Toimintamalliohjeita ilmoituksen laittajille

Ehkä sympaattisin kommentti vähän aikaan.

bronto - 19:39, 14.4.2011 » kiellettyä paitsi joskus ja/tai tietyiltä foorumilaisilta
Kyllä se niin on että annetut säännöt koskevat kaikkia.

Okei no mun puolesta tää on sitten ihan selkeetä. Jatkakaa.

Jos suurin ongelma noiden vaihdekamojen myynnissä on etusivun täyttyminen, niin eikö olisi helpointa pudottaa nuo MYYDÄÄN/OSTETAAN -ilmoitukset pois tuolta etusivulta?

Jos jotain osaa tai fillaria on vailla niin kaikki osaavat varmaan itse suunnata haluamalleen osastolle sitä etsimään. Rajanveto näiden yksivaihdekamojen kanssa on niin hankala että aika mahdoton on vaihteellisten kamojen myyntiä kieltää. Sama koskee periaatteessa myös kokonaisia pyöriä. Moni on varmasti löytänyt täältäkin itselleen sopivan vaihdepyörän, joka kuitenkin on jatkanut onnellista elämäänsä fixinä tai sinkulana.

bbPressin sielunelämää sen enempää tuntematta voin sanoa, että helpommin sanottu kuin tehty. Olen itsekin etusivun siivoamisen kannalla, mutta just nyt: No can do.

Rajanvetoja on kieltämättä hankala tehdä, mutta IMHO - tästä voi varmasti keskustella jossain muussa threadissa - yksivaihde on edelleen tarkoitettu yksivaihteisille värkeille. Osakierrätyksen näkisin mukavana juttuna, mutta jos homma on tietyn postaajan kohdalla vain vanhojen vaihdeosien luukutusta, niin sekin kuvio on aika selvä.

Ei tätä kusipäisyyttään tehdä, vaan koetetaan nyt palauttaa sitä originaalia idistä yksivaihteisten pyörien keskustelupalstasta.

Toi fillaritori on hyvä, siellä mä mun chebicinkin möin aika nopeasti - tinkimättä.

Jatketaanpa täällä.

JIITEE on ihan oikeassa, että näin pitäisikin tehdä, mutta edelleen O/V/M-asiat ovat edelleen etusivulla keikkumassa. Ja sieltä ne ei just nyt lähdekään. Siinä vaiheessa kun myynti-ilmot ei enää näy etusivulla, niin sitten siellä saa luukuttaa mun puolesta vaikka haljennutta alumiinista trekking-runkoa. Nyt ne haittaa muuta toimintaa, joten toivotaan yhteisöltä sellaista, että ei turhaan palstalle kuulumatonta pistettäisi tai uppailtaisi.

Pyydän kauniisti! Ja kukkasien kera! Ei tässä kusipäitä olla vaikka voi siltä vaikuttaakin.

Fixipirkka: jos vaihtajan lukitsee rajoitinruuveilla yhteen asentoon, niin sen voi myyda ketjunkiristimena tai -ohjurina.
samalla menetelmalla voi vaihdekilpurin katevasti sinkuloida kuvan ottamisen ajaksi.
:slight_smile:

…vaikka linjaus onkin, että yksivaihde ei sekoitu vaihdekamppeeseen, kukaan meistä ei halua edes ironisesti kuulla/lukea kysymystä “saako tähän tapahtumaan osallistua vaihdepyörällä?”, jos johonkin kapaan tai tapahtumaan tulee kalustorajoitteita, se ilmoitetaan kyllä.

Samoin kuin kaikkiin tapahtumiin ja asioihin on vapaa pääsy ja osallistuminen kaikille, ilman kysymystä “onko tämä avoin kaikille”… johon vastaus kuuluu “jos osallistuminen olisi rajoitettu, ette tietäisi tästä tapahtumasta.”

Näistä asioista on väännetty ts. naristu ja kyselty vuodesta 2005 lähtien, joten mitään kovin uutta ei kukaan kykene keksimään.

Selvitetään vielä kerran asiaa myös vaihdepyörien ja -osien myynti/osto-ilmoitusten osalta, kun asia ei tunnu menevän kaikille jakeluun: Kuten Smurf yllä jo totesi, vaihdepyörät ja niihin liittyvät keskustelut eivät ole millään lailla poissuljettuja Yksivaihteesta.

Mutta:
nyt kun foorumin käyttäjämäärä ja liikenne kasvaa kasvamistaan vauhtia joka alkaa tuottaa ongelmia palvelimelle ja toisaalta on tullut selväksi, että useat henkilöt käyttävät foorumia yksinomaan kauppapaikkana, täytyy rajanvetoja alkaa valitettavasti tekemään.

Yksivaihde.net ei ole ensisijaisesti kauppapaikka joten looginen linjaus on alkaa vahtimaan ilmoituksille asetettujen sääntöjen noudattamista ja karsimaan myynti/osto-ilmoituksia joiden voidaan katsoa kuuluvan muualle. Esimerkiksi vaihteellisen maantie- tai maastopyörän myynti-ilmoitus joka on samaan aikaan myös jossain muualla (Huuto.net, Fillaritori.com, Fillari-lehden tori jne.) ei kuulu tänne.

Ja ellei asiaa saada suosiolla järjestykseen, jatkossa voidaan myös esimerkiksi estää käyttäjiä avaamasta uusia keskusteluja (eli vaikkapa postaamaan omia uusia myynti-ilmoituksia) ennen kuin kyseinen käyttäjä on kirjoittanut foorumille tietyn määrän viestejä.

