Roadmasterista fiksi ?

Tuli varmasti jo selväksi, mutta kompataan nyt viä että näin on.

Tässä oma kulkupeli

Sen lisäks on tullu vastaan ihan valmiita sinkula/fiksi road mastereita mm. Tampereen Koskarin Intersportissa.

Takavaihtajan perusteella filo on vuodelta 1981. Ruostetta siellä täällä eli pyörää on säilytetty ulkona jonkin verran. Stongan “champion” palikka on myös itselleni uusi tuttavuus.
https://picasaweb.google.com/103272392777989777050/Nishiki?authkey=Gv1sRgCI_BiJG-8vSo-AE&feat=directlink

Näpsäkkä runko, tykkään.

fobba - 20:29, 2.6.2011 » stongan "champion" palikka on myös itselleni uusi tuttavuus.
Niin mikäs on juttu tuon "road champion":in taustalla? Mulla on samanlainen stonga joten kiinnosta.

Eikös se oo vaan Sakaen halpispään droppitanko.

Nätti on tuo runko!

tuolta löytyy jotain dataa stongista mid80’s.
http://www.equusbicycle.com/bike/sakae/catalog18/index.html
valitettasti juuri tuota mallia ei nimen peruusteella löydy, mutta vastaavanlaisia kyllä.

fobba - 22:19, 2.6.2011 » tuolta löytyy jotain dataa stongista mid80's. http://www.equusbicycle.com/bike/sakae/catalog18/index.html valitettasti juuri tuota mallia ei nimen peruusteella löydy, mutta vastaavanlaisia kyllä.
No ei se sitten ainakaan halvin mahdollinen sentään ole kun on toi "double tube". Tai halpuudesta en tiedä mutta ei ainakaan raskain.

mulla on ollut kaksi road master konversiota ja hyvin on toiminut. tässä toinen niistä, joka on edelleen päivittäisessä käytössä.

¨tuo stonga on todella kevyt alumiinia kun on. Kuningas kulkurissa ollut sama vakiona.

Ja lisää roadmasteria, hyvin palvelee.

http://img200.imageshack.us/img200/7025/9939.jpg

Oisko roadmaster-kunkuilla tietoa satulatolpan halkaisijasta ? Omasta on poissa ja uutta pitäisi saada tilalle.

sakae road champion on mun yks lempparitangoista, kevyt ja mukavan mallinen, tarpeeksi droppia ym. malli on muuten 98% sama kun cinelli campione del mondo

fobba - 14:16, 8.6.2011 » Oisko roadmaster-kunkuilla tietoa satulatolpan halkaisijasta ? Omasta on poissa ja uutta pitäisi saada tilalle.
muutamakin ystävällinen foorumilainen vastasi tolpan halkaisijaksi 26,4mm. Valitettavasti ei kyllä tuollane mahu. Voi olla, että kyseessä oli uudemmat roadmasterit kun näitä on käsittääkseni tehty aika pitkällä aikavälillä. Omani on vuodelta -81. Tänään tohtorille runko kainalossa ja sovittamaan.

Omassa -81 Roadmasterissa tolppa on 26,0 mm. Ostin Tohtorilta tämän:
SR

Rungon ikä selviää keskiön alapuolelta löytyvän sarjanumeron alusta, E (Eurooppa) B (1981).

Vastaavasti A (80), B (81), C (82), jne.

M. Hulot - 9:54, 16.6.2011 » Omassa -81 Roadmasterissa tolppa on 26,0 mm. Ostin Tohtorilta tämän: [SR](http://www.pyoratohtori.fi/kuvat/2009_09_19/2009_10_09/2600%20seatpost.JPG) Rungon ikä selviää keskiön alapuolelta löytyvän sarjanumeron alusta, E (Eurooppa) B (1981). Vastaavasti A (80), B (81), C (82), jne.
Jos tuolla mennään niin EA europe 1980, voi olla. Kattelin aikasemmin jostain netin syövereistä, että EA ois ollu 1981 mutta tiedä häntä. Kyllähän tuossa on tietysti järkeä, että A merkkais "nollaa". Uusi tolppa hommattu ja kooksi osoittautui 26,2mm. Istuu hyvin. Vielä kun sais jostain jarrukahvan tuohon droppiin; nyt kiinni maantietanko ja toivetta olisi tuolle "mini"kahvalle yläotteelle

Ulkomuistista heitin tuon koodiston ja väärinhän se tais mennä. Tuollahan niitä oli selvitetty. Runko oli mulla EB, vaihteet ja jarrut leimattu 81.

Kuva uudella tolpalla ja satulalla.

viel kun keksis mitä tuon jarrukahvan kanssa teen. Myös tankonauhat uupuu. niin ja satulaa pitää kääntää vähän takakenoon.

Pakko kysyä kävitkö Tohtorilta hakemassa tässä kahden päivän sisään tämän?
Kysyn koska metsästän samaa tolpaa ja hyvä nähdä miltä se näyttää pyörässä…

Pineapple Force - 22:29, 17.6.2011 » Pakko kysyä kävitkö Tohtorilta hakemassa tässä kahden päivän sisään tämän? Kysyn koska metsästän samaa tolpaa ja hyvä nähdä miltä se näyttää pyörässä..
joo kävin. Aika hauskan näkönen ja sopii retrofillariin. Sais olla muukin "alumiini" tuollasta kiiltävää. Esim stemmi.

^
Se onnistuu poistamalla anodisointi esim. kodin putkimiehellä tai karusti hiomalla ja sitten esim. Autosolilla, ihan käsipelillä saa aika hyvin kiiltävää. Sulla kun on jo stonga kiinni niin ei kannata varmaan ruveta irrottamaan sitä kuitenkaan.


Ite kokeilin joskus.

Hieno pyörä, runko on makee ja etukiekko vaikka onkin modernimpi niin mun mielestä aika hyvin sopii tohon. Jarrukahvaksihan vois jostain metsästää jonkun tuumaisella clampilla olevan esim Dia-Compe Goldfingerin, sen saisi suoraan stemmin viereen eikä se olisi niin näkyvästi törröttämässä tangosta. Toisaalta riippuu kanssa, että tykkäätkö jarruttaa yläotteelta.