1/8 vs 3/32

En löytänyt lankaa aiheesta, ehkä en vain osannut etsiä. Ohjatkaa oikealle polulle jos aiheesta on jo väännetty.

Eli onko jompikumpi, 1/8 tai 3/32 (ketjut/rattaat) selkeästi parempi/kestävämpi fiksikäytössä? Vai onko sillä niin väliä?

Speksailen budjetti talvi/krossi-konversiota flipflopilla ja koska laatikosta löytyy 3/32 eturatas ja ketju niin miksen hankkisin myös 3/32 takaratasta ja freewheeliä? Laadukkaat 1/8 ketjut taitaa olla edullisempia, mites noi freewheelit?

Kestääkö 3/32 yhtä hyvin ja onko kapeammista rattaista ja ketjusta etua muussa kuin grammanviilauksessa?

Mielestäni 10-20 eurolla saa paremman ja paremmin kestävän 3/32 ketjun, mutta itse kyllä käytän kuitenkin 1/8 ketjua, koska Prisma KMC 3.95e.

Ei oo mitään väliä. Mitä nyt sattuu olemaan. 3/32 yleensä äänettömämpi imo, ymmv.

Voimansiirron metelöinti vitutti niin paljon, että hankin kokeilumielessä kapeen takarattaan ja laitoin kiinni vanhan ysivahteisen Shimano Dura-Ace CN-7701 -ketjun. Edessä vanha maantieratas. Ketjulinja 2 mm vinossa. Nyt ei kuulu yhtään mitään ääntä! Aikasempi levee KMC:n kakkaketju leveellä takarattaalla piti ihan kammottavaa meteliä.

Mites te joilla on enemmän kokemusta asiasta? Tasoittuisko tää ero jos ketjulinja olis ihan suora?

3/32" mennään täällä. hinta/saatavuus vuoksi

Tuore ketju + vanha ratas = ääntelee.
Tuore ketju + tuore ratas = jee!
Vanha ketju + tuore ratas = ääntelee.
Vanha ketju + vanha ratas = mahdollisesti jee!

Maantieketju on myös tehty sietämään ketjulinjan vinoutta, niin se myös narisee vähemmän jo rakenteensakin puolesta.

3/16" täällä, koska mitä enemmän meteliä…

Konsta - 14:47, 7.9.2012 » Voimansiirron metelöinti vitutti niin paljon, että hankin kokeilumielessä kapeen takarattaan ja laitoin kiinni vanhan ysivahteisen Shimano Dura-Ace CN-7701 -ketjun. Edessä vanha maantieratas. Ketjulinja 2 mm vinossa. Nyt ei kuulu yhtään mitään ääntä! Aikasempi levee KMC:n kakkaketju leveellä takarattaalla piti ihan kammottavaa meteliä. Mites te joilla on enemmän kokemusta asiasta? Tasoittuisko tää ero jos ketjulinja olis ihan suora?
Kyllä sulla on rallatellut levee ketju kapealla käytetyllä eturattaalla, jos ymmärsin oikein, että käytit sitä ekassakin kokoonpanossa.

Oisko noin? Käytin käytin, mutta mun mielestä se ääni tuli kyllä takaa. Tyttöystävän pyörässä on nimittäin kapee maantieratas edessä, takana jalkajarrunapa jossa kapee ratas, ketju tosi kireellä ja ketju on levee. Siitä ei kuitenkaan kuulu mitään ääntä. Ja ketjulinja on täysin suora.

Mun leppoisassa pyörässä on 1/8 ketju ja takana 3/32 vapaaratas. Ei metelöi muuten, mutta itse vapaaratas nakuttaa ikävästi.

Muissa ketjupyörissä on 3/32, eivätkä metelöi.

Tässäpä esimerkki, että 3/32 rattailla ei kannata 1/8 ketjua paljon pyöritellä. Ihan uus kokonaisena ostettu Leaderi, jossa edessä 3/32 ratas ja ketju sekä takarattaat 1/8. Ketju on helissyt nyt alas jo neljä kertaa viikon sisällä vaikka kuinka kiristelis ketjua. Ekalla kerralla liikennevaloihin alamäkeen skidatessa. Viimesellä kerralla ketju meni renkaan ja chainstayn väliin ja sotkeutu sitten takarattaaseen - seurauksena pakkoskidaus, vääntynyt ketju, jyrsitty chainstay ja naarmuuntunut vanne.

