Steamroller-vertaistukiryhmä

Plugi taitaa sopia noilla ehdoilla tosiaan paremmin, mutta mielenkiintonen vaihtoehto on Allcityn Natureboykin:
http://allcitycycles.com/images/sized/images/bikes/37f3272c56f88e936bd2c680aca5015d-678x407.jpg
Perä 130mm, slouppaa ja mitoiltaan vähä rolleria lyhempi. Cantitapit ja paikat lokareille.

Smurf - 18:10, 6.2.2011 » Kuinka läskit kumekset sulla tuossa plugissa on alla? Ts. jos joku 36-38 mahtuu kaikki on silloin hyvin.
Kolmevitosta rossinappulaa, [etu](http://i94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/fixed/etu_larsen.jpg), [taka](http://i94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/fixed/taka_locust.jpg). Haarukka fotot 35mm Marathon Wintereillä, [etu](http://s94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/filsu/charge_front_winter.jpg), [taka](http://s94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/filsu/charge_rear_winter_01.jpg) ja [takaa keskiön tuntumasta](http://s94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/filsu/charge_rear_winter_02.jpg). Ja lisäks vielä vakio keula [42mm Tourridellä](http://i94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/filsu/plug_42_tourride.jpg) - takahaarukkahan tossa on keulaa tilavampi.

Minua jäi Steamrollerin hankinta hieman kaduttamaan juuri tuon pituutensa takia. Olin kai mitannut itseni huonosti ja sovittanut laiskasti, sillä hieman liian pitkältähän se tuntuu. Kakkosvaihtoehtona tuolloin kesällä oli hankkia Plugi, mutta näin siinä vain kävi.

Nyt on alla on foorumilta ostettu Pompino pääasiassa Rollerista nyhdetyillä osilla. Hieman lyhyempi ja selvästi paremman tuntuinen ajopeli. Seuraavaksi aikomuksena on vaihtaa Rollerin runko käteiseksi tai suoraan Plugin rungoksi. Pitäähän sitä nyt pari pyörää olla ja kesästä saakka on kaivellut tietää, mitä menetin kun valitsin Steamrollerin Plugin sijasta.

plugi on periaatteessa samoilla mitoilla kuin lolleri… plugi on jotain pari milliä lyhýempi.

K-Mikko: Minkä kokoinen runko sulla on ja paljon miehellä itsellä mittaa?

Smurf - 21:59, 6.2.2011 » plugi on periaatteessa samoilla mitoilla kuin lolleri.. plugi on jotain pari milliä lyhýempi.
tä? esim m-kokoinen plugi 59cm korkea ja 54,5cm pitkä - vastaavan korkunen lolleri 58,7cm pitkä. plugin m-kokoa vastaavan pitunen rolleri on taasen 6 senttiä plugia matalampi.

Mikäs tästä Steamrollerista niin erinomaisen tekikään? Linkki käy myös vastaukseksi.

LMGTFY: Täällä on se jo aloitusviestissä mainittu Steamrollerin ylistysketju.

simojoki - 22:16, 6.2.2011 »
Smurf - 21:59, 6.2.2011 » plugi on periaatteessa samoilla mitoilla kuin lolleri.. plugi on jotain pari milliä lyhýempi.
tä? esim m-kokoinen plugi 59cm korkea ja 54,5cm pitkä - vastaavan korkunen lolleri 58,7cm pitkä. plugin m-kokoa vastaavan pitunen rolleri on taasen 6 senttiä plugia matalampi.
Voin olla väärässäkin, mutta olen ollut käsityksessä että mitat olisivat päästä päähän eikä keskeltä keskelle. Empiiristä tietoa ei kuitenkaan ole eli olen kuunnellut vain pahanilman pikkulintuja.

edit: siis perskule, mikäli olen väärässä (miten varmasti saatan ollakin), ratkaisu siis on Plugissa. Jesh!

mez - 22:00, 6.2.2011 » K-Mikko: Minkä kokoinen runko sulla on ja paljon miehellä itsellä mittaa?
56 kokoinen ja mittaa on näennäisesti riittävät 183 cm. Ilmeisesti olen lyhytselkäisempi kuin kuvittelinkaan, sillä satulan oikeaan kohtaan keskiöön suhteessa säätämisen jälkeen tarvitsee olla hyvin lyhyt stemmi, jos haluaa ajaa droppitangolla tai bullhornilla joutumatta venymään tuskallisesti. Tai sitten olen vain liian kankea.

