Fixi kesäksi -apua osaamattomalle

Rotafiksaileen jos lähtee niin kannattaa harkita takajarrua kans. Oon nimittäin kerran äräffännyt ihan piruuttani Surlyn rattaan Formulan napaan, ja irtihän se lähti ekan koeajon aikana. Siellä rotafiksaussivulla sanottiin kyllä että rattaan saa paljon kireämmälle kuin ketjuruoskalla mutta itse en vakuuttunut. Siellä varoiteltiin kai myös että kierteet saa korkattua jos tarpeeks kiristää, mutta mielestäni kyllä kiristin se aikast tiukalle (ei ainakaan ketjuruoskan kanssa enää liikahtanutkaan kun sen olin ekaks äräffännyt.

Mahtaakohan muilla olla kokemuksia ko. menetelmästä?

En kyllä varsinaisesti suosittele kellekään lukkorenkaatta ajelua, mutta ainakaan ruuvilukitteen kanssa rotafiksatut rattaat ei oo tähän mennessä omassa ajossa pettäny, vaikka olen kyllä yrittänyt(esim. skidaillu 32mm kumeilla istualtaan).

oge - 8:05, 26.3.2009 » Sellainen kysymys tuli näin noviisina mieleen että onko mitään järkeä laittaa alkuperäisen takanavan tilalle flip-flop napa ja kasata vanha vanne uuden navan ympärille tai vaihtoehtoisesti hankkia uusi takavanne + napa + pinnat? Pyörän alkuperäinen vanne on merkiltään Rigida (36 reikäinen) ja kuuluu todennäköisesti pyörän alkuperäisosiin vaikkakin se on ulkopuolisesti ihan kelpokuntoinen.
Mä tein viime kesänä ekaa fiksikiekkoa havitellessani just niin, että purin vanhan 27" takakiekon ja laitatin siihen liikkeessä uudet pinnat ja flip-flop -navan. Vitutti viikossa. Lähinnä tietysti se, että noita 27" kumeksien valikoima on aika pieni. Napa, pinnat ja työ tuli nekin maksamaan yhteensä joku 140 euroa.

vanhan uudelleenpinnaamisessa on jotain tolkkua oikeestaan vaan jos napaakaan ei tarvii ostaa ainakaan uutena ja suorittaa kasaamisen ja rihtaamisen ite.

luultavasti halvimpia tapoja päästä fiksaamisen makuun on hommata käytetty fiksikiekko tai sitten suikkaroida olemassaoleva napa. jälkimmäisessä ei oo pakollista mut voi olla kiva pikkusen siirtää napaa ja kehää sivusuunnassa paremmin keskelle.

peräänkuulutan tässä pikkusen jos jollakulla ois tiedossa ne ohjeet miten jalkajarrunavoista saa fiksejä niin sehän ois jotakuinkin halvin kierrätyshipsteröintikeino sitten…

toki siis voi ostaa hienon fiksikiekon vaikka se ois kymmenen tai sata tai tuhat kertaa runkoa elitempi ja kalliimpi ja sitten siirtää sen tulevaisuudessa toiseen runkoon :slight_smile:

Ok! Kiitos tiedosta!
Itselläni on 28" kiekot joten kumien löytäminen ei tuottaisi ongelmia mutta täytynee vielä asiaa miettiä.

Eipä auennut keskiö ruuvari & vasara -menetelmällä. Täytyy varmaan nöyrtyä ja kiikuttaa runko korjaamolle alkuviikosta, ja antaa osaavamman kaverin katsoa että tuleeko siitä enää kalua.

Sitä vois tietysti kokeilla lyödä vähän väärään suuntaan tiukemmalle, sit taas auki päin, jos se avais kierteet.
Monesti oon tehny noin ja tajunnut että oonkin kääntänyt väärään suuntaan.
Yleensä tämä on käynyt polkimien kanssa jotka ovat olleet mystisen tiukalla :slight_smile:

Fiks-Ed - 6:50, 27.3.2009 » Eipä auennut keskiö ruuvari & vasara -menetelmällä. Täytyy varmaan nöyrtyä ja kiikuttaa runko korjaamolle alkuviikosta, ja antaa osaavamman kaverin katsoa että tuleeko siitä enää kalua.
Ratkaisin samanlaisen ongelman suihkuttamalla silloin tällöin liuotinta lukkorenkaan kierteisiin. Lopuksi naputtelin vasaralla ja meisselillä keskiön auki.

Jees, homma etenee.

Keskiön avaamisen suhteen tosiaan nöyrryin ja vein rungon korjaamolle. Siellä ne näyttivät tuolla samaisella ruuvari & vasara menetelmällä avaavan sen 10 sekunnissa. Itse en kai vaan uskaltanut lyödä tarpeeksi lujaa. No, keskiö tuli puhdistettua ja kiristettyä siellä nopeasti ja sopuhintaan.

