Asiat jotka aukeavat ajamalla: A.J.A.A.

Zen

Pää aukeaa ajamalla.

^ mut päätä voi aukoo myös täällä foorumilla täysii ajamattekin!

tnts - 20:33, 25.10.2011 » italokeskiö
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/267867_10150251592259651_585204650_7204498_4586106_n.jpg viime kesältä. toistaiseksi on pötkylä pysynyt muhvissa, kun laitoin "mansikkahillon" kaltaista punaista loctitea koko kierteiden pituudelta.

Shimanon 1-v. jalkajarrutakanavat.

[ul]
Ajamalla avattuja/löystyneitä/irronneita:
[li]Italokeskiön vetopuolen kuppi ja lukkorengas → Ratkaisu: ruuvilukite[/li]
[li]Polkimet kammista → Ratkaisu: älä jätä löysälle… napakka kiristys vaseliinin kanssa[/li]
[li]Klossit kengistä → Ratkaisu: ruuvilukite[/li]
[li]Kampipultti ja sitten kampi → Ratkaisu: ruuvilukite[/li]
[li]Kierteellisen keulan ohjainlaakeri → Ratkaisu: ruuvilukite[/li]
[li]Lokareiden kiinnitys- ja säätöruuvit → Ratkaisu: Lukkomutterit tai ruuvilukite[/li]
[li]Tavaratelineen kiinnistysruuvit → Ratkaisu: Lukkomutterit tai ruuvilukite[/li]
[li]Eturattaan pultit → Ratkaisu: ruuvilukite[/li][/ul]

Koskeeko toi Italo-probleema enemmän noita kellokeskiöitä?

En oikein usko, että kellokeskiöillä ongelma olis yhtään sen yleisempi. Toistaalta ainakin Shimanon kasettikeskiöden kierteissä on jo valmiiks jotain harmaata töhnää, mikä estää aukikiertymistä.

Ittellä italo-patruunakeskiö aukes kanssa, vetopuolelta tietty. Uus kiristys ja taas mentiin.

Alumiiniset rattaanpultit aukes kanssa ihan ensimetreillä. Laitoin tilalle teräksiset ja ongelma katosi.

Mulla irtosi joskus kammesta kierreinsertti polkimineen kesken ajon. Sit toisella kerralla tuli poljin kammesta kun kierteet katosivat. Muita isompia köpöjä nyt ei tule mieleen, paitsi Mikan tyyliin levinnyt columbuksen ohjainlaakeri. Loput onkin sit olleet enemmän tai vähemmän user erroreita.

kengänkärjet, jos käyttää häkkejä.

troinine - 9:31, 26.10.2011 » [ul] Ajamalla avattuja/löystyneitä/irronneita: [li]Kampipultti ja sitten kampi -> [i]Ratkaisu: [s]ruuvilukite[/s] oikea kiristys momentti[/i][/li][/ul]
Muutenkin aika moniin kohtiin työnnät ruuvilukitetta. Noista kahteen kohtaan itse pistäisin kyllä lukitetta, eli lokarin ja pakkarin kiinnikkeisiin, ja tilanteesta riippuen myös rattaan pultteihin. Okei, toki italo nyt on itsestään selvyys. Esim. ohj.laakeriin en oo koskaan tarvinu lukitetta ja tuli aikoinaan useampi vuosi ajettua maastoa kierteellisellä laakerilla varustetulla pyörällä, tai siis parillakin.

Toki näissä on aina myös tapauskohtaisia eroja, joka osin selittää eri henkilöiden kokemuksia.

uljaa - 11:11, 26.10.2011 » kengänkärjet, jos käyttää häkkejä.
ei mul oo viel ikin auennu. toisaalta mul on kierrossa 26 paria

Iho:

Ja tietty myös Tokenin sälä, johon olen joskus hulluuksissani rahojani laittanut.

Joo, iho on auennut useasti. Ja fauber-kampi katkes kerran ja samassa rytäkässä kammen tynkä teki pohkeeseen reiän.

