Vintage- ja antiikkifillarit (K-25)

Sama täällä, jos olisi ollut pari senttiä isompi niin olisi tuon(kin) joutunut ostamaan…

Jussip, älä vaikuta ärtyneeltä turhan päiten… tuntui vain liki mahdottomalta,
että yksi 70 luvun himotuimmista pyöristä on myymättömässä tilassa. Vaikka
vain pelkkänä runkona. Oman järkeilyni mukaan tuosta pitäisi syntyä melkein
käsirysy. Ja itseäni suojellakseni en kovin luuhaa noilla myytävänä palstoilla…

Tein virheellisen johtopäätöksen, että foorumilla ei ole nyt vieraillut vähään
aikaan kukaan sellainen, kuka tuosta Monarkista yhtään mitään tietäisi.
Oletan, että -90 luvulla syntyneet mieltänevät Monarkit lähinnä “mummiksiksi”.

Sillä Monarkilla on nyt ilmeisesti uusi onnellinen omistaja. Hyvä niin. Sen runko
oli tosiaan ikäisekseen hyväkuntoisen näköinen.

“Raivoisa kilpailu”… ach kun kuulostaa pahalta ja kalliilta… eikös joku työnjako
tyyliin: osta Sinä tuo iso Peugeotti, niin minä haalin varastoon tuo ison Crescentin
olisi se edullisempi käyttäytymismalli ? Semmoinen “punakoiden, tanakoiden ja
hanakoiden” isojen miesten ostoskartelli toiminta ? 10ˆ6 x :sunglasses:

Näitä kannattaa kuitenkin tilojen salliessa muutama hamstrata. Ajelin syksyllä
paikallisen taajaman lävitse, ja katselin autotarvikeliikkeen ikkunaa. Talon
päädyssä oli leikattu ajotien luiska läpi jalkakäytävän ja pudotusta on yli puolisen
metriä, eikä mitään kaidetta eikä varotusta. (!!) Kerkesin nipin napin väistää sen pahimman
kohdan ja tipautin pyörää ehkä vain 30 sentin verran, mutta niin että kuitenkin ryskähti…
Kyllä siinä oli pala kurkussa, kun konttusillaan heti siinä keskellä tietä tarkistelin,
että kävikö kullanmurulle pahasti… (ei onneksi käynyt kuinkaan.)
Se on se yksi sekunti, ja pyörä on tuhoutunut, kun pahasti sattuu. = Noita hienoja
runkoja ei siis voi olla koskaan liikaa varastossa. mot.
Tämä meille muhviteräsrunko holisteille lohdutuksen sanaksi sallittakoon: Asia on nyt
todistettu. Näitä voi, saa ja oikeastaan pitääkin ostella varastoon.

Tuure

-.-

tle88 - 23:41, 29.3.2009 »

“Raivoisa kilpailu”… ach kun kuulostaa pahalta ja kalliilta… eikös joku työnjako
tyyliin: osta Sinä tuo iso Peugeotti, niin minä haalin varastoon tuo ison Crescentin
Tuure

Crescentit taitavat olla sun juttu. [Tässä](http://www.flickr.com/photos/9219193@N03/2744271534/) sulle muutama kuva mulla työn alla olevasta Helracer 200:sta. Se on muuten hyvässä kunnossa, mutta etuhaarukka on saanut pari iskua ja tuo jälkiasennustakavaihtaja ei ole parhaassa hapessa enää.

Tuure, tähän ikään kun pääsee, niin ei oikein jaksa enää ärtyä mistään. Olen vaan sitä mieltä , että Suomessa ei ole foorumia, josta voisi päätellä täällä Suomessa olevan vanhojen maantiepyörien harrastajia (enempää kuin kourallinen). Huutonetissä on jo vuosia mennyt hyvää tavaraa todella halvalla. Eikö tämä todista harrastuksen pienuudesta jotain. Eipä tästä halvasta Monarkistakaan mitään suurta kisaa muodostune.

