Jalkajarrunavat

edesmenneessä BC-helsingin forumissa taisi olla sellainen. Siinä oli purettu kaikki laakerit ja muut pois ja kuvattu. sitten siinä kerrottiin, mitkä laakerit poistetaan pysyvästi ja minkä laakereiden häkin avulla sen navan osat sai oikeaan asentoon toisiinsa nähden ja sitten hitsaamaan.

En edes tienny käyneeni koko foorumilla, mut oon tehny paljon muutakin tietämättäni…
Me kyllä jätettiin faijan kanssa kaikki laakerit paikalleen, otettiin vaan jarrupuolen osat pois. Vetäjän ja navan kuoren välinen laakeri jää ikuisesti paikalleen, mutta se tosiaan vaan keskittää vetäjän paikalleen ennen hitsausta.

ChopperOlli - 18:20, 17.3.2009 » En kyllä nää touhussa järkeä kun noita halvimpia ratanapoja saa niin edullisesti, varsinkaan jos hommaa ei pysty itse suorittamaan.
Kierrätystä, kierrätystä ;)

Lähinnä hain jo etukäteen lohtua, että navasta voisi olla jotain iloa, vaikka avattua paljastuisikin, ettei siitä enää saa toimivaa jalkajarrunapaa.

Nostetaas jalkajarrut taas pinnalle.

Kaverin '59 Murrayssä (täällä vinkattu, Keravalta noudettu) takanapa antaa silloin tällöin polkemaan alkaessa ja joskus poljettaessakin pari pykälää tyhjää. Eli tuntuu vetävän, mut sit mulljahtaakin tyhjää jonkinlaisen pykälän yli, joskus kahdenkin.

Navassa lukee F&S G, Komo1 Super. En ole sitä sen kummemmit tutkinut, mutta äsken koeponnistin ja totesin vaivan. Meneekö napa vaihtoon vai saako säädettyä kuntoon?

Purku ja putsaus auttaa jos auttaa, pelkällä säädöllä tuskin selviää.

tnts, jos navassa on 5kpl vetorullia, niin ongelma voi poistua rullat uusimalla.

jussip - 19:50, 10.5.2009 » tnts, jos navassa on 5kpl vetorullia, niin ongelma voi poistua rullat uusimalla.
Saako noita rullia hyvin varustetuista ja hyvänä päivänä palvelevista pyöräkaupoista kautta maan?

Ainakin mun pyöräkauppias ojentaa muutamalla eurolla moiset. Ja jos edelleen vetää tyhjää, niin sitten ojentaa ylikokoiset.

Ok, kiitti. Pitänee hakea sopivaa palaa, jos projekti päätyy minun pajaan huollettavaksi.

taaspas nostellaan jalkajarru pinnalle. säädin tuossa banzain takanapaa ja päädyin putsaamaan rasvat pois ja laitoin vaseliinia vain laakereihin. mites noiden jarrun osien jne voitelun laita on? siellä oli aiemmin nimittäin jonkinlaista öljyä kaikkialla ja vain vetopuolen ulommassa laakerissa selkeesti vaseliinia.

^

Itseänikin kiinnostaisi tämä. Työn alla nyt kaverin pyörään takakiekko Torpedo-navalla, ja sen purku edessä. Onko muuten tuollainen kolmihakainen lukkorengas myös myötäpäivään aukeava? Luulisi kyllä, mutta varmistetaan silti…

Juttelin tuosta navan voitelusta työkaverin kans ja se sanoi, että tein just oikein kun poistin liiat öljyt ja vaseliinit jarruosista. Laakereihin normaali voitelu ja ne jarruosat saa olla pienessä pintarasvassa, jotteivat ruostu jumiin. Mut liika on liikaa.

Oletettavasti ainakin parikymmentä vuotta vanha, mutta vähän ajettu 1-v. jalkajarrullinen Torpedo-napa lenksuu. Ts. kiekossa vanne hölskyy puolelta toiselle. Ennenkuin alan tarkemmin syynäämään, kysyn varmuuden vuoksi täältä: Saako tuota napaa kiristettyä jotenkin?

Saa. Ihan sama periaate kuin navan kiristyksessä muutenkin: haarukan sisäpuolelle jää akselilla kaks mutteria per puoli, yhteensä neljä, joista sisemmät on laakerinkartiot jotka säätää laakerin välyksen ja ulommat on lukkorenkaat, jotka kiristää sit ton säädön. Noissa wanhoissa Torpedoissa vaan ei oo mutterinmuotoiset nuo, vaan niissä on pienet lovet joista voi tarpeeks pienellä haka-avaimella vääntää, tai sit vaan ruuvari+vasara. Ja jalkajarrun puolella jarruvarsi toimii kartion säätönä.

