"Sori OT" - Offtopicoinnin vähennystalkoot

Terkkuja RTZlle.

“Tiedemiehet” sanoo tolpan ihannekorkeuden olevan polkimelta 109% sisäreidenpituudesta ylös. Mutta riippuu aina siitä mistä roikkuu.

Terveisin: höpönassusi

^tuo on kai se perinteisin; muita metodeja satulan optimikorkeuden määrittämiseen ovat mm. kantapää-, LeMond- ja jo hieman vaativampi Holmes-metodi - huomioon voi olla hyvä ottaa myös kammen pituus ja polkemistyyli l. nilkan ojennus

RTZ - 16:23, 3.1.2012 » Viittiskö joku postata kuvan pyörästä, joka on runkokokoon nähden [b]oikeissa[/b] säädöissä? Tuntuu vähän siltä, että täällä teilataan kaikki mahdolliset setupit tolla "väärä runkokoko" -argumentilla, jos ei muuta keksitä. edit: tai sit ainoastaan custom-rungot on oikean kokoisia ajajalleen...
miglos - 20:35, 3.1.2012 » [Terkkuja RTZlle.](http://www.ebicycles.com/article/determining-your-bicycle-saddle-height.html) "Tiedemiehet" sanoo tolpan ihannekorkeuden olevan polkimelta 109% sisäreidenpituudesta ylös. Mutta riippuu aina siitä mistä roikkuu. Terveisin: höpönassusi
NKOTB - 10:04, 4.1.2012 »
RTZ - 16:40, 3.1.2012 » Niinhän sää tietty. Semmonen höpönassu. Mut noin puolivakavissaan: paljonko sitä tolppaa pitää näkyä? Kun ei oo yks eikä kaks kertaa, kun oon ihmetelly noita "väärän kokonen" -dumauksia, et mistä kattoen?
Perinteisessä japanialaisessa Keirin-setupissa, jossa ohjaamona on b123 ja temminä jaguar, sitä tolppaa ei oikein yhtä nyrkillistä enempää näy. Tää mitoitus on ilmeisesti perua ajalta, jolloin rungot oli terästä ja lelumiini haperoa. Nykyisin, halkaisijaltaan isompien kaulaputkien ja satulatolppien aikakaudella säännöt on erilaiset. Kun hiilarirunkoja tehdään kolmea eri kokoa, sen oikean mitoituksen saavuttamiseksi voi olla perusteltua käyttää 130-millistä stemmiä 10-asteen nousulla yhdessä kompaktitangon kanssa. Oleellista ei ole se, kuinka paljon tolppaa on näkyvillä, vaan se, että penkki, kammet ja ohjaamo on toisistaan oikealla etäisyydellä ja korkeudella.
(Sori massaquote)

Kysymys ei ollut siitä miten pyörän säädöt (eli juuri nuo NKOTBin mainitsemat etäisyydet) saadaan oikeiksi ajajalleen. Kysymys oli siitä miltä näyttää “oikean kokoinen” runko (suhteessa annettuihin säätöihin). Eli toisin sanoen millainen stemmi/speisseripino/satulatolpan näkyvä osa on se mitä nää vääränkokosia runkoja dumaavat hakee.

nytkö tästä tiedotteesta/muistutuksesta/pyynnöstä/säännöstä tuli sit satulatolpanpituuskeskustelu. Ironista OT:tä?

Sori OT,

mut jonnekihan se OT pitää laittaa,

/Sori OT

opqdonut - 10:38, 4.1.2012 » Kysymys ei ollut siitä miten pyörän _säädöt_ (eli juuri nuo NKOTBin mainitsemat etäisyydet) saadaan oikeiksi ajajalleen. Kysymys oli siitä miltä näyttää "oikean kokoinen" runko (suhteessa annettuihin säätöihin). Eli toisin sanoen millainen stemmi/speisseripino/satulatolpan näkyvä osa on se mitä nää vääränkokosia runkoja dumaavat hakee.
Off topic on off topic off topicinvähentämistopicissa.

Off topic on sen sijaan on topic täällä.

konkeli - 11:10, 4.1.2012 » Sori OT, mut jonnekihan se OT pitää laittaa, /Sori OT
Off Topicointi on toisen ketjun On Topicointia. Tämän ketjun topic on Off Topic. :) onhan meillä myös se [harhapolkuketju](https://www.yksivaihde.net/old/6278), mut mielestäni satulatolpan pituuskeskustelulla voisi olla oma ketjunsa pyöräverstaan alla? Tänne se ei minusta ainakaan kuulu, kun aihealuekin sisältää sivustoon ja yhteisöön liittyviä aiheita.

