Kuningaskulkuri

Likes! Todella tyylikäs!

Joo, ylipitkät kaapelinkuoret syö jarrutustehoa ja ovat rumat. Takana kuoren pitäisi mennä yhdessä tasaisessa kaaressa vaakaputkelta jarrulle (nyt tekee mutkan ylös ja kiertää tolpan väärältä puolelta). Edessä kuoret kannattaa laittaa kulkemaan ohjaustangon takaa, jolloin kaapeli kulkee etujarrulle taas yhdessä tasaisessa kaaressa.

Näköjään tankoteippikin on jäänyt vähän lyhyeksi (ehkä kieretty turhan tiheään?), mikä saattaa tehdä droppitangosta epämukavan, kun yläotteella joudut pitämään suoraan alumiinista kiinni.

Mutta nuohan on helppo korjata ja muuten pyörä on komea ja sopusuhtainen peli. Brooksikin sopii harvinaisen hyvin. Sitäkin kannattaa ajaa se tuhat kilometriä sisään omalle takapuolelleen ennen, kuin tekee hätäisen päätöksen myymisestä. :slight_smile:

On tosiaan oikein tyylikäs, paitsi että vaijereiden suhteen olen ehdottomasti samaa mieltä asb:n kanssa.

Aina kun tällaisia löytöjä ihastelee, niin ei voi olla miettimättä, että ajaako pyörän entinen omistaja nyt jollain 17-kiloisella pomppukeppihirvityksellä. Noinkin kelpoisan klassikkofillarin heittäminen jätelavalle kun indikoi sellaista että hylkääjällä ei oo yläkerrassa ihan kaikki rattaat kohdallaan.

Arabesque osat voisi kiinnostaa jos joutavat myyntiin asti… :wink:

jaykay - 0:04, 20.10.2011 » Jarrukahvojen kumit olis hakusessa ;-) Ei tahdo mistään löytyä. Vaan meneehän se ilman kumiakin.
Google ja "brake hoods" jeesaa. Esim. näin: http://www.ebay.com/itm/Dia-Compe-Hoods-Non-Aero-Brake-Lever-Pair-Brown-/330617627816

Voi löytyä myös paikallisista.

Joo-o, ehkäpä tässä pitää alkaa noita vaijereita tosiaankin saksimaan, kun kerran semmoista olin rivienvälistä lukevani…kiitos vaan vetovinkeistä!

Tankonauhan jätin tarkoituksella vähän vajaaksi. Antaa kunniaa hienolle tangolle ( siis mielestäni )

Arabesquet ei valitettavasti tule myyntiin. Omatunto käskee pitämään ne tallessa. Jos vaikka seuraavan TDH:n vetäsis kulkurilla.

Pitänee vielä tota ajoasentoa säätää. Satulaa sentti alemmas ( persjalat ) ja stemmiä sentti ylöspäin.

Kumien tsekkaus käynnissä! Kiitos linkistä ja privaviesteistä! Jospa rullailis tolla aamusella vesisateessa töihin. Ai niin ne valot… ajan mukaisesti kait se pitää rahiseva dynamo laittaa :wink:

jaykay - 0:04, 20.10.2011 » Toi Brooksi oli ehkä vähän hätäinen hankinta. Kallis ja liukas. Ehkä laitan myyntiin.
Jos et ole jo testannut, niin kokeile nostaa satulan kärkeä vähän ylös. Tämä auttoi itselläni pysymään paremmin sopivassa kohtaa satulan takareunassa, ja B17 narrow on osoittautunut mukavimmaksi satulaksi joka mulla on ollut käytössä[1]. Käsitykseni on, että kovuudesta johtuen istuma-asento on normisatulaa kriittisempi.