Kiekotkin tuli jo postissa ja juuri äsken ennätin ruuvailla ne kiinni, ja kävin samantien ajamassa testikierroksen talon ympäri rauhallista kävelyvauhtia. Aika epävarmalta tuntui meno näin alkuun. Testin perusteella jarrut ovat toistaiseksi selkeästi tarpeen, joten ne täytyy laittaa kuntoon ennen uusia testiajoja.

Tänään pääsin tekemään uusia testikierroksia. Liikkeellelähtö varvaskoukkujen kanssa osoittautui suurimmaksi haasteeksi. Vastaan tuli sitten toisenkinlainen, pahempi ongelma.

Skidatessa tai sitten ylämäkeen voimalla runnoessa jokin tuntuu antavan välillä yllättäen vähän periksi. Kun esim runnoo ylämäkeen ja kampi antaa periksi, tapahtuu se seuraavaksi sitten taas skidatessa. Eli tuntuu että jokin liikkuu eestaas kun siihen kohdistuu tarpeeksi voimaa. Liikkuminen on ihan huomattavaa, eli ehkä arviolta joku vajaa 1/4 kampikierrosta. Ehkä, vaikea sanoa tarkalleen. Jotain on siis selvästi liian löysällä, mutta mitähän? Takaratas tuntuisi ensimmäiseltä arvaukselta, mutta onko muita vaihtoehtoja mikä voisi tehdä tuollaista? Eturatas? Ketjut? Takapyörä?

Vaikuttaa siltä, että ratas ja lukkorengas ovat löysällä. Mä ajelin koko talven suicidena, kyllä mulla oli lukkorengas, mutta se ei vastannut liian kapeaan rattaaseen.

Rattaan ja lukkorenkaan välissä on löysää. Ratas pääsee pyörähtämään sen neljänneksen.

M

Vedä ratas ensin kunnolla piukkaan ja sit vasta kiristät lukkorenkaan, muuten käy noin.

Ok. Ratas laitettiin paikoilleen jo liikkeessä, ja luotin sitten siihen enemmän kuin itseeni tässä asiassa. Ketjupiiskaa ei ole, joten täytyy siis kokeilla tuota rotafixausta seuraavaksi.

Rotafiksulla saat rattaaseen momenttia huomattavasti enemmän kun piiskalla vaarana on tosin jengojen korkkaus. Hyvä metodi, mulla tulos käytössä koko ajan.

M

off-topic, näitä liian kapeita rattaita/leveitä rattaiden kierteitä kun tuntuu löytyvän, niin pitäisikö sinun, SanttuT, ruveta sorvaamaan lukkorenkaita, joissa olisi takarattaan kierteiden yli menevä huullos?

MrHat - 8:03, 11.4.2009 » off-topic, näitä liian kapeita rattaita/leveitä rattaiden kierteitä kun tuntuu löytyvän, niin pitäisikö sinun, SanttuT, ruveta sorvaamaan lukkorenkaita, joissa olisi takarattaan kierteiden yli menevä huullos?
Tai onnistuisiko shimmillä tuo välyyden poistaminen

Rattaan pitää olla ensisijasesti tiukalla ja sen jälkeen lukkorenkaan.

Jos sitten on vielä klappia (=pyörän mukana tullut no-name ratas on liian ohut) niin mars suoraan kaupaan ostamaan kunnollinen ratas tilalle. 1-2 millin spacerin voi tietenkin laittaa esim. rattaan ja navan väliin mutta sitten on riskinä se että navan kierteet loppuvat kesken josta taas saattaa seurata helpommin kierteiden korkkaaminen kun innostuu vimmalla rotafixaamaan.

Eli älkää käyttäkö niitä valmispyörän mukana tulleita paskoja rattaita, se parin kympin ylimääräinen satsaus Dura-Aceen, Surlyyn tai EAI:hin kyllä kannattaa aina.

Fiks-Ed - 10:48, 11.4.2009 » Ok. Ratas laitettiin paikoilleen jo liikkeessä, ja luotin sitten siihen enemmän kuin itseeni tässä asiassa. Ketjupiiskaa ei ole, joten täytyy siis kokeilla tuota rotafixausta seuraavaksi.
Itse asiassa mä suosittelen että menet takaisin sinne liikkeeseen, ihan vaan osoittaaksesi miten kädetöntä niiden toiminta on. Asiakkaiden ja/tai viattomien sivullisten henki alkaa olla vaarassa tollasella meiningillä kun jätetään rattaat kiristämättä kunnolla.

No joo, mutta kun liike on Helsingissä ja minä Tampereella…