Työkalut kunniaan!

Pikkulintu kertoi joskus, että tohtorilla saattais olla ts2 pyöräilijäystävälliseen hintaan.

hipsterifrisyyri kehän rei’ittäjällä
http://www.parsellminni-die.com/YOUR_INDUSTRY/Cycle_Rims_alloys/Aluminium_BicycleWheel.625pixW_50.jpg

http://www.fivenineclimber.com/images/cinelli/look753/headset_install.jpg
lisää

Työkalu yllätti kotimekaanikon. Tönärin tuuma-asteikolla ynnäilin laakerikuulan halkaisijaa, joka yleensä ilmoitetaan ikävästi tuuman osina. Olin suht hukassa kunnes hoksasin että tuuma on tönärissä jaettu kuuteentoista. Tietysti. Niinhän se on helpompaa.

http://www.parktool.com/uploads/thumbnails/uploads/products/c646d7cf5c0527c72aff2197b33a296b50a7e355_430x390.jpg[täällä](http://www.parktool.com/product/spoke-bearing-and-cotter-gauge-SBC-1)

^ Kaikkea ne parktoolit keksii! Mutta tuo olisi kyllä tosi kätevä, etenkin tällaiselle mekaanikolle, joka säännöllisin väliajoin pudottelee laakerikuuliaan viemäreihin ja pihoille. Tietäisi sitten kaupassa tarkkaan minkälaisia varakuulia tarvitsee.

tutam - 12:34, 28.2.2011 » ^ Kaikkea ne parktoolit keksii!
Dummy pedal vaihteiden yms. säätöön

http://www.parktool.com/uploads/thumbnails/uploads/products/73379c7c832f1797982c411ca3997b006e23f45f_430x390.jpg

^ Olen sanaton! En uskalla edes mennä noille sivuille katsomaan mitä kaikkea en vielä tiennyt tarvitsevani…

http://www.jimlangley.net/wrench/truingstandAntiqueWhale_lg.jpg

Circa 1910 self-centering stand from Whaley Manufacturing of St. Paul, Minnesota

http://www.jimlangley.net/wrench/TruingstandAntique_lg.jpg

Stands like this were probably used at the turn-of-the-century up until the 1920s

http://www.jimlangley.net/wrench/truingstandspokewrenches.jpg

Olen tässä aloittelemassa tätä Fixi / sinkulointi uraa, ja heräsi kysymys tarvittavista työkaluista. Mitäs uutta näissä on verrattuna vaihteellisten maasto- ja maantiepyörien työkaluihin?

Tätä foorumia kun olen nyt selaillut, niin minulle oli yllätys kuinka kirjava tämä takanapojen kierteiden / lukkorenkaiden / työkalujen määrä oikein on.

Mikähän näistä passaa Nishikin Road Masterissa oleviin napoihin?
http://www.bikeshop.fi/index.php/ekauppa/3/product_group/7812.html

Kirjava? Lukkorenkaita varten tarvitset yhden työkalun. Fiksettiratas lähtee ketjupiiskalla/rotafiksaamalla, tosin jälkimmäinen on vähän no-no. Vapaarattaan avaimia tarvitset yhden, katso millainen hammastus siinä on, ja sit katso oikea työkalu. Lisäksi tarvitset kuusiokolosatsin ja kiintoavaimia.

Tietty jos haluaa roplata keskiötä sun muuta, niin ne työkaluthan on samoja mitä muuallakin.

^^ Roadmasterissa taitaapi olla kierteellinen BMX-vapaaratas joten käyvä työkalu ei oo navasta vaan vapaarattaasta kiinni. Ehkä toi Park FR-6 mut voi olla muukin, ei selvinne kuin katsomalla. Jos kiinteää välitystä on aikomus kokeilla niin lukkorengasta varten tarvitset haka-avaimen. Rattaita varten on ehkä ihan hyvä olla ketjupiiska, jonka pitää sitten olla 1/8"-kokoa eikä kapeampi jos on 1/8" leveät rattaat. Rotafix toimii sekin ketjupiiskan korvikkeena. En mä nyt tähän hätään oikeastaan muuta keksi.

edit: hidas

Kiitos nopeista vastauksista. Tosiaan juu, se on vapaaratas joka sen työkalun määrää.

Eli jos ja kun haeskelee oikeita välityksiä, niin pitää katsoa että uudet rattaat olisivat sillä samalla työkalulla asennettavia.

Onko ne Fixi-puolen lukkorenkaat kaikki samalla haka-avaimella avattavia? Onko noihin lukkorenkaisiin tuollaista “hylsy” tyyppistä avainta, vai onko tuo haka-avain se paras työkalu?

Lukkorenkaan lovien koosta, lukumäärästä ja sijainnista renkaan kehällä ei varsinaisesti ole mitään standardeja joten ei ole “hylsyäkään”. Haka-avain on paras (ainoa) työkalu ratanavan lukkorenkaaseen. Ja jos joku meinaa sanoa ruuvarista ja vasarasta jotain niin hiljaa. :wink:

^paitti Parkin HCW-vitonen sen onnettoman Michen lukkorenkaan kanssa niin ei tarvitse lovien kulumisen takia hommata uutta (vaikka muuten kylläkin) :wink: (tai no kuuluuhan tuokin toki haka-avainperheeseen)

Juu. Kaippa tuohon haka-avaimeen on tyytyminen. : )

Joskus työkseni hakkasin laakereita auki ja kiinni tälläisillä SKF:n haka-avaimilla, enkä tykännyt niistä lipsahtavista kynsistä tai pyöristyneistä lovista. Pajavasara ja hyvä, tukeva tuurna olivat aika käypäset vehkeet. Varsinkin kun ne lukitusrenkaat uusittiin joka asennukseen.

http://tuotteet.etra.fi/main.html?nodeUid=7027163&parents=|2756597|7027151|7027154&path=0&catalogUid=2224442&style=view0

Ratanaabelin lukkorenkaisiin ei oikeasti tarvita ihan niin paljoa kiristystä kuin täällä nyt kuvitellaan.

^^^^ Unohdatte Suginon “innovaation” parin vuoden takaa jossa lukkorengas kiristetään keskiötyökalulla.
http://www.biking.com/files/cache/8ba54bc43de94bcaa7db70a9f5ad32e6.jpg

Ja jossainhan oli se ulkopuoleltaan rattaan mallinen “hylsy” jolla voi rotafiksata lukkorenkaankin…
Edit:http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRGXluvqm4WH5WrmkpSdqQ-tBF3SCjSYCErZFBH0klANUtAxacs

^^Alumiinisia anodisoituja takarattaita työkaluketjussa? Nyt saatana.