Kuinka paljon nykyään on liikennettä, jos kerran aiheuttaa ongelmia palvelimelle? Toisaalta voi miettiä, paljonko monivaihteismyyntitopikit aiheuttaa harmia verrattuna niiden positiivisiin johdannaisvaikutuksiin. Aktiivinen ja monipuolinen myyntipuoli tuo myös muulle keskustelualueelle kävijöitä.

Asia ei olisi mikään ongelma, jos eräät täällä lopettaisivat sukkis-stereotypioiden hautomisen ja arvostaisivat muilla foorumeilla ja kauppapaikoilla pyöräileviä (heh) ihan normaaleina ihmisinä… “Eihän niiden kanssa voi tehdä kauppaa. Ne ajaa fillareilla VÄÄRIN!”

asb - 13:10, 20.4.2011 » Asia ei olisi mikään ongelma, jos eräät täällä lopettaisivat sukkis-stereotypioiden hautomisen ja arvostaisivat muilla foorumeilla ja kauppapaikoilla pyöräileviä (heh) ihan normaaleina ihmisinä... "Eihän niiden kanssa voi tehdä kauppaa. Ne ajaa fillareilla VÄÄRIN!"
Onko näin? Luulin että ne on ollu ns. vizejä ja leikkimielistä piruilua.
msb - 12:13, 20.4.2011 » Kuinka paljon nykyään on liikennettä, jos kerran aiheuttaa ongelmia palvelimelle? Toisaalta voi miettiä, paljonko monivaihteismyyntitopikit aiheuttaa harmia verrattuna niiden positiivisiin johdannaisvaikutuksiin. Aktiivinen ja monipuolinen myyntipuoli tuo myös muulle keskustelualueelle kävijöitä.
Tnts voi linkata statsit, mutta viimeisen neljän kuukauden aikana on tullut yli tuhat uutta nimimerkkiä mestoille, sadantuhannen viestin raja meni pari kuukautta sitten ja sen jälkeen on tullut yli 9000 viestiä lisää. Liikennettä on oikeasti aika paljon, ja yksivaihdetta ei alunperin mitoitettu tämmöisille kävijämäärille. Tämä on siis ainoa syy, miksi nyt pitäis käyttäjien ottaa lusikka kauniiseen käteen ja olla kivasti. Pliis ja piis.

Palvelinresurssien ja kaistan lisäksi se, että mitä enemmän etusivulla on O/M/V/vaihdevaroitus/uppista/+1, sitä vähemmän sille mahtuu keskustelua yksivaihteisista polkupyöristä.

Laittakaa täysi kielto myynnille paitsi ‘Muualla myynnissä’-töpicille. Fillaritorit yms. varmasti palvelevat myös yksivaihteisia tai niihin liittyvää kamaa myyviä.

Jos palvelin ei kestä kaikkien yksivaihteilijoiden tai yksivaihteisuudesta kiinnostuneiden tuomaa painoa, rajatkaa käyttäjät pelkästään fiksuttelijoihin.

…oonkohan mä ainoo, jonka mielestä koko mm. täällä käyty keskustelu lähestyy - yleisemmällä tasolla - täyttä käsittämättömyyttä?

Mihis voi heittää (paitatilauksen ohella) kybän tai pari palvelimen apgreidaamiseksi - siis tässä Pelago- ja Popot-bannereita odotellessaan?

edit. Toki kaikenlainen maalaispyöräily nyt on itsestäänselvästi täysin naurettavaa eikä moisilla sukkishuveilla ole mitään tekemistä urbaanin ja äärettömän erottautumiskykyisen phixy-alakulttuurin kanssa!

^^siis ei yksivaihde.net vaan kiinteävaihde.net. Sehän vasta radikaali liike olisi.

Monivaihde.net ?

kid_scientifik - 19:42, 20.4.2011 » ..oonkohan mä ainoo, jonka mielestä koko mm. täällä käyty keskustelu lähestyy - yleisemmällä tasolla - täyttä käsittämättömyyttä? Mihis voi heittää (paitatilauksen ohella) kybän tai pari palvelimen apgreidaamiseksi - siis tässä Pelago- ja Popot-bannereita odotellessaan?
Et oo ainoa, itsekkin olen ihmetellyt tätä keskustelua.

Mitä tulee joihinkin keskusteluihin niin itse ainakin olen aikaisemmin pitänyt hyvänä käytäntönä esim. PM - sitä sun tätä tapaa. Koska tällöin muut mahdolliset halukkaat tietävät jo että kyseinen tavara on menossa kaupaksi eikä myyjän tarvitse selvitelle kaikkien halukkaiden kanssa että tavara on myyty, eikä myöskään tulisi niitä turhia viestejä luettavaksi.

Itse olen myös valmis sopivalla summalla tukemaan yksivaihteen toimintaa. Voisi laittaa keräyksen pystyyn, jossa jokainen voi haluamansa summan lahjoittaa sivuston toimintaan, esim paypalin tai tilisiirron kautta.

Tuosta sitten auttamaan.
http://www.yksivaihde.net/site/2010/11/05/rekry-web-graafikko-kehittaja/
…ei ole tainnut innokasta kuulua ja tarpeen tullen voi laittaa niitä kolikoita riviin?