Pyöränkuljetustelineitä ja -tapoja

Kyllä se puhtaan fillarin ketjukin voi aiheuttaa kosmeettisia vikoja sisätiloihin. Tätä asiaa helpottaa esim. joku suojamuovi tai vanha matto takakontissa.

VW Golf: 8000€
NJS fixie: 1500€
Bilteman teline: 9.99€

Järkeä ei saa rahalla. Muihin asioihin käy MasterCard.

Thulen telineet toimii ja niihin saa kiinni takavalot ja lisäkilven. Oli testissä RideOn 9502 kesällä. Ainoa vika oli, että vaikka telineessä oli “kiikku” jolla sen sai kallistettua taakse, niin Touranin takaluukku ei silti mahtunut aukeamaan.

Edit: Päädyttiin sitten siihen, että kun omat telineet tulevat hankintalistalle, nini otetaan kattotelineet ja niihin laitettavat pyörätelineet. Tämä siksi, koska kattotelineen kanssa säilytetään pääsy takaluukkuun ja auton painojakauma pysyy järkevänä. Kattotelineille on muutakin käyttöä ja sen kanssa ei tule tilannetta jossa joutuu vaihtamaan NATO-liittimen keskellä paarmaparvea, kun unohtaa lisävalojen johdon irti ja se hakkaa itsensä säpäleiksi asfalttia vasten.

^ …ja keskellä pahamaineista District 9:iä.

Kokemusta tältä kesältä useampi tuhat ajokilometri fillari autonkyydissä, sekä sisällä etupyörä irroitettuna ( penkki kaadettuna farmarissa), että katolla. Sisällä mukava kun voi ajaa ziljoona km/h mutta katolla kivempi kun ei tarvi pelätä että kolarin sattuessa foxin haarukka takaraivon kautta suusta ulos. :slight_smile:

mites tuota onko mitään uutta auringon alla? vai onko kattoteline vieläkin hyvä vaihtoehto?

just jumppasin riisikippoon kesärenkaat huollossa vaihdattamista varten ja melko paskaisen fillarin kasan päälle. meni kyllä pelkällä etukiekon irrotuksella kun veti pelkääjän penkin ihan eteen.

Takapenkit alas, pari roskapussia niiden päälle, pyörä keula edellä sisään ja
sitten vaan etukiekko kaadetun takapenkin ja etupenkin väliin jäävään tilaan…

Mahtuu helposti koko pyörä mitään osia irroittamatta pienenkin auton sisään.

Pedro - 14:40, 16.11.2015 » maastossahan tulee toisinaan tarvetta siirtää kalustoa autolla paikasta toiseen. palstaltahan löytyy joku kuljetusteline -topsu mikä on melkosen pintapuolinen huitaisu. kattoteline tai koukkuteline. onkos mitään uutta innovaatiota tullu maastohefeille? usein tulee paloiteltua konttiin, mutta välillä on tuplarattaat, kasseja jne jos muksut kyydissä. onko kattotelineissä jotain mitä kannattais yytsiä? helppo/kestävä/järkevä kiinnitys pyörälle tai 'vältä näitä malleja' -havaintoja?
Kare_Eskola - 14:52, 16.11.2015 » Katolla kuskaaminen nostaa kulutusta litran satasella per pyörä. Ja ainakin kerran elämässä katolla kuljetettu kalusto tuhoutuu autotallin, huoltoaseman tai parkkihallin yllättävään mataluuteen. Sitten on vielä kesä ja pyörän peittävä kuolleiden hyönteisten massa... Itse päädyin peräkoukkutelineeseen. Thulella on muutamaakin mallia. Nehän eivät suinkaan estä peräkontin käyttöä, paitsi asbin Touranissa, vaan kippaavat pois tieltä. Ja pysyvät paikallaan. Täysjoustokuitupyöriä joutuu vähän asettelemaan, mutta säädöt toimivat hyvin. Suosittelen.
Kare_Eskola - 14:52, 16.11.2015 » Katolla kuskaaminen nostaa kulutusta litran satasella per pyörä. Ja ainakin kerran elämässä katolla kuljetettu kalusto tuhoutuu autotallin, huoltoaseman tai parkkihallin yllättävään mataluuteen. Sitten on vielä kesä ja pyörän peittävä kuolleiden hyönteisten massa... Itse päädyin peräkoukkutelineeseen. Thulella on muutamaakin mallia. Nehän eivät suinkaan estä peräkontin käyttöä, vaan kippaavat pois tieltä. Ja pysyvät paikallaan. Täysjoustokuitupyöriä joutuu vähän asettelemaan, mutta säädöt toimivat hyvin. Suosittelen.
Se kippaaminen kannattaa testata ennen ostamista. Meillä blokkas takakontin, ku oli semmonen teline, jossa pyörät lepää renkaiden päällä. Vaimon siskolla on teline, jossa pyörät roikkuu vaakaputkesta, mikä toimii, mutta sitte saatkin leikkiä irtonaisen lisäkilpi- ja takavalotelineen kanssa. Ja yritäs ripustaa täpäri semmoseen. Jos se talliin ajaminen on oikea riski, ni sitte on betoniporsaaseen peruuttaminenkin. Kannattaa antaa lenkkikaverin ajaa ehkä. Tai antaa kortti kokonaan pois.

