Ostaako valmis pyörä?

Osta valmis, pura se heti osiin ja kasaa uudestaan. Muuten et voi tietää onko pyörä kasattu oikein. Kiekkoja ei välttämättä tarvii purkaa, jos ne on oikein puolattu. :wink: Kyllähän Pyorahuolto.comista uskaltaa ostaa, mutta eivät hekään kai noita Swoboja kasaa, vaan pahvilaatikossa ne tulee valmistajalta.

Tai marssia vaikka Kumiluotiin konversiota teettämään? Tulis tuettua sekä kierrätystä että alan liikkeitä.

jussi - 11:26, 30.3.2009 » Okei, Pistan geometria on noista tiukin, Swobon kulmat sen sijaan ainakin näyttävät aika rennoilta, se on sitten makuasia mistä itse tykkää.
Noviisi kysyy nyt tyhmiä: Mitä, ihan rautalangasta vääntäen, tarkoittaa "tiukka geometria" tai jos pyörässä on "rennot kulmat"?

Korkeintaan tangon voin vaihtaa suoraan, mielummin ajan suoralla tangolla. Ja etujarrun lisätä jos sitä ei ole.

Roger Kuitti - 11:35, 30.3.2009 »
jussi - 11:26, 30.3.2009 » Okei, Pistan geometria on noista tiukin, Swobon kulmat sen sijaan ainakin näyttävät aika rennoilta, se on sitten makuasia mistä itse tykkää.
Noviisi kysyy nyt tyhmiä: Mitä, ihan rautalangasta vääntäen, tarkoittaa "tiukka geometria" tai jos pyörässä on "rennot kulmat"?
Noviisi vastaa: vertasin Swoboa ja Pistaa photoshopilla asettamalla ne toistensa päälle ja kuvasta näkyy selkeä ero. http://i299.photobucket.com/albums/mm305/Elitisti/sanchezpista.jpg?t=1238413118
NKOTB - 11:38, 30.3.2009 » Tai marssia vaikka Kumiluotiin konversiota teettämään? Tulis tuettua sekä kierrätystä että alan liikkeitä.
Idea on houkutteleva, ja varmasti saisi hyvää aikaseksi kun laittaisi sen 400-500 euroa nykyiseen pyörään. Näyttääkö minun pyörä aivan toivottomalta startilta? http://i299.photobucket.com/albums/mm305/Elitisti/30032009070.jpg?t=1238414881

Nykyisen pyöräni runkokoko on 51, kun kokoni puolesta saisi olla 56.
Tämän vuoksi mietin, että ehkä uusi pyörä olisi paikallaan. Hyvin olen tuollakin saanut poljettua tähän asti, että ei sen runkokoon pitäisi olla iso este. En tosin tiedä onko paljon taivaallisempaa ajaa sillä runkokoolla joka on minulle oikea, ehkä?

Huh. Vaikka joku tikkaa mua kohta tilkkaan tästä hyvästä, niin tee itsellesi palvelus ja unohda toi Nakamura. Ai miks? No, se ei nyt vaan käy.

Tai käyhän se, mut ei, ei se nyt vaan käy.

Älä nyt käyttöpyörää pilaa. Swobo voi olla ihan mielenkiintoinen tuttavuus, ja kuvan perusteella noi keulan kulmat nyt ei ole niin kovasti eroavat pizzan kanssa, mutta putkista taitaa tulla sitä jäykkyyseroa.

Mutta jos multa kysytään, niin swobo sanchez (vai mikä piru toi olikaan) on ominaisuuksiinsa nähden vähän ylihintainen. Vaihtoehtoja on laarit täynnä, tärkeintä taitaa olla vain selvittää itselleen millaisen kapineen haluaa. Eli onko hyllypyörä, jonkun muun kasaama ratarunkoinen fillari, jonkun muun kasaama konversiohässäkkä, kaupasta haettu konversiohässäkkä vai joku-muu-mikä se suurin mielenkiinnon kohde.

