Pelago Bicycles

niin no, perushybridissä voi olla paino myyntiargumentti mut silti ne kummasti painaa lähemmä 20kg monesti kuin 10kg. perus about samanhintanen hybridi siis kuin mitä Pelagotkin, about 500e.

onko se mutkanen teräs sit paljon painavampaa, ilmeisesti tarkotat sen pitää olla tukevampaa putkee sit ku suoran putken?

^ Onhan sitä myös enemmän kun se on mutkalla… Mut siis eiköhän noi Pelagon rungot oo ensisijaisesti ulkonäköä ja toissijaisesti kestävyyttä ajatellen tehty, paino tulee sit vasta. Perusalumiini on aika paljon kevyempää kuin perusteräs. Nuo tuskin on kovin ohutta kamaa. Mut en tiedä! Pitäis jonkun mennä paikan päälle nostelemaan.

siis mitä, paikanpäälle? kokeilemaan? tai jos netitse kysyis? ei damn! aprikoidaan lisää =D

Kutsuiko joku taasen :smiley:

Vanteet tosiaan on aika jämyt, teräs sopii tyyliin ja toimii, mutta varmasti noiden suhteen olisi voinut valita toisinkin. Kumit minua enemmän ihmetyttää, varsinkin kun ne moisille kehillä on - miksi tuohon on pitänyt laittaa jotkut 37mm pistosuojatut kun ei sovi oikein tyyliin? Kai se on sitä työmatkatenpoa varten sitten.
Putkiosat on kanssa todella basic, kannatin ehkä hieman moderni muuhun nähden ja satulatolppa ei kovin laadukas parin säätöoperaation jälkeen tunnu olevan. Toimii, mutta ei heijasta ihan samaa laatuajattelua,kuin muu paketti. Sama koskee grippejä…

Minusta silti erittäin hyvä paketti. Oulussa pääsee tuota omaani koeajamaan jos halua on.

flyfly - 18:59, 30.9.2009 » niin no, perushybridissä voi olla paino myyntiargumentti mut silti ne kummasti painaa lähemmä 20kg monesti kuin 10kg. perus about samanhintanen hybridi siis kuin mitä Pelagotkin, about 500e.
[semi-ot][Perus viiden satkun hyrpiidi](http://www.fun-corner.de/index.php?cat=WG000331&product=A003425&sidDEMOSHOP=85cstog3dvk2hlbnhipfnv9om0) painaa vähän rohkeen kympin...[/semi-ot]

Nishiki mainostaa “markkinoiden keveintä 1-vaihteista” SL-1:stä painolla 10,6kg.
SL-1

Testaamatta kumpaakaan väitän pelagon olevan kivempi pyörä.

konkeli - 8:16, 1.10.2009 » Nishiki mainostaa "markkinoiden keveintä 1-vaihteista" SL-1:stä painolla 10,6kg.
Ja sit siellä yhtä linkkiä alempana oleva Nishiki Road Master painaa mainoksen mukaan 10,3kg (tosin se ei oo 1v, kun siinä on myös pakki).

Erhe, koska tekstissä lukee “Asfalttiviidakossa vaihteeton Road Master päihittää useat vaihteelliset kilpakumppaninsa.” Vaihteeton, OMG.

Kävin just liikkeessä tutustumassa lähemmin pyöriin. Tarvetta kaupunkipyörälle ei ole, mutta piti ihailla, koska ihan hienon näköisiähän ne ovat.

Bristol-pyörä painaa kuulemma 14 kiloa, mikä ei mielestäni ole liikaa tuollaisesta kaupunkipelistä. Oli myös The Ride Journalia 12 euron hintaan myynnissä.

Lisäys: Bernin kypäriä oli myös jokunen myynnissä.

Huomasin “ihan sattumalta”, että hieman uudistuneet 2010 mallit on netissä. Mm. uudet kammet.

http://pelago.fi/img/pelago_bristol_large5.jpg

Uudet kammet ei jotenkin kuulu tohon fillarin luukkiin, lisäksi noi on tosi halvan näköset hopeisine bashringeineen. Bashring pois ja tyyliin sopiva kunnollinen ketjunsuoja tilalle.

Viime vuoden malleissa vakiona olleita peltisiä ketjusuojia saa kyllä jos sellaisen haluaa.

Itse kyllä pidän lookista vaikka ei olekkaan ketjusuojaa.

Sit huomasin että kauppa osioon kun menee niin tulee seuraavanlainen herja:

This web site needs a different Google Maps API key. A new key can be generated at http://code.google.com/apis/maps/.

Kyllä vanhassa vara parempi eli tuohon fillariin sopii juurikin hyvin se täyskokoionen musta ketjusuoja. Siksi minulla sellainen kai onkin :slight_smile: Toinen kesä siis omalla 1-v Bristolilla alla työmatkoihin ja juniorin vetämiseen kärryssä. Erittäin tyytyväinen olen tuohon otukseen.

Jos moiset hopiat bashring vermeet laittaa, niin silloin vaatii hieman muutenkin fillari muutoksia esim. sen liikkeen viime kesänä tehdyn vaihteellisen matkaproton mukaisesti, joka oli muuten ihan siisti sekin…

Olisi edes maalattu sellaisella vanhanhenkisellä hemmetin paksulla kiiltävällä mustalla maalilla tuo bashrinkula.

Jos sitä “kaupunkilaisen auton” konseptia haluaa modernisoida, niin olisiko hihnaveto mitään, tai täysin koteloidut ketjut? Pelagon ei kuitenkaan kai pitänyt olla kaikkein halvin vaihtoehto ja toisaalta eikö tuon näköisellä pyörällä pitäisi voida ajaa huoletta minkälaisilla housuilla tahansa tahrimatta niitä?

edit: Jos nyt vielä jatketaan vaihdemalleista, niin mikä ihmeen de facto napavaihde se Shimanon Nexus lopulta on? Ainakaan minun vuosimallini kohdalla vaihdevaijerin irroitus navasta ei missään nimessä ole loppukäyttäjätuotetasoa vaan ikävää (ja avopuolison ilmeisesti vielä vanhemmassa versiossa meni useammalta ihmiseltä puoli tuntia pähkäillä se takaisin), mutta kilpailevilla merkeillä tuota on käsittääkseni mietitty ihan oikeasti.

Musta se uus Antwerp malli on oudon mallinen tai siis se tarakka näyttää olevan kummallisessa asennossa. Brooklyn ja Bristol on vetoavan näköisiä. Eikös tän tyylin naistenpyöriin kuuluisi hameverkko? Jos ei aja hame päällä niin mihin sitä naistenpyörää edes tarvii :slight_smile:

Komppaan myös ech’n aikaisempaa ehdotusta remmivetoisuudesta.

Finnish design yearbookissa muutaman muun tuttavan lisaksi Pelago. Hyva pojat!

http://blogit.helsinki.fi/tuylaant/downtown.jpg

Bristol Downtown, mustilla aluvanteilla, 3-vaihteinen, käsijarrut, 725e. Koot 53, 57, 61.

Valehteleeks mun silmät, vai viettääkö slouppaako tuo vaakaputki eteenpäin (jos katsoo sivukuvaa)?