Taidan laittaa mun viimeviikkoisen Colnago-Master-löydön Huutonettiin ja mitata kiinnostus ? Tietenkin, jos alan vähät harrastajat sopivat keskenään (kuten yllä ehdotetaan), että ensimmäinen saa pitää (tutut eivät toistensa kanssa kilpaile), niin eipä tämäkään mittaustapa kerro kiinnostuksesta mitään.

Olenko enemmän realisti kuin ärtynyt ?

Mä olen paljon katsellut noita sulla myytävänä olevia kulkineita, mutta ovat pääsääntöisesti olleet hieman liian suuria. Olen tehnyt sellaisen rajauksen, että talliin mahtuu vain sellaisia, joilla pystyn ajamaan. Tilaa ei ole liikaa, tai edes riittävästi.

Sulla taitaa olla aika hyvät kontaktit vanhojen pyörien suhteen? Mulla on etsinnässä yksi hankala pieni asia ja yksi vähemmän hankala suurempi asia. Se hankala (mahdoton?) on tuohon Crescentiin Lam Super-Dural- kahvat, nuo kiinni olevat Weinmannit ovat kyllä vanhat mutta olisi mukavampaa, jos kahvat olisivat saman valmistajan käsistä kuin länget. Vähemmän hankala olisi vaakaputkeltaan noin 50-senttinen maantiekulkine pienelle kuskille. Sellaisiakaan ei ihan hirveästi tässä maassa liiku. Jos tällaisia tulee vastaan, arvostan vinkkejä suuresti.

Jarkko, samanlainen rajaus mullakin on tallissa. Mutta tänne asunnon puolelle voi kyllä laittaa koristeeksi muunkin kokoisia runkoja/pyöriä !

Ei mulla mitään kontakteja liiemmin ole, aktiivisuutta vain. Uusin Colnago löytyi niinkin yksinkertaisella keinolla kuin ostoilmoitus. 50-senttisiä maantiepyöriä on kyllä ollut useampia Huutonetissä tänä talvena. Onko Cressun länkien vaihtaminen ihan mahdoton ajatus, varsinkin jos saman sarjan kahvoja ei löydy.

tle88 - 6:44, 30.3.2009 » "Raivoisa kilpailu"... ach kun kuulostaa pahalta ja kalliilta... eikös joku työnjako tyyliin: osta Sinä tuo iso Peugeotti, niin minä haalin varastoon tuo ison Crescentin olisi se edullisempi käyttäytymismalli ? Semmoinen "punakoiden, tanakoiden ja hanakoiden" isojen miesten ostoskartelli toiminta ? 10ˆ6 x 8-)
Joo, sopii oikein hyvin ;) ... tosin tällä haavaa onkin ostokset jäissä, kunhan kesäpyörän saisi ajoon niin sitten voisikin alkaa unelmoimaan oikean kokoisesta tandem-rungosta kun nykyinen on auttamattoman pieni. Ai niin, jos siis jotakuta kiinnostaa niin saattaisi olla tuo nykyinen jossain vaiheessa myytävänäkin (paitsi sehän on moderni ja alumiinia ja kaikkea sellaista ei niin hienoa)!

Vinkkejäkin otetaan vastaan mistä metsästää vaikkapa uusi retkipyörähenkinen tandem-runko. Koon pitäisi olla jotakuinkin edessä 58-62cm c-c ja takana jotain 50-54cm c-c.

Olen jo pari vuotta etsiskellyt tandemia juurikin randommin ilmoittamilla mitoilla. Eipä ole vastaan tullut. Kaikki ovat olleet kuskin puolelta pienempiä.
Uuden saa tietenkin tilaamalla jostakin mittatilauspajalta.

Jussi, onkos eka kandidaatti jo tehnyt päätöksensä?