Ei nää Bostonin tiet ole edes pahoja, mutta pikku nyppylät riittää jo nakkaan ketjun sivuun rattaalta.

edit. lukuvirhe

Mitä helv? Onko ketjulinja suora?

NONIII

Olen kotona ja momenttiavain on koko aamun viuhunut. Muutakin on viuhunut, mutta juuri äsken laitoin housut jalkaan.

Ostin tosiaan Jenkkimatkalla kokonaisen Leader 721 -pyörän. City Groundsilta. Fillari pudotteli ketjua aika ahkerasti, josta seurauksena naarmuja, vekkejä ja vitutusta. Ei ollut jenkeissä kuin muutama ajopäivä jäljellä ja meinasin Suomessa vaihtaa tähän voimansiirron niin en jaksanut panostaa ongelman etsimiseen sen enempää. Lähetin kuintenkin myyjälle valituksen aiheesta, johon he vastasivat, että Leaderin mukaan koskaan ei ole kenelläkään muulla pudonnut ketjut ko. pyörästä, joten kyseessä täytyy olla user error.

Alko vituttaan! Mittasin koko saatanan pyörän työntömitan kanssa ketjulinjahan on vähän pyllyllään. Takaratas on about 42.5mm (nice) ja eturatas 48mm. Edessä on tosiaan kapea ratas ja ketju kulkee rattaalta lähtiessään ihan sen laitaa, joten ei ihme jos ketju tippuu. Otin sitten momenttiavaimen ja arvioin, että oikea kiristysmomentti kammenpultille tällasissa juustokammissa vois olla 40Nmn, aika monta kierrosta se vielä käänty, lopputuloksena milli pois ketjulinjasta. Vois kai nääki tehtaalla laittaa oikeeseen momenttiin?

http://farm6.staticflickr.com/5540/9440307673_eb1fa0fb72.jpg

http://farm8.staticflickr.com/7323/9440310233_6b5227dbcc.jpg

Otin sitten sellaisen yleissilmäyksen ketjulinjaan ja arvatkaas mitä? Koko eturatas on epäkesko. Ketju on kiree ja sitten se ei ole kiree ja sitten se on taas kiree. Hävettää kirjoittaa tänne, että en ole huomannut tätä. Laitoin sitten vielä uuden ketjun paikoilleen, että vanhan ketjun vauriot ei vaikuttais mittaustulokseen, mutta kyllä se nyt näin vaan on. En ole vielä jaksanut alkaa pyörittelemään tuota eturatasta kun odotan, että jo tässä vaiheessa Leader ja City Grounds myöntää, että tää voimansiirto oli susi ja että MINÄ OLIN OIKEASSA. Saatana.


Vimeo linkki

Hakatkaa noita video- ja kuvalinkkejä niin kihoaa myyjällä hikikarpalo ylähuulelle.

^Eiks toi nyt ole aika yleistäkin? Ainakin sama ilmiö (ei ehkä noin pahana) saatu aikaa Suginon Messengereilläkin. Sheldon-setä opettaa keskittämään jos on hieman pielessä, mutta voihan se olla että pikku säädöt ei nyt tossa auta.

Nyt ei auta pieni keskittäminen

Jos tää on jollekin tavallista niin olen pahoillani teidän puolesta. En ole koskaan ennen astunut tällaseen paskaan.

Haha. Paska paalaimeen ja Nomit tilalle.

Onks noissa muuten paikka rattaalle spiderin sisäpuolella? Ketjulinja varmaan ratkeais sillä, vaikkei se nyt enää olekaan relevanttia.

Edit: Aika hypnoottinen giffi, BTW.

^^ Ehkä siistein pyöräverstas-giffi koskaan ikinä.

74330 vois vielä lisätä sen making the making of -kuvan :wink:

Tappo sano, että voidaan lisätä se sen puolesta.

Koejärjestely tosiaan tripodille asennetulla järkkärille, jota ohjattiin android-tabletilla, jonka pasipasi kuvasi videolle koejärjestelyn puolueettomuuden varmistamiseksi.