Projekti: Raleigh Royale fiksiksi

onpas hyvinsäilyneen näköinen yksilö.

^ Todellakin, oman projektin lähtökohta oli paljon kulahtaneempi. Varsinkin satula näyttää todella hyvältä!

Tarttet siihen uudet kiekot tai ainakin takanavan (jolloin tulee jo järkeväksi ostaa uudet kiekot) jos fiksin siitä haluat. Näistä on kyllä foorumi juttua täynnä, hae hakusanalla “itsarinapa” jne niin löytyy varmasti matskua :slight_smile:

Tai toki siitä fiksin saa muutenkin, mutta et sellaista että ratas satavarmasti pysyy kiinni kun navasta puuttuu “vasenkätinen” kierre lukkorenkaalle.

randomm - 23:45, 9.8.2011 » Tarttet siihen uudet kiekot tai ainakin takanavan (jolloin tulee jo järkeväksi ostaa uudet kiekot) jos fiksin siitä haluat. Näistä on kyllä foorumi juttua täynnä, hae hakusanalla "itsarinapa" jne niin löytyy varmasti matskua :) Tai toki siitä fiksin saa muutenkin, mutta et sellaista että ratas satavarmasti pysyy kiinni kun navasta puuttuu "vasenkätinen" kierre lukkorenkaalle.
Kiitokset, juuri tällaista perin hyödyllistä tietoa kaipaan, kun en noista takanavan kierteistä ole yhtään perillä. Siispä kiekonmetsästykseen...

Jos nuo alkuperäiset kiekot on yhtä hyvässä kunnossa kuin muukin pyörä niin hommaa uudet fiksikiekot ja museoi nuo alkuperäiset olohuoneen seinälle tai johonkin muuhun varmaan säilöön. Minä ainakin säilyttäisin option palauttaa tuo alkuperäiseen kuntoon.

MrVelo - 7:12, 10.8.2011 » Jos nuo alkuperäiset kiekot on yhtä hyvässä kunnossa kuin muukin pyörä niin hommaa uudet fiksikiekot ja museoi nuo alkuperäiset olohuoneen seinälle tai johonkin muuhun varmaan säilöön. Minä ainakin säilyttäisin option palauttaa tuo alkuperäiseen kuntoon.
Juu, kyllä tarkoituksena on alunperinkin ollut, että kaikki osat pidetään tallessa ja ehjinä, että on mahdollista palata takaisin lähtötilanteeseen.

Täysin noviisina kysyisin, että miten tuollaiset kammet saa irti? Sivussa näyttäisi olevan jonkinlainen ruuvikiinnitys?

^ Vasaralla

ps. onnea keskiön kanssa

kiilapulttikammet: http://sheldonbrown.com/tooltips/cotters.html

Meiz - 19:02, 10.8.2011 » Täysin noviisina kysyisin, että miten tuollaiset kammet saa irti? Sivussa näyttäisi olevan jonkinlainen ruuvikiinnitys?
Mä olen puristanut ne kiilat irti viilapenkissä. Mutteria sen verran auki, että viilapenkin toinen leuka ottaa siihen eikä pehmeään kiilaan. Toiselle puolelle niin iso mutteri tai hylsy, että kiila mahtuu siitä läpi. Näin ne kiilat on mulla ainakin irronneet siististi ja ehjinä.

Kiitokset vastauksista pattern ja rokpete. Itsellä alkamassa ensimmäinen fixi-projekti, pohjana vanha velo schauff.

Nyt on vihdoin tullut ajankohtaiseksi uusien kiekkojen osto. Tässä jonkin aikaa kauppoja ja nettikauppoja kierrelleenä on jäänyt hieman hämmentynyt olo tarjonnasta ja hinnoittelusta. Eli, jos jollain on suositella suhteellisen halpoja fix-free kiekkoja, mielellään suomesta saatavia, olisin kiitollinen kaikista neuvoista ja ohjeista.

Kymysys, aiotko pitää kiilakampi -kuosin vai ratkotko muuta?
Itse suuren negatiivisen palautteen jälkeen laitoin kierteettömän keskiön (en muista akselin pituutta), niin sain helpotettua elämää huomattavasti.
Eli = sain ymmärtää, ettei kiiloja kannata enää takas laittaa kun ne on kerran saanut irti. Kiilakampi systeemi on muutenkin niin epävarma systeemi, ettei kannata pitää.

Tässä vaan on se ongelma, ettei voi pitää alkuperäisiä kampia ja rattaita :frowning:

Terv. Ikuinen Royale projekti alla…

Lisäksi kiilakammet ovat hitsin painavat…

neli - 11:30, 21.9.2011 » Kymysys, aiotko pitää kiilakampi -kuosin vai ratkotko muuta? Itse suuren negatiivisen palautteen jälkeen laitoin kierteettömän keskiön (en muista akselin pituutta), niin sain helpotettua elämää huomattavasti. Eli = sain ymmärtää, ettei kiiloja kannata enää takas laittaa kun ne on kerran saanut irti. Kiilakampi systeemi on muutenkin niin epävarma systeemi, ettei kannata pitää. Tässä vaan on se ongelma, ettei voi pitää alkuperäisiä kampia ja rattaita :( Terv. Ikuinen Royale projekti alla...
Mä en ihan ymmärrä tuota "epävarmuutta". Onhan ne nelikantti-palapelit toimineet jo vuosikymmeniä, mikseivät toimisi oikein huollettuina jatkossakin. Ongelmaksi voi muodostua varaosien saatavuus, mutta niin kauan kuin alkuperäiset palikat on käyttökunnossa, en jaksais vaihtaa ilman perusteltua syytä. Toki esim. paino voi olla joillekin sellainen perusteltu syy, ei mulle kuitenkaan.

vanttera: kiilapultti != nelikantti

rokpete - 14:52, 21.9.2011 » vanttera: kiilapultti != nelikantti
Kas vain, juum. Nyt hävettää hieman. Otanpa takin tuosta naulasta ja käyn ->
neli - 11:30, 21.9.2011 » Eli = sain ymmärtää, ettei kiiloja kannata enää takas laittaa kun ne on kerran saanut irti. Kiilakampi systeemi on muutenkin niin epävarma systeemi, ettei kannata pitää.
Mun ensimmäisessä kauhukonversiofixypyörässä oli kiilapulttikammet kiinni kun sain sen joten asetin ilman mitään purku- tai huoltotoimenpiteitä ketjun sisemmälle eturattaalle ja ajelin tyytyväisenä yhden talven kunnes viimeisetkin jäljellä olleet keskiönlaakerin kuulat tippuivat ulos ja koko setti levisi lopulta käsiin.

Mitään fundamentaalista vikaa kiilapulttikammissa ei sinänsä ole mutta sen jälkeen kun olin saanut kiilat ja kammet lopulta väkivalloin nuijittua irti niillä ei enää tehnyt mitään.

meinasitko tuolle mixtelle jotain tehdä, esim. pitää sen?
jos et voisin olla kiinnostunut, juurikin viisivaihteisena.

Siis mitään huonoahan kiilakammissa ei ole.
Ei ne muuten olisi niitä laittanut silloin joskus.