Taakkateline Topic, siis tarakka ja pakkari.

Joku on ainakin muistini mukaan lyhennellyt noitten etutarakoiden jalkoja. Kuinkas paljon tuommoinen homma syö kantokykyä? Tarakkana mulla on Minoura Porteur front racki, jossa jalkojen kiinnityskohdassa on kulmarauta hitsattu putkeen. Voiko nuo vaan härskisti riipasta poikki ja nuijia länään ja porata vai tulisiko näyttää hitsipilliä, joka ei kulujen puolesta niin paljoa hotsita.

Nykyisillä asetuksilla tarakka tuli niin ylös, että osui droppiin, joka on vähän fail. Joutuu nyt huomenna sit lähtemään reppuselässä riipasemaan 120km ja sunnuntaina back, ei jepa.

e. tuossa kuvassa näkyy jotenkin kiinnityssysteemi:

http://www.bikemania.biz/media/catalog/product/m/i/minoura_18545_18582.jpg

mistä noita minouran tardaaneja saa parhaite

Ite tilasin briteistä £41 hintaan posteineen, mutta asun briteissä nyt, joten postit Suomeen voi olla suolaset.

Kertokaa noista Carradicen Bagmaneista. Satulassani ei ole lenkkejä laukun remmeille, joten:
a) pitääkö normaali Bagman laukkua sen verran, että laukun voi kiinnittä vain satulan kiskoihin, sikäli kun remmeissä on pituutta siihen
b) onko toi QuickRelease-malli sellainen, että satulassa ei tartte olla noita lenkkejä

Ja vielä: kuinka paljon toi tavallinen Bag-mies kestää painoa, vai onko toi Bagman expedition se, jolla kannattaa mennä? Vaiko eikö?

Käyttökokemukset kiinnostavat.

tutam - 16:52, 7.11.2014 » Kertokaa noista Carradicen Bagmaneista. Satulassani ei ole lenkkejä laukun remmeille, joten: b) onko toi QuickRelease-malli sellainen, että satulassa ei tartte olla noita lenkkejä
QuickRelease-mallissa ei tarvi olla lenkkejä satullassa. Mulla on sellainen kiinni Spessun Rominissa.

Käyttöä ollut sen verran vähän, etten osaa isommin analysoida saati sanoa mitään painon kestosta. Ihan oon tykänny systeemistä tähän mennessä.

Yks heikkous joka tulee mieleen, että toi on tosiaan enemmänkin pikairrotus, kiinnittäminen on vähän ärsyttävämpää, joskin sekin varmasti helpompaa kuin remmeillä.

tutam - 16:52, 7.11.2014 » Kertokaa noista Carradicen Bagmaneista. Satulassani ei ole lenkkejä laukun remmeille, joten: a) pitääkö normaali Bagman laukkua sen verran, että laukun voi kiinnittä vain satulan kiskoihin, sikäli kun remmeissä on pituutta siihen b) onko toi QuickRelease-malli sellainen, että satulassa ei tartte olla noita lenkkejä Ja vielä: kuinka paljon toi tavallinen Bag-mies kestää painoa, vai onko toi Bagman expedition se, jolla kannattaa mennä? Vaiko eikö? Käyttökokemukset kiinnostavat.
Pelkilä remmeillä laukun kiinnittäminen satulan kiskoihin ei oikein saa laukkua pysymään kovin tukevasti paikallaan, eikä asetu kovin hyvin. Quick release taas tosiaan on tarkoitettu nimenomaan tuohon ja sillä laukku kiinnittyy varsin tukevasti, tukevammin kuin sen remmeillä saisi kiinni Brooksiinkaan ja irroittaminen sekä kiinnittäminen on helppoa, kannattaa melkeinpä ostaa tämmönen vaikka olis Brooks. Quick release -palikan lisäksi myydään suoraan kiskoihin kiinnittämisen mahdollistamiseksi myös pieniä Brookseissa olevia vastaavia metallilenkkejä, jotka ruuvataan kiskoihin ja satula kiinnitetään remmeillä. Toimii, mutta ei oo niin tukeva.

Tossa Quick release-palikassa on ominaisuutena, että tapit joista otetaan otetaan kiinni kun varsinaisia salpatappeja haluaa liikutella, saattavat tippua irti omia aikojaan. Multa tippui kerran, lähettivät varaosat jotka runttasin huolella paikalleen, ja nyt on pysynyt. Vastaavia tarinoita olen kuullut muiltakin käyttäjiltä.

Toi Expedition tarkoittaa itseasiassa vain sitä kokoa. Eli pienempi on sport ja isompi expedition. Sitten on molemmista perinteinen bagman, ja bagman2, joka on alumiinia ja jossa on ne alatuet. Sportista ei ilmeisesti enää tehdä sitä versiota jossa on ne alatuet, expeditionista tietääkseni kyllä. Sportista sen valmistus ilmeisesti lopetettiin siksi, ettei se kestä. Omani meni rikki ja valmistaja sanoi että eivät niitä enää teekään, kun tämmöstä tapahtuu. Expedition-koon vastaava on tehty vähän paksummasta matskusta ja se ilmeisesti kestää.

Painorajaksi noille kaikille ilmoitetaan 10kg ja sanoisin että sen kantavatkin ihan hyvin, joskin ainakin isommassa koossa alatuettomilla versioilla tahtoo olla taipumusta joustaa ja pomppia jos painoa on paljon.

