Valokuvauskeskustelu: polkupyörien kuvaaminen

Kattelin vaan maisemia enkä yhtään kampien kulmaa, pinnaheijastimia tai yleensä yhtään mitään muuta.

Edit: eturenkaassa on sattumalta tekstit venttiilin kohdalla.

Kare_Eskola - 21:57, 30.12.2010 » Kirjoitin joskus Ketjukirjeeseen kieli poskessa tällaisen, ja kun se lehti hautautui kiireisten graafisen alan työntekijöiden pinoihin, niin... Oikea tapa kuvata polkupyörä 1. Pyörän taustan tulee olla yksivärinen tai pelkistetty. 2. Kuva otetaan sekä vaaka- että pystysuuntaan kohtisuorassa kulmassa pyörään. 3. Pyörän ohjaustangon on oltava suorassa. 4. Pyörä kuvataan vetopuolelta. 5. Kuvattavassa pyörässä ei saa olla kiinni juomapulloja, pumppua, satulalaukkua, valoja tai vastaavaa, vaikka ne kuuluisivat pyörän normaaliin ajovarustukseen. 6. Pyörä voidaan tukea pystyasentoon pyörän tyyliin, käyttöön tai kuvauspaikkaan sopivalla esineellä. Tuki on sallittua poistaa kuvankäsittelyllä. 7. Vaihdepyörässä ketjun tulee olla suurimmalla eturattaalla ja pienimmällä takarattaalla. Vaihteellisessa kolmen eturattaan maastopyörässä voidaan tästä säännöstä poiketa esteettisistä syistä valitsemalla rattaat siten, että ketju on rattaiden ylä- ja alapuolella samansuuntainen. 8. Pyörä voidaan kuvata ilman polkimia. Mahdollisten polkimien tulee olla vaakasuorassa, epäsymmetristen polkimien tapauksessa ajokenkään kiinnittyvä puoli ylöspäin. Tämä on otettava huomioon myös häkkipolkimien kanssa. 9. Vetopuolen kammen tulee osoittaa eteenpäin linjassa takakolmion alaputken kanssa. Maasto- ja muun erikoispyörän kammet voidaan asettaa vaakasuoraan, mikäli esteettiset syyt sitä puoltavat. 10. Ulkokumit on asennettava niin, että venttiili on keskellä ulkokumin tekstiä. Mikäli ulkokumissa on useita tekstejä, valitaan näkyvin. 11. Mikäli vannekehän sivuprofiilissa on hallitseva visuaalinen elementti, se tulee asettaa samalle kohdalle ulkokumin näkyvimmän tekstin kanssa. 12. Venttiilit jätetään etuhaarukan sekä takakolmion yläputken peittoon. Mikäli renkaassa tai vannekehässä on hallitsevia visuaalisia elementtejä, säännöstä voidaan poiketa, ja asettaa venttiili elementin ehdoilla ala- tai yläasentoon. 13. Kohtia 9-12 on mahdollisuuksien mukaan sovellettava myös kiinteävälitteisiin polkupyöriin. Ylipääsemättömien kuvausongelmien ratkaisussa toimitaan tärkeimmän visuaalisen elementin ehdoilla. 14. Mikäli kuvatun pyörän merkki, malli, käyttötarkoitus, puhtaus, koko, ketjun kireys, vaijerien veto, satulan korkeus tai kulma, ohjainkannattimen pituus tai kulma tahi muu piirre poikkeaa yleisesti hyväksytystä, pyörä alistetaan julkiselle, ilkeämieliselle arvostelulle, paitsi jos pyörä kuuluu polkupyörälähetille.
15. Sivukuva otetaan riittävän kaukaa ja riittävän pitkällä putkella. Läheltä otettu laajakulmainen kuva vääristää ohjaustangon ja sotkee puolauskuvion.

Ei näin: http://lp1.pinkbike.org/p4pb6266266/p4pb6266266.jpg

Tämmöiset kuvausvinkit tuli vastaan

Kysytään tässä topicissa, vaikka hieman offtopic onkin.

Onko suosituksia järkkäri insertille/pouhcille laukkuun/ reppuun.

Fillarilla tulee kuljettua paljon ja tarkotus olisi pitää mukana järkkärirunkoa jossa kiinni 50mm prime, sekä 10-16mm ekstra obiskaa.

Laukkuja on kämppä täynnä eikä huvittaisi ostaa jotain uutta “kamerareppua” vaan käyttää vanhaa Chromea ja Vaudea kameran kantamiseen mukana, juuri jollain “bag-in-bag” ratkaisulla.

http://www.crumpler.com/AU/Camera-Bags/Camera-Bags/Haven-S.html?LanguageCode=EN&SKU=HVN001-G03G40

tuollaiset on tulleet vastaan surffatessa, sekä Billinghamin jotain inserttejä.

