Minä, Budapest, Charge Plug & 2kk

^Vahvaa raportointia, iso peukku!

Loistavaa kuvaa ja tekstiä, hienoa! Tunnelma välittyy.

Väkevä rapo. Oli mukava bongailla tuttuja mestoja kaupungissa muutamaan kertaan vierailleena näin pyöräilyn näkökulmasta. Kiitokset myös mutavyöryälläreiden pinnakorteista - löysivät perille. Arvostan.

Hyvä. Jostain kumman syystä Prahaa kehutaan Euroopan kauneimmaksi kaupungiksi. Kaunishan se onkin, vaan tämäkin raportti muistutti taas kerran asioiden todellisesta laidasta.

Oli kiva lukea tä raportti, tuli semmonen fiilis että pitää päästä käymään.

suosittelen: http://www.vittula.hu/

lauri - 1:54, 18.12.2010 » suosittelen: http://www.vittula.hu/
Monta kertaa piti poiketa, mutta ehkä se kertoo jo jotain etten vaan ehtinyt. Tekemistä riitti jokaiselle päivälle aika rutosti.

Budjettia. Perus yksiön vuokra n.200 give or take, ruuat ja juomat maksaa neljänneksen tai viidenneksen siitä mitä täällä. Melkein “viikkorahalla” pärjää. Minä esimerkiksi söin joka päivä ulkona, ruokaa tein vain niinä parina päivänä kun olin niin kipeä etten pystynyt lähtemään hotellilta mihinkään. Fillarirahti Finnairilla sen 40e, Malevilla vähemmän, Malevilla tosin joutuu pakkaamaan enemmän. Takaisinpäin fillari kannattaa pistää vaikka Bajnok Szerviz:n kautta DPD:llä, maksaa about samat mitä koneessa muttei tarvi ite rahdata fillaria laatikossa pitkin kaupunkia tahi mennä turhan aikaisin kentälle erikoismatkatavaroiden kanssa. Paikalliset on tosi reiluja mutta niiden kanssa ei kannata alkaa juttelemaan palkoista tms leveilemään omilla tuloilla. Niille tulee vaan paha mieli, ja oma elämysmatka saattaa muuttua turistimatkaksi.

Mitä myöskään ei kannata tehdä, on tuoda ilmi perisuomalaista, kylmän sodan tirkistysaukosta tapahtuvalle tarkastelulle perustuvaa näkemystä Euroopasta valtioineen ja kulttuureineen. Eli esim. unkarilaisten itseymmärrys ei - itsestäänselvästi - perustu tuohon puolen vuosisadan ajanjaksoon NL:n (semi)periferiana, ja tämä on ehkä syytä tiedostaa paikallisten kanssa keskusteltaessa. Unkarilainen kulttuuri kielineen, ruokineen, kaikkineen ei myöskään ole mitenkään sen “slaavilaisempi” kuin vaikkapa meikäläisten oma meininki…

Mukava maa, ja erityisen mukavia ihmisiä.

Hienoa raporttia matkalta! Tuolla Budapestissä on kyllä syytä käydä, ennemmin tai myöhemmin. Hyvä, että tulee näitä matkakertomuksia, jos vaikka fillarilla lähtee liikenteeseen niin tietää vähän mitä etsiä. Hummusbar on myös pidettävä mielessä, kunnon kasvismättöä voi olla reissussa vaikea löytää. Kiitos kokemuksen jakamisesta!

Hummusbarista sen verran, että vegaanipaikka (Kertesz utca) on ihan kämäinen, vegetaristipaikka (Alkotmany utca) taasen suht viihtyisä. Falafel pita on ihan ykkönen ja maksaa huikeat 600 forinttia.

pointsit! ja hieno toi villanen tsygäpaita.

Hyvä raportti.

Törmäsitkö näihin jätkiin?

Aikoinaan törmättiin paikallisiin lähetteihin A38:ssa ja lopputuloksena neljä heistä asui mun kämpässä ECMC2006 ajan. Mukavia heppuja. Kaupungista jäi 3 päivän jälkeen mieleen lähinnä neppiskisat alas tuolta kukkulalta, aamuun asti auki oleva lähipubi ja “fine paid on spot”.

eki - 23:54, 18.12.2010 » Hyvä raportti. Törmäsitkö näihin jätkiin?
Joo, eikös toi vasemmanpuoleinen oo Buppa? Robert. Oikeenpuoleinen näyttää etäisesti tutulta mut en mä nimeä muista.

Antaumuksella heittäydytty paikallisten tsygäpiireihin ja hyviä vinkkejä jos joskus tulee käytyä Budabestissa. Well done!

Kevväämmällä tulee vielä lisärapsaa siitä millanen on unkarilainen mittatilauksena valmistettu runko…

Tohon oikeanpuoleiseen kaveriin saatettiin Emilian kanssa osua elokuulla jollain Budapestin ravintolakadulla. Oli katkaissut keulansa ja odotteli kaverilta uutta että pääsis aamulla duuniin. Paitsi mistä sitä tunnistaa, tuo ammattikunta on aina univormuissaan.

Kaikkiaan läähättejä oli näkösällä aika tavalla, enkä ihmettele.

No nii, 26.2 olis Goldsprint Tournament finaalit ja olen siellä koko viikonlopun!

Kesäpäivitys Budapestistä! Olin pari viikkoa opiskelemassa ja otin fillarin mukaan. Päivittäinen koulumatka oli 10km suuntaansa Kerepesiä ja Rakoczia pitkin. Aamulla ripeästi suoraan ja iltaisin kierrellen takaisin kämpille. Vapaapäivinä pidempiä reissuja Szentendreen, Visegradiin jne. Voin vain vahvistaa karmoliksen tarkkoja havaintoja kaupungin fillariystävällisyydestä ja juhlien riehakkuudesta. Alla pari kuvaa matkan varrelta ja viime tiistain critical mass -juhlista. Ensiesiintyminen goldsprintissä ison palinka-pullon jälkeen toi ajan 22,3s ja pahoinvoinnin pitkälle iltaan. Tuliaisina bagaboo ja kulunut takarengas.

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8838_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8892_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8993_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8925_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8984_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8878_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8960_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8980_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8847_1.JPG

http://www.muuankarski.org/kuvia/budapest/velo/_MG_8607_1.JPG

^tuttuja naamoja. Oltiinkin samaan aikaan mestoilla, maanantaina käväisin Bajnok:ssa ja pelattiin vähän mölkkyä…

Tää on huippu ketju, mut saisko pyytää palvlusta, et joku listais paikalliset fillarikaupat nimineen, linkkeineen ja osoitteineen yhteen viestiin. Luin koko ketjun läpi, mut silti ei oo yhtään merkkiä google mapsissa :frowning: lentoliput ostettiin aamupalalla siis.

Edit nämä kaivelinkin itse:
Bajnok Szerviz http://goo.gl/maps/WZyg
Cspel http://goo.gl/maps/pUJN