Elitisti - 12:14, 30.3.2009 Näyttääkö minun pyörä aivan toivottomalta startilta?
Näyttää. Samoilla linjoilla bastin kanssa.

mulle yks “kuvasta näkyy selkeä ero” t-paita M-koossa

Roger Kuitti - 11:38, 30.3.2009 » Noviisi kysyy nyt tyhmiä: Mitä, ihan rautalangasta vääntäen, tarkoittaa "tiukka geometria" tai jos pyörässä on "rennot kulmat"?
Ns. 'tiukka' geometria merkitsee ensijaisesti mm. sitä, että fillari tottee herkemmin/nopeammin ohjausta, josta syystä sillä on aika erilainen fiilis ajella kuin vaikka jollain vanhemmalla 'löysällä' retkipyörällä. ja toki pyörän painopiste ja ajoasento on yleensä erilaiset, 'wheelbase' on lyhyempi ja ties mitä. mutta kaikki ei tietenkään tykkää tollasesta, pyörä tuntuu hiljaisessa vauhdissa epävakaalta ja varpaat kolisee helposti etukiekkoon kääntyessä jne.

tossa kuvassa toi isoin ero tulee varmaan kuitenkin lähinnä siitä että Swobossa on ns. moderni kompakti-geometria kun taas pistassa on enempi klassinen vastaava eli vaakaputki on vaakatasossa eikä vietä taaksepäin.

Elitisti - 12:18, 30.3.2009 »
NKOTB - 11:38, 30.3.2009 » Tai marssia vaikka Kumiluotiin konversiota teettämään? Tulis tuettua sekä kierrätystä että alan liikkeitä.
Idea on houkutteleva, ja varmasti saisi hyvää aikaseksi kun laittaisi sen 400-500 euroa nykyiseen pyörään.
Jos ei nyt kuitenkaan nykyiseen pyörään, vaan johonkin liikkeestä, tältä palstalta, huuto.netistä tai muualta löydettyyn runkoon.

Jos tuntuu, että menee vaikeaksi, osta vaan uusi, kun hintaeroa ei sit kuitenkaan niin paljon tule. Fiksibuumi varmaan kestää vielä sen aikaa, että saat uudesta pyörästä helpommin rahat pois kuin jostain konversiosta, jos fiksailu ei viekään jalkoja alta.

isoratas - 12:18, 30.3.2009 » mulle yks "kuvasta näkyy selkeä ero" t-paita M-koossa
Taisin siis osua ihan pikkasen metsään, no arvaus oli hyvä ja ainakin nyt opin sen että en ala tuosta vanhasta pyörästä mitään lihamyllyä vääntämään
konkeli - 12:24, 30.3.2009 » Vaihtoehtoja on laarit täynnä, tärkeintä taitaa olla vain selvittää itselleen millaisen kapineen haluaa. Eli onko hyllypyörä, jonkun muun kasaama ratarunkoinen fillari, jonkun muun kasaama konversiohässäkkä, kaupasta haettu konversiohässäkkä vai joku-muu-mikä se suurin mielenkiinnon kohde.
Kannattaa tietysti selvittää itselleen myös millaiseen ajoon ja olosuhteisiin on pyörää hankkimassa. Pistaan ei saa niitä leveämpiä nakkeja, jotka on talvella ihan kivat, eikä retkipyöräkonversiolla varmaan kehtaa lähteä velolle, tai mistäs minä tietäisin.

nakamura myyntiin ja ensisijaisesti käytetty valmispyörä oikeassa koossa tai jos polttelee liikaa niin vaikka briteistä uutta alle.

Moi, itellä oli samantyyppinen ongelma talvella. Ratkaisin sen tilaamalla kokonaan uuden Langsterin Brittilästä, hintaa oli 550e postikuluineen silloisen kurssin mukaan.

Syitäkin valmiin fiksin ostoon oli:

  • Nurkista ei löytynyt valmiiksi osia eikä aihiota itse rakenteluun

  • Oikeankokoisessa, silmää miellyttävässä ja muutenkin mielekkäässä ratarungossa on etsimistä, oma budjetti kokopyörälle oli 500e, joten rungon olisi pitänyt irrota halvallakin.