Sinne jarruosiin kannattais laittaa eri vaseliinia, esim. Shimano tekee jarrurasvaa mustassa tuubissa nimellä Roller Brake Grease. Se on koostumukseltaan erilaista kuin laakerivaseliini, ei niin tahmeaa. Sitä oon laittanut ihan reilusti. Varmaan laakerivaseliinillakin toimii mutta sitä ei varmaan kantsi laittaa kauheesti.

Vaihdenapoihin on sit erikseen vaihdekokoonpanoon valkoinen Nexus Grease, jarruun musta Roller Brake Grease ja laakereihin laakerivaseliini.

Käytännön ongelmat liian rasvan myötä yksivaihdenavassa? Pakkaskankeuden lisäksi?

Ei kokemuspohjaista tietoa, veikkauksena juuri pakkaskankeus ja yleinen tahmailu, mikä jarrussa varmaan tarkottais sitä että se alkais laahata.

Mun jäljiltä mainitunlaisista navoista löytyy useampi pikkulusikallinen litium-rasvaa. Tuntuuhan tuolla tarvetta olevan ja ilmatilaa jää vielä. Pitäisi pakkasessakin pärjätä jotenkuten, tsekkasin tuubin kyljestä että tuo käyttämäni halvimman pään tuote on tarkoitettu lämpötila-aluelle -30…+140 c-astetta. Kasausvaiheessa useimmiten tulee useimmiten kiinnitettyä huomiota ennemmin tökötin riittävään määrään ja itsekseen levittymiseen oikeissa kohdissa, kuin osasten perusteelliseen sivelyyn joka puolelta ennen kokoamista. Käytössä tahmaaminen ei ole vielä herättänyt huomiota. Ajatuksena toki kiinnostaisi vertailla keskenään samanlaisia kokoonpanoja kevyemmän sekä runsaamman rasvankäytön jäljiltä. Homman vaivalloisuuteen nähden tuskin tulen sitä ihan heti tekemään.

Olennaista tässä on se, että kyse on mummiskoista ja vastaavista suhteellisen lyhyeen ja hitaaseen ajoon tarkoitetuista kulkineista. Kapineista, joita huolletaan suhteellisen harvoin ja saatetaan säilyttää pitkäänkin säille alttiina. Laakerit näissä eivät ole mitenkään häävisti suojatut, joten rasvan runsas käyttäminen tuntuu järkevältä. Kasauksen ja testiajon jälkeen on aina ohjelmassa yli pursunneen rasvan putsaaminen.

Sivuhuomautuksena: Ehkei ole oikeaoppista puhua tässä vaseliinista, CRC:n (valmistaja) tuubissa ei sitä ei taidettu erikseen mainita, lakonisesti vain “Sitkostettu rasva” ja sama muilla kielillä. Muistan joskus eräässä liikkeessä asioidessani kysyneeni vaseliinia (harhaoppinen yleisnimitys?) juuri tuohon tarkoitukseen ja paikalla sattumalta ollut mähmä-tuotteiden edustaja tuumasi ettei vaseliinia (tietty tuote) ole saatavilla tuollaisissa pienissä tuubeissa.

Mull Dundane - 23:07, 12.10.2010 »

Sivuhuomautuksena: Ehkei ole oikeaoppista puhua tässä vaseliinista, CRC:n (valmistaja) tuubissa ei sitä ei taidettu erikseen mainita, lakonisesti vain “Sitkostettu rasva” ja sama muilla kielillä. Muistan joskus eräässä liikkeessä asioidessani kysyneeni vaseliinia (harhaoppinen yleisnimitys?) juuri tuohon tarkoitukseen ja paikalla sattumalta ollut mähmä-tuotteiden edustaja tuumasi ettei vaseliinia (tietty tuote) ole saatavilla tuollaisissa pienissä tuubeissa.

Vain vaseliini on vaseliinia. Vaseliinilla ei taida juuri olla käyttöä ihonhoidon ulkopuolella.

mainittu edustaja meinasi että vaseliinia saa heiltä vain julmetun kokoisissa, prässiin tarkoitetuissa pötköissä. Grafiittivaseliinia muistan käyttäneeni joskus jossain autotallihommissa, ei tainnut liittyä pyöriin.

Voitelurasvan kutsuminen vaseliiniksi taitaa olla aika kotimainen ilmiö? Joku vois kokeeks kysyä jostain ulkomaiselta polkupyörä- tai autofoorumilta kannattaako laakereihin laittaa greasea vai vaselinea?

En siis ole kellekään vittuilemassa enkä nomenklaturiseeraamassa, vaseliini vaan on vaseliinia.

Oon mää itsekin kutsunut voiteluaineita vaseliiniks.