Pieni lukkorengaskeskustelu

Michen lukkorengas ei maksa yhtikäs mitään, joka kertoo riittävästi sen laadusta. Näin ollen niitä kannattaa ostaa kerralla useampia ja käyttää sen mukaisesti. Heti kun hampaat alkavat pyöristyä, tilalle uusi.

Toisaalta, kuka käski kiristää sitä (väärillä/huonoilla työkaluilla) posket täristen?

Tuo Parkin HCW-5 on hyvä vinkki - löytyy jo keskiökäyttöön ostettuna, joten hyvä, että saa monipuolisempaakin käyttöä. Pitää kokeilla.

Tämä

http://www.hubjub.co.uk/etc/duratoolzm.jpg

ei ole väärä/huono työkalu lukkorenkaan kiristämiseen. Ns. kunnolla tulee kyllä kiristettyä - enkä ajatellut kyllä siitäkään tinkiä.

Asiaankuuluvilla tooleilla säästää sekä itkua ja haipaiden kiristystä että myös silkkaa massia. Itselläni ei ainakaan riitä pelimerkkejä esim. huonon ketjuruoskan käyttöön.

Velosolon piiska on palvellu mua hyvin. Mut yllättävän helposti kyllä munkin michen lukkorengas luovuttaa kulmiaan.

parashan on varmaan paulin extra heavy duty teräslukkorengas. en oo kyl viel kertaakaan ollut omani kanssa tekemisissä kun ei oo tarvinnut vaihtaa ratasta…

http://www.paulcomp.com/lockring.html

Nokitan Profilella (ISO):

Robusti tämäkin. Todella robusti.

Tilasin Willilta EAI:n lukkorenkaan Gipiemmen ratanapaan. Eikö sen pitäisi käydä, kun italokierteellä kerran on?

Olisi toki voinut ehkä kysyä ensin ja tilata sitten, mutta nyt meni näin päin.

^, ^^ eipä vaan oo kummastakaan noista michen korvaajaksi, right?

http://rok.possu.org/tsyka/dura-ace-small.jpg

^ Paras

Teemu - 13:23, 20.4.2011 » Tilasin Willilta EAI:n lukkorenkaan Gipiemmen ratanapaan. Eikö sen pitäisi käydä, kun italokierteellä kerran on? Olisi toki voinut ehkä kysyä ensin ja tilata sitten, mutta nyt meni näin päin.
Sopii ainakin Campaan. Punnitse kun tulee, jos vaikka olis kevyempi kuin Campa.

Edit: Mulla on ollut molemmat Shimanon ketjupiiskat ja nyt Lontoon poikien tuotos. Hyvin on kaikki toiminut, tosin tykkään enemmän kun ketju on yhtenä pätkänä.

Ihme porukkaa.
http://static.howstuffworks.com/gif/screwdriver-1.jpg
+
http://suppliers.win.mofcom.gov.cn/www/5\walide\img\20071013105931.jpg

Oon tykänny etenkin noista aerovartisista vasaroista.

^+1 000 000

…lisäksi talttaruuvarin magneettikärki auttaa työkalua pysymään paikoillaan teräslukkorengasta kiristettäessä…

juhani - 0:08, 28.6.2013 » jaa että sitä on enemmänkin kuin yhdenlaisia lukkorenkaita. mikään ei toimi. pyörät varastoon. nähdään kesällä 2016.
itselläni on ongelmana, ettei ole ellipseen kuin yksi lukkorengas, kun en ole saanut tilattua tai käytyä naapurin kivijalkakaupassa. Toisaalta Phil Woodin navassakin on michen carrier-systeemi, joten siinä lukkorenkaan pitää olla väärinpäin, jotta ratas pysyy kiinni. muuten siis se pienet rattaat mahdollistava porras päästää rattaan ulostumaan carrierilta.

nyt sit googletin nuo kierteet:

Mavic is 33x1.0 (French standard) <— ellipse
Campag is 1.32" x 24tpi (Italian standard)(33.53x1.06) <— phil wood
Shimano is 1.290" x 24tpi (ISO & JIS standard)(32.77x1.06) <— yleisin

eli siis oma selvitykseni syy oli selvittää, et eihän vaan vahingossakaan ellipseissä ja phil woodeissa olis samat lukkorenkaan kierteet.

e: tämä keskustelu onkin paras aiheelle lukkorengas lukkorenkaat

Mites Miche? Ainakin Kid on sanonut, että italorengas menee kierteille, kun kiertää. Oma EAI-italo ei tuntunut menevän, joten jätin laittamatta. Nyt mennään Michen omalla, mutta toisenlainen lukkorengas ois haussa. Vahvempi ja vakaampi.

micheä käsittelee 50% tän topsun viesteistä. luin just läpi ja en saanut ihan lopullista totuutta, et onko se italo vai omansa.

No sitä just. Luin myös pari viikkoa sitten koko topsun läpi, mutta kommentteja oli puolesta ja vastaan. Oma kokemus on se, että ei ne sovi yhteen.

Koitin myös joskus ettiä vastaavia lukkorenkaita, mutta en löytänyt kuin Michen oman.

Surlyn (brittikierteet) palvellut neljä vuotta moitteetta. Se pieni läppä joka iskeytyy rattaan alle tekee ihmeitä. Hyvä työstö ja omassa käytössä laatutavaraa.

kaikissa lähteissä michen lukkorenkaan kierteeksi mainitaan 1.32" x 24 tpi eli italostandardi. lisäksi olen omakätisesti kiertänyt eai-lukkorenkaan michen navalle vaivattomasti. en myöskään keksi yhtään syytä sille, että miche olisi lähtenyt sooloilemaan kierteidensä kanssa.

oma näkemykseni: michen navoissa on italialainen lukkorenkaan kierre.

kokeilen huomenna miten italo uppoaa micheen ja miche italoon.

Mun kokemuksen mukaan Miche ja EAI sopii yhteen. Ei EAI:n lukkorengas sormin kiertämällä paikalleen mene, mutta haka-avaimella menee kevyesti kääntämällä. Samoin myös EAI:n ratas on Michen napaan tiukan oloinen.