Meillä nykyään 3x Thulen FreeRide telineitä.

Aika usein tulee erinäisistä syistä kuljeteltua fillaria peräkoukkuun kiinnitettävällä telineellä ja Thule 9502 on ollut loistava. Edellyttää toki että on se koukku…

Itse päädyin tohon koska piti saada teline johon vaimokin pystyy fillarin helposti ja nopeasti kiinnittämään. Kattotelineet jäi siis saman tien laskuista ja noihin koukkutelineisiin joissa fillari roikkuu, on esim. täpärin asettelu usein aika kinkkistä (niin ettei heilu, kolise, rengas pakoputken edessä jne.).

Viimeksi eilen heilahti tolla telineellä 29 jäykkis ja 27.5 täpäri Helsingistä Espooseen oikein mainiosti (siirtymät autolla koska matkalla maastopyöräilemään piti pudottaa muksu harrastamaan).

asb - 15:00, 16.11.2015 Se kippaaminen kannattaa testata ennen ostamista. Meillä blokkas takakontin, ku oli semmonen teline, jossa pyörät lepää renkaiden päällä.
Blokkaa meikäläiselläkin mutta silti oon tyytyväinen. On toki vähän hankalaa jos kontista pitäis saada jotain kun fillari on edessä. Toisaalta jos niitä fillareita on siinä vaan yksi, niin sen irrotttaminen on 30sek homma. Joskus oon kans ottanut tavaraa kontista kaatamalla takapenkin kun fillarit on olleet telineellä.
Salomo - 15:07, 16.11.2015 »
asb - 15:00, 16.11.2015 Se kippaaminen kannattaa testata ennen ostamista. Meillä blokkas takakontin, ku oli semmonen teline, jossa pyörät lepää renkaiden päällä.
Blokkaa meikäläiselläkin mutta silti oon tyytyväinen. On toki vähän hankalaa jos kontista pitäis saada jotain kun fillari on edessä. Toisaalta jos niitä fillareita on siinä vaan yksi, niin sen irrotttaminen on 30sek homma. Joskus oon kans ottanut tavaraa kontista kaatamalla takapenkin kun fillarit on olleet telineellä.
Ehkä olen täysin väärässä, mutta mitä siellä takakontilla noin yleensä tarvitsee ravata? Tarkoitan siis lastailun ja purun välillä jolloin pyörä nyt muutenkin yleensä tuosta poissa.
zykkeli - 15:16, 16.11.2015 Ehkä olen täysin väärässä, mutta mitä siellä takakontilla noin yleensä tarvitsee ravata? Tarkoitan siis lastailun ja purun välillä jolloin pyörä nyt muutenkin yleensä tuosta poissa.
Ei kovin usein tarttekaan, mistä johtuen en ole kokenut ongelmaksi. Yleensä jos tarttee niin ollaan pidemmässä reissussa ja huoltoasemapysähdyksellä kontista pitää saada jotain, tai jotain pitää saada konttiin.
zykkeli - 15:16, 16.11.2015 » Ehkä olen täysin väärässä, mutta mitä siellä takakontilla noin yleensä tarvitsee ravata? Tarkoitan siis lastailun ja purun välillä jolloin pyörä nyt muutenkin yleensä tuosta poissa.
No tossa ollaan pitkälti kolmatta viikkoa reissussa. :) Aika paljon helpompaa, kun pääsee kylmälaukulle ja vaippapussille suoraan takaovesta.

http://i.imgur.com/uPmfLUEl.jpg

Normifarkussa kippaava teline toimii, ja se Thulen iso kolmen fillarin teline toimii myös Touranissa, kun se kippaa vaakatasoon asti, ainakin seurakaverilla toimi.

Kyllä minä haluan takakontille päästä fillarireissuilla. Siinä avatun luukun alla on sitä paitsi leppoisa istuskella. Onnistui eilen rossikisoissa - niin kauas se teline kippaa.

Ai. Kai mä sitten kuvittelin vaan koko 2010 kesälomareissun.

Mut siinä takaluukulla on kyl kivempi istua, kun tsygät on katolla, eikä jaloissa. :slight_smile:

Kare_Eskola - 15:28, 16.11.2015 »

Kyllä minä haluan takakontille päästä fillarireissuilla.

Kyllähän fillarireissut tehdään fillarilla ja autoilla ne on sitten autoreissuja. Joskus autoreissulle on kiva ottaa pyörä mukaan :D

Komppaan nimimerkki asb:tä

sillä vaan että jos on poolopyörä tms levyllinen etukiekko niin eise Proride 591ssä ainakaan taho kestää kovinhyvin se eturenkaan kiinnike. No, tarviketorilta ainakin saa ihan kohtuu hintaan (~15€) uusia. Vois kyl miettiä et miten sen vanhan korjais/vahvistas. Toinen on että ei ajais satasta saati yli… kylse about 80km/h vauhit kestää mut tuulempuuskat voi yllättää etukiekonkiinnikkeen…

Käyttäjä Mika osti fiksun ja tukevalta tuntuvan kuljetustelineen. Muistaakseni myyntinimeltään taisi olla Hilux :smiley:

http://www.biltema.fi/fi/Vapaa-aika/Polkupyorat/Lisavarusteet/Lastaaminen-ja-sailyttaminen/Polkupyorateline-2000016573/

Tällä on takana jo useampi vuosi aktiivista käyttöä. Hintaansa nähden ihan asiallinen vehje.

Hmm… onkos tällä alalla tullut mitään uutta? Onko kellään ollut käytössä ilman vetokoukkua takaluukkuun kiinnitettävää telinettä? Ainakin kahta pyörää pitäs pystyä kuskaamaan, alustana pieni viisluukkunen Yaris, jossa ei (vielä) oo vetokoukkua, mutta senkin asentaminen on mahdollista. Eli periaatteessa kaikki optiot on harkinnassa: koukkuun joko roikuttava tai alustallinen teline, takaluukkuun ilman koukkua asennettava tai kattoteline.

Ilman koukkua -optioista Thulella vain Raceway on lukittavissa kiinni, joten muut vaihtoehdot: kauppaan jättää.

Koukullisista sitten mahdollisuuksina joko halvempana HangOn Tilt + valopaneeli (tää vaihtoehto ei kippaa pois luukun tieltä kuin tyhjänä) tai sit kalliimpana RideOn.

Kattotelineisiin en oo edes vielä ehtinyt perehtyä, koska jotenkin niitä vierastan sekä (kuvittelemani?) kuormaamisen hankaluuden (mun pyöriä ei nostella pikkurllillä) että lisääntyneen polttoaineenkulutuksen takia. Mut en halua tätäkään vielä sulkea pois.

Varsinaista retkeilykäyttöä telineelle ei varmaan isommin tulisi, pääasiallinen käyttö metsäpolun päähän tai mäen alle ajamista pk-seudulla, ja varmaan myös fillareiden satunnaista kuskaamista mökkireissuilla yms. Ja kun autossa varmaan pääasiassa on vain kaksi matkustajaa, en tiedä, kuinka tärkeä ominaisuus takakonttiin pääsy nyt sitten on, pääseehän sinne takapenkin kautta, kun jättää hattuhyllyn pois…

Näkemyksiä ja kokemuksia kuunnellaan.

Satunnaisessa käytössä ollut Bilteman takaluukkuun kiinnitettävä teline (ko. malli ei näytä olevan myynnissä enää). Ei varmaan näppärin, mutta toiminut ilman ongelmia. Teoriassa kolmelle pyörälle paikat, mutta kaksi menee mukavammin.

Olinkin sen myyntiä suunnitellut, joten pm jos budjettivaihtoehto kiinnostaa…