Se oli joku kasari Tunturin kampi, kaverilta katkes ihan vastaava. Olkaa varovaisia, noi kasarikammet on pahimmillaan ihan roskaa.

troinine - 9:31, 26.10.2011 » [ul] [li]Lokareiden kiinnitys- ja säätöruuvit -> [i]Ratkaisu: Lukkomutterit tai ruuvilukite[/i][/li][/ul]
Kävin tossa pari viikkoa sitten ostamassa ruostumattomia kuusiokolopultteja ja lukkomuttereita tähän tarkoitukseen. Vaihdoin kaikki lokarien kiinnitysruuvit + mutterit ja kiristin huolellisesti. Parinkymmenen minuutin ajon jälkeen takalokari rämähti renkaalle. Sittemmin on pysynyt kaverin laatikosta hätäkorjauksena napatulla ei-lukollisella mutterilla.
mika - 16:51, 26.10.2011 » Toki näissä on aina myös tapauskohtaisia eroja, joka osin selittää eri henkilöiden kokemuksia.
mika - 16:51, 26.10.2011 »

Muutenkin aika moniin kohtiin työnnät ruuvilukitetta.

Hehe, mitä tekisit jos oikeaoppisesta vaseliiniasennuksesta huolimatta [i]asia[/i] aukeaisi ja myöhemmin aukeaminen toistuisi? [i]Ratkaisu: ruuvilukite[/i]

Pehmoiset lukitteet iiseille ongelmille ja kovat kamat vaikkapa välyksenpoistoon. Ainakin pehmosia lukitteitahan voi aika huolella käyttää melkein missä vaan, aina saa tosi helposti auki ja antaa kohtalaisen korroosio- ja hapettumissuojan.

Kierrekeulan laakeri voi aueta ajamalla jos locknutille on keulan kierrettä jäljellä vain 2 mm… Ei siis taida olla ihan perusongelma, mutta ajamalla aukaistu kuitenkin. :slight_smile:

persepehmuste

troinine - 22:15, 26.10.2011 » Hehe, mitä tekisit jos oikeaoppisesta vaseliiniasennuksesta huolimatta [i]asia[/i] aukeaisi ja myöhemmin aukeaminen toistuisi? [i]Ratkaisu: ruuvilukite[/i]
Ymmärrän kyllä tuon lähestymis tavan, enkä sitä lähde etenkään ehdoin tahdoin tuomitsemaan. Yleisesti ottaen itselle tuo lukitteen määrä vain oli melko jäätävä. Omalla kohdalla prosessi menee enemmänkin niin, että jos jokin aukeaa/löystyy enemmän kuin muutaman kerran, niin etenkin ensimmäisillä kerroilla lähtee hakemaan syytä että mikä sen aiheuttaa. Ja vasta jos siihen ei löydy mitään ratkaistavaa syytä, tai muutamista kokeiluista huolimatta ei aukeaminen lopu, vasta sitten aletaan työntämään sitä lukitetta. Oon aikoinaan oppinut, että lukite on enemmänkin ratkaisu siihen seuraukseen, eikä ratkaisu siihen ongelman aiheuttajaan. Eli mikäli jokin ruuvi/kiinnitys aukeaa käytössä, on se joko väärin suunniteltu tai väärin asennettu. Tuolla periaatteella olen tähän astisen, reilun 20 vuotisen pyöräily historiani pärjännyt melko vähillä lukitteen ja kikkailuiden kanssa. Ja tämä reilu 20 vuotinen historia nimenomaan pitää sisällään ajan jolloin itse olen enempi vähempi alkanut omia pyöriäni ropaamaan. On toki myös se lisääntynyt vuosien saatossa, että erinäisissä ruuveissa on jo vakiona jonkin asteista lukitetta tehtaalta jo tullessa. Mutta nykyisellään en edes omista minkään sortin lukite purkkia.

Tosiaan kuitenkin ymmärrän myös lukitteen käyttöä, ehkä itse olen tavallaan osin hieman puristi, ja menen joskus jopa sen pidemmän tai hankalamman reitin kautta maaliin, kuin sen nopeimman ja helpoimman kautta välillä.

Sherpa - 19:54, 26.10.2011 » http://bmxmuseum.com/forsale/shinburger_beer_lg.jpg
Kas, onko kuvan pyörä samalta seudulta (Brooklyn)?

Itsellä on ollut koko tämän kesän vaivana Bullitin etuhaarukan löystyminen ajaessa, mutta nyt tuntuu että sekin on toistaiseksi ohi, ehkä tiukkasin sen viimein onnistuneesti, silti sopivan tiukalle. Toisaalta commuutterihommat on tullut tehtyä viimeisen kuukauden ajan toisella pyörällä, kohta kolmannella. Aika jäätävää hommaa tuollaiset lehtikeliskiddaukset Bullitilla.