'Hupsista' topikki

Menee vähän kaikki reisilleen projussa.

vannon, että tajusin vasta myyntikuvan ottamisen jälkeen.

hardline helmikuun tekosia varmaan. jos en narkkais ja kävis huorissa loppuvuotta niin laittasin avatariks.

Vaihdoin renkaan ja laitoin kiekon väärinpäin. Polkimet löystyi ajaessa. Onneksi ei mennyt kierteet.

Olin juuri saanut Kona Kilaueaan -93 alkuperäiset jarrut paikalleen&säädöt kohdilleen ja lähdin koeajolle…ajattelin että nyt otan spurtit ja annan runtua huolella. Pystyssä poljin ja yhtäkkiä jalka upposi “ohi” polkimesta ja lähellä ettei ylätankoon kalleuksia. Pakarani jäi hassusti satulan ja tangon väliin jumiin ja siinä samassa huomasin polkimen yksinään lumessa. Eli en ollut kiristänyt kun toisen polkimen ja irronnut poljin repi suginoista alkukierteet hienosti pois! No onneksi ne pari kierrettä eivät haitanneet vaan sain polkimen takaisin paikoilleen.

ai tolleen tuli lukittua lasit huurussa pilkkopimeässä perjantaina 17 jälkeen pyörä

Voi perse. Testasin kiinnittää tarakkaa uuteen keulaan, jossa näytti kiinnityspisteissä olevan maalia. Käytin liikaa voimaa, jolloin pultti katkesi. Fiksuna koitin saada pulttia auki vastapuolelta samanlaisella pultilla työntämällä ja sekin katkesi. Nyt on sitten kummallakin puolella kiinnityspistettä millin nysät katkenneista pulteista.

mindw - 20:26, 14.2.2016 » Voi perse. Testasin kiinnittää tarakkaa uuteen keulaan, jossa näytti kiinnityspisteissä olevan maalia. Käytin liikaa voimaa, jolloin pultti katkesi. Fiksuna koitin saada pulttia auki vastapuolelta samanlaisella pultilla työntämällä ja sekin katkesi. Nyt on sitten kummallakin puolella kiinnityspistettä millin nysät katkenneista pulteista.
Poraa ne nysät pois ja kierretapilla avaat kierteet. Oikean kokoinen terä vaan.

Yllä loistava mahdollisuus tuhota kierteet.

Vastakierretappi on ystävä.

2 x hupsis ei ole unhupsis.

Ja kahta hupsista-tunarointia ei kannata jatkaa kolmannella.

Mitään hyvää en ole koskaan lukenut vastakierretapeista, mutta ainahan sitä voi kokeilla. Kiva kuva:

Saattaa olla siksi, että sama henkilö on ensin kiristänyt pultit poikki. Samalla taidolla saa sen vastakierretapin poikki myös.

Edit. Jos sattuu olemaan Dremel tai vastaava, Bilteman timanttikaiverrusterillä saa tuohon hyvän lähdön poranterää varten.

poraa eka kuopat molemmille puolille kun pysyvät tiukasti yhdessä ja sit vasta vastakierretapilla kumpikin pois.

kyllä mä oon pelastanut jo pari kertaa elämäni noilla vehkeillä. katkennut kammenpultti ja pyöristynyt stemmin pultin kuusiokolo.

Kiitos neuvoista. Pitänee mennä pylväsporakoneen ääreen pyöräpajalle. Paskoilla vehkeillä en ajatellut tätä enää enempää tunaroida.

Lumikko - 22:27, 14.2.2016 » Yllä loistava mahdollisuus tuhota kierteet. Vastakierretappi on ystävä.
:)

Unohdan usein, että muilla on muitakin kuin hierojan vehkeet, pimeä piha ja akkuporakone. Onneksi läpipulttikin on keksitty.

Incidentally: mistäköhän löytäisi suht luotettavat mitat mihin kohtaan haarukkaa juottaa samanlaiset tarakan korvakkeet kuin kuvassa? En omista haarukkaa josta ottaa mallia ja tarkoitus olisi moiset jysäyttää hopealla kiinni projektihaarukkaan samaisella pimeällä pihalla lähipäivinä? Oletettavasti etäisyys jarrureiästä on vakio, mutta mikä…

Edit: google is your friend Front Rack Options for modern touring bikes

140 mm löysin interwebsistä - ja saman mittasin. Mitataan haarukanjalkaa pitkin jarrureiän tasoon eli ei siis suorinta reittiä jarrureikään. Ulkoreunojen välinen etäisyys on ainakin GRv2:ssa 105 mm.

^ Low rider -kiinnike on eri asia kuin tuo tunaroimani rivendell-tyyppinen kiinnike.

mindw - 23:36, 14.2.2016 » ^ Low rider -kiinnike on eri asia kuin tuo tunaroimani rivendell-tyyppinen kiinnike.
Kiitti ja no näin mäkin olen luullut, en vain ole löytänyt mistään muusta infoa. Edelliset 3 etutartsia mitä olen rakennellut olen vienyt jalan akselinpultille asti joten olen vähän noob tässä hommassa.

Olisiko sulla paiskata linkkiä?

Edit: tämä (Comprehensive Front and Rear Bicycle Racks Buying Guide) antaa ymmärtää ettei olisi muuta kuin se yks boss. Toinen lähde kertoi että sen paikka on siirtynyt vuosikymmenien saatossa joitain kymmeniä millejä edes takaisin. Pahoittelen OTsta!

randomm - 23:40, 14.2.2016 » Olisiko sulla paiskata linkkiä?
Vastaan tarakkaketjuun.

En ookkaan tainnu kertaakaan vielä pyöräillessä melkein kuolla yhtä paljon kuin tänään kun tajusin vasta n. 5 kilometriä onnellisesti ajeltuani että en ollut renkaanvaihdon jälkeen kiristänyt etukiekon muttereita ollenkaan.

Tilanne toisaalta aika 50/60 kun Gangstan keulassa jostain syystä on dropit hirmu tiukat eikä kiekko asetu paikalleen ilman että sen jyskyttää lattiaa vasten perille. Jouduin laittamaan renkaaseen lisää ilmaa että oisin kehdannut tehdä ko. jyskytysoperaation mutta siinä vaiheessa kun olin saanu haettua pumpun ja pumpattua kumin niin olinkin jo kerenny unohtamaan että en missään vaiheessa kiristäny muttereita ja testiajolla sitte keuliessa ja bunnyhoppiessa kiekko asettu paikalleen sinne dropouttien perälle ja näköjään myös pysyi siellä vaikka tulikin pompittua vähän lisää sitten oikeasti ajamaan lähdettyä :E

Eli akseliin tiukkojen dropouttien takia ei käyny kuinkaan, mutta jos ne ei ois ollu tolleen tiukat niin oisin saanu mutterit kiristettyä ensi yrittämällä enkä ois unohtanu. Arvokas opetus ehkä ja ens kerroilla tulee sitten tuplatarkistettua ennenku lähtee ajamaan.

Arvokas opetus että lawyer lips.