EDIT: [1] …joka nyt ei välttämättä vielä tarkoita paljoa.

jaykay - 0:04, 20.10.2011 » Runko oli hieman ruosteessa, jota sitten hioskelin ja paikkamaalailin kultaisella miranolilla. Jossain vaiheessa kävi mielessä jos oisin puhalluttanut ja jauhemaalannu rungon, mutta toisaalta se nyt ei niin pahasti ollu ruosteessa ja sitten olis vielä noi alkuperäiset tarratkin saanu kyytiä.
Hyvä dyykkauslöytö! Sattuiko Miranol-maalin väri olemaan hyvinkin lähellä alkuperäistä? Omassanikin nimittäin pientä paikkamaalaustarvetta.

Löysin vähän paremmin käteen istuvan Sakaen tangon. Nyt pystyy paremmin ajeleen kahvoilta, eikä alaotteelle tartte kurottaa polviin saakka. Kuvassa myös vanha kypärä jokai sai väriä samaisesta kultaisesta miranolista.

Ehkä oli vähän hätäinen tuomitsemaan ton Brooksin satulan. Toimii kyllä ahterin alla mainiosti.

Miranol on kyllä aika lähellä originelli väriä, ajan patinaahan siinä ei ole mukana mutta ajaa kyllä mainiosti asiansa jos ei nyt ala suurennuslasissa tarkkailemaan lopputulosta. Tästä kuvasta ehkä näkee parhaiten ton sävyeron.

Hyvältä tää näyttää!Vaijerinkuoret on nyt paremmat.Älä ainakaan lyhennä enempää.Ruskeat nahkaremmit polkimiin saattas tulla kyseeseen,mutta hyvä on noinkin.Mikäli käy ranteisiin tai kämmeniin tuo hupuilta ajaminen,kokeile nostaa noita kahvoja about sentti ylöspäin tangossa.Auttoi ainakin itselläni…
Nätti pyörä!

edit:

Ei tarvitsisi välttämättä olla se perinteinen renkaan kylkeen jurnuttava dynamo.Näitä oli jo 70-80-luvuilla,joten on ns. period correct.Pienempi vastus kuin vanhoissa perinteisissä dynamoissa.
Kovin nappulakuvioinen kulutuspinta ei tietystikään ole hyvä tälle…

http://i11.aijaa.com/b/00746/9046425.jpg

0-budjetin talvipäivitys! Tai no, maksohan tuo Bilteman riseri jotaki.

Säilyttäminen ja tekeminen hyvällä tasolla.
Eli arvostan.

jaykay - 13:40, 12.11.2011 » Miranol on kyllä aika lähellä originelli väriä, ajan patinaahan siinä ei ole mukana mutta ajaa kyllä mainiosti asiansa jos ei nyt ala suurennuslasissa tarkkailemaan lopputulosta.
Hyvä tietää.

Oletko muuten sattunut näkemään kuvia tästä yksilöstä hakiessasi inspiraatiota?

Pelkkä linkki siitä syystä, ettei vaihdeosat pääse yllättämään puun takaa - konvertoin sinkulasta takaisin alkuperäiskuosiin nyt syksyllä. Joissain signatureni kuvissa näkyy just samanvärinen (Axan) ketjukin satulaputken ympäri kiedottuna.

Tää oli niin hieno, että joutui hankkiin samanlaisen. Oliko satulaputken läpimitasta ja keskiöstandardista tietoa?

Britti bb ja 26,8mm tolppa ainakin sinisessä mallissa.

Thanks,
Yritin tunkee 26.8:ia kultaseen ja tuntuu aikas tiukalta. Oisko toi vanha SR Laprade 26.4?

Joo on 26.4mm. Mulla on kyllä kultasessa ja sinisessä molemmissa toi sama. Ehkä vois imasta 26.6 millisen, mutta se on vielä kokeilematta.

Oho, pitääkin tarkistaa tuo varalle hankkimani tolppa.

Ei noil oo välttämättä ollu kaikki samaa standardia. Ainakin sinisessä on dropeissa shimanon leimat ja kultasessa leimaamattomat, saattaa nekin tietty olla shimanot. Mulla on kultaisia kaks, joista toisessa on vähän falskimpi satulaputken kiinnitys.