FGFS && Fixed freestylers && 700c BMX && trick trackers

Smurf - 19:39, 20.11.2011 » se mitä toni kai yrittää sanoa, on että pyörät ovat paiskomiseen ja muuhun triccailuun passelit, mutta kunnolliseen ajamiseen huonot?
no en ihan sitä yrittänyt sanoa vaan koitin pilkkoa erityispiirteiden vaikutuksia ajotuntumaan. Eli vastata kysymykseen "miltä tuntuu?" monipuolisemmin kuin "huonolta". epäonnistuin.

Alko vähän ****ttamaan kun olin jo kerenny tilata tuolta Statelta sen tarjousrunkon ja heti perään ne uppaa tollasen niin ei kerenny vaihtaa tilausta…

Bruiser 2.0 proto:

näyttää hyvältä.

On toi pyöräkin ihan kiva.

huomasinpas nyt, et tuo AJ ajaa nykyisin tuommoisilla viistostrapeilla. ei enää taida holdfastit napata.

Mulla on ollut parissa pyörässä Power Grips -tsydeemit, joista olen tykännyt. Onko nuo, ööh, suorat(?) sträpit missä mielessä parempi vaihtoehto?

mut OT, mun siirto… —> Sträppitopikki

Its as toi pyörä on tosi kiva. Hemmetti.

Nyt vähän vanne kyssäriä. Kasailen myllytyskeikkoja, ja kahden vaiheilla oon: Halo aerowarrior, ja H plus son f30. Aerowarrior on 24mm levee, f30 20mm levee. Renkaat tulee alustavasti olemaan 35c taittuvat. Kapeemmaksi ei mennä, ehkä leveemmäksi. Tuo f30 hivelee enemmän silmää, mut soveltuuko yhtä hyvin trikki käyttöön? Mitä kokemuksia jengillä on? Tuota aerowarrioria joillain ainankin on näkyny.

Linkit bikemailorderin listauksiin, sori, en ossaa niitä hienoja “klik” linkkejä:

http://www.bike-mailorder.de/shop/Singlespeed-Fixie/Rim/H-Plus-Son-F30-Alloy-Rims-700c-32-hole::28056.html

http://www.bike-mailorder.de/shop/Singlespeed-Fixie/Rim/Halo-Aerowarrior-28-inch-rim-32-holes::20268{51}2538.html

Edit. ja joo 32 reikää tulee olla. 73kg kevee äijä, enkä osaa kuitenkaan ajaa rajusti.

F30 ja 32 puolaa / kehä + 35-milliset kumit -kombo ei kyllä kuulosta järin “myllytyskiekoilta”. Lisäksi vaikka tuo 20-milliä leveä kehä ottaa periaatteessa (Sheldonin taulukon mukaan) gummia lähes 47-milliin saakka, niin en kyllä virittäis tuolle välttämättä edes nelikakkosta. Ja 42-millisten ja vanteen väliin mahtuu vielä melko kehnosti ilmaa, siis jos tarkoitus on ihan pomppiakin.

Eli: Aerowarrior - tai jos H+Sonin tahtoo, niin mieluummin Eero-jäbä.

Jos haluat oikeasti jotkut järkevät ja kestävät kiekot, niin kattele ihan suoraa vaan jotain 29er kehiä. Toki jos haluat ulkonäön ja hipster näön säilyttää, niin sitten varmaan jotkut tuollaiset natsaa sit hyvin.
Esim. DT:n TK540 kehät, jollaiset itellä ollu yleisajossa reilun 2,5v. Leveyttä 23,6mm. Toimivat ja kestävät.
Mavicilta myös löytyy CX/29er kehiä, jotka sopis tuohon käyttöön erittäin hyvin.

^
Hmm, ja miksi ei jo jotkut 35mm sopis kikkailuun?
Jos pyörän haluaa pitää myös jossain määrin rullaavana, niin kyllä tuollaiset 35-38mm nakit tuossa käytössäkin jo toimii. Esim. Analogissa olleet Kendan Kwick 38mm oli jo kyllä ihan riittävän järeät.
Ei mahu ilmaa? Tuohan nyt riippuu aika paljon renkaan profiilista.

^näin; mun pointti: mieluummin leveämmät kehät, jotta saa tahtoessaan leveämpääkin kumia ongelmitta kiinni - mulla myös kolmekasit Sessionit kesäkäytössä (mutten juuri pompi)

Tää hipsteri otti aerowarriorit. Ja toi 35 kumi palvelee omia mieltymyksiä varmasti parhaiten. Kohta laittelen projekti lankaa, kunhan kamat alkaa saapua, niin spekuloidaan sit lisää.

Mistäs porukka on hankkinu noita Profilen tahi Treen 48-spline eturieskoja? Tähän mennessä mielessä vasta yksi Saksanmaalla sijaitseva nettikauppa, josta ei tekis mieli tilata.

Löytyi keskustelua muttei ostopaikkoja.

Joduin oikein pidemmin pohtimaan, että mistä olen noita tamineita ostanut. Jenkkikamppeen saatavuus Euroopasta ja tuotteiden hinnat sekä dollarin kurssi olivat omien tilauksieni aikoihin siinä kuosissa, että valtameren tuolta puolelta tuli tilattua: AceBMX ja J&R Bikes sekä viimeksi Ben’s Cycles.

Brooklyn Machine Worksin parkkifiksetti:

http://zlogblog.com/wp-content/uploads/2012/03/DSCF5668-580x434.jpg

lottopyöräprojekti pykii - monistakin syistä. pienin näistä on etukiekon navan pultin kanta:

http://thumbnail.image.rakuten.co.jp/@0_gold/sidecar/product/95/68047_1.jpg

tiedän, että joissain bemaxinavoissa käytetään tuollaisia nelikantaisia naaraspultteja, mutta mistä kannattaisi poistaa avain (hylsy tai kiinto)? paikallisesta noutaisin mieluiten, mutta kun on googletermitkin hakusessa…

Aivan tavallisissa hylsyavaimissa on tuollainen nelikulmainen kanta. Ota mitat ja käy Claes Oossomilla katsomassa, löytyykö sopivaa?

Motonetista vois löytyä jotain toimivaa.

Räikkään jatkoksi vain.

hah, kiitoksia. toki tuo jatkovartena käyttämäni neliökanta toimii ihan itsenäisestikin, samoin räikkä ilman hylsyä. eli tuollaisia toki löytyy. taas yksi osoitus ajattelun urautumisesta ja polkuriippuvuuksista.

nyt sitten enää dropouttien modaukset ym. minimaaliset puhteet jäljellä…