^ äh, sori, enhämmä lukenu kontekstia vaan ainoostaan migloksen viestin. sen vika!

en halunnut rueta sormella ketään osoittelemaan, mut kyllähän tässä on viestihistoriasta nähtävissä KUKA sen aloitti ja KETÄ voi syyttää. Päitä vadille!

mutta kun se oli OT siellä katuratapyörä ketjussa? …onhan se kyllä on topic ehkä sittenkin, mutta omassa ketjussa…

OT: ostakaa mun Mascagni retrokilpureista;)

EDIT: “UrhoMatti”

Kevätuppaus.

onko ok, et jokainen tarkentava kysymys tai kriittinen kommentti ei ole uhittelua ja haastamista vaan ihan keskustelua ja täten ei kuulu tuonne ajamisilla pätemistopikkiin?

Joutavanpäiväistä sössöttämistä voitaisiin taas yrittää hillitä.

Esimerkki 1: Tyhmä kommentti on tyhmä, joten se kannattaa jättää omaan arvoonsa. Tuskinpa moni ilahtuu siitä, että asiaketjussa joku lainaa sellaisen yksinään ja haukkuu kommentin esittäjän tyhmäksi. Siitä ei ole mitään hyötyä, päinvastoin.

Esimerkki 2: Kun joku ei onnistu kuvan upottamisessa, siinä tuskin kannattaa useamman ryhtyä neuvomaan. Quotella saa linkin esiin. Sen voi sitten korjata ja lähettää joko ketjuun tai alkuperäiselle käyttäjälle ohjeeksi.

aawe - 23:40, 4.2.2016 » Sori kun nostellaan vanhoja ketjuja taas eloon..
eiku kiitos esimerkillisestä toiminnasta! hihnavetokysymykset kuuluu hihnavetoketjuun.
Pave - 22:50, 4.2.2016 » Koska joku kyttä on lukottanut löytöjä interwebistä osa 2 -topikin
sinä se jaksat...

Niin sekin. Tää sota on kuule vasta alkumetreillä :smiley:

Luin Niinistön puheen ja muutin muutaman sanan. (Melko paljon tyhjää näissä polittisissa puheissa.)

SeppoKyllikki - 9:56, 26.4.2018 » E. Liittyy pyöräilyyn ja sen vähenemiseen, kun ei jaksa enää innostua niin usein. Pitää etsiä korvikeharrastus.
Tällä perusteellahan jengi vois alkaa postamaan kuvia vaikka lapsistaan tms tekosyistä, jotka vähentää pyöräilyä ;)
tnts - 10:03, 26.4.2018 »
SeppoKyllikki - 9:56, 26.4.2018 » E. Liittyy pyöräilyyn ja sen vähenemiseen, kun ei jaksa enää innostua niin usein. Pitää etsiä korvikeharrastus.
Tällä perusteellahan jengi vois alkaa postamaan kuvia vaikka lapsistaan tms tekosyistä, jotka vähentää pyöräilyä ;)
Parannan tapojani.

joku ilmeisti poiststau löytäöä internetistä langan elikkäs threadin elikkäs mikä vittu seo keskusteluketjun…

joo tulin siihen laittamaan tätä mut ei sit

haloo vittu saaatana urpot. eikö osata laittaa valkosipulidippiä teka awy annokseen. tulee jotain vitun valkosipulia saatanan amatöörit huoh
eikä ole vittu puheminnumeroa nettisivuilla että voisi soittaa ja valittaa että voisi ITSE hakea sen uuden dipin ITSE kun olette ryssineet eli sössineet eli vittu mokanneet … kirjoitin itssasiassa mokaneeeeeeeeet koko paskan
skarpatkaa tunarit
rouvani on ihn justiinsa raskaana ja voitte ehkä tajuta edes sen että tässä on nyt aivan vitun kuuma tilanne pällä aivan justiinsa koska olen itsekkin tonttuillut pitkin kyliä koko viimreisen vuorokauden ja hän on justiinsa rescuuannut minut eli käynyt noukkimassa minut hesarilta vittuun elikkäs kotiin ja sitten vielä tämä saatanan säätö, vittu
olen myös ihan vitun kännissä joten ihan turha vastailla jollain vitun botilla jollette hakua tätä koko paskaa julkisexi johonkin vitun someen perkele

Edit ja sori ootee jne meni jaakko & jayn keikka näköjään vähä pitkäks