Pelago Bicycles

oiskohan c-t kokoja

Hienoa, että syntyy fillarilutuuria, mutta kyllä jussip tekee hienompia.

Hieno homma. Voi olla, että täytyy käydä ensin kiinalaisessa venytyskoneessa. Aika roheita kokoja.

Tutun oloisiakin mallit ovat: http://www.britishbicycle.com/pashley/

Toi Bristol on mun mielestä tosi tyylikäs. Hyvä vaan että saadaan Suomeen muittenkin kuin markettipyörien valmistajia. peukku pojille.

Trendikkäitä mummiksia/pappiksia, eli siis kalliita baaripyöriä. Kaipa noillekin tilausta on, mutta eipä nuo pyöräilyn harrastajalle juurikaan mitään tarjoa. Sitä ei tosin taideta hakeakaan.

Mutta miksi pyörien nimet piti hakea ulkomailta asti? vai onko se vaan viileämpää?

clikc - 14:22, 29.5.2009 » Mutta miksi pyörien nimet piti hakea ulkomailta asti? vai onko se vaan viileämpää?
Miksei suomalainen polkupyörä voisi olla nimeltään kansainvälinen? Englanti, Hollanti, USA ja Venäjä.

Toisaalta: Karjala, Ivalo, Kuusamo… vois vaikka harkita hankintaa

marlon - 19:02, 29.5.2009 » Toisaalta: Karjala, Ivalo, Kuusamo.. vois vaikka harkita hankintaa
Mun pyörä olis Kerava, Pori tai Rauma.

Me likes, nää on kivasti retroo ja vintagee. Tsemppiä yrittäjille. Tyylikkäitä pelejä, toivottavasti löytyy hyviä osatoimittajia, ettei ihan tusinaosia tarttis käyttää.

^
http://www.mrvelo.com/pyoramogulit-pelago-nyt-liitteessa
http://www.mrvelo.com/pelago-suomalainen-pyoramerkki

Diggaan tyyppien optimistisesta asenteesta, ei muuten varmaan voisi alalla pärjätäkään. Ehdottoman kunnianhimoista. Jos homma jatkuu pidempään, eiköhän tyypit osaa tarkistaa pyörien osia, ja asiakaspalvelu varmasti toimii tusinapyöräkauppaa paremmin. Pienellä varauksella suhtaudun teräsvanteiden käyttöön ja Brooksin satuloihin - ne kun eivät kestä sadetta ja niissä on kohtalainen varastetuksi tulemisen riski.

kyllä brooksikin sadetta kestää… itsellä on ollut vuoden brooksi ja on se jo monessa sateessa uitettu (tietysti aina kun kovemman sateen uhka on ollut, olen jättänyt duunissa katoksen alle, hieman kauemmas ovesta, mutta eihän ne ennusteet aina paikkaansa pidä…) eikä ole miksikään mennyt… mehiläisvaharasvaa kerran kuukaudessa olen levittänyt satulan päälle, siten että annan olla 30min ja sen jälkeen “kiillotan”. Uutena käsittelin alapuolenkin.

Toivottavasti ukot alkaa myös “ajattomien” pyörien lisäksi myydä osia wanhempiin ajattomiin pyöriin… kierteettömiä keskiötä, kierteellisiä keuloja, wanhan mallisia ohjaustankoja jne…nykyään kovin monen pyöräliikkeen osatarjonta perustuu perusmaastureiden ja hybridien varaosiin…

Minä upotin joskus yhden todella rapean wanhan nahkasatulan oliiviöljyyn (kuulemma vähiten herkkää härskiintymään) viikoksi ja siitä tuli kerrassaan mainio. Hävettää edes myöntää millaisia kelejä se on joutunut näkemään, ja silti se on vieläkin paremmassa kunnossa, kuin ennen käsittelyä. Muissakin pyörissä on laiminlyötyjä nahkasatuloita, Seniorinkin Lepper on ulkona sateessa vuoden ympäri ja silti erinomaisessa käyttökunnossa ne kuusi vuotta jotka se on minulla ollut. Ja 50 vuotta ennen sitä. Nahkasatuloiden sadeherkkyyttä on mielestäni voimakkaasti liioiteltu, “on ne ennenkin kestäny”.

Mun pistassa oli ostettaessa hyvin laiminlyöty B17. Se oli kuivunut varsin koppuraksi ja pinta oli tietenkin naarmuuntunut kohtalaisen huonoksi. Eli mä sanoisin näin, että nahkapenkki on kohtalaisen ikuinen JOS sitä ymmärtää huoltaa. Kuinka moni trendipetteri näin ymmärtää tehdä, jos jo pelkkä ketjujen kireällä pitäminen tai renkaiden täyttäminen jää tekemättä?

Sekin satula oli luultavasti täysin pelastettavissa. Mä suhtaudun nahkasatuloihin samalla tavalla kuin naisiin: iän mukana tulee jälkiä, mutta kyyti senkun paranee.
Taitaa olla muuten ainoat tavarat, jotka paranee käytössä.

Sori.

Varmasti oli pelastettavissa, mutta mä laitoin sen kiertoon enemmän sen ulkonäköön viehtyneelle.

Pelagossa alkoi syysale! 1-vaihteinen 425€ ja 3-vaihteinen 525€!

^ FFoorumilla oli just keskustelu, jossa joku oli ostanut Helkama Oivan ja halusi nyt vaihtaa siihen kiekot koska alkuperäisiin tuli sentin heitto jossain sadassa kilsassa. No, neropatit sikseen, mutta siinä tuli ilmi että Oivat maksaa 519-699 euroa riippuen vaihteiden määrästä. Eli yksvaihteinen on ton 519 euroa. Looooooooooooolllolollolol.

Pelagoissa on muhvirungot ja Brooksit.

Eli noi on halpoja!

Laitoin just tyttöystävälle viestin että käy ostamassa pyörän, kun se jo vähän katteli tuommosta… Käveltiin ohi siitä liikkeestä ja kurkin sisään niin näkemissäni pyörissä oli myös Schwalben kumit, joten siinäkään ei ole menty halvimman mukaan. Luulen että hinta/laatu on oikein hyvin kohdallaan, pyörähän on suorastaan halpa!

ehkäpä nää on just niille ihmisille jotka haluu kestävän pyörän ajaakseen sillä paikasta toiseen sitä jokseenkin universaalia arkipyöräilyn vauhtia 15-20kmh, eikä meille jotka ajetaan giljoonaa ja uhkaillaan takseja nyrkeillä…

hienon näkösiä eikä nyt välttämättä lainkaan kalliita kuten jo vertailtiinkin

valtaosa planeetan pyöristä on jotakuinkin tän näkösiä ja samassa tarkotuksessa kulkuvälineinä eli ajoneuvoina joilla ei urheilla eikä niistä speksata :slight_smile: