Muualla myynnissä

Titanium maantiepyörä

De Rosa- runko Moroja
Kyllä meitä on moneen junaan …arvatkaapa harmittiko kun ex-aktiivipyöräilijä
oli myymässä De Rosaansa , josta sovittiin pyynnin mukainen kauppa ynnä muuta rompetta päälle , niin menee tänä aamuna perumaan kaupan. ( JA nyt en todellakaan tinkinyt, ei käynyt mielessäkään )

  1. kerta meikälle tänä syksynä , ekallakin kerralla myyjänä keski-ikäinen " ex- pyöräilijä" Seinäjoelta… Jotakin rotia kaupankäyntiin, kiitos.

JT

^ Ikävää tietenkin mutta jos myyjä heräsi myymänsä tuotteen todelliseen arvoon jonkun muun tekemän paremman tarjoukset myötä niin en kokisi tässä tapahtuneen varsinaista rikosta.

Itse kuitenkin olit - yhdesta näkövinkkelistä katsoen - rasvaisia käsiäsi hieroen ja itseksi tyytyväisenä hihitellen käytännössä ryöstämässä myyjää.

jussi - 7:27, 3.11.2010 » ^ Ikävää tietenkin mutta jos myyjä heräsi myymänsä tuotteen todelliseen arvoon jonkun muun tekemän paremman tarjoukset myötä niin en kokisi tässä tapahtuneen varsinaista rikosta. Itse kuitenkin olit - yhdesta näkövinkkelistä katsoen - rasvaisia käsiäsi hieroen ja itseksi tyytyväisenä hihitellen käytännössä ryöstämässä myyjää.
Jep , mutta eikös kunnon kauppatapaan kuulu ilmoittaa ostajakanditaalille, että on saanut paremman tarjouksen ?? Tällöin 1. kanditaalilla on mahdollisuus korottaa jne. OK , soittelin kaverin kanssa asian läpi, ja hän haluaakin pitää pyörän itsellään.

JT

PS. Ja ilokseni pitää todeta, että ykxvaihteisessa kaupankäynti sujuu boenosti :slight_smile:

Pääsääntö: Ei korotuksia, sopimus sitoo!

1100-luvun Italiassa pääsääntö oli sama kuin 2010-luvun Yksivaihteessa.
Pacta sunt servanda (lat. “sopimukset on pidettävä”).

1920-luvun pohjoismaissa pääsääntö oli sama kuin 2010-luvun Yksivaihteessa.
Laki varallisuusoikeudellisista oikeustoimista 228/1929 - Ajantasainen lainsäädäntö - FINLEX ® (huom! Edelleen voimassa oleva säädös)

2010-luvun Suomessa pääsääntö on sama kuin 2010-luvun Yksivaihteessa.
Pääsääntöisesti sopimus irtaimen esineen kaupasta sitoo ja omistusoikeus kaupan kohteeseen siirtyy tällöin sopimuksen perusteella. Turha puhua rikoksista, korotusoikeuksista, uusista neuvotteluista tms. ^. Kyse on vain siitä, että myyjän velvollisuutena on harkita kauppahinta ja kaupan kannattavuus ennen kaupan tekemistä eikä em. pääsäännön mukaan tämän ajankohdan jälkeen myyjällä ole vetäytymiseen enää mahdollisuutta ilman syyllistymistä sopimusrikkomukseen. Poikkeuksena laajemmin voidaan mainita, että esimerkiksi vilpittömässä mielessä olevaa irtaimen esineen hallintaansa saavaa sivullista (esim. uusi ostaja) ensimmäinen kauppa ei sitoisi mutta tämä onkin poikkeustapaus eikä vaikuta alkuperäisen ostajan ja myyjän väliseen sopimusrikkomukseen.

Jos myyjä ei ole muuhun sitoutunut eikä kauppatavasta (esim. Suomen pyöräromuja kaupittelevien järkevien ihmisten hyväksymä kauppaperinne) muuta johdu, pääsääntöisesti kauppa sitoo sopimuksen perusteella ja sillä hillosipuli!

Yksinkertaista polkupyöräkauppaa mutta hankalaa juridiikkaa. Sellaista se elämä on.

p.s. taisinkin itse kirjoittaa tästä hieman hankalasta aiheesta taannoin eräänlaiset varjo-ohjeet näille sivuille…

sain tämmöisen mailin unkarista:

^Jos joku lähtee tilailemaan niin olisin valmis ostamaan takakiekon

^mukana yhdellä parilla…

jos tuo paljastuu joksikin nigerialaishuijaukseksi, niin muistakaa, että minä vain postasin saamani spammin tänne. En aio itse tilata enkä saa tänne tilatuista kiekoista kymmenyksiä. :slight_smile:

Krtctrctekit kiinosta. Mut on toi vähän riskaapelia kyllä. Only via bank transfer. jepjep

…just tuli puhetta esim. craigslistiltä etänä ostamisesta, ja on niitä muitakin (vielä) riskaabelimpia tilauksia laitettu vetämään.

Mutta. Eikös täällä joku ollut parhaillaan tuolla Budapestissä? Pientä vaivanpalkkaa vastaan tilaus vetämään paikan päältä? Näyttää puoti olevan tuossa kohtuullisen keskussa vielä, pari korttelia Oktogonilta…

tnts - 22:05, 3.11.2010 » jos tuo paljastuu joksikin nigerialaishuijaukseksi, niin muistakaa, että minä vain postasin saamani spammin tänne. En aio itse tilata enkä saa tänne tilatuista kiekoista kymmenyksiä. :)
Elokuussa tuli käytyä tuossa liikkeessä, ja vaikutti varsin luotettavalta mestalta. Mukava henkilökunta ja hinnat kohdillaan. Itselleni sieltä tarttui mukaan Bagaboon laukku ja u-lukkopidike.

^^^^^^ Mukana kans yhdellä parilla

Tuleeki Magyar Xpressit :slight_smile: “Joo, ne on ihan samat. Ne on Michen lisenssillä valmistettu” niihän ne kaikki on…

(jossain tsekkoslovakialaisessa soramontussa)

Jos joku lähtee tilaamaan, niin voisin ottaa yhden parin kans!
Järkkääjälle pientä voitelua väliin?

fillarji - 9:58, 4.11.2010 » http://www.huuto.net/kohteet/gios-torino-super-record-1979-kilpapyora/155287115
pysyykö joku perässä, et monettako kertaa tuo on huudossa ja mikä on ollut aloitushintojen haitari? ja monestiko ko linkki on postattu tänne?
tnts - 10:30, 4.11.2010 »
fillarji - 9:58, 4.11.2010 » http://www.huuto.net/kohteet/gios-torino-super-record-1979-kilpapyora/155287115
pysyykö joku perässä, et monettako kertaa tuo on huudossa ja mikä on ollut aloitushintojen haitari? ja monestiko ko linkki on postattu tänne?
http://www.huuto.net/fi/showlist.php3?seller=oldnro7&status=DC&order=L

Tarmon Lähikaupassa Analog-kompliitti suht hyvässä tarjouksessa:
http://www.hi5bikes.fi//product_details.php?p=2429

Tunturi ProfessionalKepö, Hämeenlinna, 59 cm, 170 e.