Gromada Sun Yellow

Jep, viestiä Pawelille kuvan kanssa on aikomus lähettää jahka kerkeän. Vaikka mies on avulias luonteeltaan, niin kielimuuri tekee asioimisesta turhauttavaa. Toivottavasti tilanne saadaan ratkaistuksi. Olettaisin, että hän käyttää samaa haarukkaa myös isommissa rungoissa (~60cm), jolloin ongelmaa ei synny. Oma runkoni on 55cm.

voithan aina toki lyödä tuohon ahead-stemmin jos ei muuta järkiratkaisua löydy. Edellyttäen, ettet ole pilkkonut kaulaputkea ihan nysäksi vielä.

^ Liian myöhäistä tälle.

Gromada-mies diagnosoi ongelman niin, että hänen leimatessaan ruotoputken ulkopinnalle kokonumeron 55, hän käytti putken sisällä 22 millistä kappaletta 22,2 millisen sijaan. Ja kas, juuri tuohon kohtaan stemmi stoppaakin. Paljaalla silmällä en kyllä näe mitään selkeää kuprua tai vastaava putken sisäpinnalla leimakohdassa.
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/Gromada/IMG_4888.JPG

Herra ehdotti putken väljentämistä kyseisestä kohdasta käsiporalla, millaista en omista. Eilen viilailin putken sisäpintaa tunnin verran ilman erityisen suurta menestystä. Olisiko ihmisillä vinkkejä paremmista tavoista työstää moinen kuntoon? Gromada lupasi kyllä lähettää uuden haarukan, jos ei natsaa, mutta mielummin hoitaisin tämän kondikseen.

Ota uus haarukka, koska toi on sen jampan moka. Voit sitten fiksailla tuon alkuperäisen varalle tms.

Lähinnä omaa laiskuuttani ja kärsimättömyyttäni tässä ajattelin, kun mielestäni olisi helpompaa hoitaa tämä pienehkö, mutta erittäin turhauttava ongelma kuntoon kuin venata uuden haarukan valmistusta, maalausta ja postitusta, jonka jälkeen ruotoputki pitäisi vielä lyhentää sekä poistaa ohjainlaakerin alakooli vanhasta haarukasta ja asentaa uuteen. Toki nyppii, kun uutena ostettu runko ja haarukka eivät ole virheettömässä kunnossa, jossa niiden pitäisi olla.

voiko nyt paljastaa, että Gromadan rungoissa on ollut muutakin vikaa.

Mies on tosi mukava ja silleen, mutta vähän b-tasosta tavaraa liikkuu.

Jostain kivijalkakaupasta löytyy varmaan tuohon käypäinen kalvain, jolla tuon saa sopivaksi…

Zigura - 16:23, 22.9.2011 » Lähinnä omaa laiskuuttani ja kärsimättömyyttäni tässä ajattelin, kun mielestäni olisi helpompaa hoitaa tämä pienehkö, mutta erittäin turhauttava ongelma kuntoon kuin venata uuden haarukan valmistusta, maalausta ja postitusta, jonka jälkeen ruotoputki pitäisi vielä lyhentää sekä poistaa ohjainlaakerin alakooli vanhasta haarukasta ja asentaa uuteen. Toki nyppii, kun uutena ostettu runko ja haarukka eivät ole virheettömässä kunnossa, jossa niiden pitäisi olla.
Ota nyt kuitenkin se uus haarukka ja työstä myös tuo vanha toimivaksi.

No mutta, mitä teen ylimääräisellä haarukalla? Kämppä on jo täynnä yhtä sun toista pyörää ja palikkaa, jotka odottavat juuri sitä projektia, jota ei koskaan tule. Voisin käydä Visalla jyrsimässä tuon kuntoon, niin saisi tästäkin projektilangasta iloisemman.

Smurf - 16:33, 22.9.2011 » voiko nyt paljastaa, että Gromadan rungoissa on ollut muutakin vikaa. Mies on tosi mukava ja silleen, mutta vähän b-tasosta tavaraa liikkuu.
Siitä en osaa sanoa, onko työn jälki tasaisesti epäonnistunutta vai osuiko mulle maanantaikappale käteen. Jonkun kuvan bongasin Flickristä, missä Gromada-rungon putket olivat irronneet liitoksistaan parin kuukauden ajon jälkeen. Kai sitä saa mistä maksaakin, kun tuossa hintaluokassa ei ole paljoa valinnan varaa, jos haluaa ei-liukuhihnatuotantona valmistetun teräsratarunkon muhveilla ja vapaavalintaisella värillä. On se Columbuksen tarrakin ihan kiva, vaikkei siinä luekaan Genius tai SLX. Vispi tilaukseen sitten ens kerralla.

Ota nyt edes se keulan hinta hyvityksenä. Asiakkaan ei tarvitse maksaa toimittajan kämmejä.

konkeli - 8:40, 23.9.2011 » Ota nyt edes se keulan hinta hyvityksenä. Asiakkaan ei tarvitse maksaa toimittajan kämmejä.
+1. Jos kukaan asiakkaista ei kehtaa edes valittaa, niin polakki jatkaa paskan tekemistä.

+1 - vaikka tuon saakin kondikseen oikeanlaisella jyrsimellä, niin valmistajan feelu on sen verran ilmeinen, että ehdottomasti joko uusi hankura tai fyrkat bäks

ota uus haarukka.

Ai niin, tää tuli valmiiksi. Testilenkki vaikutti lupaavalta.

Yksityiskohtakiusottelu ennen AMAa.
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/Gromada/IMG_4903.JPG

Massive likez! AMAa odotellessa…

Viime kesänä Gromada näytti tältä (AMA täällä):
http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/Gromada/ama/IMG_5135.JPG

Tällä hetkellä tältä:

Tekisi mieli päästä ajelemaan jo, mutta takanaabeli on jumissa Puolan “tehtaalla”. Eturieska vaihtui miehekkäämmäksi, polkimet lukkiksiin ja satulatolppa Campaan. Pari Columbus-tarraa tuli myös lätkäistyä satulaputkeen. Ketju on ratakireydellä, koska se pyörii paremmin ja on hellempi laakereille™

Sain kiekot viimeinkin kasattua. Ohjaamokin meni samalla vaihtoon: Noodle luovutettiin arkipyörään ja arkipyörä luovutti rattaan.
http://farm8.staticflickr.com/7077/7177693101_7545c2368b_c.jpg
Onko noihin Mackeihin pakko sorvata lukkorenkaalle italokierteet… Nyt mun värikoodattu lukkorengas ei sovi :frowning:

http://farm8.staticflickr.com/7103/7362918594_9967e8f34b_c.jpg
Zippin vannenauhassa ilmoitettiin maksimipainekestävyydeksi 125 psi. Saas nähdä miten käy, kun pamautan ensimmäistä rotvallia päin.

Onks tää saatu jo takas kadulle? Kesäiset kuvat ilman krapulatärinöitä päivityksistä kiinnostaa.

Ajoin testilenkin tiistaina ja aika hyvältä tuntui. Tangosta puuttuu gripit, mutta muuten kasassa. Katsotaan, jos jollain on kamera huomenissa.