Vapaarattaan poisto?

Jumalauta, että voi olla tiukalla tuo ratas! Counterclockwise, vaan ei perkele lähe!

Tuppaavan olemaan. Kannattaa hyödyntää ruuvipenkkiä: vapaaratastyökalu siihen kiinni, kiekko käsiin, asettelu kohdalleen ja kiekkoa kiertämään.

Vapaarattaan irrotuksesta vapaarattaan irrotukseen…
http://www.bmxultra.com/reviews/pictures/acs/acs_crossfire_freewheel2.jpg

ACS Crossfire tarttis oman 6-lovisen työkalun mut ei huvittais ostaa sellasta, kun en vältsisti toista Crossfireä tule koskaan ostamaan. Onks kukaan onnistunut irrottamaan tällästä muuten? Huollossa voisin tietysti käydä tuon irrotuttamassa mut epäilen et tota työkalua ei varmaan jokaisesta huoltamosta löydy…?

Etenkin jos sitä vaparia ei aio enää käyttää, ja on ruuvipenkki käytettävissä. Tuolloin sen saa itsekin irroitettua ilman oikeaa työkalua, kun sen vaparin ensin purkaa siinä navassa kiinni olevana. Siitä vaparin rungosta saa ruuvipenkissä otteen. Joistain siten että säilyy vielä täysin ehjänä, joistain heikommin.

Sen aikaa koitin jakarilla, että sain rystyset verille. Huomenna yliopiston ruuvipenkki käyttöön.

Kävisikö tekniikaksi tuurna (meisseli) & vasara?

ziGo - 20:51, 23.4.2013 » Sen aikaa koitin jakarilla, että sain rystyset verille. Huomenna yliopiston ruuvipenkki käyttöön.
Tosi tiukka OT, mutta missä uliopistossa on ruuvipenkki käytettävänä?

Eiköhän kaikissa Teknillisissä ja muotoilua kouluttavissa ainakin.

Luokanopettajaks ku opiskelee nii on kaikki hyödyllinen käytössä. Leikkimistä koko koulu ja ala. Vois jopa puhua leikkiyliopistosta.

Mull Dundane - 21:00, 23.4.2013 » Kävisikö tekniikaksi tuurna (meisseli) & vasara?
Oon kuullut et yhtä crossfireä ois koitettu irrottaa tällä menetelmällä tuloksetta. Noi lovet on niin hirmusen pienet etten ihmettele.

Yhden vammasen dictan vaparin (jossa ei muuten pai te vei ollut viralliselle irroitustyökalulle mitään lovia - fit & forget, ehehe) poistin yksinkertaisesti avaamalla sen pinspannerilla noista pienistä reikälöistä jotka tossa ACSänkin kuvassa näkyvät. Avautuu myötäpäivään vähän niin kuin lukkorengas. Sen jälkeen koko vapari levisikin osiin, täysin vaseliinittomat kuulat vierivät pitkin lattiaa ja napaan jäi kiinni enää vaparin runko. Sen jälkeen huomasin, että rungon ulkoreunalla oli lovet jotain jousia varten. Otin jouset irti, sovitin haka-avaimen pään yhteen tyhjään loveen ja pyöräytin sillä vaparin rungon irti. Helposti lähti mun tapauksessa. Dicta - ei koskaan enää.

iivo - 17:50, 23.4.2013 » Vapaarattaan irrotuksesta vapaarattaan irrotukseen... http://www.bmxultra.com/reviews/pictures/acs/acs_crossfire_freewheel2.jpg ACS Crossfire tarttis oman 6-lovisen työkalun mut ei huvittais ostaa sellasta, kun en vältsisti toista Crossfireä tule koskaan ostamaan. Onks kukaan onnistunut irrottamaan tällästä muuten? Huollossa voisin tietysti käydä tuon irrotuttamassa mut epäilen et tota työkalua ei varmaan jokaisesta huoltamosta löydy..?
mulla on ACS:n sopiva avain Kilossa.

Ja meikällä on Konalassa toinen.

Mulla kanssa chargen kiekosta piti saada ratas irti. Kävin parissakin huollossa kyselee, et onnistuuko, mutta sain jotain epämääräistä vastaukseksi. Sain mokoman irti sitten ihan omin avuin. Kulmahiomakoneen laikanirrotustyökalulla. Tai mikä nyt lieneekään oikea nimi.

Ruuvinpenkin avulla irtoskin sitte melko helposti.

Vinkkinä niille, joilla ei oo ruuvipenkkiä käytettävissä: ontto metalliputki, jolla saa jatkettua lenkkiavainta tai jakaria.

300mm jakarilla ei toivoakaan saada vapaaratasta irti, 400mm lisävarrella ei tarvitse edes irvistää.

Se on tuo fysiikka vaan ihime hommaa.

Mun Crossfire on Jyväskylässä ja ainakin toistaiseks vielä onnellisesti ajossa. Kyselimpähän nyt lähinnä sen vuoks, kun tämä topicci oli taas esillä. Mut vähän sellanen olo et toi vapari voi levitä millon tahansa ja sit oon ns. kusessa

No terve, mulla on takakiekossa sellainen vapaarattaan lukkorengas joka näyttää siltä, että Park bbt-18 menis siihen (siis 8 splineä). Mutta ei se saatana mene, on sen verran väärän kokoinen ettei mee ees vasaralla paikalleen. Minkälaisen työkalun mä siihen tartten? En nyt jostain syystä osaa googlata :frowning:

Vai onko se joku saakelin maanantaikappale, koska kyllä siihen pitäis 8-spline/vapaaratatyökalun mennä…

EDIT öh, jos olis toinen ketjupiiska ni näemmä irtois, mut ei jaksais toista hankkia :frowning:

EDIT2 MIHIN PASKAAN MÄ OON TAAS KÄTENI ISKENYT (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ elikkäs siis se lukkorengas on sen kokoinen että se menee samoille kierteille kuin vaikka, no, kierteellinen vapaaratas. Mut en mä edes löydä internetistä sellasta lukkorengasta. Jokin on nyt väärin.

Sain pallon tehdä kuvakooste tänne dictan irrottamiseen hajoamisesta, joten tästä lähtee. Toivottavasti joku löytää apua.
Tätä ohjetta käytin: Freewheel- destructive removal

Mallina on siis tälläinen jossa ei hahloja työkalulle

Joten jos haluaa rattaan irti, joutuu koko roskan purkamaan.

Ekana irrotetaan kansi päältä. Lähtee myötäpäivään auki. Itse käytin tähän terävää tuurnaa ja vasaraa.

Vastassa on sitten läjä kuulalaakereita. Ja samanlainen kasa löytyy myös rattaan toiselta puolelta. Paras idea ei siis ole nostaa ratasta ajatuksella, että kippanpas nämä tästä. Opin tämän ns kantapään kautta.

Sitten vain loppuosa ruuvipenkkiin ja kääntö vastapäivään tietenkin. Itse asetin niin että kynsien kohdat osuvat ruuvipenkin leukojen väliin. En huomattavaa vahinkoa tainnut saada aikaan.

En osaa sanoa minkä verran kuulia tuohon menee koska osa on jossain kadotuksessa, enkä ole sitä jaksanut vielä googletella. Jos jollakulla siihen on vastaus niin otan sen mielelläni vastaan.

Tässä vielä jos jotain kiinnostaa kuulien koko.