  • Edullisella valmisfiksillä pääsee heti polkemaan vaikka tietyt osat voivat olla aika kuraa. Kuitenkin jos rakentaisi itse, pitäisi parempiin osiin sitävastoin satsata enemmän.

  • Spessussa on kevyt ja helppokulkuinen runko, mukaan tulee hiilarihaarukka ja loput osat on suht riittäviä aloittamiseen.

  • Langsterin hinta pyörii Suomessa 750-800e hujakoilla, mikä on aika paljon enemmän kuin mitä Englannista tilaamall tuli maksamaan.

  • Kaikenkaikkiaan 550e olisi ollut omilla taidoilla, tiedoilla ja aikamäärällä erittäin vaikea saada kasaan edes samantasoista pyörää.

Itse näen että jos kasailusta ei ole paljoa kokemusta aikaisemmin, eikä sopivaa rompetta ole nurkissa, niin etenkin punnan hintaa hyödyntämällä valmisfiksi on ihan hyvä vaihtoehto. Pääsee helposti hommaan kiinni kustannustehokkaasti. Sitäpaitsi, riittää siinä “valmiissakin” parannettaa.

Hyviä vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon, Kona, Specialized, Bianchi, Giant, Fuji jne. Jos ostaisin valmisfiksiä nyt niin katselisin Suomessa vähän tuntemattomampia britti- ja muu maalaisia merkkejä, esim. Pinacle. Noita luomuksia näyttää saavan suht kilpailukykyiseen hintaan, tässä muutamia esimerkkejä:

http://www.evanscycles.com/products/se/draft-2009-single-speed-road-bike-ec018019
http://www.evanscycles.com/products/fuji/track-2009-single-speed-road-bike-ec016010
http://www.evanscycles.com/products/gary-fisher/triton-2009-single-speed-road-bike-ec017199
http://www.evanscycles.com/products/charge/plug-2009-single-speed-road-bike-ec000233

Rungon geosta en ole itse ymmärtänyt oikein muuta, kuin että “rennommalla” (esim toi langster on rento) rungolla ajoa on helpompi ja mukavampi viedä rennossa vauhdissa ja pitkällä matkalla. Tiukalla rata-rungolla pyörä on vakaampi mutta vaatii ajoasennolta enemmän.

Kannattaa sitten vielä testata pyöriä jotta osaa valita oikean runko-koon. Vääräkokoinen runko järsii pikkuhiljaa mielekkyyttä ajamisesta. Jos mietit tota langsteria niin mulla on pituutta 178 ja pidän 56-kokoa hyvänä.

isoratas - 12:33, 30.3.2009 » nakamura myyntiin ja ensisijaisesti käytetty valmispyörä oikeassa koossa tai jos polttelee liikaa niin vaikka briteistä uutta alle.
Ja paremmin siitä fyrkkaa saa kun odottelet syksyyn kun jengi (ne jotka ajaa talvella siis) miettii talven optioitaan. Tuohan on aivan mainio talvisotkin, canti-jarrut ja taaksekin mahtunee vähän 28ia läskimpi kumpi.

eiköhän suurin osa keskon kohderyhmästä ajele vain ja ainoastaan kesällä. nyt on siis mitä otollisin aika myydä.
huuto.netissä, ei näillä palstoilla.

zeikok - 12:40, 30.3.2009 » - Edullisella valmisfiksillä pääsee heti polkemaan vaikka tietyt osat voivat olla aika kuraa. Kuitenkin jos rakentaisi itse, pitäisi parempiin osiin sitävastoin satsata enemmän.
Mä ostin Langsterin Pyorahuolto.comista ja oon sittemmin vaihtanut siihen kiekot, stongan (kahdesti), jarrukahvat (kahdesti), stemmin, satulan, kammet, keskiön, kumit, polkimet, ketjut ja takarattaan. No satula, stonga, stemmi ja polkimet olivat ainoat pakolliset vaihdettavat, mutta halpa valmisfillari tuli joka tapauksessa kalliimmaksi, kuin ite heti oikein kasattu. Vaan tulipahan ajettua enemmän, enkä mä olisi kuitenkaan osannut valita osia heti oikein.

Eli se semmonen valmisfillari on kyl ihan hyvä. :slight_smile: