Muualla myynnissä

Ja myyty on. Ei tosin mulle. Onnea vaan sille kuka ikinä tän sai?

http://www.fillari-lehti.fi/perus/torikuvat/m20101021163749_m.jpg

samalla myyjällä myös halvempi Basso
http://www.fillari-lehti.fi/perus/torikuvat/m2010102115522367_m.jpg

ei paljon vaihdebasso kiinnosta ton rossinin jälkeen. toisaalta kreisit kiekot ovat kieltämättä.

^ ihan totta. mutta tiedoksi kuitenkin, jotakuta voi kiinnosta.
E: niin, ihan katu-uskottavat kiekot kuuluu kauppaan :slight_smile:

Toi Rossin on sikäli kiinnostava, että se muistuttaa hyvin paljon ulkonäöltään mun maantiepeliä, lähinnä tarrojen ja rungon viimeistelyn kuten muhvien osalta. Ois kiva tietää tuosta jotain speksejä, ja taustatarinaa. Oiskohan tuokin samoilta ajoilta kun Rossineita on tuotu enemmissä määrin Suomeen? Enemmän “bulkkia” ilman putkitarroja yms? Tai just joku samankaltainen tilaus kuin ne Velosportin pursuit-Olmot.

^ on tuotu, vissin jonkun turkulaisen liikkeen toimesta. ASB muistaa ehkä paremmin vanhoilta rataparroilta kuullun tarinan? legendan mukaan niitä meni jopa kaatikselle kun eivät kelvanneet aikoinaan kenellekkään.

ja täsmälleen samanlainen rossin pista löytyy yhdeltä palstalaiselta ja toinen rikkoi toisen vastaavan kesällä poolossa. plus se sun keula on tuollaisesta samanlaisesta. tuo malli ei muuten ilmeisesti yllättäen ole columbusta vaan jotain muuta enemmän no-name putkea.

ullatuuuus etta meni pikaisesti. onnea uudelle omistajalle.

Joo, oon vähän noita taustoja ettinytkin, mm. täältä. Sen, joka kesällä meni rikki, näinkin joskus kesällä kaupungilla. Ja joo, sen keulankin (josta oon muute vielä sen femman pystyssä) yhdistin tuohon malliin. Muutamankin henkilön kanssa oon joskus aikoinaan jutellut, että just noita Rossinin runkoja ois tuotu Suomeen ja kasailtu sitten täällä, en muista että minkä tehtaan toimesta. Vois käyttää tota hakua, täältä taitaa löytyä. Ratapyörät nyt on siinä mielessä vähän eri juttu, että niitä ei varmaan niin isoja eriä oo myyty harrastamista/kuntoilua/tms varten kuten noita halvemman pään maantiepyöriä, mutta saattaahan näillä Infinityillä (1,2,3) ja esimerkiksi tuolla pyörällä olla jotain samoja polkuja takanaan.

Fillarifoorumilla myös jollain tuollainen: Kuva
Mikähän tuo pystyputken tarra on?

edit. ois itse asiassa ihan kiva joku ketju missä vois jotenkin kootummin keskustella esim vaikka tuon Rossinin kaltaisista tapauksista, eli milloin ja miten niitä on tuotu maahan, missä käytetty, ynnä muuta. Myös vanhoja, suomalaisia katalogeja (joistain merkeistä ei löydy juuri mitään tietoa netistä) tms vois sinne keräillä, oon niitä nähnyt kuitenkin. Itse kun oon nuorempi kun valtaosa näistä pyöristä, mukaanlukien omani, niin olis kiva vähän kartoittaa taustoja. Joku pappa joskus kyllä bussissa selitti pitkän tovin suomalaisesta ratapyöräilystä ja siitä, kuinka parhaat ajoi Rossinilla ja Campagnolo on pyöräilyssä yhtä kuin paras, mutta sen humalainen ulosanti ja ehkä omien saavutusten lievä korostaminen ei antanut ihan selkeintä kuvaa.

