.

.

Mustan stongan kyllä vaihtaisin metallinväriseen!

Tätä en ollutkaan huomannut peukuttaa: “peukku”. Väri on todella bueno. Niin ja kadehdittavan natsaavat mitat.

.

peukku! kuville ja pyörälle siis, naurut tunaroinnille :smiley:

Tämä päätyi nyt sitten minulle.

Mulla on tasan 0 kokemusta oikeista ratarungoista. Aika päräyttävä laitos! Jos ei työstressin takia menetä yöuniaan niin tämän vuoksi sitten :slight_smile:

Tarkoitus on tehdä tästä ihan ratapyörä, käyttöpyöriä on taloudessa kyllä. Sopivaa NJS-tavaraa saa tarjota, etenkin jos löytyy joku 39-40 cm droppi tai 8 cm stemmi. Mitoitushommat on hakusessa, kai ihan hitusen lyhyempää pituutta tavoitellaan kuin maantieajoon?

Kiekoiksi meinasin D-A napoja ja H+Sonin matalia kehiä (TB14). 23mm kumit näkyy mahtuvan pyörimään, mutta noille vanteillehan ei edes kapeampia saisi.

Overdrive - 22:31, 9.6.2011 » Tämä päätyi nyt sitten minulle. Mulla on tasan 0 kokemusta oikeista ratarungoista. Aika päräyttävä laitos! Jos ei työstressin takia menetä yöuniaan niin tämän vuoksi sitten :) Tarkoitus on tehdä tästä ihan ratapyörä, käyttöpyöriä on taloudessa kyllä. Sopivaa NJS-tavaraa saa tarjota, etenkin jos löytyy joku 39-40 cm droppi tai 8 cm stemmi. Mitoitushommat on hakusessa, kai ihan hitusen lyhyempää pituutta tavoitellaan kuin maantieajoon? Kiekoiksi meinasin D-A napoja ja H+Sonin matalia kehiä (TB14). 23mm kumit näkyy mahtuvan pyörimään, mutta noille vanteillehan ei edes kapeampia saisi.
Vertaa sun muiden pyörien ajoasennon pituutta(satulan "istumakohdasta" ohjaustankoon) ja osta sopiva stemmi. 8cm voi olla kyllä liian lyhyt jolloin ohjaustuntuma muuttuu "äkkinäiseksi". Mun mielestä pidempi stemmi on aina parempi, kun on "rauhallisempi" ajaa.

Auts… Pidempi stemmi = mukavampi… …öööö… erittäin hämmentävää…

Sanon että “normaalista” pari senttiä pois niin sit on hyvä. Varsinkin dropilla on kauhee ajaa jos stemmi on liian pitkä. Tosin nyt on kyse makuasioista ja meillä kaikillahan ei ole saman mittaset kädet!

Muaki aina kummastuttaa pelkkä stemmin pituuksien kattelu. Oleellisempaahan on stemmi+tangon reach. Tai tietysti stemmi+tangon reach+jarrukahvojen reach jos maantiesetupilla ajaa.

Pelkällä alaotteella ajettavassa ratatangossa kyllä reach on paljon epämääräsempi käsite kun maantietangolla.

Pidempi ajoasento aukasee rintakehää kivasti, on mukavampi hengitellä. Ellei sitten vedä asentoa niin matalaksi, että pallea lukittuu. Liian lyhyt asento tuo liikaa painoa käsille, eikä sekään oo kivaa.

lyhyempi on esteettisesti kauniimpi. Tulee tiukka kokonaisuus=)

NKOTB - 10:13, 10.6.2011 » Pidempi ajoasento aukasee rintakehää kivasti, on mukavampi hengitellä. Ellei sitten vedä asentoa niin matalaksi, että pallea lukittuu. Liian lyhyt asento tuo liikaa painoa käsille, eikä sekään oo kivaa.
Tämän tyylistä perustelua lisää koko foorumille.. kiitos. Loogisuutta ja järkeilyä... Vaikka en tykäisikään ajaan tämän jälkeen pitkällä stemmillä.

edit. pahoittelut OT… Pyörä on kyllä nätti + kuva nyky setupista olis mukava nähdä.

Pineapple Force - 10:22, 10.6.2011 »
NKOTB - 10:13, 10.6.2011 » Pidempi ajoasento aukasee rintakehää kivasti, on mukavampi hengitellä. Ellei sitten vedä asentoa niin matalaksi, että pallea lukittuu. Liian lyhyt asento tuo liikaa painoa käsille, eikä sekään oo kivaa.
Tämän tyylistä perustelua lisää koko foorumille.. kiitos. Loogisuutta ja järkeilyä... Vaikka en tykäisikään ajaan tämän jälkeen pitkällä stemmillä. edit. pahoittelut OT.. Pyörä on kyllä nätti + kuva nyky setupista olis mukava nähdä.
Siis pitkän stemmin avulla ohjattavuus on paljon rauhallisempaa, eikö tämä ole itsestään selvää että se vaikuttaa juuri siihen? Lyhyt stemmi taas on äkkinäinen kääntymään, ja mun mielestä ulkonäön kannalta sopii parhaiten alle 54cm runkoihin. Ja pitkä stemmi ei aina tarkoita pitkää ajoasentoa jos vaakaputki on lyhyt.

Sen takia ammattilaiset suosivat useimmiten pitkiä stemmejä varsinkin maantiepyörissä. Useimmiten ratapyörissäkin on väh 10cm stemmi jos sillä ajaa ammattilainen, esim:

Holy headtube, Batman.

Zeesus, now that’s a head tube!!

“Siis pitkän stemmin avulla ohjattavuus on paljon rauhallisempaa”
Rauhallisuus on osittain pääteltävissä kyllä, mutta pitkällä stemmillä (pitäis varmaan määritellä pitkä stemmi niin keskustelu saa järkeä etten sano mitä sattuu :smiley: ) ei saa kunnolla hallittua kun ohattavuudessa on “viivettä” liikaa.

^Paljonkohan kuskilla on pituutta…

^10 senttiä vajaa pari meetriä…

Ja tosiaan fotoja kehiin miten tämä kehittyy - runko on joka tapauksessa hieno.

Pineapple Force - 11:54, 10.6.2011 » Zeesus, now that's a head tube!! "Siis pitkän stemmin avulla ohjattavuus on paljon rauhallisempaa" Rauhallisuus on osittain pääteltävissä kyllä, mutta pitkällä stemmillä (pitäis varmaan määritellä pitkä stemmi niin keskustelu saa järkeä etten sano mitä sattuu :D ) ei saa kunnolla hallittua kun ohattavuudessa on "viivettä" liikaa. ^Paljonkohan kuskilla on pituutta..
No pitää olla kyllä kuskissa vikaa jos pitkän stemmin takia ei pysty hallitsemaan pyörää kunnolla. Hallitsemisen kannalta voi kyllä tulla ongelmia kun ajaa nopeasti alamäkeä 70-80mm stemmillä. ("Pitkä" stemmi on yli 110mm ja yli) Mutta ihan tarpeeksi stemmikeskustelua, riittänee...

Maantiellä optimi stemmi on noin 110mm. Itse olen 174 pitkä ja vaakaputken pituus mulle
on 53cm - 11cm stemmillä. Lyhyt stemmi aiheuttaa pyörän kiemustelua puskettaessa ylämäkeen = energian hukkaa.

Tottahan lyhempi temmi on varsinkin pienessä raamissa tyylikkäänpi.

-Olli

^Tyylikkyydestä puhuessa mun mielestä taas pätkästemmi(8cm tai alle) näyttää yli 55cm rungossa aika härskiltä, ellei sitten kyse ole “muotipyörästä”, jotka ovat useasti muutenkin erikoisia kokonaisuuksia. Vielä tuosta kiemuskelusta lyhyen stemmin kanssa: Sivutuuli, yli 30km/h + lyhyt stemmi = beware.
Itse jouduin laittamaan 90mm stemmin yhteen pyörään ja pitää sanoa että kyllä sitä pidempää kaipaisi juuri noissa 30km+ vauhdeissa maantiellä.

Voi olla ihan oikeen, jos itellä olis 54 runko, niin varmaan tökkäisin 100 stemmin kiinni, mutta samaan reachiin pääsen kun otan 56 rungon ja laitan siihen 80 stemmin.

54 olis se klassinen, ota tämä kun oot ton kokonen (178), mutta en tykkää kuskata niin pientä… 56 on taas just ylärajoissa rungon koon kanssa, mutta tykkään ajaa.

Lyhyt stemmi (r 56 + s 60-80) 30km/h kuliksen sillalla sivutuuli, eikä tunnu missään.

Eli jos palataan siihen että määritellään nyt se lyhyt ja pitkä reach…