Komentaja -budjettiprojekti

Ketjulinjaa en ehtinyt vielä mittailla, aivan kohdallaan se ei ole, mutta ennakko-odotuksiin nähden näytti olevan yllättävänkin lähellä. Koeajolla ketjut eivät ainakaan rutisseet, vaikka kohtuullisen kireällä olivatkin. Pitää tarkastaa tilanne vielä myöhemmin ja harkita tarvittaessa ketjulinjan suoristamista ja kiekon rihtaamista keskelle tnts:n ohjeiden mukaan (epäilen kyllä rihtaustaitojani kovasti). Minkähän verran tuota ketjulinjaa voisi siirtää vapaarattaan taakse laitettavalla spacerilla? Jokusen millin varmaankin, mutta pitäähän vapaarattaallekin kierrettä jäädä…

Toimivat jarrupalatkin olisi haussa, mutta eipä näistä lähtökohdista kovin kummoista jarrutehoa voi toivoakaan.

Ruskea Spooni mullakin oli alunperin mielessä satulaksi, jos ruskeat tankoteipit jäävät. Samaa mieltä siitä, että musta väritys sopisi hyvin ja miksei jokin harmaakin. Ruskea Charge vaan oli sopivasti tarjolla, niinkuin moni muukin nippeli minkä mukaan tässä on menty. Bullhornista en kuitenkaan luovu, eihän Komentaja mummorenkailla ja -tankolla olisi enää nimensä veroinen!

Rungon värityksestä ja decalsseista pidän minäkin, sopivat hyvin yhteen myös renkaiden kanssa. 12-tarran tekisi mieli poistaa rungosta, lisäksi ketjusuojan pidekkeet ovat lähdössä, muut kiinnikkeet saavat maalipinnan vuoksi jäädä.

Siisitä, hyvätä näyttää!

Itsekkin hommanut juuri 70eurolla samanlaisen Commanderin. Poljin ilosesti töihin ja takas (yhteen suuntaan 15km) kunnes pakasta katosi nelos ratas kokonaan! Ajattelin sinkulaksi vetästä, mutta säästän varmaan kaikki osat kun ovat niin hyvässä kunnossa muuten.

Saako ottaa vaikutteita sun projektista? Aattelin tehä budjetti-pyörän. Alkuperäsen stongan pidän kiinni ainakin ensalkuun. Täytynee suunnata Biltsuun ostoksille.

Ennen pakka-accidenttiä
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/251031_10150216673814111_641904110_6992119_6526557_n.jpg

Edit: Tarkistin, 60e maksoi.

Saa apinoida vapaasti!

Kannattaa tietysti miettiä mihin käyttöön fillarin rakentaa, 15 kilsan työmatkalle ei kannata noita läskejä laittaa, sinne sitten jotkin rullaavammat renkaat :). Itse ruuvailin tuota lähinnä hyvin vuoksi ja nurkka-ajoa ajatellen.

Orkkistonga kannattaa ilman muuta käyttää, varsinkin jos yhtään sporttisempaa setuppia suunnittelee. Se taitaa olla jokin ranskis, hieno joka tapauksessa. Stemmin vaihtoa hieman pidemmäksi kannattaa tuntuman mukaan harkita.

Takakiekon osto sullakin taitaa tulla eteen joka tapauksessa, Biltsun kierrepakalle tarkoitettu on ilman säätöä 130 mm leveä, jonka senkin saa kyllä mahtumaan, mutta ei sitä vaikea ole kaventaakaan holkkeja ja muttereita säätämällä. Biltsun jalkajarrukiekko -topicista löytyy ohjeita kiekon rihtaamiseen keskelle, itse uskon että kierrepakkakiekolla ja orkkiskeskiöllä sekä -etuhampilla saavutettu ketjulinja riittää mulle ainakin aluksi. Vapaarattaan taakse laitettavalla spacerilla tuota varmaan voisi helposti hieman parantaa.

Minkätyyppistä kokoonpanoa itse suunnittelit?

En ole vielä tullut mihinkän lopputulokseen juuri takakiekon suhteen. Olis kiva olla flip-flop napa jossa toisella puolella fixi ja toisella vapaaratas. Vähän arvelluuttaa tämänhetkisten kampien ja polkimien fixi-soveltuvuus kun on jo muutamaan otteeseen polkimet syösseet kipinöitä.
Eilen sain suurimman osan turhasta kilkkeestä irrotettua ja tänään olis luvassa kiekkojen metsästystä ja kovaa pohdintaa mahdollisuuksista. Tarkotus olis tosiaan pääsät halvalla, mutta houkuttelis tehdä pienellä panostuksella makee munamankeli.
Uudet renkaat ja sisäkumit joudun jokatapuksessa hankkimaan kun nykyiset on hapertunut.

Orkkis stemmin ajattelin pitää toistaiseks.

Btw, eka sinkula projekti!

Eilen vedin Shellillä maksipaineet renkaisiin ja ei ole ainakaan kumit vielä paukkuneet. Vähän hankala arvioida paineita kun adapterin kanssa täyttelee. Ihan mukavasti rullaakin nyt, eikä kumit enää “notku” alla. Todella tyytyväinen olen ollut tähän asti, hymy korvissa poljin duunista!

Eilen elvyttelin tolpasta ruosteita pois ja ihan ok kuntoon tuli sekin. Myös takajarrut on asennettu ja vaijeri lyhennetty. Mittailin ketjulinjaa, n. 7 mm heitosta puhutaan, jos oikein laskin. Ajossa en kyllä tuota huomaa mitenkään, mutta pitää myöhemmin miettiä mitä sille tehdään.

Chriscin fixi-pohdiskeluun sekä poljinten “maavaraan” liittyen; 47-Savoilla saa ainakin lisää maavaraa! Mun käytössä tuo sinkulameininki tuntuu tällä hetkellä parhaalta vaihtoehdolta, olen tyytyväinen siihen, että hankin kierteisen takakiekon enkä saanut sopivaa jalkajarrullista kiekkoa, vaikka se olikin aluksi suunnitelmissa.

Paremmat jarrupalat ja oikean värinen satula tällä hetkellä päällimäisenä päivityslistalla.

Ei oo totta!
Mikä on harmaa, läski, kova ja sanoo KABOOOM kun sen jättää pariksi tunniksi ilta-aurinkoon?

Vastaus: rikkinäinen vannenauha?

alipainerengas ynnä joku törkee 5bar paine?

Jando - 21:06, 7.7.2011 » Ei oo totta! Mikä on harmaa, läski, kova ja sanoo KABOOOM kun sen jättää pariksi tunniksi ilta-aurinkoon?
Torin kulmalle neekeri ukkoja kyttäämään jäänyt perus Suomalainen?

^ :'D

Jee, hienoa jollakin on Commander. Mulle yks vaaleen vihree lähti pienen tinkimisen jälkeen 20€ hintaan. Se on hiukan vanhempaa mallia ja omistaa fauberkeskiön mutta etuina huoltoystävällisyys sekä varkaussuoja.
Pistin Nopsan paloiksi ja viilailin/ rälläköin ketjusuojan tuet ynnä jalkatuen pois. Sit runko hiukkapuhallukseen (30€) ja pulverimaalaus päälle oranssiks (20€). Taka- sekä etukiekot vielä originaalit, joten ainakin takakeskiö hiukan oudon näkönen möykky. Harkinnassa on vaihto mutta kaikki ajallaan. Kippurasarvissa jarruna eteen vaikuttava kahdensormen kahva, melko hyvin pysähtyy, kun paistaa.
Treenan vähän sit tulee kuva

Noni, nyt on kunnon budjettiratkasut tehty. Rataspakka ei suostunut aukeamaan Commanderissa, joten ketjusta muutama pala pois ja röyhkeesti "viitos"rattaan päälle (kuudesta rattaasta on jäljellä enää neljä pakassa). Ketjulinja ei ole millään muotoa suora, mutta saa kelvata toistaiseksi.
Renkaiksi kävin hätäpäissäni ostamassa halpiskamaa Motonetistä, oli pakko päästä viikonloppuna polkemaan. Kumit oli ajateltua leveämmät, ainakin erottuu massasta, tänään kokeillaan kuinka raskaaksi työmatka on muuttunut.

Tähän mennessä mennyt rahaa:
60e Nopsa Commander
36e renkaat, sisäkumi, ketjunkatkasia ja rengasraudat Motonet laatua
Eli alle 100e.

Saa nähdä pääsenkö töihin asti fillarilla tänään. Laitan kuvia jos säilyn hengissä.

Tarkoituksena olis ostaa uudet tankoteipit, vaaleansiniset olis haussa. Pientä mietintää vielä flipflop/rata-navan hankinnasta.

Noni, *erkele! Eihän se vahvasti mennyt, kumi puhki ekan 5min jälkeen keskuspuistossa. Nyt harmittaa Motonet-renkaat :frowning:

En tiedä mitä tekis. Samantien kunnon renkaat alle vai vielä chänssi halpiksille?

Kato miksi puhkes ja mistä. Jos vaan pieni reikä niin laita paikka päälle. Itse suosin renkaita, joissa ainakin mainostetaan pistosuojausta :slight_smile:

Näissäkin mainostetaan kyllä mutta en uskonut edes kaupassa ollessani niihin. Nyt vielä vähemmän.

Rosesta meinasin tankoteippejä tilailla. Löytyisköhän sieltä sopivaa rengasta? En osaa etsiä oikeita, taito ei riitä.

Edit: Näitä katselin Siniset

Sanoisin että helpommalla pääset jos vaan hankit kunnon kumit. Oman kokemuksen perusteella halvimmat renkaat (Michelin Dynamic) päästää jatkuvasti pientä kiveä sisään, joten käytännössä ne toimii hiekkatieajossa vain jos niiden sisään tunkee pistosuojanauhan tai jos sisuriin laittaa litkut.

Edit: Randot kestää kaiken.

Jees kiitti, noita randoja olin vähän katellutkin. Mikäs koko sitten? oon jotenki ihan jäissä. 700X28C varmaan?

Kuvia:
http://photos-2.dropbox.com/i/l/MkWkTPi4WGQ3jUzjJ7-3Dr8lZRHLndGYOQbdHQNtuGs/5091325/1310565600/12803c7#2

http://photos-5.dropbox.com/i/l/wbUNNWmwMxGbDPXzlw2jb3nJWnQ0o6szTZUWwW6EtfQ/5091325/1310565600/8af9025#5

Budjetti ratkaisu
http://photos-3.dropbox.com/i/l/HekhxWdRCnhchGAzlPDHferaGZorImhoRVSARrhH81c/5091325/1310565600/c4aabb0#3
“pistosuojaus”
http://photos-4.dropbox.com/i/l/V3EeP26muoOLISPVCY6mwTyZgUu4d40OrW1JtzFSSzc/5091325/1310565600/f8413c3#4

EDIT:Edit:edit: Näkyykö kuvat? Jos ei niin seuraa tätä linkkiä.

Läskit Savat alkoivat pitämään ihme narinaa ajaessa, tuntui että sisäkumi eli päällykumin sisällä, vaikka painetta oli ihan semisti. Lisäksi sisurin pintaan oli tullut jonkin verran vaaleata kuminöyhtää?? Olisiko syynä vain se että Savat ovat liian pehmeät ja ohuet rungoltaan?

Niinpä kokeilin vaihteeksi noita mukana tulleita 28-622 sliksejä ja sisureita, hyvin rullaili näillä. Pitänee jatkossa harkita itsekin uusien renkaiden ostoa, voisi kuvitella että nämä eivät ole kovin pitkäikäiset. Kohtuu vaaleat renkaat olis hyvät. Värimaailma ei ole muuten vielä selkeytynyt kun ei haussa olleita osiakaan ole löytynyt.

Muutamat kiinnikkeet olen sahaillut aiemman lisäksi irti.

Hätäinen kännykkäräpsy ilta-auringossa:
http://img38.imageshack.us/img38/2631/nopsa2.jpg

Hmm, onko tää Miche halpa ja käviskö se fixipuuhiin nykyisen takanavan sijalle?
Kuva näyttäis olevan etunavasta mutta kovasti puhutaan takanavasta.