Vannejarrut

Niinpä tietysti, kiitti. Ja mittanauha käteen->

jepp. tai kai niitäkin on eri paksuisille tangoille mutta ovat kuitenkin tarkoitettu asennettavaksi suht lähelle stemiä.

pelkän etujarrukahvan pystyt asentamaan vaikka ihan stemiin kiinni, mutta jos meinaat molemmat jarrut laittaa niin varaudu säätämään että saat ne asennettua siten ettei vaijerit häiritse toisiaan.

Etujarru vaan. Ei sen ole tarve olla aivan kiinni stemmissä, mutta pääasia että kahvan saa kiinnitettyä siihen stongan paksumman keskiosan päälle, ettei se ole ajo-otteen tiellä. Tack!

Kysellään nyt tyhmiä kun alkuun päästiin: toimiiks tommonen stocki-lisäkahva ihan normaalisti V-jarrujen kanssa? Mulla on kateellisia katseita keräävät Deoren Canti-länget etuhaarukassa. En oo koskaan asennellut tuollaisia lisäkahvoja. Toimintaperiaate on ikäänkuin selvä, mutta käytäntö ei.

CX-lisäkahva toimii cantin tai maantiejarrun kanssa normaalisti, mutta V-jarrulle se vetää väärän määrän kaapelia, tulee aika heikkotehoinen jarru. Mutta jos sulla canti-länget kerran on niin sitten joo.

Vipusuhde on väärä v-jarrulle, tulee liikaa voimaa, joustava kahva ja palat liian lähelle vannetta. Pidä cantit, niillä toimii.

Eiku just noinpäin, justhan mä uhosin mulla olleen samanlainen ratkaisu…

joope - 5:53, 16.4.2009 » Vipusuhde on väärä v-jarrulle, tulee liikaa voimaa, joustava kahva ja palat liian lähelle vannetta. Pidä cantit, niillä toimii.
Joo näin on. En ymmärrä miksi Spessu on laittanut V-jarruiseen singlecrossiin canti-lisäkahvat. Ne saa kyllä toimimaan mutta jarrutpalat pitää säätää tosi lähelle vannetta että jarrutehoa löytyy myös lisäkahvoista..

Hupss, oon päässäni aina mieltänyt Cantileverit ja V-jarrut samaksi asiaksi, mutta Google osoitti luulot vääräksi. Toi “direct pull” -termi on sotkenut ymmärrystä. Joo, siis V-JARRU on tossa edessä, mallia:

http://www.bikeman.com/store/graphics/00000001/product_images/BR/BR5303.jpg

Ei sen jarrukahvan oo välttämättä oltava CX-lisäkahva, mutta pääasia että se toimii JA että siinä clampissa olisi sitä tilaa riittävästi kahvan kiinnittämiseen stongan fätimpään keskikohtaan.

Simppeli asia kauheen vaikeesti. Menisköhän tollanen BMX-jarruliipaisin? Pitääköhän noi komeet Deoren länget heivaa helvettiin? :(((

V-jarru toimii huonosti kaikkien muiden kuin v-jarrukahvojen kanssa. V-jarrukahvoja löytyy huonosti maantietangon keskikohdalle sopivana. Yksi ratkaisu olisi tällainen.

Oh. Vaikka nyt seksikkyyspojoja ei enää hirveesti retkipyörän etuhaarukalla ja tollasilla jarruilla keräilläkään, niin toi alkaa olla vähän too much monkey business. Eiköhän noi jarrulänget lähde sitten vaihtoon.

Secrets: meikä kyl nauttii tosta etujarrun käytöstä. Jyrkässä alamäessä todella hyvä, varsinkin jos teräksiset reidet alkavat pitkän ajon jäljiltä muistuttaa enemmän elohopeaa kun tarttis himmailla jossain ruuhkan keskellä.

voit heivaa siihen tilalle järjettömän paljon katu-uskottavammat ultraleveen profiilin cantit joita jotkut sanoo froglegseiksi ikivanhojen mafacien mukaan. niissä saa säädettyä mekaanista etua välikaapelin korkeutta muuttamalla ja näin räätälöityä jarrutuntuman sopimaan omille jarrupaloille ja sormille.

saa kyllä muissakin canteissa mutta noi suoraan sivulle osottavat on kaikista eniten rääd!

http://tandem-fahren.de/Mitglieder/Christoph_Timm/frogleg.jpg

Tuollaisiinhan tarttuu kissat ja koirat ja ohikulkijat!

Täytyypä tsiigailla, kiitti vinkeistä.

Nämä olis ollu munkin seuraava ehdotus.

Mites nää Biltsun “freestyle”-kahvat
http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-294_l.jpg
sopii yhteen vanhan centerpull-maantiejarrun kanssa?

Clamppi on varmaan normi?

NKOTB - 9:25, 12.5.2009 » Mites nää Biltsun "freestyle"-kahvat http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-294_l.jpg sopii yhteen vanhan centerpull-maantiejarrun kanssa? Clamppi on varmaan normi?
Ihan hyvin on toimineet ja oon saanut viritettyä riserin mutkaan ja bullhorneihin, kun vähän on clamppia laajentanut ruuvarilla longistamalla. Pidempää kiinnitys ruuvia vaan saattaa vaatia.

Hyvin on toimineet, varmaan centerpullinkin kanssa (jos siitä nyt kovin hyvää saa mitenkään). Vipu on kyllä kiiltäväksi maalattua muovia eikä metallia, kuten kuvasta saattaisi olettaa, mutta eipä se jarru kiinteävälitteisessä kovin kovalle rasitukselle joudu…

Mun tekisi mieli asentaa bullhorn-stonga 29"-maastosinkulaan, jossa on mekaaniset levyjarrut (Tektro Aquila). Toimiiko mitkään stongan päätyyn kiinnitettävät jarrukahvat näiden jarrujen kanssa? Ohjekirja sanoo, että noi jarrut on “designed to use with linear pull (V-type) brake levers.”

V-8000 - 6:52, 9.9.2009 » Mun tekisi mieli asentaa bullhorn-stonga 29"-maastosinkulaan, jossa on mekaaniset levyjarrut (Tektro Aquila). Toimiiko mitkään stongan päätyyn kiinnitettävät jarrukahvat näiden jarrujen kanssa? Ohjekirja sanoo, että noi jarrut on "designed to use with linear pull (V-type) brake levers."
V-jarrun vedolla olevat kahvat toimivat ymmärtääkseni useimpien levareiden kanssa - eikö maantievedolla olevia levareita ole aika harvassa?

Saakos pk-seudulta Kool Stopin paloja jostain?