M

jussip - 7:21, 30.3.2009 » Onkohan tällä kirjoittelulla enää yleistä kiinnostusta ? Mun s-postiosoite on kuvasivulla.
Jatkakaa täällä vaan.
jussip - 7:16, 30.3.2009 » Olen jo pari vuotta etsiskellyt tandemia juurikin randommin ilmoittamilla mitoilla. Eipä ole vastaan tullut. Kaikki ovat olleet kuskin puolelta pienempiä. Uuden saa tietenkin tilaamalla jostakin mittatilauspajalta.
Joo ja jos pankkitilin saldo ei rajoittaisi harrastusta niin [Santanahan](http://www.santana-tandem.com/fi/modelle/index.htm) se lähtis samantien tilaukseen.

marlon, odotellaan puoleen päivään.

randomm, meillä on selvästikin samoja ongelmia !

Liian pitkiä ja toisaalta aivan liian vähän pelimerkkejä.

jussip - 7:27, 30.3.2009 » Jarkko, samanlainen rajaus mullakin on tallissa. Mutta tänne asunnon puolelle voi kyllä laittaa koristeeksi muunkin kokoisia runkoja/pyöriä ! Ei mulla mitään kontakteja liiemmin ole, aktiivisuutta vain. Uusin Colnago löytyi niinkin yksinkertaisella keinolla kuin ostoilmoitus. 50-senttisiä maantiepyöriä on kyllä ollut useampia Huutonetissä tänä talvena. Onko Cressun länkien vaihtaminen ihan mahdoton ajatus, varsinkin jos saman sarjan kahvoja ei löydy. Onkohan tällä kirjoittelulla enää yleistä kiinnostusta ? Mun s-postiosoite on kuvasivulla.
Meneehän tämä toki aika paljon keskustelun aiheen ohi, mutta haitaneeko tuo (ellei se sua ketjun aloittajana häiritse). On täällä tilaa vanhoillekin pyörille ja niistä puhumiselle.

30-40-luvun taitteen osia on aika vähän saatavilla, ja siksi yritän säilyttää tuosta Cressusta kaiken käyttökelpoisen. Pyrin myös siihen, että kaikki mikä on tiedetysti alkuperäistä pysyy. Se tarkoittaa mm. noita Lamin jarrulänkiä. Eivät nuo Weinmannitkaan uudet ole, joten saavat pysyä originaalimman puutteessa. Sain 3-lehtisen vapaarattaankin herätettyä henkiin, ja mitä ilmeisimmin alkuperäisten kiekkojen navatkin ovat ajettavassa kunnossa. Takavaihtajaa siihen en aio laittaa, kun ei siinä sitä ollut uutenakaan. Päätös oli sikäli helppo, että tuo Simplex ei enää oikein jaksa siirtää ketjua.

Nuo 50-senttiset ovat menneet multa ohi, täytyy muistaa käydä aina välillä huudossakin taas.

Offtopicoinnin vihaajana ja sivuston huoltajana toivois, et näin mehevät keskustelut olisi oikealla alueella ja sopivan otsikon alla.

Toisin sanottuna, kun nuo myytävät pyörät on jo tainneet mennä, niin voinko antaa ketjulle nimen “Vintage- ja antiikkifillarit” ja keskustelu jatkuu entisellään. Heitän samalla avoimeen fillarikeskusteluun.

tnts - 8:42, 30.3.2009 » Toisin sanottuna, kun nuo myytävät pyörät on jo tainneet mennä, niin voinko antaa ketjulle nimen "Vintage- ja antiikkifillarit" ja keskustelu jatkuu entisellään. Heitän samalla avoimeen fillarikeskusteluun.
Miksei...?

okej, ketju muutettu. En kuitenkaan ruennut mitään viestejä muokkaamaan sen kummemmin.

Näin on hyvä.

Mä voisin lähipäivinä joutessani pistää tänne sepustusta tuosta omasta vanhuksestani ja sen kanssa esille nousseista huomioista ja ns. haasteista. Jos ei muuta niin tulee tuo fillarityyppi internettiin dokumentoitua.