Kuvia omista pyöristä, joille ei ole omia topsuja

Kiinteellä joo mennään, polkimet kyllä näyttää sivukulmasta tosiaan ihan tollasilta bemaksifläteiltä! Muuta alkuperäistähän tossa nyt ei enää ole jäljellä kuin kammet, kiekot ja jarrut mutta ihan kelvollisilta ne ainakin tuntus. Kiekoissa tykkään kun kehät on vähän leveämmät ja kumit oli älyttömän helppo asentaa, osien kestävyydestä tarkemmin sitten tuonnempana.

Isoimpana harmina tossa on toistaiseksi ollut se, ettei ketjua meinaa saada pysymään kireällä. Oon koittanut hioa maalit veks dropeista ja en oo nyt ihan hirveesti ajanut taas sen jälkeen kun vaihdoin välitystä ja pidensin ketjua niin en oo ihan varma auttoiko uudesta kiekon paikasta maalien hiominen pois mutta jos ketjun löystyminen taas jatkuu ni en oikein tiiä mitä sitte tekis. Hankalaa takakiekon kiristely muutenkin kun pitää pitää toisella avaimella kiinni haarukan sisäpuolen muttereista kun kiristää akselinpään mutteria ja saa kanssa olla tarkkana ettei kireälle vetäessä akseli taas pääse liikkumaan dropissa kiristyksen suuntaan.

Mut tota lukuunottamatta ollut hintaansa nähden tosi kiva pyörä.

http://dl.dropboxusercontent.com/u/11088736/Kuvat/2015-01-27%2021.21.07.jpg

Piti nää CXP14 x Dia Compe -kiekot laittaa alunperin Bobiin, mutten sitten laittanutkaan. Kai sitä sitten pitäis joku palparunko hommata näille.

ghetto :smiley:

manuelkala - 14:41, 28.1.2015 » ghetto :-D
Jep. Pakko heittää respectit.

http://i.imgur.com/makfdRT.jpg

Ei oo enää paljosta kiinni. Kuvasta poiketen varmaan laitan takajarrunkin niin voi ajaa vähän pidempiäkin matkoja. Eniten mietityttää että minkä väristä jarruvaijeria laittas, punanen tai kirkkaansininen vois olla kova.

Renkaiksi sit mustat grand prixit ja kehistä tarrat hiiteen kunhan kyllästyn rihtailuun.

E: Stemmiä tekis mieli slämmätä hiukan, mutta ruotoputkikin on melko lyhyt. Tohon mustalla teipillä merkattuun rajaan asti se periaatteessa menee mutta kun on ennenkin käyny vahinkoja näie kans.

^ Hienoo että toi runko saa uuden elämän. Omniumit suht moderni valinta tähän :slight_smile: odotellaan…

asb - 12:18, 22.11.2013 »
mannine - 12:10, 22.11.2013 » Tätä ku käyttää 15min ulkona ja tuo sisälle niin runko napsuu. yksi ilta virittelin mikit huoneeseen ja tallensin äänen [ääni](https://dl.dropboxusercontent.com/u/33080121/digi/naps.wav) 30min aikana kuului, tyhjät editoitu pois
Oikeastaan olen aika sanaton tämän edessä. Yllätyn siitä, mitä kaikkea fillareihin liittyvää tämän foorumin ihmiset saavatkaan aikaan. :)
https://dl.dropboxusercontent.com/u/33080121/kiekot/2015-01-29%2017.42.45.jpg https://dl.dropboxusercontent.com/u/33080121/kiekot/2015-01-29%2017.46.55.jpg

Oli pakko ottaa kuva kun oli taas niin fiilis ajella tällä pitkin “kyliä”.
Tässä pyörässä on ihan uskomaton raha < hyöty-/tunne suhde.

Ois vielä tarkoitus crimpata perää/keulaa, että sais smart samit alle ilman lokareita. Tai ainakin kesäksi jotkut 35mm sliksit.

Nukkumassa sen pitäis olla jo ajat sitten, mutta teräs kiinnostaa enempi…

tui tui

tero - 23:00, 29.1.2015 » Nukkumassa sen pitäis olla jo ajat sitten, mutta teräs kiinnostaa enempi... http://i.imgur.com/HrkQRO2.jpg
Näyttää just silt et sormet viel joskus letjun ja rattaan välis

Se ehkä ei olis häärännyt tossa, jos moinen mahdollisuus olisi. Muutenkin pyörät asuu pyöräkellarissa.

private lane

Vakiokampipaskeet sivuun ja da.Ilmatilan lisäys takana muutti dramaattisesti parempaan.

Tsetbackkii kuituu ehkä haluisin mut pihistyttää.

k.o.v.a.

mah niga

:slight_smile:

e.Aika ankkkkrooor,eli hyvä.Kevlarkehii kehii.

tai joku monikäyttö himmeli mut ei pysty nöyrtyy kyl kai joo ainakaa viel.

Nyt ymmärrän noi kommentit projektilangassa. Veikkaisin et jos tällä ajaisin ni tuntuis kotoisalta.

Etuvalon ledipolttimo strobotti omaan makuun liikaa vielä suht nopeassakin vauhdissa ja oli muutenkin vähän turhan kylmän sävyinen, joten laitoin takaisin alkuperäisen ja samalla ranskalaiseen ainoan oikean värisen polttimon: