Pikkugangsteri

Kyllä näistä alukupeista on tullut kuultua monenlaisia tarinoita, ja varovasti sekä oikeilla työkaluilla ja asennusaineilla edetään. Fakta on kuitenkin myös se, ettei 107-millisellä akselilla varustettuja ISO-viisteisiä brittikeskiöitä, ja vieläpä kohtuu hinnalla, ole tarjolla mitenkään pilvin pimein. 109-millinenkin toimii varmasti, muttei niistäkään ole varsinaista runsauden pulaa, jos meinaa selvitä kohtuubudjetilla.

Toisaalta mitään “vahinkoa” ei ole vielä syntynyt, sillä en ole noita kuppeja vielä paikalleen kiertänyt. Jonkun muun keskiön asentaminen on siis edelleen mahdollista. Campan Velocesta on ollut puhetta, mutta pari milliä lisää vetopuolelle ei oikein inspiroi. Tuo teräskuppinen Miche voisi sen sijaan olla toimiva vaihtoehto. Tuleeko muita mahdollisia ratkaisuja mieleen?

edit. esim. tämä vaikuttaa kyllä asialliselta…

Fanfaari! …

Okei, tosin jostain syystä vain italoversiona.

Melkein suosittelen kampien “pilaamista” simppalaisen keskiöllä.

Kiitos erään nimeltä mainitsemattoman puodin aivan käsittämättömien sekoilujen myös kampi-issue näyttäisi jälleen avoimelta. Michen Advanced oli pitkään hinta-laatu-suhdehaitarin kärjessä, mutta tuon Michen oman keskiön ilmiselvä kehnous + muiden vastaavien heikko saatavuus hämmentää hommaa.

Hipompi ISO-viisteinen paketti on kiinni tän jäbän isobroidissa ja lenkkirassissa Dura-paketti, joten tähän ehkäpä sittenkin jotain muuta: striitimpää ja mieluummin vähän edukkaampaakin. Tuosta JeeJeen vihreästä Gazzettasta tuli mieleen joskus enempikin kelaamani Sramin Omniumit.

Ainakin jenkeissä jengi näytti suosivan näitä fixikäytössä - ei toki vähiten kotimaisuuden & sen mukanaantuoman hyvän saatavuuden ansiosta. Käyttäjäkokemuksia löytää toki netistä pilvin pimein, mutta olisiko täällä jollain nuo Sramit ajossa?

Mites olis bemaksikammet, jos päätarkoitus oli temppuilu ja vaan lyhyttä ajoa.

…on ollut toki myös kelauksissa. Tuo bemaximaailma on meikäläiselle vaan sen verran mystinen ulottuvuus, etten ole oikein ikinä ottanut tosissani selvää noista palikoista ja niiden yhteensopivuuksista esim. brittikierteisen keskiömuhvin kanssa. Ehkäpä pitäisi.

Täytyy kuitenkin vielä haastatella kertaalleen kaveria preferensseistä, erityisesti tuosta temppu(potentiaali)-ajokilometrit-suhteesta…

Euro BB niin toimii.

Mulla on Omniumit ratapyörässä ja onhan ne aika jytkyt. Muistan lukeneeni joskus, että ulkoiset laakerit löystyisivät skidaillessa, mutta liekö urbaania legendaa. Itsehän en ole noilla velolla juurikaan skidaillut.

Hintaansa nähden Omniumnit on erinomaiset. Vaativat kyllä rungoksi jonkun aika tuhdeista putkista tehdyn alumiinirassin, sillä eivät ulkonäkönsä puolesta istu kyllä pätkääkään ohutputkisiin teräsrunkoihin. Kampikin on varmaan 1,5 kertaa Sugino 75:n levyinen ja paksuinen.

Minulla on Omniumit Steamrollerissa. Näyttäväthän ne siinä vähän oudoilta, mutta silmä tottuu nopeasti. En tiedä ulkoisten laakerien löystymisestä skidatessa, enkä itse ole sellaista havainnut. Moitteetta ovat toimineet puoli vuotta, enempää en osaa vielä sanoa.

Edit: Omniumien mukana tuleva eturatas on leveämpi kuin tavalliset 1/8" ratarattaat, eikä 48t ole ehkä kaduin mahdollinen hammasluku. Ketjusopivuuteen tämä ei vaikuta, mutta kampien mukana tulevat pultit eivät toimi muiden rattaiden kanssa, mikä on harmillista, koska ne ovat ainoat tietämäni ratapultit, jotka eivät vaadi sitä typerää vastakappaleenlipsauttajaa.

kid_scientifik - 22:50, 14.1.2011 » ..on ollut toki myös kelauksissa. Tuo bemaximaailma on meikäläiselle vaan sen verran mystinen ulottuvuus, etten ole oikein ikinä ottanut tosissani selvää noista palikoista ja niiden yhteensopivuuksista esim. brittikierteisen keskiömuhvin kanssa. Ehkäpä pitäisi.
Eurobb ja 19mm sisähalkaisia / akselin halkaisija, niin toimii. Akselien leveyksillä ei BMX-puolella pahemmin speksata, koska ne speissataan prikoilla oikeiksi + BMX-navat/-takahaarukat ovat yhtä - tai ainakin lähes - leveitä kun rata- ja maantiepyörissä. Elikkäs ketjulinjan kanssa ei pitäisi tulla ongelmia. Huomiona vielä, että BMX-keskiöissä akseli ei kuulu settiin, ainoastaan laakerit, mahdolliset kupit, prikat ja holkki. Akselin tulee kampisarjassa.