Tossa perinteisessä alatuettomassa mallissa kaari on terästä ja satulan kiskoihin tuleva palikka alumiinia. Kaari on työnnetty alumiinissa oleviin reikiin ja lukittu paikalleen ruuveilla. Näille ruuveille on tyypillistä löystyä. Ruuvilukite auttaa, ja ruuvit voisi myös vaihtaa parempiin, alkuperäiset on pehmeitä ja kanta huono. Bagman2-mallissa kaari ja kiskoihin kiinnittyvä palikka ovat molemmat alumiinia ja liitetty toisiinsa hitsaamalla.

Mulla on nyt sport-kokoinen vanhan mallin teräsbagman, johon oon laittanut bagman2:n alatuet p-klämpeillä. Ja ruuvilukitetta. On hyvä.

Nyt en osaa sanoa mikä malli oli kyseessä, mutta mulla tuli ongelmaksi se, että kun on tuo penkki niin edessä, niin kiskoihin ei jäänyt tarpeeksi tilaa, että kiinnike olisi mahtunut tolpankiinnityksen ja kiskojen mutkan väliin.
Flite ja thompsoni ja joku tommonen carradice.

Se kiskoihin tuleva palikka on samankokonen kaikissa. Joku 15mm tarvii tyhjää suoraa kiskoa.

Mulla oli kans toi mahtumisongelma kiskoissa. Ratkaisin vaihtamalla Crank Brothersin satulatolppaan, jonka kiinnitys vie vähemmän tilaa kiskoilta.

Mites kuitukeke + etutartsi- kombo? Tuleeko ruumiita? Tartsi kiinni jarrureiässä ja akselissa.

Lanssi - 0:17, 8.11.2014 » Mites kuitukeke + etutartsi- kombo? Tuleeko ruumiita? Tartsi kiinni jarrureiässä ja akselissa.
Ei varmasti pelkästä tarakasta hajoo. Mutta jos kasaat 20kg matkatavaraa tarakalle niin täyskuitusessa haarukassa voisin kuvitella ruotoputken juurestaan olevan koetuksella.

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20070704113119/lyricwiki/images/3/37/Regina_-_Oi_miten_suuria_voimia!.jpg

Joo en mä sen tartsin uskonutkaan tekevän mitään, vaan mietin lähinnä että uskaltaako siihen muutaman kilon verran lastia laittaa.

Kiitti ruostemäyrälle, pavelle ja suikkarille noista Carradice-neuvoista. Oli suuresti apua. Nyt pitää vielä vähän mielessään miettiä, että olisiko tuollainen laukkutartsi hyvä, vai pärjäisikö niillä kiskoihin kiinnitettävillä lenkeillä… Hyvältähän toi Carradicen systeemi sinänsä kuulostaa.

Mulla ollut laukku pelkillä remmeillä brooksin lenkeissä ja vähän ikävästi se heiluu ja hankaa reisiin jos ei ole alapuolelta tuettu. Tuollaista Bagmania siis itsekin suunnitellut vaikka pihinä se vähän kirpaisee…

Ok, kiitti tiedosta. Kai se on sitten tuollainen laukkusmiekkonen hommattava.

Voishan siihen alle tietysti jotain muutakin telinettä sovittaa…

Mites tota,

Onko jollakulla Carradicen SQR tai Saddlepack malleista käyttökokemusta? Vaikuttais ratkovan ainakin osaltaan tuota heilumisongelmaa ilman erillistä telinettä.

Ensi kesän randoille vissiin voisi jotakin taskuja isompaa kuljetuskapasitteettia laittaa.

E: Spesifisti kiinnostaa siis nimenomaan Super C Saddlepack

timoma - 12:53, 10.11.2014 » Mites tota, Onko jollakulla Carradicen SQR tai Saddlepack malleista käyttökokemusta? Vaikuttais ratkovan ainakin osaltaan tuota heilumisongelmaa ilman erillistä telinettä. Ensi kesän randoille vissiin voisi jotakin taskuja isompaa kuljetuskapasitteettia laittaa. E: Spesifisti kiinnostaa siis nimenomaan Super C Saddlepack
Minulla on Super C SQR Slim. Se ei ainakaan heilu mihinkään. Hieman hankala saada paikalleen, ainakin nyt talvella saa varoa, ettei hiero sitä nastoihin yrittäessään väkertää paikalleen (kiinnitystanko pitää tunkea siihen kannattimeensa ensin alakautta). Ja sitten siellä törröttää niitä ruuvinkantoja tms. sisällä, pitää katsoa mitä ja miten sinne pakkaa.

Erinomainen tapa roudata vähän tavaraa pyörässä kuitenkin.

jerkku - 21:05, 15.10.2014 » Tulipas hankittua porteur-tarakka eteen. Nyt pitäisi löytää joku vedenpitävä, mielellään halvahko sovellus, jossa kuljettaa tavaroita siinä. Läppäri taitaa kulkea jossain välissä mukana. Tää ois kova, mutta budjetti http://d10jisxp1oe2uo.cloudfront.net/images/products/IL-Equipment-Rack-Bag-Front_Camo.jpg Onko vedenpitävä "kajakkipussukka" + verkko/mustekalat toimiva ratkaisu vai kannattaako tommoinen laukku olla? Halvemman pään laukuista otan myös ehdotuksia vastaan...
[http://a1-images6.thomann.de/pics/prod/202534.jpg](http://www.thomann.de/fi/warwick_dj_bag_50_records_schwarz.htm) Oiskohan levylaukuista mihinkään? Mitat ainakin suht kohdillaan. Vedenpitävyydestä en osaa kyllä sanoa...

Mmh, toimis varmaankin, kuten se melontasäkkikin, paitsi hankalalta malliltaan. Ortliebillä on niitä rack packejakin… Scandinavian Outdoor - Retkeilyvarusteet ja ulkoiluvaatteet