Ei oikotietä onneen: tappajasepeli tappaa

Voi sitä 4Seasonii aina kokeilla mut siinä on varmaan koko Contin rengasvalikoiman pehmein kumiseos. Imee kiviä ihan vimmatusti ja on todella taipuvainen syviin viiltoihin. Mulla meni heti ekan satkun jälkeen yks kivi suoraan kumin läpi. Lopputulos oli vajaan sentin pituinen viilto josta sisuri sitten pullisteli iloisena.

D`oh. 4 Season tulossa etukumiksi Viron pyöräretkelle. Sormet ristiin ja peukut pystyyn että se kestää.

No, mulla on taas 4 seasonit kestäneet kohta kolme vuotta (etukumi on ollut siis ajossa 3v., takakumia on vaihdettu kulumisasteen mukaan) flätittä. Skidailusta ne ei kyl tykkää, kuluu silmissä - tosin ei niin paljoa kuin veloflex corsa, mutta se onkin toinen juttu…

ruipelo - 12:15, 8.9.2010 » http://s.wiggle.co.uk/images/panaracer-pasela-tg-med.jpg Panaracer Pasela Tour Guard renkaat. 6 flattiä 2 päivässä Tanskassa retkipyöräillessä. Elä osta!
ehkä juuri tolla seudulla ei kestä mikään

Vika on Tanskassa, ei gumessa! Tanskassa kaikki muu on täydellistä paitsi poliittinen ilmasto ja tappajasepeli.

“Pyöränkumit paukkuvat myös tulevana talvena”

^

Arvailenko liikaa, vai yrittääkö toimittaja nyt sanoa jotain?

ChainThug - 0:26, 12.12.2011 » ["Pyöränkumit paukkuvat myös tulevana talvena"](http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/pyorankumit_paukkuvat_myos_tulevana_talvena/?ref=tf_iOKboksi_news_p1)
kommenteissa odotetusti hyvää "ajatteko talvellakin"-settiä... jos pitää valita oikeustien ja renkaiden vaihtelun välillä, taitaa rengastyöt olla henkisesti miellyttävämpää, ja myös huomattavasti halvempaa.

Ja musta olis tosiaan mielenkiintoista nähdä, miten renkaiden puhkeaminen menee oikeusteissä liukkaudesta johtuvan jalankulkijoiden vammautumisen ohi.

Olisi mielenkiintoista myös tietää, miksi Tampereella ihmiset pysyvät enimmäkseen pystyssä ja normaalit talvirenkaat ehjinä (nimim. ei yhtään flättiä ikinä Marathon Wintereillä).

Tampere on tietääkseni sisämaassa - siellä ei ole samaa, usein Helsingin talvessa esiintyvää “-2 - +2 -vaihtelua” kolme kertaa päivässä, vaan mannerilmastoa mukailleen yleensä jatkuvasti vähän pakkasta ja lunta.

Lisäksi ainakin pk-seudulla hiekoittaminen tarkoittaa teräväsärmäisen sepelin kylvämistä väylille. Ei mullakaan Joensuussa paukkunut renkulit niin tiheään kuin Hälssingissä.

^Pitäis nähdä varmaan jotain tilastoja, jossa olis laskettu päälleen kaatuneiden ja vammautuneiden ihmisten määrä sekä kvartsihiekoitetuilla paikkakunnilla että sellaisilla, joissa on käytetty pyöreetä soraa.

906 - 9:22, 12.12.2011 »
ChainThug - 0:26, 12.12.2011 » ["Pyöränkumit paukkuvat myös tulevana talvena"](http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/pyorankumit_paukkuvat_myos_tulevana_talvena/?ref=tf_iOKboksi_news_p1)
kommenteissa odotetusti hyvää "ajatteko talvellakin"-settiä... jos pitää valita oikeustien ja renkaiden vaihtelun välillä, taitaa rengastyöt olla henkisesti miellyttävämpää, ja myös huomattavasti halvempaa.
[Ryhmäkanne](http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryhm%C3%A4kanne) voisi helpottaa yksittäiseen sepelinvastustajaan kohdistuvaa painetta.

^ eiköhän toimittajan vienosti vinkkaaman oikeusprosessin käyminen kuuluisi lähinnä HEPO ry:n toiminnan piiriin.

http://www.hepo.fi/

seppo - 13:35, 12.12.2011 » [Ryhmäkanne](http://fi.wikipedia.org/wiki/Ryhm%C3%A4kanne) voisi helpottaa yksittäiseen sepelinvastustajaan kohdistuvaa painetta.
Ongelma on siinä, että ryhmäkanteita ajaa Suomessa kuluttaja-asiamies ja Helsingin kaupungin katuosaston, vai mikälie se on, toimet eivät kuulu KA:n toimivallan piiriin. Ryhmäkannetta ei siis ole mahdollista nostaa.

Edit: korjasin väärän lainauksen…

en tiedä mistä johtuu mutta venäläisestä oli tyhjentyny lauantaiyön ja sunnuntai-iltapäivän välisenä aikana etukumi. Vaihdoin sen ja nyt flatti tuli ~10min rauhallisen ajon jälkeen.

Pitänee hommata uusi vannenauha eteen ja tarkistaa kotona ettei siellä ole ulkokumissa jotain rautalankaa tmv shittiä.

Ja jos se on toi sepeli niin ei voi sit mitään.

kyseinen kumi on muuten 30mm ei-taittuva cx pro

Luultavasti johtuu siitä että kumin sisässä on kvartsinen nuolenpää, joka hitaasti kalvaa rikki sisuskumin toisensa jälkeen.

Kaksi edellistä sepelikautta olen Stadissa ajanut eikä yhtään flättiä ole osunut kohdalle. Kiitokset tästä varmaan rouva Fortunalle. Olen kyllä rakenteeltani naru, joten kumeillekaan ei varmaan tule niin isoa painetta. Voiko kuskin painolla olla suuri merkitys? Alla ollut 23mm sliksiä, 32mm dilloa ja ja jotain mummiskumia. Onhan tuo kaduille ilmestynyt hiekoitus vähän kuumottavan oloista. Nyt on takana olevan luganon kondis on semmonen, että en ihmettelisi räjähdystä…

Kaksi edellistä kautta on myös sepelin suhteen ollut helpompaa kiitos reilumman lumikerroksen. Omatkin flätit aika vähissä parin talvikauden ajalta. Yhden hiekoitussepeli-flätin sain aikaiseksi mutta sekin oli jo huhtikuun puolella tänä vuonna.
Väittäisin tästä talvesta tulevan pitkän ja kivisen :frowning:

Metro uutisoi tästä tänä aamuna näin.