Onko vinkkejä, hyväksi todettuja malleja ?

muista myös kamerakeskustelu. :slight_smile:

opqdonut - 10:38, 4.1.2012 » Kysymys oli siitä miltä näyttää "oikean kokoinen" runko (suhteessa annettuihin säätöihin). Eli toisin sanoen millainen stemmi/speisseripino/satulatolpan näkyvä osa on se mitä nää vääränkokosia runkoja dumaavat hakee.
1. Oikean kokoinen runko on 56cm. 2. Satulatolppaa tulee olla näkyvissä kahden 9-kokoisen nyrkin leveyden verran. 3. Slouppaavat rungot valokuvataan linssinsuojus kiinnitettynä. 4. Spacereita ei tule olla lainkaan. Kiilastemmiä tulee olla näkyvissä 2.5cm. 5. Stemmin pituus on 100mm ja kulma -17%.
asb - 11:59, 4.1.2012 » 3. Slouppaavat rungot valokuvataan linssinsuojus kiinnitettynä.
:D
asb - 11:59, 4.1.2012 »
opqdonut - 10:38, 4.1.2012 » Kysymys oli siitä miltä näyttää "oikean kokoinen" runko (suhteessa annettuihin säätöihin). Eli toisin sanoen millainen stemmi/speisseripino/satulatolpan näkyvä osa on se mitä nää vääränkokosia runkoja dumaavat hakee.
1. Oikean kokoinen runko on 56cm. 2. Satulatolppaa tulee olla näkyvissä kahden 9-kokoisen nyrkin leveyden verran. 3. Slouppaavat rungot valokuvataan linssinsuojus kiinnitettynä. 4. Spacereita ei tule olla lainkaan. Kiilastemmiä tulee olla näkyvissä 2.5cm. 5. Stemmin pituus on 100mm ja kulma -17%.
Milloin tästä foorumista tuli taas hyvä?

^Todellakin!

http://dl.dropbox.com/u/748019/inbred_studio_800.jpg

• Musta taustapaperi, fillari nojaamaan sitä vasten
• Salamat 45° kulmassa
• Räps
• Vinjetointi, terävöinti, pienennys

Jos olisi jaksanut niin olisi voinut brushata vinjetointia kevyemmäksi renkaiden, satulan ja tangon kohdalta mutta plääh, jatketaan ennemmin oikeita töitä.

Isompi kuva [klik]

Toi taustapaperiosasto on se vaikee juttu kotioloissa… muuten kyllä.

^Onko pakko olla paperia? Itse ostin joskus Jyskistä vitosella 2m x 5m velourikankaan taustoja varten. Mahtuu pieneen tilaan ja on helppo virittää tarpeen tullen esim. teleskooppimallisilla maalitelanvarsilla katosta roikkumaan.

hombre - 23:31, 14.9.2011 » Kysytään tässä topicissa, vaikka hieman offtopic onkin. Onko suosituksia järkkäri insertille/pouhcille laukkuun/ reppuun.

Billinghamin jotain inserttejä.
Onko vinkkejä, hyväksi todettuja malleja ?

Mä tein aikanaan ite ihan retkipatjasta vanhaan reppuun, mallia otin juurikin billinghamin laukun väliseinistä. Repun sisällä kun sillä rumuudellakaan ei ole senkään vertaa väliä.

Eli siis, leikkasin retkipatjasta suikaleen, viilsin pienet viillot “kulmakohtiin”, taittelin sopivaan muotoon ja vedin niiteillä kiinni. Ruma ku mikä, mut käytännössä ilmainen ja ajaa asiansa mainiosti.

vanttera - 11:16, 5.1.2012 »
hombre - 23:31, 14.9.2011 » Kysytään tässä topicissa, vaikka hieman offtopic onkin. Onko suosituksia järkkäri insertille/pouhcille laukkuun/ reppuun. ... Billinghamin jotain inserttejä. Onko vinkkejä, hyväksi todettuja malleja ?
Mä tein aikanaan ite ihan retkipatjasta vanhaan reppuun, mallia otin juurikin billinghamin laukun väliseinistä. Repun sisällä kun sillä rumuudellakaan ei ole senkään vertaa väliä. Eli siis, leikkasin retkipatjasta suikaleen, viilsin pienet viillot "kulmakohtiin", taittelin sopivaan muotoon ja vedin niiteillä kiinni. Ruma ku mikä, mut käytännössä ilmainen ja ajaa asiansa mainiosti.
niittejä? Aika pro olet. Minä olen vastaavan tyyppisiä askarteluja tehnyt roudarinteipillä.

^Heh, oli semmoin vähän standarikokoista suurempi nitoja käsillä. Sama kaisse on vaikka pikaliimalla laittais.

cuppis - 11:01, 5.1.2012 » Jyskistä vitosella 2m x 5m velourikankaan taustoja varten.... teleskooppimallisilla maalitelanvarsilla katosta roikkumaan.
...hmmm... Joo, joku tollanen virityshän se vois ollakin.
vanttera - 13:03, 5.1.2012 » ^Heh, oli semmoin vähän standarikokoista suurempi nitoja käsillä. Sama kaisse on vaikka pikaliimalla laittais.
Solumuovin (retkipatjan) liittämiseen paras metodi on kuumaliima! Sillä tulee oikeesti melko pro-jälkeä :)

Kukaan nähnyt laadukasta cinemagraphia fillareista?

Kattelin tätä ja mietin, että mikä on kun oppi pyörän kuvaamisesta ei ole kantautunut ulkomaille asti. Voisiko joku kääntää sen ketjukirjeen aukeaman aiheesta englanniksi niin ei tarvisi aina katsella väärin kuvattuja pyöriä?

ei vois.