Ainoa ongelma on lähinnä eturattaan kiinnityksen kanssa, BMX-rattaat tulevat yhdellä pultilla kiinni kampeen ja liitos ei ole mitenkään tiukka, joten fixeissä ratas “klappaa” ja pultti löystyy. Tähän on ratkaisu, eli splinedrive rattaat tai spiderit; ne toimivat vain 48-spline akseleissä (elikkäs akselissa ja kammessa ja rattaassa on 48 uraa ja ratas/spider vain liutuetaan akseliin joka estää rattaat pyörimiset/klappaamiset akselissa) joita oikeastaan kaikki paremmat 19mm akselilla olevat BMX-kammet ovat.

Keskiöitä ja kampia löytyy mm. Signature BMX:stä suomesta ja jätkät osaa varmasti sanoa, mikä keskiö ja kampisarja natsaa. 48-spline rattaita ei niinkään.

hvt - 23:53, 14.1.2011 » Ketjusopivuuteen tämä ei vaikuta, mutta kampien mukana tulevat pultit eivät toimi muiden rattaiden kanssa, mikä on harmillista, koska ne ovat ainoat tietämäni ratapultit, jotka eivät vaadi sitä typerää vastakappaleenlipsauttajaa.
Toimii ne pultit. Itse ainakin vaihdoin sujuuvasti rattaan ja käytin samoja pultteja.

Outoa. Minä laitoin tuohon Suginon Zenin, ja pultit olivat pohjaan asti kiristettyinä vielä käsin pyöriteltävissä. Pikainen googletus kertoo, että muillakin on ollut samaa ongelmaa (toinen).

Viila + rattaanpultin pulttiosaa hink hink lyhyemmäki. Ei mene kovin kauaa ja ratas istuu taas.

Kiitoksia kovasti sekä Omnium- että bemaxi-infoista.

Omniumeita on tullut kertaalleen hypisteltyä ja todella bulkithan nuo ovat. Eikä ihme, että samalla myös erittäin jäykät. Luukissa on imo aika paljon mtb-vivahdetta ja vaativat näin ollen (ulkonäöllisesti) tietynlaisen rungon. Tältä pohjalta mustat Omniumit voisivat kyllä istua Gangstaan ihan ok.

Bemaxipuolella juuri esim. tuo rattaan yksipulttikiinnitys sekä kampien spline-kiinnitys ovat askarruttaneet fiksikäyttöä ajatellen (ei ainakaan mitään 8-splineja tms. halpiksia). Mutta ehkä noi nelikasit voisivat toimia ja mikäli rattaankin saa yhden pultin sijasta akseliin kiinni, niin bemaxioptio saattaisi toimia kokonaisuudessaan. Mutta pitää tosiaan jutustella vielä tulevan käyttäjän kanssa…

Projekti eteni kuitenkin hieman kammista riippumatta. Löysin varastoa siivotessani kateissa olleen (uuden) Truvativin 70-millisen OS-palikkastemmin. Tuohon sopiva riseri löytyi helposti ja kohtuu hinnalla. Ei mitään hipointa advanced shittii vaan toimivaa kohtis peruspalikkaa. Tässä käsittelykuvat (68-senttisestä 50-senttinen; haarukan putki vielä katkaisematta):

http://img163.imageshack.us/img163/8123/img2080os.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/1492/img2081it.jpg

http://img508.imageshack.us/img508/9092/img2082i.jpg

http://img813.imageshack.us/img813/4796/img2083.jpg

http://img690.imageshack.us/img690/2350/img2086i.jpg

Toi putkileikkuri näyttää kätevältä. Mistä ja millä hinnalla?

Edit. Ei näkyny park toolin ccw-vitosta hi-vitosessa kun torstaina vierailin siellä.

…Clasulta pikkurahalla, oisko ollu femman pintaan; kyseessä siis ihan perus ns. putkimiehen pikkuleikkuri (1 1/8 tuuman putkiin saakka)…

48 spline bmx-kammet on erittäin toimiva ratkaisu myös fiksikäytössä ja IMHO kuuluu kaikkiin tricktrack-pyöriin. tuolla on jossain myös noista puhuttu: https://www.yksivaihde.net/old/670

Gangsta Omniumeilla:

Teemu, minkä rattaan vaihdoit ton vakiorattaa tilalle?

Ajattelin että 48-20 olis ihan passeli talvivälitys, mutta alkanut tuokin tuntumaan lumivallien keskellä vähän raskaanpuoleiselta.

^Miten muuten Qfactori omniumeilla? 75:set melko tiukat.

Kammen ja chainstayn väliin jää silmämääräisesti arvioituna about viitisen milliä.