Hyvä tietää, meikäläinen nimittäin kans 183 cm ja tota 56 cm Rolleria oon kattonu. Ajattelin ottaa satulaputken 2 cm setbackilla ja 80 mm stemmin.

Noihin mittoihin päätynyt suurinpiirtein arvioimalla viimeisen pyörän putkia ja geota. 57-koon Pistassa oli 8mm lyhyempi toptube. Sillä rungolla, 2 cm setbackilla ja stokkistemmillä (olisko 120 mm) tuli kyllä selkä kipeeks droppitangolla.

Jos oot luopumassa Rollerista, niin meikäläinen ilmoittautuu jos en ole omaa kerennyt vielä hommaamaan.

ääh, pojat. Plugi on aika loiva ja painava, että sitä pystyisi lollerin kanssa kunnolla vertaamaan.

^ totta. keula on loiva ja oma vakiokuosinen m on maantienakeilla ajossa 9,5 kilon möykky - tosin noi vakiokiekot on aivan jäätävän painoset.

Genesiksen Day One voi olla yks yleispätevä kulkine (130mm takahaarukka).

Toi Day One vaikuttaa ihan pätevältä, mutta menee pomppis kastiin. 135mm perä.

Edit. Saatana. Taas mä oon täällä väärällä tunnuarilla.
Terveisin Sherpa.

Oliskohan tässä uusi haastaja? Geometria näyttäis olevan plugin ja rollerin väälimaastosta (esim. satulaputki 58 ja vaaka 56)

http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/road/flyer/flyer

Jonaster - 15:05, 7.2.2011 » Oliskohan tässä uusi haastaja? Geometria näyttäis olevan plugin ja rollerin väälimaastosta (esim. satulaputki 58 ja vaaka 56) http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/road/flyer/flyer
C-T mitta satulaputkesta.

Uh, alkoi toi Genesis Day One Alfinella kiinnostelemaan oikeasti. 59 rolleri olisi vapaana jos joku tarvitsee, bonarina mulle sopivalle korkeudelle jumittunut satulatolppa (lähtee tod näk liottamalla).

NKOTB - 15:29, 7.2.2011 »
Jonaster - 15:05, 7.2.2011 » Oliskohan tässä uusi haastaja? Geometria näyttäis olevan plugin ja rollerin väälimaastosta (esim. satulaputki 58 ja vaaka 56) http://www.genesisbikes.co.uk/bikes/road/flyer/flyer
C-T mitta satulaputkesta.
Flyerhan on aavistuksen laskevalla toptuubilla, joten sitä satulaputken mittaa on turha kattoa, jos se ei ole efektiivinen. Emäputkihan tossa on tosiaan jyrän ja plugin välistä. Jos vaakaputki kaikissa 545-547mm, emäputki plugissa 154mm, flyerissa 130mm ja rollerissa 109mm. Mutta onko Flyerissa tilaa renkaille?

Gary Fisher Triton lienee myös yks vaihtoehto rollerille, haarukoiden tilavuudesta en tosin tiedä muuta kuin, että siihen on speksattu jarrut samalla ulottuvuudella kuin rolleriin. Ja siihen on muistaakseni manattu yhtä pitkä vaakaputki kuin rolleriin. Ja keskiön korkeuskin taisi olla apinoitu.

Mä voin ottaa veloituksetta vastaan kaikki mun mitoilla tehdyt 53-kokoset rollerit, jotka lentää roskiin kun kaikki kaipaa lyhempää.:slight_smile:

mez - 9:45, 7.2.2011 » Jos oot luopumassa Rollerista, niin meikäläinen ilmoittautuu jos en ole omaa kerennyt vielä hommaamaan.
Sait pm:ää. On se hyvä pyörä, mutta pidemmän päälle kelvoton, mikäli koko ei natsaa. Seuraavaksi pitänee ostaa M-koon plugi ja todeta se liian lyhyeksi..