5.2020 » Mustat ehdottomasti!
No sitähän mäkin...

Mustat DTH:t taitaa olla kuumin juttu nyt.

Teräksinen Konahan se oli mielessä kun työmatka- ja retkipyörää rupesin etsimään. No alumiinisen Kuwahara Okayan sitten ostin kun ostohousut oli jo korvissa asti eikä niitä konia paljon tammikuussa torissa näkynyt. Orkkista jäljellä keskiö, takakiekko ja jarru. Oli ensimmäinen vaihdepyöräprojekti ja yllätin itseni kun kaikki toimii just niinku pitääkin.

https://live.staticflickr.com/65535/49911997727_c69b561d7e_b.jpg

Leikin portrait modella. Marin vois tarvita uued gummid, mutta en osaa päättää tanwallin ja mustan väliltä. 3x systeemi vitutti jotenkin luvattoman paljon, kunnes eilen jonkinlainen ylösnousemus tapahtui ja edestäkin nousi isoimmalle rattaalle keljuilematta.

Näyttää miniatyyrilta.

Älytön rako etuvaihtajan ja isoimman rattaan välillä. Ei ihme jos vaihtaa huonosti.

Lumikko - 21:51, 20.5.2020 » Älytön rako etuvaihtajan ja isoimman rattaan välillä. Ei ihme jos vaihtaa huonosti.
Joo joku 8mm liian korkeella vaihtaja.

Jahams, lasketaas.

Tuli jokin aika sitten vastaan tarpeeksi iso Marin Bobcat Trail. Renkaat ja eturattaan jouduin ostamaan, muuten vakio- tai parts bin palasia. 100e budjetti venähti vähän.

Ysipakka ilman toiseksi pienintä ratasta, Sunracen peukkuvipu, FSA:n kammet hybridistä jne. Jarrut on säätämättä, takavaihtajan vaijeri unohtui pätkiä, satula jakartassa jne. mutta pakko oli päästä koeajolle ja otin samalla pari kuvaa. Vasen kampi käy vähän turhan lähellä runkoa, mutta leveämmän keskiön sijaan taidan viilata kampea. Vikasta kuvasta näkyy että varaa on :smiley:

Quill -adapteri on tulossa, ohjaamo on vaan aivan liian korkealla tolla vakiostemmillä enkä jaksa metsästää sopivaa ylituumaista quilliä. Eturatas saattaa myös päästä lipeäkylpyyn, ei toi väri oikein toimi.
^ Onpa siinä muuten aika nätti Marin! Jos nelipulttiset maastokammet kiinnostaa yhtään, mulla saattaa olla kohta mielessä erilaisia ehdotelmia vaihdokiksi.

Pidä stemmi, flippaa tanko.

Nätti vehe ja eri nätti tuo kuussatasen takavaihtaja!
Spekuloinu tässä tillitellessä, että voisko olla vielki neatimpi hopeanvärisellä ohjainlaakerilla, mutta toisaalta taas niin enpä kyl tiiä…

Mull Dundane - 23:52, 21.5.2020 » ^ Onpa siinä muuten aika nätti Marin! Jos nelipulttiset maastokammet kiinnostaa yhtään, mulla saattaa olla kohta mielessä erilaisia ehdotelmia vaihdokiksi.
Jos on jotain edukkaita tuohon sopivia joihin löytää halvalla eturattaan niin saa tarjota!

Hyvä kasaus, tuo takavaihtaja sopii tähän jotenkin erityisen hyvin. Näissä Marineissa oon aina tykännyt tuosta hieman överistä osien värikoodauksesta, joten stemmin pitämiselle ja tangon flippaamiselle: kyllä.