Rengasarvostelut

Meitsi digais, jos jengi sillai semisti yksilöis käyttötarkotuksia ottaessaan gummeja puheen alle: cityskidauskestävyys on ohuesti eri kuin lenkkisinkulakestävyys ja ylenen käyttökestävyyskin saattaa poiketa pistosuojauksen tasosta; lisäksi sitten vielä painot ja rullaavuudet ym.

Imo T-Servi on edelleen kova skidauskumi taakse, samoin Gatorskin ja 4Season eteen. Lisäksi diggaan enemmän Panaracerin Race L:stä kuin Veloflexin Corsasta alle 200 gramman lenkkikumina.

kid_scientifik - 14:58, 18.8.2011 » lenkkisinkulakestävyys
Eroaako tämä jotenkin vaihdelenkkikestävyydestä? Maantiekumeja on maailmassa aika paljon, ja niistä suurin osa varmasti kestää maantielenkkeilyä.

Ei eroa. Mutta: yksivaihde.net :slight_smile:

austone - 15:03, 18.8.2011 »
kid_scientifik - 14:58, 18.8.2011 » lenkkisinkulakestävyys
Eroaako tämä jotenkin vaihdelenkkikestävyydestä?
Sinkulalenkillä ajetaan hitaammin.

Tai oikeassti luulen ihan vakavissani, että takakumi on kovemmalla käytöllä vaihdelenkillä. Mitä nyt olen reilun 500 kilsaa maantietä vaihteilla ajanut, niin tunnen takakumin saavan enemmän rankaisua ylämäissä (fillarin perä heiluu putkelta mäkiä noustessa ja se kuluttaa takakumia). Silmämääräinen kumin tarkastelu vahvistaisi havainnon, mutta onpahan käytössä myös aivan eri rengas, kuin sinkulassa. Voi tosin johtua myös siitä, että Canyoni on paljon enemmän “laterally stiff,” kuin löysäperäinen Langsteri, ja välittää voiman kammista tehokkaammin takakumiin.

Pengoin foorumia mutten löytänyt sopivampaa ketjua seuraavanlaiselle: Onko kellään kokemusta krossikumi / lateksisisuri-yhdistelmästä? Eli onko järkeä / sanottavaa hyötyä ylipäätään, vasitenkaan maastopaineilla ajettaessa? Pro-krossaajathan käyttää tuubeja.

Kyselen kun odottelen uusia ja varsin kevyitä kiekkoja saapuvaksi, olen totaalisen pärähtänyt krossaamiseen ja nurkista löytyisi misukan 700x18/20-lateksisisurit. Mieli tekisi kokeilla 32mm nappuloiden kanssa muttei turhaan viitsi puhkoa kumeja, saattaisivat olla talven rullasessareihin passelit.

MTB-kehissä käytetään myös lateksia, mulla ei vaan ole hajua kuinka ne muuten kun kokonsa puolesta eroaa maantie-vastaavista.

Kiitos ja anteeksi, R.R.

Michelin Speedium 2.

Tuolla eräässä AMA-langassa on herkeämässä keskustelu em. renkaasta jota voisi jatkaa täällä että muutkin löytävät. Eli mitä huonoa on Speediumeissa? Hyvää on ainakin halpuus; CRC:ltä alta 8 eurolla irtoaa tällä hetkellä.

…montas lenkkisinkulointikilsaa(?) toi AMAn lähikuvassa näkyvä takakumi on sanut niellä tuohon kåndikseen päästäkseen?

Mulla on tyhjentynyt tänä kesänä kaksi Gatorskiniä ja yksi Michelin Krylion Carbon (kaikki 25-millisiä) Speediumit ovat kestäneet.

Ok, ihan yhtä paljon kilometrejä ei ole Speediumeille (25 mm) kertynyt, mutta ne ovat kyntäneet paskoissa paikoissa nekin. Siinä mielessä helposti CRC:n pyytämän väärtejä.

120km:
https://lh6.googleusercontent.com/-aahPnPlJ8m0/TkqnUr3pEgI/AAAAAAAAAyg/b1frcuP0k6c/s720/IMG_4942.JPG

Uusi:

Mä ajan 28-millisen T-Servin yhtä heikkoon happeen parilla tonnilla skidailupitoista kaupunkifixittelyä…

edit. äh, toihan näyttää semisileeksskidatulta jo tehtaalta lähtiessään

Skidaamalla saa kyllä melkein renkaan ku renkaan huonoon happeen äkkiä. Itse tuhosin panaracerin 23mm extreme duron hyvinkin vikkelään moisella. Nyt ollut ratapyörässä 23mm schwalbe blizzardit kiinni about 600 kilsaa ja koko ajan olen opetellut pois skidaamisesta muulloin kuin pakkotilanteissa. Eivät näytä edes ajetuilta. Sopii mulle, ei varmastikaan kaikille.

Blizzardit ovat tatsiltaan erinomaisen hyvät, myös 25- millisinä. Iisiin lenkkeilyyn palpaisella pyörällä jees, ei putoo kilteet hampaista.

EDIT: Syövät siis ilmaa max 8 yksikköä, vaikuttanee tohon tuntuma-asiaan.

Mainita täytyy vielä vredensteinin fortezza-kumekset, kestivät 23-millisenä ainakin maantieraaserissa aivan kauheaa rääkkiä ( kanttareista hyppimistä, fishtail-skidauksia, sorateitä yms. osastoa ). Saattaisin kokeilla fiksiinkin, ainakin lenkkeilyyn. Painetta menee se joku 11 baria. Rullilla tuli ajeltua moisilla viime talvena.

Niin juu: mulla ne Speediumit ovat sinkulassa. Eivät ole siis joutuneet skidailun uhriksi.

Bongattu kuukausi sitten - Tampere, Nekala, se iso kirppis siellä - Nokian umpikumisisuri 700-47C - hinnan unohdin, ehkä 2,80€ - paino arviolta n. 1,5kg

Mitäs 30mm-40mm sliksejä täällä suositellaan? + mistä voisi saada, ei jaksais tilailla ellei oo pakko (toki saa niitä linkkejä ulkomailleki laittaa)

Maastohöpöilyyn hommasin justiinsa 29-koossa eteen Maxxiksen Ikonin ja taakse samalta tehtaalta Beaverin, etummainen leveyttä 2.25 ja takana 2.0 kun toi kakkapökäle ei ota isompaa perään.

Ensivaikutelma: Hiekkapintaisella kovalla savipohjalla pito on tautinen edessä ja takana, irtosoralla takapää elää odotetuissa määrin. Ei paskemmat ollenkaan, varsinkaan hi5bikesin hinnoilla. 2.25 ralliranet lähtee myyntiin, pm jos kiinnostaa.

Onko muilla 4Season käyttäjillä ollut ongelmia pienten viiltojen kanssa? Kumilla ajettu 200km mankkiksen toimesta, ja mulla kilometrejä parikymmentä. Yksi muutaman millin pituinen viilto mennyt läpi asti, ja lukuisia muita pieniä pitkin rengasta.

Joo mulla on aika paljon noita viiltoja, mutta ne ei oo aiheuttanu ongelmia. Välillä oon kumiin uponneet kivet kyllä kaivanu pois.

Vieläkään yhtään kumista johtuvaa flättiä (ajajasta johtuva snakebite kyllä) ei ole 4seasoneilla tullu reilun 1000km aikana.

Hesa-hiekka meni Gatorskinistä läpi, teki reijän kudokseen ja 8 baria hoiti loput. Heivasin pullistuneen kumin roskiin ennen, kuin kokonaan repesi. Ihme kyllä sisuri oli ehjä (ellei ollut viime syksyn peruja).

Edit: Olihan sillä tosiaan ajettu ainakin 5000km. Eka kerta kuitenkin, kun kesärengas hajoaa alta.

Ei oo mikko ollu mitään ongelmia 4seasonin kanssa. Anteron hoitamasta kimpasta keväällä hankittua etukumia ei ole säästelty stadissa ja näyttää edelleen miltei uudelta. En mitään viiltoja tms. ole havainnut vaikka on ajettu lasin, keskustan työmaiden ja muiden ikävien asioiden läpi.