Dynamot, dynamonavat, dynamovalot ja pienlaitelaturi matkalle

Voi juku mikä säkä, että mulle on tulossa CNC:ltä vissiin samanlainen napa eri merkillä. Nyt epäilyttää. :stuck_out_tongue:

(Ei kyllä oikeesti. Napadyny4lyfe)

Hachio - 21:15, 22.3.2017 » Dokumentoikaa jos aukaisette. On meinaan sen näköinen napa etten itse keksinyt miten toi tarpeen tullen avataan.
Koitin etsiä googlella edes yhtä kuvaa jossa vastaava napa olisi avattuna. En löytänyt. Pahimmassa tapauksessa käämit on sinetöity kuoren sisään (friction welding tms.) ja ainoa mihin pääsee käsiksi mitään rikkomatta on kontaktit akselin juuressa.

pitäs varmaa kokeilla jo lampun kaa omaa ekaa kertaa nyt ku 2 vuoden takuukin menny umpee

lyfemätön dynkkylyfe

Okw - 7:55, 23.3.2017 »
Hachio - 21:15, 22.3.2017 » Dokumentoikaa jos aukaisette. On meinaan sen näköinen napa etten itse keksinyt miten toi tarpeen tullen avataan.
Koitin etsiä googlella edes yhtä kuvaa jossa vastaava napa olisi avattuna. En löytänyt. Pahimmassa tapauksessa käämit on sinetöity kuoren sisään (friction welding tms.) ja ainoa mihin pääsee käsiksi mitään rikkomatta on kontaktit akselin juuressa.
[Sivun alimmaisena](https://swhs.home.xs4all.nl/fiets/tests/verlichting/dynamos/SP_8/index_en.html) vanhemman sp pd8:n (ei kovin onnistuneesta) purkamisesta.

Okw: kiitos! Tarjous kyllä kiinnostaa ja voisihan tuota katsoa. Itsekin silmäilin tuota dynamoa, ja avaaminen ei vaikuttanut mitenkään itsestäänselvältä.

Pistin myös Alpkitille postia ja katson mitä vastaavat. Omituista minusta tässä on se, että toi on ihan pränikkä dynamo, jolla ei ole edes juuri ajettu. Kaikenmaailman suolaliejussa & paskavedessä tämän talven ajan uitettu Alpkitin dynamo Disccheckissäni senkun jauhaa sähköä.

Oma Alpkit saapui. Jestas että tuntuukin pykällystä.

Ihanko sen pitäisi olla tuollainen?

Osasin odottaa että jotain tuntuu, mutta tuo ei tunnu käsin kääntyvän ainakaan kovin helpolla.

Ei siis ole kasattuna, mutta ihan napaa hiplaillen.

Pykälät kuuluu asiaan. Jostain sen sähkönkin täytyy syntyä.

Tulin tänne kysyy samaa ku Grobian, mut ok sitten.

Juu eipä ne SP:tkään helposti pyöri sormin. Kasattuna ja haarukassa sitten jo huomattavasti helpommin rullaavia, kun on ne pyörivät massat paikallaan. Ajossa melko lailla huomaamaton.

joko voidaan käsitellä dynyn filosofista ongelmaa

negaatio - 15:35, 27.3.2017 » joko voidaan käsitellä dynyn filosofista ongelmaa
tarkoitat varmaan filosofin ongelmaa dynyjen kanssa?

oh snap :confused:

Heh, mä jouduin kysymään Odielta samaa kun sain ensimmäisen Alpkitin näppeihini. Pykällys on huomattava, rihdatessakin tuntuu, mutta ajossa ei lainkaan.

Vaikkka toi toinen Alpkitti prakasi heti kättelyssä, niin silti ei voi muuta sanoa kuin hattua nostaa kevyelle napadynylle. Harvasta asiasta on yhtä paljon iloa niin arjessa kuin duunissakin, kun ei tartte valojen kanssa säätää.

Vähän sama kuin Sublimen multiple cursors: asia, jota ei ole ikinä tiennyt tarvitsevansa, mutta jota ilman ei voi elää, kun on kerran kokeillut.

Kyllä se tärinä tuntu stongassakin kun ekaa kertaa ajoin puhtaalla asfaltilla kävelyvauhtia.

Mikäs olis sellanen hyväks havaittu pienlaitelaturi joka antais 3V ulos ja olis vielä veden/pölyn/iskunkestävä? Joku 5000mAh riittäis varmaan kaupunkikäyttöön ja olis vielä suht snadi. Sit pidemmälle reissulle varmaan joku 20000mAh niin sais puhelimellekin virtaa.

Tarttis usbiliitännäiselle valaisimelle virtaa ja toi clasun pikkunen powerbank antaa yllättäen vaan 1A ja kun ajelee täydellä teholla niin suojapiirit tms sammutaa virtalähteen automaattisesti.

Selvisi myös syy miks lamppu piti kauheeta vinkunaa kun kokeilin ottaa ihan läppäristä virtaa tohon valoon. Ilmeisesti inisi vaan vajaata käyttöjännitettään virtalähteeseen kytkettynä.

Mitä aiot saada kolmella voltilla ladattua?

En mitään.

Speksien mukaan toi lamppu osais hyödyntää 3V virtaa.

Lamppu varmaan joo, mutta USB-jutut vaatii vähintään 5 volttia ja perinteinen powerbank-akkukennona käytetty 18650 on nimellisjännitteeltään 3,7 V, joten sekään ei lataudu vielä kolmella.

Jos haluat latausvirtaa valolle ja poserbankille, muista tällaiset luvut: iPhonen laturi antaa ulos 5 V / 1 A, eli tehoa on 5 W, eikä se riitä kuin puhelimelle. Tehokkaampi iPadin laturi antaa 5 V / 2,1 A, eli 10,5 W.

Tätä vasten voi vertailla noita pienlaitelaturien speksejä, 6 V / 3 W on aika yleinen ja tarkoittaa vain 0,5 Ampeerin virtaa, toki vinhasti pyörivä hyrrä antaa enemmän. 6 V ja 1,5 W voi suoraan

Muista: voltit kertaa ampeerit on teho, ja puuttuvan tiedon saa laskettua helposti alakoulumatikalla.

Ähhh meni sitte varmaan termistö vähän sekasin. sori siitä.

Pienlaitelaturilla tarkotin just sitä powerbankkiä. Eli sellanen pankki hakusessa joka antais sen 3V ulos.

USB powerbänkit antaa poikkeuksetta 5V (volttia) ulos, koska USB on 5V. Jos tarviit sähköä kolmen voltin lampulle voi sen ottaa korkeammasta jännitteestä, mutta silloin tarviit etuvastuksen väliin.

Kolmen voltin powerbänkkiä kutsuisin itse nimellä akkupaketti jossa rinnankytkettynä esim. Lumikon mainitsemia 18650 kennoja. Lampusta riippuen akkupaketti 3,7V nimellisjännitteellä saattaa 3V lampulle olla vielä ihan hyväksyttävissä rajoissa. Parempi tietysti reguloitu 3V.