Nå våihan pimppi. Ois muuten kelvannut Rossiini tohon hintaan… Onnea vain ostajalle

edit: niin ja sittenhän mun piti linkata tämä, mutta unohtui kun tuli toi Rossin eteen.

talvipyörä läjään ja rossini seinälle talveksi :wink: valitettavasti mulle ehkä sentin liian iso mutta jos ei koeajon jälkeen tunnu hyvältä niin ainakin yks frendi jonossa ottajaksi… takakiekossa kuulemma venäläinen silkkituubi…

jussi - 17:02, 21.10.2010 » tuo malli ei muuten ilmeisesti yllättäen ole columbusta vaan jotain muuta enemmän no-name putkea.
Jep, kuulostaa Suomi-Rossinilta. Minkähän kokoinen satulatolppa yms? Voiskohan tuo putki olla esim Falckia? Oliskoha joku harjoitusratapyörä jollekin joukkueelle tms? Vois ruveta vähän ratkomaan tätä arvoitusta, mutta tän ketjun ulkopuolella.

^ saako tulla joskus koettaa?

^ Oli kai juurikin tuo Falck, ja Tunturilla on ollut joku yhteys Rossiniin josta on täällä ollut puhetta joskus. Jarkko mahdollisesti tietänee enemmän, tai ainakin toi ylle linkattu pyörä taitaa olla Jarkon kappale.

Sirkus - 17:05, 21.10.2010 »
jussi - 17:02, 21.10.2010 » tuo malli ei muuten ilmeisesti yllättäen ole columbusta vaan jotain muuta enemmän no-name putkea.
Jep, kuulostaa Suomi-Rossinilta. Minkähän kokoinen satulatolppa yms? Voiskohan tuo putki olla esim Falckia? Oliskoha joku harjoitusratapyörä jollekin joukkueelle tms? Vois ruveta vähän ratkomaan tätä arvoitusta, mutta tän ketjun ulkopuolella. ^ saako tulla joskus koettaa?
joku yö kellotetaan kilsaa mäkelänkadulla... startti sieltä märskyn lukiolta ja alamäkeen :d

Ei tuo varsinaisesti no-name-putkea ole, joskaan ei kovin Muotiuskottavaa. Mulla on sellainen käsitys, että ainakin tuo omani on Raikan Raudan varastosta peräisin, ja lienee juotettu Rossinin tarun viimeisinä vuosina.

^ noh, vähemmän tunnettua pyöräilyyn liittyen kuitenkin kuin vaikka Columbus:

Niin. Ei Falckia toki Hipsteriraamatusta löydä.

Onko tossa muuten minkä kokonen satulatolppa, entä putket, onko ohennettua? Kattelin, että toi Falck ois ilmeisesti tehnyt pitkälti tasapaksuja putkisettejä, ja usein jättänyt liimaamatta omaa tarraansa runkoihin joten tuolla perusteella mun Rossin saattais kanssa olla tuota putkea. Ei nyt mikään olennaisin tieto pyörästä, mutta ihan kiva tietää.

27 mm kieppeillä se on, en muista tarkalleen. Ohennuksistahan ei pysty sanomaan mitään, kun ei niistä tarroissa lue eikä internetistä löydy oikeastaan mitään tietoa. Ei tuo mikään syntisen raskas ole, mutta toisaalta se on perkeleellisen kova (katu)ajossa, mikä viittaa joko paksuun tai jäykkään putkeen.

jarkko - 2:12, 22.10.2010 » Niin. Ei Falckia toki Hipsteriraamatusta löydä.
Niin ei löydä ei.

Mutta miksiköhän noin 98% kaikista Italialaisista pyöränvalmistajista käytti nimenomaan Columbusta, toki joskus muiden vastaavien teräkäsentuottajien tuotteiden rinnalla, 2000-luvun alkuun saakka, eikä vaikka sitä Falckkia.

^ Columbuksella parempi brändi, parempi myyntineuvottelija, paremmat hinnat tai ehkäpä jopa parempi laatu? Syitä on varmaan useampia, yleensä teollisuudessa ensinmainitulla on suurin paino.